Recep İvedik 2

17 Şubat 2009

Amann ne mesele oldu ne mesele oldu... Herkes cannes jürisi,kimse hababam sınıfını izlememiş kimse kemal sunal'a mal mal bakıp gülmemiş herkes,broadway'de siyasi hicivli müzikallere gitmiş hep,orada gülmüş oradaki iğnelemeli esprilere..

Recep İvedik adlı filmi yani klasikleşmesi muhtemel serinin ilk filmini sinemada veya dvd'de izlemedim.. nedenini bilmiyorum.. bazen çok izlenen,okunan,gidilen şeylere karşı garip bir duruşum olabiliyor.. filmi şehirlerarası otobüste izledim.. güldüm mü ,hmm gülmedim.. bana daha çok fazla 15-16 yaşındaki delikanlıların cinsel açlıklarına dem vuran bir film gibi gelmişti.. ama nefrette etmedim. oturup ağlamadım yani nasıl olur ya Rabbim bu filmi 5 milyon kişi izler diye..

Filmin neden bu kadar konu edildiğine hala anlam veremiyorum,bu ülkenin sosyal yapısı ortada.. neye güldüğümüz neye gülmediğimiz orada.. bazı noktalar özellikle de konu cinsellikse ve komedi ile birleştirilmişse iş yapar.. bunu anlamamak için gerizekalı olmak gerekiyor.. bir açlık var ,akıllının biri bu açlık üzere oynuyor.. o da iş yapıyor,bunun için ahlanıp vahlanmanın ne alemi var..

Recep İvedik 2 filmine gittim.. bilet alırken ölüm tehlikesi yaşayan insanlarla karşılaştım,bilet için kavga edenlerle karşılaştım..telefon trafiği ile bilet bulmak için araya birilerini koyanlarla karşılaştım.. rekor kırar mı diye düşünenlere "evet" cevabını verebilirim..

Güldüm.. bunun için utanç mı duymalıyım bilmiyorum.. gülmeyenler entel oluyor gülenenler ülkenin en sığ tabakası,hatta bu ülkeye ait olmayan o berbat kitle.. ama ben güldüm yanımda adını vermek istemediğim o çok beğendiğiniz ünlü buru havada ablalarda güldü,yarın gazetede "bu filmler toplumun ahlakını bozacak" diyen o yazar da güldü.. salonda gülmeyen hiçkimse yoktu ve benim düşüncemin aksine filmin kitlesi öyle zibidi kitleden değildi,çoğu işinden gücünden gelmiş gayet hoş bir kitleydi..

İlkine göre çok daha başarılı buldum,haa bu çalışmaya film denir mi? denmez.. bu film değil,parodi diyelim,skeç diyelim veya başka birşey diyelim ama film demeyelim.. zihnim çok dolu,bir dönem mutsuzluklar geçirdim.. rahatlamaya,unutmaya belki de bir gerizekalı gibi gülmeye ihtiyacım var,vardı.. beni mutlu etti amacıma ulaştım.. şu sıralar "bir filme gittim hayatım değişti "felsefesine sahip iseniz elbette sizi mutlu etmeyecektir..

Küfür,yerinde kullanıldığında gerçekten sempatik durabiliyor..ama recep ivedik bunu pek başaramamış.. bir de ninesi ile olan küfürlü sohbetleri beni rahatsız eden sahnelerdendi.. çocukların çok itibar edeceği bu film için kesinlikle çocukların gitmemesi gerektiği düşüncesindeyim..

Netice olarak,büyük beklentiler içine girmemeniz gereken biraz kasıntılığınızı kapıda bırakırsanız özgürce gülebileceğiniz parodiler toplamı,gidilesi,gülünesi bir hmm şeyy skeç :)

22 yorum:

Adsız dedi ki...

Bende gittim ve kesinlikle size katılıyorum,özellikle Netice kısmına:)

neslihan erzincan özgür dedi ki...

katılıyorum prenses...ben de izleyeceğim:-)

Adsız dedi ki...

deli olurum filmler hakkında atıp tutanlara hani böyle içerde amiyane tabiriyle yarılana kadar gülüp sonra sırf kıllık olsun die ay iğrenç çok kötü diyenlere...

her neyse yorumun çok güzel olmuş sevdim belki de sırf bu yorum için gidebilirim..

bu arada umarım sıkıntılarını aşabilirsin Allah ferahlık versin..

sevgiler...

