Bir Kız Düşünün..

4 Şubat 2009
Bütün gece alışveriş sitelerinde kalbini onlarca kez kıran adama sırf zor bir dönem geçiriyor belki aldığı hediye ile 30 saniye bile mutlu olur ümidiyle hediye arayan bir kız düşünün.. Bütün heyecanıyla arasın hediyesini,hediyeyi verdiği an mutlu olacağı o kısa anı hayal ederek arasın.. hediyeyi sunacağı kutuyu bile arasın,birlikte vereceği not yazacağı kartı bile arasın.. Ve düşünün ki bu kız hayatı boyunca kimseye böyle birşey yapmamış olsun..

Artık gözleri yanmaya başladığında,hala beğenemediği hediyeler için ilgili yerlere mail atsın,yine mutlulukla kapatsın bilgisayarı aynı mutlulukla fırçalasın dişlerini.. sevdiği adamı mutlu etme ihtimali bile onu mutlu etsin.. Yatağa uzandığında,aramak istesin sevdiği adamı ve yarın görüşmeye gidecek adamı uyandırma istemesin.. sırf kıyamadığı için,bencillik yapmamak için,onu sıkmamak için.. İnsanın sevdiği insanı gönül rahatlığıyla büyük bir iç huzurla arayabilmesi gerektiği düşünürken diğer yanı kalbi acısın,sonra yine kızsın kendine,sevdiğine de kıyamasın,aramadan,buruk da olsa yine de umutla mutlulukla uyuyakalsın..

Sonra telefonu çalsın kızın,gecenin bir yarısı.. sevdiği adam arasın onu,uzun süredir konuşamıyoruz uzun uzun desin adam,aramak istedim.. Çok mutlu olsun kız,esnemelerle,ayılmalarla,göz ovuşturmarla geçsin birkaç dakika sonra..sohbet başlasın,yine aynı kasvet dolu konular konuşulsun.. Kız destek olmaya çalışsın,tavsiyelerde bulunsun,elinden gelip gelebilecek herşeyi kalbinden geçirsin diline getiremese de.. Ve adamın o mutsuz,bitkin sesiyle kalbi acısa da gülsün sahtekarca sırf adama daha fazla kasvet vermemek için.. kız,onu arayıp mutlu olmayı hayal ettiğini düşündüğü erkeği hayal kırıklığına uğratmamak için erkeğin giderek soğuklaşan sesine de göz yumsun.. Yine hayalkırıklığı,mutsuzluk,sıkıntıların bürüdüğü konuşma artık sona ersin.. Tam kapatmak üzereyken,kız herşeye rağmen toparlasın kendisini ve çok uzun zamandır söylemediği o sevgi sözcüğünden birisini sanki ilk kez söylüyor gibi söylesin mahcup mahcup..

"Herşeye rağmen,her zaman yanındayım,sen benim herşeyimsin.." desin kız..

"Neyi değiştirir ki bu! herşeyin olmam hayatımdaki sıkıntıları değiştirir mi?" desin erkek cevap olarak ..

Kız kalsın öyle.. telefondaki ses uğultu halini alsın,kafasındaki tüm düşünceler birbirine karışsın,yanlış birşey mi söyledim acaba diye telaşa düşsün sonra..

Sonra erkek tarafından azarlansın,iş ile hayat ile ilgili sıkıntılarım varken aşk,meşk konuları bana boş geliyor desin kıza.. kız artık yüksek sesle ağlamaya başlasın evde onunla birlikte yaşayan ailesini bile hesaba katmadan.. sonra kız kendisini savunmaya başlasın,"sıkıntılarını görmezden geliyor değilim,bana ilan_ı aşk et diye de söylemedim desin,sırf destek olsun diye,ne bileyim belki kendini iyi hissersin diye,sevildiğini bilmek,duymak iyi gelir diye" söyledim, ağzında gevelesin.. Çok konuşmakla suçlansın savunurken kendini,gevelemeleri yüzünden..

Rüya sansın kız bu garip görüşmeyi,yine kendini toplayıp veda etsin erkeğe..

"saat çok geç oldu,yarın görüşmen var,kapatıyorum ben,kendine iyi bak" desin kız..

"iyi geceler" desin erkek mağrur ve haklı..

Ve düşünsün artık,birisine destek olmak için ona değer verdiğini söylemenin zararlarını,bunun için azarlanmasını,bitsin desin kız.. Tek başına aldığı bu kararı,erkeğin hayatında herşey yoluna girene kadar ona söylememeye yemin ederek alsın bu kararı,yıpranmasın,belki ufak bir mutsuzluk daha yaşamasın diye kızdan sebep..

