-Sevgililer Günü-

11 Şubat 2009
Yahu enikonu bir rahip,birine aşık olmuş,yok kız pas vermemiş,bu da intihar etmiş kalbini ona göndermiş faso fiso...! Sonra da tamamdır aha da yeni bir kutlama bulduk diye düşünen eğlenceye düşkün batı alemi bugün Valentine denilen rahibin günü olsun,yıllar yıllar boyunca her 14 şubatta herkes istemdışı sevişsin demiş.. dini bayram yapmışlar daha 1969'da değişmiş dini bayram statüsü.. zaten intihar eden rahip nasıl olur,din adamısın lan sen?senin aşkın Allah aşkı,hadi olsa olsa kutsal ruh dahasını bilmiyorum bir üçleme vardı ama neyse.. Hem hristiyanlarda böyle kadın-kız davaları olmuyor galiba din adamlarının,eee tam din adamı da değilmiş yani..

Hikaye fıss..Amann bizde böyle milyon tane hikaye var.. sevgilisi için kendini yakan mı dersin,başlık parası için çalışırken inşaatın tepesinden düşen mi dersin,sevdiği adama vermiyorlar başkasına zorla veriyorlar diye 15-16 yaşında gidip sevdiği adamla yatan sonra ailesi tarafından namus cinayetine kurban giden mi dersin? bizim başka milletlerin acıklı hikayelerine hüzünlenip ,kendi sevdiklerimizin kıymetini anlamaya ihtiyacımız yok.. Aşk adına çok acı hikayeler barındırır bu ülke..

Herşey bir yana sohbetlerden daraldım,hele ki kızlar aman ya rabbim.. takip ettiğim bir forumda kızlar,sevgililerine.. Kalpli kutunun içinde yarısı ısırılmış çikolata falan hediye etmeyi planlıyorlar,işte üstlerinde kalplerin olduğu kupalar ,fotoğraf baskılı tişörtler,peluş çeşitli ürünler..hangi erkek sever bu hediyeleri ya! Kalpli kupayı ne yapsın adam ,hadi kupa alacaksın git tuttuğu takımın ambleminin olduğunu al ne bileyim sevdiği figürü barındıran kupa al..

Sevgililer gününde anneme elektronik tartı almış bir babanın kızıyım ben ve bunun karşılığında gıcık olup babama traş losyonu alıp senin kullandığın hacı yağına benziyor,al bunu kullan bundan sonra diyen bir annenin kızıyım.. Evlilik yıldönümlerini kutlarlar mesela ama her yıl itina ile ama sevgililer günü ile dalga geçerler.. belki de bu psikoloji ile sevgililer günü bende tiyatral bir etki bırakıyor..

Herşey pahalı bir de o gün.. bir gün önce 5 tl olan gül ertesi gün 25tl.. yemeğe gidiyorsun,bildiğin adana kebap olmuş sana sevgililer günü aşk sandalı mönüsünün ana yemeği çattt kişi başı 200 ytl dayıyor sana,niye? Salata şefin 14 şubata özel afrodizyaklı aşk salatası,sigara böreği tövbe est.. birşey geldi aklıma ama neyse :) Tatlı koymuşlar "aşk ateşi" bildiğin puding en pembesinden günün anlamına özel ..

Şimdi sevgilisi olanlar,biraz mağrur takılacak.. off,püff ne hediye alacağım,aman o bana ne alacak türünden şımarıklara girecekler.. Bütün kızlar pırlanta bekleyecek niyeyse,hangimiz pırlantalar içinde doğduysak pek bir alışkınız,bilmiyorum niye? Sevgilisi olmayanlar gereksiz bir mahcubiyet durumunda olacaklar,sanki sevmeye,sevilmeye layık görülmemiş gibi..

Kutlayın yada kutlamayın.. O kıpkırmızı vitrinler gözünüze gözünüze girecek,çiçekçilerle pazarlıkla edilecek,hediyeler hayal kırıklığı yaşatacak,bu sene de gelmeyen evlilik teklifi yüzünden belki de bir sonraki 14 şubata kadar ilişki bitmiş olacak,televizyonda bütün anahaber bültenlerinde en az 10 dakikalık bir haber yayınlanacak,herkes nedense aynı dili konuştuğu sevgilisine "ı love you meliscan" je t'aime berkançtuğ" şeklinde yabancı dilde aşk sözleri söyleyecek,gün sonunda çiftler bir sonraki seneye kadar birbirini ihmal etmek üzere birbirinden uzaklaşacak..

