Ergenekon Ergenekon Diye Nicesine Sarıldım..

17 Nisan 2009
Fatih Ürek'in adı geçtiği anda anlamıştım bir gariplik olduğunu..Yahu yılan dansıyla ve msn'den çıtır çocuk götürme derdine düşmüş adam,ergenekonda hangi pozisyonda görev yapar.. hadi alakası var diyelim korkulur mu yahu böyle bir organizasyondan,fatih ürek halkla ilişkiler pozisyonunda falan.. Ama yok işkenceciydi değil mi,öyle anılmıştı yani,tamam şimdi anladım iyi çalışıyor örgüt,Fatih ürek'ten daha iyi işkenceci mi bulacaklar?

Ergenekon hakkında kimsenin bilmediği yepyeni açılımlar yapamayacağım ama görünen o ki,gerçekten varolan bir girişimi,belki de içinde olmayan insanları da katarak,kendi gücünü de katlayarak ortaya koymuş bir hükümetle karşıkarşıyayız.. Yani ergenekonun varlığını kabul ediyor ve komik buluyorum,ayrıca hükümetin de bu durumdan fazlasıyla beslendiği elini kolunu ona buna rahatça uzatabildiğini düşünüyorum..

Ama günlerdir anlamadığım şu var,ergenekon ile ilgili gözaltılarda veya cezai uygulamalar da hep aynı ifade çıkıyor karşımıza "ama eski rektör gözaltına alınamaz,ama türkan saylan muhteşem bir kadın o ergenkoncu olamaz,yok o saygıdeğer bir asker elleri kelepçelenmez,ama balbay o konuşmaları yapamaz,çünkü o laik ve çok iyi biri" eee böyle savunma mı olur yahu? bu 14 yaşında kızı kadın olarak koynuna sokan hüseyin üzmez'e o adam namazında niyazındadır kimsenin tavuğuna kışt demez,dini yazılar yazar,Allah'tan korkar diye savunmak gibi salak bir mantık!

Pek tabii sizin çok sevdiğiniz bir yazar ülkeyi zora sokacak bir çalışmanın parçası olabilir,bir kadın zilyon tane burs verip sonra da hükümetten kurtulmak için darbe isteyebilir,yıllarını ,canını vermiş bir albay darbe eğiliminde olabilir.. ne var bunda? hem laik,hem darbeci,hem de iyi karakterli olunmuyor mu?

Şimdi biri gelse,falanca yerde bulunduğunu gördük,o gün de hırsızlık olmuş,sen de hırsız olabilirsin,evini arayacağız dese? ne diyeceğim ben,ben laik biriyim,ayrıca dindarım,ayrıca yeşil gözlüyüm,ayrıca ramazan ayında bir fakire 200tl verdim,ayrıca bıdı bıdı.. Yani ben çalmış olamam!!! Nasıl bir saçmalık oluyor bu? Yani suçlanmak,suçsuzsanız hiçbirşey ifade etmiyor..

Çok mu saf baktım olaya,olabilir,bütün bu işlerin Akp'nin tezgahı olduğuna kafayı takmış biri saf görebilir beni.. Olayların gerçek olduğunu,Akp'nin ise bu işi köküne kadar kullandığını,kuru-yaş demeden çalıştığını düşünüyorum. Yani suçlu olmayanları bile dahil ederek..

Ayrıca nedir efendim,bu hükümeti beğenmedik,dini temalı,bunu indirelim biz gelelim? Yavrum demokrasi diye birşey var ya,üstelik bu ülke olabildiğince dönek,yarın bakarsın şutlamış tayyibi yeni çıkan bir sol partiye çakmış oyları,ee o zaman ne olacak dolsun sorgu odaları türbanlı irtica yapan kızlarla.. Bir darbe bu ülkeyi bu yüzyılda ne kadar geriye götürür düşündünüz mü hiç? Darbeyi ima eden gülüşler,olsa da fena olmaz hani saçmalıkları,bu hükümet bizi iran yapacak asker gelsin mantalitesi,bende bunlardan korkuyorum.İran olmaktan korktuğum kadar darbe olmasında da korkuyorum..