Birisini gerçekten sevip sevmediğini 2. sınıf kadın dergileri testlerinden anlayamayacağını anlasın kız o an ve bir zamanlar onun için ışıl ışıl parlayan bir çift göz için biraz daha acı çekmeye değeceğini öğrensin.. Onu bir zaman mutlu etmiş bir çift göz için,artık hiç görmediği ışığı hayal ederek biraz daha dayanması gerektiğini anlasın.. Bitsin ama sevmeye devam etsin..

Ve artık ilk kez ve belki de son kez yaşadığı bu duyguyu bir ömür taşıyacağını kabullensin.. klavyenin başına geçsin ve başlasın hikayesini yazmaya..

"Bütün gece alışveriş sitelerinde kalbini onlarca kez kıran ad..... .... .... ........ ........ .... ..... "

39 yorum:

bi dost dedi ki...

bu konularda kimseye akıl vermeye kalkışamam, kelin ilacı olsa kendi başına sürer çünkü ama, yaptığım hataları en azından başkalarının yapmamasını isterim.. sevdiklerimin.. yani hakkaten seni sevdiğine eminsen, ki öylesin seviyor biliyoruz, ve çok sıkıntılıysa bu söylediklerini duymamak gerekir diye düşünüyorum ben.. erkekler hakkaten garip ya.. sen o kadar şey düşün, o kadar güzel laf et, adamdaki kabalığa bak.. ama işte şunu düşünmek lazım, bütün hepsi aynı değil mi bu adamların? bence aynı, bu konuda özellikle.. ve içlerinden birini seçicez mecburen.. o halde sevdiğimize katlanalım bari ya..
Allah senin de onun da sıkıntılarınızı alsın inş. prensesim..

Paylasi-yorum dedi ki...

Huzunlu yazini okuyunca bu guzel siiri hatirlatti bana nedense... Bize akil vermek dusmez, lakin umarim o zat da baska dallara esmez.

Dal Rüzgarı Affetse de , Kırılmıştı Bir Kere...

Dal kırıldı, en onulmaz yerinden
Aslında ne çok sevmişti rüzgarı
Lal oldu, kırıldı dal, bir daha yeşermez yaprakları
Rüzgar hoyrat esti, keskin bir bıçak gibi
Ümitlerini kesti, kırdı, incitti dalı
Zemheri soğukların, ayazları bile
Gömememişti dalı kendi içine
Ak karlar yağmıştı da üstüne, kıramamıştı onu
Rüzgar, en sevdiği rüzgar, yaptı yapacağını
Islık gibi hoyrat nefesi ile, kırdı onu, kırdı kanadını kolunu
Artık hüzünler açar, dalın tomurcuklarında
Fasılalı esse de rüzgar, özür dilese de binlerce
Farketse de, dalın onu ne çok sevdiğini
Esmese de , eskisi gibi keskin, eskisi gibi hoyrat
Takati kalmadı dalın, kırıldı bir kere, en hassas yerinden
Sustu dal, esti rüzgar, olanlar oldu
En hassas yerine, yüreğine vurdu rüzgar
Dal rüzgarı affetse ne çıkar, kırıldı ya bir kere
Esmese de artık delice rüzgar
Kırmızı şafaklarda beklerdi oysa onu
Isınırdı sam yellerinde
Raks ederdi dalın yaprakları
Ilıman esince rüzgar ve sevinirdi her esişinde
Lalelerin, papatyaların kokusunu bulurdu onda
Mavi gökyüzüne yollardı, yapraklarını sırtında
Isınırdı bazen, onun kollarında
Şakırken bülbüller, o rüzgarı dinlerdi gene de
Tarifsiz, anlatılmaz bir sevgi idi yaşadıkları
Islığıyla dikilirdi yaprakları
Rüzgarı çok sevmişti dal, çok sevmişti
Bir gün kırılana kadar
İçi burkulana kadar
Rüzgar onu kırana kadar
Kırılmıştı bir kere
En onulmaz yerinden
Razı olurdu ya her şeye
Eğer başka dallara esmeseydi rüzgar...

Kediye Kafa Atan Psikopat Fare dedi ki...