30 yorum:

MANUKYAN dedi ki...

kimse o şahıs, kalpli kutunun içine kullanılmış kilodunu koysun versin ısırılmış çikolatadan daha anlımlı olur :)

sinderellaaa dedi ki...

bende bu sevgililer gününe ifrit olanlardanım!birde şu pırlanta taş ne menem bir güzellik katıyor hiç anlamam,ben o pırlanta taşların sadece kız arkadaşlara (baaak benimki bana yüzük almış anla ben nekadar değerliyim onun için!)parantez içindeki havayı atmak için kullanıldıklarını düşünüyorum,ulan! adam sana taş almış taş!ha parlatılmış ha parlatılmamış, her ikiside taş işte!sana taş alacak kadar değerli görüyor anla bak nekadaaaaaar değerlisin!:))))))aslında işin özünde "acaba benim için nekadar para harcayabilir bu adamın sınırı var mı?yoksa benim istediğim herşeyi bana alırmı?"basit mantığı yattığından ,bunu arzulayan bayanlarında o taşlar kadar beyinleri olduğunu düşünmekten daha öteye gidemiyorum!"sen sevgiyi taşla ölçecek kadar taş beyinlisin!"demek geliyor içimden....oyoyoy yine cümlemi çok uzatmışım kusura bakma,ben konuşmaya başladığımda noktalar benden kaçıyor:)))))kısaca yazın için teşekkürler duygularımıza tercüman oldun yine prenses,sağlıcakla kal canım....:)

bi dost dedi ki...

ben de aşk böcüğü olmak istiyorum, ben de bu iğrenç salaklıkları yapmak istiyorum böhüüü:'(

:Pp şaka şaka yapmak istemiyorum hiçbirini, Allah'ım ne tipler ya :D zaten bu sevgililer günü de ayrı bi saçmalık.. kızla/oğlanla bi kaç gün takılcan belki, takılacağın tutmuş, ama tesadüftür ki şubatın başında başlamış ve sonunda ayrılcaklar.. mecburen masrafa sokuyolar milleti, bi sene sonra adını bile hatırlamayacakları insanlar için..

çok gereksiz şekerim..

Last Station dedi ki...

turkiye'de sevgililer gunu olarak kutlanan valentine's day amerika'da halen bir dini bayram statusunde kutlanir ve christmas gibi herkes hediyelesir. siz sadece sevgililerinize alacaginiz hediyeleri dusunurken, buradakiler cocuklarinin okul arkadaslarindan kendilerinin is arkadaslarina kadar genis bir cerceve icin hediye telasina giriyorlar. halinize sukredin:)))

gribulut dedi ki...

:) kırmızıdan bir ay boyunca nefret ettirirler artık, sağın solun her taraf kırmızı don dolacak :)

Unknown dedi ki...

Ahahah.. Ben de Aşk Efendi'nin düşüncelerini almak için Sevgililer Günü'nün ne anlam ifade ettiğini sordum.. O da;
"Hiçbir şey bana ne yaa elin gününden benim için önemli olan tanıştığımız gün, senin doğum günün, benim doğum günüm o kadar.." dedi..
Tamam bi' yerde güzel de adam bu üçü dışında olan her bir günü aynı statüye koyuyor.. Yılbaşı da buna dahil..
Valla ben sevgilime ısırılmış çikolata versem, kim ısırmış bunu, niye ısırmış diye düşünmez hop diye mideye indirir "Daha var mı?" diye sormadan da edemez.. :D

GeCe dedi ki...

sevgililer günü herşeyin pahalı olmasını anlamıyorum ben de senin gibi düşünenlerdenim ancak bir açıdan iyi olduğunu düşünüyorum sevgiyi hatırlatma açısından malum seni seviyorum demeyi unutan bir milletiz yılda bir kerecik olsun hatırlatıyor (bu arada ben ve eşim sıkça söyleriz o yüzden bze hergün sevgililer günü de ) bence sadece bu açıdan kutlanmalı hediye falan değil ilişki gözden geçirilmeli tanıştığım için şanslıyım mutluyum diye düşünülmeli

Adsız dedi ki...

rahip intihar etmiş. Eeee noolmuş? daha neler uğruna ölen ne insanlar var. benim hiç işim olmaz sevgililer günüyle falan. bundan bi 9-10 yıl önce kutlamışlığım vardır. onu da cehaletime sayıyorum. bi de o zamanlar insanlar sevgililerine parfüm, gömlek, kazak vs.. gibi normal şeyler hediye ederdi. kimsenin aklına kalpli bi kutuya yarısı ısırılmış çikolata koyup hediye etmek gelmezdi. insanlar gerzekleşme yolunda mı ilerliyorlar yoksa ben mi yaşlanıp çağın gerisinde kalıyorum?
Sevgililer günüymüş. Peh...

Güllerevurgunum dedi ki...