Dün başkası eziyet görüyordu,bugün başkası.. Amaç herkesin tahammül içinde yaşaması,yani Kuran kursu yerine bale kursu açılsın diyen kadına eyvallah,sen çocuğunu baleye gönder,biz böyle iyiyiz,işine bak diyebilmek..Bikini giyilmesin,denizler halka kapansın diyen zihniyete,sen namuslu namuslu çarşafınla özgürce takıl,işine bak,ben böyle iyiyim diyebilmek..

Her hükümeti kafamıza göre devirmeye çalışacaksak,devirelim cumhuriyeti hepten kafamıza göre takılalım,yok ıhıh o örümcek beyinli başını örtmüş istemem,yok bu dinsiz bunu da ben istemem,onun kaşı tekkaş berikinin göbeği var,bizim de bu garip demokrasi anlayışıyla işimiz var..

37 yorum:

Godsyndrome dedi ki...

Prenses rahatsızlık yaratan sorgulanmaları değil sorgulanma biçimleri.İİBF'lisin sanırım bilirsin gözaltına almak için çok güçlü şüphenin olması gerekir. Madem böyle bi şüphe var göz altına alıyorsun tamam ama en son 39 kişiyi aldılar bugünn 30'u serbest.Zaten polis korumasıyla gezen 80 yaşındaki adamı,başından tutarak polis arabasına bindirir ertesi gün de serbest bırakırsan insanların bunda art niyet araması doğal.Senin de dediğin gibi ergenekon etkisi abartılmaya çalışılan bir örgüt suçluların yanında muhalifleri de alalım çamur at izi kalsın.Ve hiç inandırıcı değil.

Amatör Gezgin'in Gezi Notları dedi ki...

Prenses tabiki kimse darbe istemiyor ama şu da bir gerçek ki toplumda inanılmaz bir bölünme var bu davadan dolayı. Bir tarafta ne şeriat ne darbe diyip sebep gösterilmeden gözaltına alınanlar, bir yanda askerden medet umanlar, bir yanda da doğru yada yanlış sorgulamadan ergenekon şakşakçılığı yapanlar. Benim korkum büyük ihtimalle var olan bu örgütü çökertme adına yapılan operasyonların hükümete muhalif herkesi toplama operasyonu haline dönmesi. Toplum tamamen kaosa sürükleniyor ve özellikle yapılan son gözaltılar bunu iyice tetikledi.

delininbiri dedi ki...

ergenekon operasyonu kurunun yanında yaşın da yandığı bir operasyon olma yolunda hızlı adımlarla gidiyor..
bu operasyonda gerçekten suçlu olanlarla yalnızca muhalif oldukları için içeri alınan insanların ayrımını iyi yapmak gerek..

absalom dedi ki...

hadi bi senaryo yazalım...

ben bekar yaşayan,zampara bi adam olsam...hergün eve bi hatun atan...
bir sabah polis kapıma yığılsa...mesela, bi tecavüz suçundan dolayı... evimi arasa saatlerce...donuma kadar...en mahrem,özel şeylerimi didiklese...sonra karga tulumba tüm mahallelinin gözü önünde onlarca polisin arasında arabaya tıkılsam...

ertesi gün serbest bırakılsam evime gelsem...

sende benim komşum olsan...

ne düşünürsün?
kafanda bi soru işareti olur mu?
iyi olmuş pezevenke haketti mi dersin?
yok yok yapmaz ama ...ulan...acaba mı dersin?
özel hayatımdaki çarpık yaşantım beni doğal olarak zanlı mı yapar gözünde...
en önemlisi...gecenin bi yarısı asansörde ikimiz kalsak sadece...sadece bir saniye bile olsa için titrer mi?

özürlükler konusuna girmeyeceğim...

Arzu Breda dedi ki...