:S Sevildigini bildiginde hayata daha sıkı sarılan,daha pozitif olan sadece kadınlar sanırım.Ve birisi tarafından sevilmenin zevkini asla çıkaramayacak olanlar da erkekler..Üzme kendini sakın.

siyah çöl dedi ki...

bazen böyle şeyleride yaşamak gerekir..benimde başımdan birebir aynı şeyler geçti ve her anlattığın sahneyi okurken seninle aynı şeyleri yaşadım.bir müddet bu kadar ince nazik ve düşünceli davranmaya devam ediyor insan..seni özlüyorum derken bile azar işitmeyi göze alıyor.sonra dan die fark ediyorsun.karşındaki kişi için çoktan kalbindeki yerin toprakla dolmuş.bunu kendisi söylemeye yanaşmadığı için aklınca seni kendinden uzaklaştırıyor ve son bir darbeyle olmuyor ben yapamıcam deyip seni öylece ortada bırakıp gidiyor..altın vuruş yani..ve sen bir daha hayal kurmamayı öğreniyorsun..zaman geliyor ona teşekkür etmek istiyorsun,hayatı öğrettiği için sana..
üzülme güzel prenses..inan çok daha mutlu olacağın günler yakında..yeter ki bu işkenceye son ver..kendin için,kendi sağlığın için..

İLKAY dedi ki...

:(((
Daha önce defalarca yaşadığım ve ne hikmetse uzunca bir sürede başıma farklı insanlarla sıklıkla gelen bir mesele idi.

efsa dedi ki...

Sen doğrusunu yapmışsın ve tatlım vicdanın rahat ileride kendine cevabını veremediğin ve haklıyım diyemediğin bir şey olmayacak.

Hayırlısı ne ise o olsun. Bunu söylediğim için üzgünüm gerçekten üzgünüm ama bu yazının içinde saklı olan herşey aslında çok net.

Olaya onun bakış açısı ile bakmaya çalışıyorum. eşim askerden geldiğindeki halini düşünüyorum ama bu bencillik bazen çok yoruyor insanı şuan seni olduğu gibi.

Bilmiyorum zaman vermek mi daha iyi, onun tparlanmasını beklemek, ama her halukarda sen çok yıpranmışsın be güzelim. Bunları aşabilecek kadar güçlüsün seviyorsun ama daha 3-4 ay bu durum devam edecek onun aşısından.

En güzel en doğru kararı sen vereceksin tabi ki. Seni seviyorum ve ne zaman istersen ben buradayım senin benim için orada olacağın gibi...

öykü dedi ki...

Bu sevgı bir mutluluk degil ki...
Bir törpü.

RoNaLDiNHo dedi ki...

ben internetten hediyelik bişi bakarken o an kafama yatan bişi bulmuş isem ne parası ne başkasının fikri benim önemli kafama takarım onu hemen alırım...:D

Hediye alırken de boş bişi almam karşımdaki kişinin ne kadar değerli olduğunu ona yansıtması lazım :D

Alışveriş siteleri kırılsın yeterki sen kıralma presnsim ;|

Sakli Bahce dedi ki...

uff içimi daralttı bu adam benim yaaa

RaMa dedi ki...

bu erkekler bazn gerçktn çok odun olablyrlar...
ve nedense doğalarındaki bencllkde beni öldürüo...
kendileri böyle sözleri aşk meşk anlarnda söyledkleri için destek olmk için söylenebileceği bile akıllarına gelmio...
varsa yoksa kendileri...
başka hiçbrşey yok onlr için...
oysa insnlar böyle anlarda daha çok bağlanmzlar mı birbirlerine anlamıyorum inan hemde hiç anlamıyorum...
sen bu ilişkiye devm etsn bile kol kırılıp yen içinde kalacak mutlaka...
tüm bu yapılnlr tüm bu sözlr unutulmayck...
o ışıldyn bir çift gözü arama yenidn bence ilk dönmlrdn sonra asla görmyrsn....

Üfürükten Prenses dedi ki...

@bi dost:Amin.. ama hepsi böyle değil.. bundan emin olabilirsin,sevmeyi sevilmeyi bilen adamlarda var.. özendiğimden onları istediğimden değil bunun öğrenilebilir birşey olduğundan bahsediyorum sadece.. bu kadar herşeyi kabullenmek zorunda kalmak canımı sıkıyor.. sağol tatlım..