şimdi burda herkes negatif fikir verince direkt protest damarım kabardı ve diyorum ki;

YAŞASIN SEVGİLİLER GÜNÜ

ve

YAŞASIN KAPİTALİZM

:P:P

Daha çok alın, daha çok tüketin, tüketecek bir şeyiniz yoksa sevgilinizle birbirini tüketin. Heehehe :)

öykü dedi ki...

Ben dahıl ne yana baksam bloglar gazeteler tv de roportaj yapılan ınsanlar herkes herkess
abı ya bu sevgılıler gunu var ya tuketım ıcın uretılmıs gıcık oluyorum ben valla hıc anlamam yok benım ıcın sevgılıler mevgılıler gunu dıyor ..
guzel pekı..
O zaman kardesım kım kutluyor bu sevgılıler gununu kım alıyor onca gulu cıkolatayı hedıyeyı tek tası kım bunlar kımmmm:)
merak edıyorum bırı bana soylesın

Pervane dedi ki...

alnından öptüm canım, daha şahane bi yazı olabilir mi bilmiyorum, her cümlesine al benden de o kadar :))

milletcek değil dünyacak sorunluyuz biz, gavur para derdine bi dolu adet çıkarıyor biz de yutuyoruz saf saf. daha aptalcası yüceltiyoruz bu günleri, esas değerleri at çöpe yapıyoruz.
manyaaaz biz yaa!

Amatör Gezgin'in Gezi Notları dedi ki...

ısırılmış çikolata mı? o ne yavvv. romantik olucam diye iğrenç olmaya hiç gerek yok bence. Bende sinir oluyorum sevgililer gününe. yıllardır hayal ederim şöyle olsun böyle olsun diye hiçbiri olmadığı için heralde...

Zulapha Kaphali Iku dedi ki...

forum olayina koptum yaaa :))) bir kac gundur ben de o konuya bakiyordum..kafayi yemis bunlar yaa diyordum :p hele bir tanesi var yazdigi fikri 10 kere yazdi..evet kizlarr hani ben surprizimi yazmistim ya bi daha yaziyorum ne dusunuosaniz soyleyin diye...bayginlik getirdi ya hoh yanii!!! :) forumdan gun gectikce uzaklasiyorum ben :p

LoLLa dedi ki...

son sevgilim sevgililer gununun ertesi gunu terketti beni
hem hayatimin sokuydu essogluessek yaaa !!

hakkının yememek lazim 14 subati gecirsin gariban demistir yanima gelirken :)))

ezikLoLLa iconu :)

TAZE NANE dedi ki...

Güllerevurgunun yazdığı yazıya katılıyım bende.
Direk öyle durumda oluyor insan.
Sevgiler.

Jones dedi ki...

Ben de yazmıştım "Anti-Valentine" diye :)
Katılıyorum efem.Aynen.

Bir de "aman sevgiler gününe yalnız girmeyeyim" diye o güne yakın sevgili arayanlar vardır :))

Robin Goodfellow dedi ki...

sevgilim olmasına rağmen o da ben de kılız bu duruma
ya ne güzel yazmışsın prenses yürü beee!!

Üfürükten Prenses dedi ki...

@manukyan:yani.. erkeklerin ne istediğini bilen biri,ısırılmış çikolata armağan etmez :)

@sinderella:sen uzatıyorsun ya,ben okumaktan o kadar zevk alıyorum,teşekkür ederim :)

@bi dost:bu gibi şeyleri yapanların aşık olduğunu düşünmüyorum asla,aksine aşık olmadıklarını saklamak için yapıyorlarmış bu kadar abartıyorlarmış gibi geliyor.. tamam kutlarsın olabilir,bahane ile sevgini gösterirsin.. ama ben herşeyin abartısından şüphe ederim..

@last station:iyi ki orada yaşamıyoruz :)

@gribulut:bi de tam kırmızı olmuyor,böyle iğrenç kiremit rengi.. migros'da peynir reyonun önünde bile tanga satılyıor ya,pess!

@piltik'anım :evet bende seninkine benzer bir adam ile birlikte gibiyim :) gibiyim ama dikkat :) farketmez bile ..!

@Gece:bahane olabilir elbette.. yoğun iş hayatı,çocuklar vs .. ama bu kadar abartılması anlamsız geliyor..

@gülcan:öyle hediyeler çok sıradan oldu.. artık millet yaratıcı oması adına türlü hediyeler buluyor..