öykü dedi ki...

Ilkıne gore cok kotuydu..
Nedenıne gelınce..
Ilkını entel kesımlerın tum elestırmelerıne ragmen severek ızleyen bırı olarak orda Ivedık karakterının tum maganda gorunumune ragmen duygusal ınsani yanlar tasıyan yonlerını ızlemıs ve sevımıstım
ornek bırıne asık olması
ornek sokaktakı yagmur altında ıslanan bı kedıye yardımcı olması sevmesı gıbı gıbı..
Ama ıkıncı recep ıvedık
magandalıgın sınırlarını zorlayan
sevgıden uzak sadece kabalık tasıyan zorlama esprılerı uzattıkca uzatan ıtıcı antıpatık bı karakter halını almıstı..
Ben sevmedım bı kac kucuk yer harıcı gulemedım 2 yarıda arkadaslarıma ayıp olmasın dıye cıkmadım ama tek basın a olsaydım ıkıncı yarıyı kesınlıkle cekemez cıkardım..

efsa dedi ki...

ilkini de izlemedim ikinciyide gözümün önüne sokmadıkları müddetçe izlemeyi düşünmüyorum. önyarıglıyım evet argoyu da küfürü de sevmiyorum ve aldığım duyumlarla da ikincisinde daha da varmış.

Cimbakuka dedi ki...

Gittim, izledim ve beğendim.

En azından gülmek için gittim ve güldüm mü? Güldüm.

Daha ötesi var mı?

her insan'ın içinde eminim ki Recep İvedik'ten bir parça var ve bunu açığa çıkaramıyor, karşısında da bunu gördüğünde elbette eğleniyor.

Kimse kendini kandırmasın, hepimiz ivediğiz :=)=)

Ful yaprakları dedi ki...

İlkini geçtiğimiz günlerde televizyonda gösterdikleri güne kadar izlemedim.Televizyonda sadece 15 dk izledim ve dayanamadım. Komik gelmedi bana, film adına bir şey göremedim.Şimdi entellikle suçlanacağım biliyorum:) ama bu filmin ne görsel anlamda, ne sanat anlamında ne de kelime zenginliği adına bana hiç bir şey katmadığını gördüm.Filmler insanı kendine çekmeli,bir ana fikri olmalı, bir şey anlatmalı..Ben geğirip küfreden, orasını burasını kaşıyan bir magandaya gülemiyorum, Cimbaluka demiş ki herkes R.İvedikten bir parça taşıyor,ben de ondan bir parça yok,yani olması da hiç mümkün görünmüyor:))Gülmek için bile daha kaliteli yapımları tercih ederim üzgünüm bu yüzden size katılamıyorum:)Bu adamın bu filminin neden bu kadar büyütüldüğünü de anlamış değilim:)Karşıt görüş bu, kızmayın bana:))
sevgiler

Adsız dedi ki...

Film yazılarına yorum yapmamışımdır dogru düzgün prensesim ama yazdıklarını kafamı dogru anlamında sallaya sallaya okuduğum için sana katılıyorum demeden edemedim... R.İvedik 2 yi izlemedim 1.cisinide tvde verildiği zaman izledim. Bir şeylerle kafa dagıtmak istiyorsa insan belki iyi gelebilir ama cidden belli bir yaş sınırı koyulmalı küfür olayına bende karşıyım.

Adsız dedi ki...

tatlım ben izlemedim, izlemeyi de düşünmüyorum. Şahan Gökbakar'ı ilk çıktığı zamanlar sevmedim. bu bir önyargı mıdır? belki öyledir. Çünkü bir tane bile skecini izlemedim. sadece reklamlardaki ivedik tiplemesini gördüm. espriler son derece seviyesiz geliyor bana ve neden küfür, cinsellikle ilgili aptalca espriler bizim topluma bu kadar komik geliyor çözebilmiş değilim. vaktinde inek şaban'ı defalarca izleyip çok gülmüşümdür. ama şaban bir eşşoğlueşşek" derdi o kadar. seviyesizlik başını alıp gitmiyordu o filmlerde. hele bir de cinselliği espri konusu yapıyolarsa resmen midem bulanıyor.

ella dedi ki...