@Paylaşi-yorum:duygularıma tercüman olan bir şiir,teşekkür ederim.. başka dallara esmek..bunu hiç düşünmemiştim,erkekleri anlayamıyorum.. benim sevgimdne boğulurken başka bir dal da cazip gelebilir,olabilir.. artık olmaz diye birşey yok..

tekrar teşekkür ederim,,

@Kediye kafa atan psikopat fare:dünya bana karşı olsa,alacak nefesim var ise ve beni gerçekten seven insanlar var ise.. yine de şükür ederim.. bu benim en büyük zenginliğim.. bunu anlamanın kadın veya erkekler alakası olduğunu düşünmüyorum.. gerçekten sevebilmiş olmakla alakası var galiba..

teşekkür ederim,üzmemeye çalışıyorum,yoksa devam ettirmek istediğim süre kadar da ettiremeyeceğim..

@siyah çöl:"seni özlüyorum derken bile azar işitmeyi göze alıyor." bunu yaşadım ya,Allah kahretsin ki ben bunu yaşadım!

@İlkay:herkesin hayatında onların sevgilerine yetişemeyen insanlar oluyor demek ki..

@efsa:kadınlara destek olma görevi düşüyor hep.. oysa benim de hayatım yolunda değil..25 yaşındayım işim gücüm yok,özgüveimi kaybetmek üzereyim.. sevdiğim adamla mutlu değilim.. bundan 5 yıl önce planladığım yerde değilim.. ben tüm bunlar için onu hiç suçlamadım,suçlasam da saçma olurdu zaten..

biz birarada olalım destek olalım yeter,aşarız.. herşey geçici bizden başka dedim,bu süreçte daha da bağlandım ona..

o ise bencilliğiyle yakıyor kavuruyor beni.. yaklaştıkça daha çok yanıyorum.. yandığımı bile bile kendimi tedavi ettikten sonra yine yaklaşıyorum..

onu terketmek istiyorum acılı ve ağır darbeli.. ama kıyamıyorum şu anda bunu yapmayı kendime yakıştıramıyorum,,,

çok seviyorum seni.. efsa.. kalbinden ne geçiyorsa hepsi benden de geçiyor..

@öykü: günün sözü bu galiba bu yorumun..

@Sakli Bahçe:bende problem yok değil mi? benim de daralmam normal ..

@rama: televizyonda görüyorum bazen,sevdiği kız için şu şu sıkıntıları göze almış erkek diye lanse edilenler kim? onlar bencil değil mi? bir erkeğe yapılacak en büyük hata onu sevmektir,onlar parmakta oynaıtlmaya,aşağılanmaya,adam yerine koyulmamaya alışkınlar..

eğer gerçekten değer verdiğiniz bir adam varsa onu sevmeyin diyorum,asla çok sevmeyin..

Unknown dedi ki...

Kıyamam ama ben o kıza ): Umarım bir gün gerçekten hak ettiği sevgiyi ve ilgiyi gerçekten hak ettiği kadarıyla alabilir..

Adsız dedi ki...

Üfürükten prenses adın gibi değilsin sen üfürükten olabilen kimse sevdiği adamı acı çekmesine rağmen bu kadar düşünemez ama ben bu hikayenin sonunu biliyorum; sevdiğin adam işleri yoluna koyacak sonra sana yakınlaşacak ve siz devam edeceksiniz burda bitmiyecek bu iş , geçici şu an için bu dönem.Ama şu bir gerçekki kötü bir anında sana daha da sığınmak yerine sana böyle davranan biriyle hayatını birleştiremezsin.bunu aklından çıkarma sakın şimdilik bu kadar.
Hikayenin sonu dediğim gibi olucak hiç takma bile o yüzden.
Hoşçakal.

Primarima dedi ki...

Canım;boşvereceksin bazen...yoksa kafaya taka taka stres sinir ve hastalık sahibi olursun!Erkek milleti denilen laf varya bazen cidden hakediyorlar bu lafı yahu!

Selin dedi ki...

Böyle zamanlarda teselli cümleleri can sıkmaktan başka işe yaramaz kendimden biliyorum, dediğin gibi çok sevmemek gerekiyor galiba ya da sevmiyormuş gibi yapmak. Mantığım bir türlü kabul etmese de artık iyice öğrendiğime inandığım bir şey var, karşındakinin sana değer vermesini istiyorsan canını yakman gerekiyor. Çok değer vermekle, mutlu olması için çabalamakla olmuyor bu işler. Kaybeden sen oluyorsun...

Sadece yazdığın kadarıyla tanıyorum seni ama bu blog sahibinin mutlu olmayı fazlasıyla hak eden çok düzgün bir insan olduğuna eminim ve dilerim bir gün olmasını istediğin gibi olacak her şey hayatında...

cem dedi ki...