@Güllere Vurgunum:sırf muhalif olmak için yani,inşallah sevgilin almadığın pırlanta için terketmez seni :)

@öykü:yazılarımın çok az kısmında taraf olurum.. ben olayı açıkladım,ben kutlamam,nefret ederim.. aman aptalca demedim.. diyemem.. ama durum dışardan bakıldığında böyle.. yoksa kutlayanları bayağı bulup,ben kutlamıyorum triplerinden nemalanmıyorum.. tamamen gözlem..

sevgililer günü gözlemim bu..

ayrıca tr'de böyledir ya.. herkes herşeyden şikayet eder,fakat yine de yapar..

teşekkürler yorumun içim canım..

@Pervane:çok teşekkür ederim..aslında kavramları değerleri oturmamış yeni bir toplum,ırk olsak anlarım fakat nedir bizde ki bu özenti bir türlü çözemiyorum..

@Boogie:sevgililer gününe sığmak zorunda kalmayacak bir mutluluk diliyorum sana :)

@iku:canım forum arkadaşım benim :) ayy gördün değil mi o konuyu,bayılttılar beni ya,hele dediğin üye böğ! bizim aşkımız muhteşem,yokm 8 sayfa mektup yazdım,yok bilmem ne..amannnn

@lolla:vallahi düşünceli çocukmuş :)

@taze nane:sevgiler..

@jones:kesin vardır,öyle bir muhabbet de döner zaten hep bu dönemlerde..

@puck-robin:senin sevgililer gününüe merak ediyorum ama :) sizin ki yein bir ilişkiydi galiba,en civcivli o zamanlar kutlanır malum :) anlatırsın olur mu?

Kayhanoviç dedi ki...

Anti 14 şubatcılardanım :)
Yok yani benimki sap sendromu falan da değil. Basbaya ticarret günü. Gel gelelim bu krizde devletin kalkınması için piyasaların hareketlenmesi için alısveriş sart gibi sankim.
Yalnız menü falan yemek anlatmıssın. Ha neyi tetiklei bugün söyle bakalım :P İçin cız ediyormu.

cem dedi ki...

14 şubat benim doğum günüm, bu yüzden hayatımda olması muhtemel kişiler beni bir hediyeyle geçiştireceğinden ( bende alınca sıfırlanıyoruz) sevgili kısmını es geçesim gelir ve de geçebilirimde, kim bilir?

Böcek dedi ki...

Sayın üfürkten prenses,
blogumda br adey ödülünüz vardır..En kısa zamanda teslim alınması rica olunur..Adrese teslim yapılmamaktadır..İmza,
böcek:Pp

PAPATYA SOFRASI dedi ki...

Selam tatlım..
Blogunu daha önce de ziyaret edip mesaj bırakmıştım ama müneccim değilsin tabii nerden bilcen benim birisi olduğumu değil mi?

Sevgililer günü bıdı bıdısı hakkında yazdıklarına katılıyorum..Karikatür de süper..

öpüyorum seni şekerim SEVGİLER.

^zeynep^ dedi ki...

canim seni bir de ben gözetliyorum ve blog ödülünü taktim etmek istiyorum! sevgiler!

bi dost dedi ki...

yaa ben de ödülenndirdim onu ben de ben de :))

Adsız dedi ki...

tamamen tüketim çılgınlığı başka bir şey değil.

ella dedi ki...

biz sevgililer gününü eledik ve eleğimizi astık çok oldu. en güzel gün bence eşimin yanında gözlerimi açtığım her sabah :) yerim sevgililer günü diyeceğim galiba :))

efsa dedi ki...

prensesim seni http://akrepkizi.blogspot.com/2009/02/ben-e-dair-en-sevdigim-bloggerlar.html bekliyor sayfa...

efsa dedi ki...

prensesim maşallahın var.
ama aaaa çekilin canım aradan kırk yılın başı mimlemişim deyip üste çıkma çabası içine gireceğim utanmasam. :)))

aahmetcelebii dedi ki...

Sevgililer gününde anneme elektronik tartı almış bir babanın kızıyım ben ve bunun karşılığında gıcık olup babama traş losyonu alıp senin kullandığın hacı yağına benziyor,al bunu kullan bundan sonra diyen bir annenin kızıyım..

Süper yaa :):)

katre_wınscare dedi ki...

benımde 6 senelık bır sevgılım var fakat bız 6 sene boyunca öyle ask gunu mesk gunu dıye bısey bılmedık ınadına ogunde ne hedıye kabul ettım ne de aldım.sınır bozucu bır olay sevgılım var kutlayabılırım ama ne kutlaması ya neyın kutlaması sevgının askın gunumu olur sevgılıme bişey alacaksam gıder alırım bunun gunle munle valentınmıs talentınmıs bı alakası olamaz olmayacak..maddı kazanc cıkarlı gunlerden nefret edıyorummm

Related Posts with Thumbnails