Ben izlemedim, izlermiyim onuda bilmiyorum ama görüşlerini yazman çok güzel olmuş. Issız adamı seyretmeyede sırf meraktan gitmiştim sinemeya ama bu filmde aynı hatayı yapacağımı sanmıyorum. dvd sini bekleyeceğim galiba :))

Seval dedi ki...

ben de güldüm:D ben manyak fanıyım ya recebin kimseye laf söyletmem:) Harika bir baş yapıt hehe:D

Amatör Gezgin'in Gezi Notları dedi ki...

İlkini eşimin zoruyla sinemada izlemiş ama dayanamayıp yarısında çıkmıştım. Bu burnu havadalık falan da değil yanlış anlama ama nedense Şahan gökbakar ve Recep İvediğe karşı inanılmaz bir antipati duyuyorum. İkincisini izlemeye hiç niyetim yok. Çok daha güzel türk filmleri ve komedyenler varken bu adama yapılan övgüleri ve pohpohlamaları da anlamıyorum nedense....

Üfürükten Prenses dedi ki...

@güneş: katılmana sevindi :)

@neslihan: merak ettim izledin mi acaba ,yorumunu merak ettim ?

@öykü:ilkini daha çok beğendin yani.. bende ilkinden hoşlanmamıştım.. zevk meselesi sanırım olayın özü bu :)

@uçandepik:güvendiğin teşekkür ederim canım.amin..

@cimbakuka:bende güldüm..neticeye bakıyorum. türk sinema tarihine olan katkılarını sorgulamıyorum.. yeşilçamın yaptığı filmlerin %80 berbat kimse onlara bir laf etmiyor..

@ful yaprakları:hmm. işte bakış açımızda bir fark var.. sen kalite arıyorsun,filmden birşeyler edinmek istiyorsun.. doğal olarak da alamıyorsun ve tatmin olmuyorsun.. ben sadece güldüm,belki de hayatta gülmediğim karelere biraz da zorlama ile güldüm.. zira ihtiyacım vardı..

@yabani kuzu: sağol kuzucuğum..

@singamaraja:thank you ..

@gülcan: elbette zevk meselesi,ben sadece linç girişiminden rahatsız oldum.. yoksa beğenmemek de bir tercih..

@owl:bazı filmler dvd kıvamında oluyor.. bende bazı flmleri izlemeyip bekletiyorum dvd'si çıksın diye.. rekora destek olma bari :)

@javacikiz:söyletmedik efendim bizde :)

@boogie:aslında taktir görmüyor.. görmeli mi bilemiyorum emek var mı yaptığı işte.. yine de var gibi.. bir karakter çıkartıyor ortaya.. herkesin rahatsız olduğu ortak nokta rekora gidiyor olması..

@

GülteKin dedi ki...

recep ivedik bir karakter olmaktan çıktu bir çeşit yaratık olma yoluna girdi denebilir,yorumlarında katılıyorum sana ama mide bulandıran iğrençliklerle komedi adına neler kazandırabiir bu ülkeye,üniversite 1.sınıftayken biyokimya hocamız amerikadaki bir anısından bahsetmişti; söyle diyordu,bunların orda bir derneği varmıi,türk derneği,orda buluşup eğleniyorarmış
bir gün bir yabancı arkadaşını almış derneğe gitmiş,orda masa üstünde duran dergiler ilişmiş gözüne ecnebinin,almış bakmış ve sormuş ne yazıyor diye,bizim hoca anlatmış tabi karikatürleri ,tabi hepsi belden aşağı,ecnebide yuklenmiş bumu espri anlayışınız; burdan da anlaşıldığı gibi ve recccep abinin yaptığı gibi sanırım ortada bir sorun var,bir şekilde belden aşağı espride anlaşılır ama mide bulandıran türden espriler abartılmış bu bölümde,ve ninesiyle olan muhabbetini dinleyip bu filme +7 onayı veren zihniyete soruyorum ,acaba nenesiyle böylemi konuşuyor,bu kadr mental künt olunmaz,nasıl olur o filme bu şekilde bir izleyici kitlesi önerilerbilir..

Primarima dedi ki...

Çok güzel yazmışsın bende gittim ve bende güldüm, gülmek için gittim zaten.Neden recebe gülenler sığ oluyorlar?bunu anlamıyorum ,ama insanlarda gerçekden böyle bir şey var, oysaki koy ekranın karşısına izlet bakalım onlar gülmeyecekmi?
Küfürler abartılmışdı, benide çok rahatsız etti ,üstelik salonda çocuk kaynıyordu.