Hikayenin bu kısmından bakınca ızdan yana hüzünleniyor insan lakin, hikayenin öteki tarafı konusmadan youm yapmak, en azından bu hikaye için yorum yapmak ne kadar zor..

rahat-sız hatun dedi ki...

prenses, çok güzel bir yazı bu kendimi buldum içinde ve ben o kız olmaktan nefret ediyorum sevdiğim adamdan böyle sorunlu tavırlarına dayanamadığım için ayrıldım ve acısı çok yeni. kolay gelsin güzel prenses :)

gribulut dedi ki...

buluyorsunuz böyle adamları sonrada bütün erkekler aynı diyorsunuz, katılmıyorum vala ben böyle değilim inşallahta olmam. ve çevremde bir sürü tanıdığım var böylede değil, yapılan şey hoş olmamış gerçi ruhsal durumunu bilmiyoruz ama olsun ne olursa olsun kötü şeyler söyleyip kalk kırmamak gerek, en kötü ihtimalle fazla konuşmamak en doğrusu olurmuş. yani adamın yerinde olsam güzel bir kaç şey söylerim, sıkıntım varsa dile getiririm fazlada uzatıp sevgiliminde kafasını sıkıntıya sokmam. yine diyorum her erkek böyle değildir, tıpkı her bayanın aynı olmadığı gibi.

Üfürükten Prenses dedi ki...

@çileklisüt:teşekkür ederim..
dilerim inşallah,amin..

@dila:bu nick bile bahsi geçen insandan sebep türedi.. ona kızdığım bir anda..

bitmeyecek diyorsun,ama ben şu anda.. bir hafta sonra yapacağım konuşmayı yazıyorum kafamda,hiçbir detayı unutmamak için.. niye mi? bugün aldığım bir habere göre işe başlayacak muhtemelen haftaya ve ben onu terkedeğim aynı zamanlarda..

çünkü uğruna onca sıkıntı çektiğimiz süreç boşaymış,bencilce bir karar almış ve artık öyle bir hayat yaşayacakmış..

@prima rima:oldum galiba.. midem delinmek üzere,stres bende kendini böyle gösteriyor.. sinirlerimi de kontrol edemiyorum,mevzuya odaklandım hayatımı yaşayamıyorum..

@Sln:çok güzel söylemişsin.. kesinlikle can yaktığında,adam yerine koymadığında daha kıymetli oluyorsun.. nedenini bilmiyorum..

tüm iyi dileklerin için çok teşekkür ederim,şu anda ne kadar iyi geldiğini tahmin bile edemezsin..

@gereksiz yazar:onu delirten,çileden çıkartan benmişim.. hiçbirşeyden habersiz konuşuyormuşum.. ne fark eder ki? ikimiz de haklıyız ama sonuç ortada!

@rahatsız hatun:güçlü olmak gerek..!

Smiley.. dedi ki...

şimdi benim başımada gelmişti böyle bir durum.bende senin gibi yapmıştım.ve kazanan ben olmuştum.sadece zaman lazım..umarım herşey gönlünce olur..ve kazanan sen olursun;)

Adsız dedi ki...

bazı insanlar sevildikçe şımarıp tepene etmeye kalkıyorlar işte böyle. bunu yapan da genelde erkekler oluyor. en güzeli sevginin ne kadar büyük olduğunu ve onun senin için çok değerli olduğunu ona hissettirmemek. çok sevildiğini bilince mutlu olmak kadınlara özgü bişey sanırım. kolay avunabilen, bi cümleyle mutlu olan varlıklarız. ama erkekler böyle değil. çok iyi niyetlisin ve çok tatlısın canım. ama o seni haketmiyor inan bana.

Paşa dedi ki...

BAĞLANMAYACAKSIN
Bağlanmayacaksın bir şeye, öyle körü körüne
"O olmazsa yaşayamam." demeyeceksin
Demeyeceksin işte
Yaşarsın çünkü
Öyle beylik laflar etmeye gerek yok ki
Çok sevmeyeceksin mesela, O daha az severse kırılırsın
Ve zaten genellikle O daha az sever seni, Senin O'nu sevdiğinden
Çok sevmezsen, çok acımazsın
Çok sahiplenmeyince, çok ait de olmazsın hem
Çalıştığın binayı, masanı, telefonunu, kartvizitini...
Hatta elini ayağını bile çok sahiplenmeyeceksin
Senin değillermiş gibi davranacaksin
Hem hiçbir şeyin olmazsa, kaybetmekten de korkmazsın
Onlarsız da yaşayabilirmişsin gibi davranacaksin
Çok eşyan olmayacak mesela evinde
Paldır küldür yürüyebileceksin
İlle de bir şeyleri sahipleneceksen,
Çatılarin gökyüzüyle birleştigi yerleri sahipleneceksin
Gökyüzünü sahipleneceksin,
Güneşi, ayı, yıldızları...
Mesela kuzey yıldızı, senin yıldızın olacak
"O benim" diyeceksin
Mutlaka sana ait olmasını istiyorsan bir şeylerin...
Mesela gökkuşağı senin olacak
İlle de bir şeye ait olacaksan, renklere ait olacaksın
Mesela turuncuya, yada pembeye
Ya da cennete ait olacaksın
Çok sahiplenmeden,
Çok ait olmadan yaşayacaksın
Hem her an avuçlarından kayıp gidecekmis gibi,
Hem de hep senin kalacakmıs gibi hayat
İlişik yasayacaksın
Ucundan tutarak...

PuCCa dedi ki...

bu çocuk yeni gelmişti dimi askerden..
erkekler bizim gibi düşenemiyo maalesef, onlar için başlarına gelen bir sorun bütün dünyanın yükü gibi gelir
ve bu durumda en son istediği şey aşklı meşkli birşeydir
çünkü aşk meşk duygusallık artı bir külfettir, bide onun sorumluluğunu almak istemezler.
işte bu yüzden ne zaman erkeğin başında bir bela varsa o dönem ciddi bir ilişkisi yoktur..
çünkü onlar için aşk paylaşmak değil sadece sorumluluk almaktır
şimdi seninki içinde öyle.. O yüzden ona aşk cümleleriyle yaklaşma.. tabii kurtarmak istiyorsan bazı şeyleri..
erkek arkadaşıymışsın gibi düşün
ahbabıymış gibi farzet kendini..
onlar için yılışıklık anlamına gelen böcekli aşkımlı cümleler kurma bir süre onun zihninin boşalmasına izin ver
ama trip atma, çünkü bu ona çok gereksiz gelecek, sen kıçını istediğin kadar yırt bana bunu yaptın diye o hep kendini haklı görecek... sende ağlamalrınla kalacaksın
bu sürede ne yaparsan yap kendini ona anlatamazsın
ama tabi ben gelemem böyle şeylere banane dersende o zaman bari çekgit kendine gelince ilk arayacağı kişi sen olacaksın.

GeCe dedi ki...

uf kalbim parçalandı gerçekten biraz kaskafalı, ancak diğer yandan senin gece başlangıcındaki çabalarını düşüncelerini bilmiyor sadece tel konuşmasının miktarı kadar verdiği cevap affedilmez olsa da belki strestendir sıkıntıda mıdır acaba diye düşündüm

nur dedi ki...

insan bazen kendi hayatına ve sorunlarına o kadar kaptırıyor ki kendini, onu seven insanı ve onun kendisini mutlu etmek için yaptıklarını görmezden gelebiliyor. bence doğru bir karar vermişsin prenses, hem kendin için hem de onun için. bence hem senin biraz yalnız kalarak sadece kendini ve kendi mutluluğunu düşünmen lazım bir süre, hem de onun sen yokken eksik olduğunu görmesi, sana verdiği değeri tekrar hatırlaması lazım. sonuçta tabii ki o senin için çok değerli, ama yine de kendin için en değerli olan sen olmalısın..

Vis-à-vis dedi ki...

ahh bu erkekler yaa..canim benim..cok benzer seyler yasadim, askerlikti sonra is bulma stresiydi derken..tamam geciyor eninde sonunda bu gunler, ama onemli olan bu tarz davranislar kalici olacak mi..

Robin Goodfellow dedi ki...

böyle olmamalı prenses böyle üzmemeli seni
asıl böyle zamanlarda sana dayanmalı senden destek almalı ve bir tek sen rahatlatabilmelisin onu
ama o senden uzaklaşıyor ve çat çut kırıyor seni,hayellerini de..
böyle yaptırma üzdürme kendini
bu kadar :(

Böcek dedi ki...

anlamazdın,anlamazdın
kadere de inanmazdın,
hani sen acı veren kalpsizlerden
olamazdın..

Üfürükten Prenses dedi ki...

@gribulut:yok ben hepsi aynı demiyorum,kesinlikle haklısın..

@karamel:kazanan? sadece mutlu olmak istiyorum.güzel dileklerin için çok teşekkür ederim..