Hamamböceği dedi ki...

Gitmedim, birincisine de ikincisine de. Hatta korsanını alıp bile izlemedim. Kendi çapımda protesto etme gibi bi amacım yok ama yine de kendi 'film, sinema, sanat' anlayışıma uymadığını düşünüyorum. Peki ben izleseydim filmi gülermiydim? Evet. Bayılırım belden aşağı espriye. Ama böyle saçma bi filme gidip de para vermem. Bence bi film yalnızca gülmek için izlenmemeli. İnsana kattığı bi' şeyler olmalı. Hiç olmadı görsel açıdan tatmin edebilmeli. Bu benim kendi tercihim, kendi görüşüm. Yakın olmadığım insanları da eleştirmem filmi izlemiş beğenmiş diye. Sınıflandırılma olayını da sevmediğimden ötürü kimseye de izlemiş diye damga vurmam.

Feride Nizamettin dedi ki...

Ben sadece Recep İvedik değil, Mr. Bean, Dumb and Dumber'ı da izleyemiyorum. Bu bir snobluk, kendine entel havalar verme değil. Kemal Sunal'ı her daim severek izleyebilirim ancak K.Sunal'daki saf-kurnaz salaklık ile, sadece ama sadece salaklık veya belaltı espriler ya da sadece küfür komiği üzerine kurulmuş şeyleri seyredemiyorum.

RaMa dedi ki...

popüler olan şeylere benmde alerjm var
bu filmin ilkinide izlemedm ikincisinide izlemeyi düşünmüorum...
ama izleyenlerede dicek birşeym yok yani, bir filmi izlemş olmak insanı başka şeyler yapmaz...
geçende makro iktisat dersnde bu filmle türk ekonomisini bağdaştıran hocamada slmlar yani (:
hala aradaki bağlantıyı çözemedm ama

cem dedi ki...

seninde belirttiğin gibi çocuklar gitmemeli... bu bile filmin neden bayağı olduğunun, sakıncalı olduğunun kanıtı... küfür değil karşı olduğum, bel altı espriler falan filanda değil.. yarın bir gün birilerinin bunu sinema sayması.. her izleyici bu kadar aklı selim olmayabiliyor.. ilk seri sonrası yapılan ''burası apış arası kokuyor'' esprisi midemi bulandırıyor ve buna sebep bu adamdır.. bu bile kendisinden ve yaptıgı bu ucube şeyden nefret etmeme yeter.. bi ara aşk hayatım tehlikeye girdi bu espri yüzünden...

ilkini izlerken uyumustum... artık alkolden mi, beni sarmadığından mı bilmem ve ikincisini izlerken ne mi oldu, yine uyumak üzereydim de yarıda kestim filmi uyandım... ha gülmedim birde, komik değildi... öyle entellektüel, kültürlü, birikimli bir adam hiç değilim.. olağan, sıradan, az bilen bir adamım ama bu filmden nefret ediyorum..

cem dedi ki...

ve birde;

bazı değerler toplumun içinde var olsa da, tv ya da sinema denen bu mevhumlarda gösterildi mi, doğruymuş gibi onay alıyor halk tarafından... yani bir zamanlar bu küfürler edilsede, küfrü eden kişi tarafından bile ayıp sayılırdı, ama neden sonra sıradanlaştı, onaylandı.. artık yolda giderken aile, kız, erkek takmadan rahatça ve bagıra çağıra küfreder oldu alem..

geçmiş olsun.......

cem dedi ki...

ve yine son olarak, isteyen izlesin, asla yasak olmasın, isteyen eşini çolugunu , cocugunu götürsün lafım yok. kişisel fikir beyanıdır yazdıgım herşey, yasakçı bir zihniyet emaresi değil..

Adsız dedi ki...

Vizyona ilk girdiği seansını izledim, gülmekten bayıldım. İzleyicilere o güzel anları yaşattığı için Şahan'a teşekkür ediyorum. Memleken ekonomik sıkıntı içinde, zihnini nasıl rahatlatacağını düşünüyor.Ayrıca Bu zamanın çocukları bir sinema filminden küfür öğrenecek kapasitede değil. Aynı diyaloglar bizim dönemimizde Kemal Sunal'ın filmlerinde yaşanırdı. Nedir yani biz şimdi sürekli küfür mü ediyoruz....

Related Posts with Thumbnails