@gülcan:aklım ermiyor,sevgiyle nasıl mutlu olmaz insan? sevilmek neden mutlu etmesin ki bir insan evladını.. ruhsuz mu bunlar?

@paşa:bugün ne güzel şeyler paylaşıyorsunuz benimle.. çok teşekkür ederim..

@pucca:kriz zamanlarında yetişiyorsun :) artık taktik uygulayacak bir enerjim bile kalmamıştı ama.. bilmiyorum,yapabilirim sanıyorum,beynimde bitirdim zaten kaybedecek hiçbirşey yok..

yahu adama yanındayım mesajı vermeye çalıştım,hadi bıc bıc birbirimize agucuk gugucuk yapalım demedim ki? Allah'ım en öküzü bana mı denk geldi?

bu arada erkekleri bu kadar çözmüş olup hala mutluluğu yakalamamış olman da .. adamların mallığını gösteriyor galiba..

@gece:bende insanım,benim hayatımda da yoluna gitmeyen bir sürü şey var.. hayatı yolunda gitmeyenler ilişkilerini mi bitiyor,aşk mutlu günlerin heyecanımı.. yok canım,bu bildiğin öküz..

@pia:çok bencilleştim bugün.. yani yabancılaştım,korktum kendimden.. hala korkuyorum.. haklısın canım her kelimende..

@vis-a-vis:galiba geleceği birlikte göremeyeceğiz onunla :(

@puck robin:değil mi? destek alması sığınması gereken benim,ama pucca'yı oku bir canım,o da doğru söylüyor galiba bu konuda..

@böcek:günü şarkısı :(

babegazelle dedi ki...

off ayıp ama yaptığı yaa,akıl vermek zor şimdi böle işlerde ama puccaya katılcam az çek o zmn kendini o çark eder mutlaka eder yaaa

Ali Üzgün dedi ki...

biz erkekler bazen çok hıyar oluyoruz, hıyarlığımızı da sonradan anlıyoruz ama iş işten geçmiş, kalpler kırılmış oluyor. arkadaş da farkeder hatasını da döner yol yakınken umarım.

dönmezse de çok üzülmemek lazım, kendi denyoluğu mis gibi beni kaçırdı elinden bakış açısı her zaman hayat kurtarıcı olmuştur, benden söylemesi :)

Adsız dedi ki...

Şekerim, bu tip adamlar hiçbir zaman değişmiyorlar. Başından bile bile katlanıyorsun, hatta evleniyorsun bile. Bütün hayatın böyle geçiyor. Sana hep böyle göt göt davranıyorsa, sevgini git başka topraklara ek diyeceğim. Kaybettiğin zamana yazık. Baştan kıymetini bilmeyen, sonra da bilmiyor. Ezdirme kendini, hayat gülmek içindir. Senin gibi ince ruhlu bir arkadaş, yine öyle ince, düşünceli birisini bulmalı kendine. Bu adam belli ki öküz. Sıkıntısını, kendisini bi saattir dinleyen kızcaazdan çıkartan adamdan ne beklenir. Öküzler de hep öküz kalıyor. Hiç kimseyi değiştiremiyorsun.

Adsız dedi ki...

akıl vermek haddimize değil ama, eğer seviyorsan, onsuz olamam dersen her kahrını sessiz sedasız kabullen.
Aksine ilişkinin karşılıklı bir alışveriş olduğunu düşünüyorsan, ilerde de sana bu şekilde davranmaması için karşısına çık ve hislerini dolambaçlı olmadan açık açık anlat. seni seviyorsa seni anlar ve değişir, kendisini daha çok seviyorsa seni yine azarlar.
bundan sonrası da sana kalır. ya olduğu gibi kabul eder, dert etmezsin yada hizaya getirirsin , yada ayrılırsın.
bu hayat çok kısa ve değmeyecek insanlar için harcanacak kadar ucuz değil.

kendini bilmez bir deli dedi ki...

canım benım ...pucca cok güzel anlatmış..ben bunun aynısını yaşadım..ama ben bu adamı hayatımdan cıakrmak istemıyorum dıye tutturdugum için hala hayatımda...ilk ayrılığımız adamın 15 yıldır sutopu oynadıgı takımın dağıldıgını öğreneceği zaman takabul edıyor...ben ozaman anlayamamıştım..2 ay sonra herşey duzelınce koşa koşa geldı hatta yalvara yakar oldu ki bua dam asla asla özür bile dilemez kolay kolay...ikinci ayrılığımız ki bbenım blogumda okuduysan görmüşssündür uzun ve sancılı bı ayrılıktı .yine para-iş-takım sorunlarının tavan yaptıgı bı donemdı..ve ben artık öğrenmiştim..sorun varsa bı adamaın hayatında aşk yoktur..taktık falan değil bu hayatım..eger onu istiyorsan hayatının gerı kalanında diyorsan ki bu adam normalde benımm istediğim sevgili..ozaman bu aralar o hayatında yokmuş gibi davran bı süre..o armadıkca arama..o öfledikce sen aşkım canım deme ama cool cool ama içten cevaplar ver..annesi-sevgilisi olma pucca nın dediği gibi arkadsı ol..gel lan içelim bi kadeh de:D ama gecekten istiyorsan..ben ilşkimi böyle kurtardıgımı düşünüyorum..amasizinki gibi bizde de iş sorunsalı var..allahtan bu defa takım iyi:/ yanı sana veriyorum tavsıyeleride her an aynı bok başıma düşebilir:D

RaMa dedi ki...

amaan o sevdiği için herşeyi göze alanlar bi sre sona ahanda bizmkiler gbi oluo...
bizmkide sözde bi çok şeyi göze aldı benm için ama şimdi ne durumdayz, ben bile inanamıorum bazn...
kendileri için neyin önclk olğuna bi türlü karar veremiolar büyümk istemiolr

Adsız dedi ki...

bence bittiğini, onun hayatında herşey yoluna girince sakın söyleme. o zaman çok pişman olursun. bitireceksen hemen bitir ki ikinci plana atılmak istemediğini anlasın. yazdıklarından bitirmeyi istemediğin anlaşılıyor bu yüzden hiçbir şey yapmadan bekle bence. kaç ondan, eksikliğini hissetsin. sana böyle kırıcı konuşan birine hediye filan alma . bunları yazmak haddim değil tabi ki, akıl vermek de değil niyetim. ama insanlar ters zamanlarda daha da yakınlaşmalı diye öğrendik biz. ve değemeyecek insanı düşünmemeyi.

Arzu Pınar dedi ki...

o kız azarlanmamayı hak etmiyor mu? saçlarının okşanmasını? hediye verdiğinde, sıkıca sarılınmayı? güzel sözler işitmeyi? kendisinin destek olduğu gibi, ona güvenebileceğini de bilmeyi?

zayıflık, erkeği agresif yapar. biliyor ki zayıf. sorunları var. sen şimdi onunlasın, ama isterdi ki hayran ol ona. acıma. biliyor için için, ondan tersliyor.

üzülme demek kolay. en kötüsü insanın kendini sevgiye tamamen kapaması. ne yapalım, gönül meseleleri böyle insana ciddi acı veriyor . ben vazgeçmiştim, işle vs ile oyalandım. şimdi yine özlüyorum.

sükunet mecmuası dedi ki...

kendimiz gibi düşünüyoruz onları.biz yani kız milleti sanırım avutulmaktan hoşlanıyoruz onlarda hoşlanır sanıyoruz ya da ne biliyim belki de ihtiyaçları vardır diye düşünüyoruz.hayır onların haklı olmaya ve kendilerini önemli hissetmeye ihtiyaçları var ne olursa olsun.ve ben haksızlık ve bencillik olarak görüyorum insanın sevdiceğini kendi problemleriyle 'boğmaya'kalkışmasını.birlikte olmak demek bu değil bence başka anlatılmaz içten bi paylaşım bilemiyorum.
ama ben de bu çıkmaza hep düşüyorum kötülükler sıkıntılar karşısında sessiz kalmaktan başka birşey gelmiyor en sonunda yine.
evet çok dağınık bi yorum oldu ama bilmeni istedim ben de hep aynı çıkmaza düşüyorum ve bende bazen 'kötü şeyler' düşünüyorum.ama her karın arkasından onu eritecek güneş her karanlığın arkasında onu boğup gömecek aydınlıklar vardır inan.
öyle işte..

Adsız dedi ki...

Bir de bu hikayenin başlangıç kısmı yazılmalı. Yani bir erkek neden bu hale gelir, kim getirir, nasıl getirir? Buna cevap bir hikaye yazardım şimdi ama sırf erkek yanlısı olmak olur o zaman, olmaması için o zaman, tek taraflı düşünmeyin o zaman... o zaman, bu zaman... işte o zaman...

Related Posts with Thumbnails