Prenses, dediklerine sonuna kadar katılıyorum. Darbeye karşı olmakta sonuna kadar seninle hemfikirim. Darbe yapmak amacıyla kurulan böyle bir örgüt varsa gerçekten, onların yakalanıp, sorgulanması ve sonucunda da cezalandırılması, elbette hepimizin isteği.

Ancak, "god"ye de sonuna kadar hak vermemek elde değil. Suçu olmayan kişilerin, -bir çoğu toplum nazarında saygınlığı olan kişiler- iftiralarla, telefon dinlemeleri ile ve hukuk dışı elde edilen bir takım delillerle içeri alınması, o kişilerin isimlerinin bir anda terör örgütü üyesi olarak damgalanması ne insani yönden, ne de hukuki yönden anlaşılır gibi değil.

Sonuçta, belki hepsi suçlamalardan beraat edecekler ve serbest kalacaklar, ama belli kesimlerin nazarında bu isimler ve onların aileleri, hatta gelecek nesilleri dahi damgalanmış olacak.

Halbuki Susurluk olayında toplumun tüm kesimleri o konuda birleşmiş, hemfikir olmuştu. Ama şimdi öyle mi? Aksine toplum ikiye ayrılmış vaziyette. Gittikçe de, ayrışma keskinleşmekte.

Benim korkum, bu sürecin sonunda asıl suçluların bu işten sıyrılmaları. Umarım böyle bir şey olmaz. Bazı masum kişiler de, bu şekilde baskılara maruz kaldığına göre, gerçek suçlular cazasız kalmasa, diyorum.

Diyeceğim daha bir çok şey var ama, işyerinden çıkmak zorundayım. Zaten biz ne kadar çok şey söylesek bile, iş olacağına varır.

Umarım sonunda demokrasimiz kazanır.

GunO dedi ki...

Aslında war ya bu yazıya söylemek istediğim tek cümle war:
İşte bu yaaa!!!

Ya ver elini öpiim dicem benden küçüksün etik olmaz.

Benzer bi konuşmayı anneme yaptım 10 dak önce babama yemiyo çünkü adam aynen bu dediğin gibi savunuyodu Tuncay Özkan'ı, Mehmet Haberal'ı. Tuncay Özkan'ın siyasi hareketine destek mesajları çekip bütün gece Kanal B yi izleyen bir adam ancak darbecilere karşı. Eh şimdi "Hadi be sende mi?" diyemiyor kolay kolay hoşgörüyorum ama ben biraz "Yeni Cumhuriyet", "Sivil darbe" konularını açsam "Tayipçi" oluyorum. Geçen "Birinden birini seç artık" dedi. Yani bu mu olucak sonunda iki kötüden birini mi seçmek zorunda brakılıcaz?

Hayır kardeşim. Nasıl bunlar yargıya çıktıysa, Deniz fenerciler, Kampanyacı valiler, Aslanlı köşk show tv peydahçılarıda çıkıcak hakim karşısına.

Kendi bloğumda alıcam elime kızılcık sopasını da yunan askeriyim hala bi de paronaya başladı bu ara. Doldum buraya taşıyorum kusura bakma..

Ancak eski yazılarım war çok şükür 'cumhuriyet yürüşü' gazına veya 'Beyaz Türkler' ayağına.

Ya ben camiye gitmiyorum die dinsiz ilan ediliyorum. ADD ye karşıyım die antiatatürkçü yok böyle bi şey ya.

Neyse daha çok şey söylicem ama kimsenin kalbi kırılmasın ben uzlaşının hakimiyetini diliyorum. Vatanseverler alınmasın, sonunda hangi yoldan gelinirse gelinsin hedef milletin selameti, devletin bekası ise "kim olursan ol, gel" diyorum.

Üfürükten Prenses dedi ki...

@godsyndrome:anlıyorum ve katılıyorum.. ama şu da var,hükümete muhalif herkesi içeri alıyorlar mantığı bir kaçış da olabilir,yani zaten birisi darbe yapacaksa hükümete karşı olması gerekiyor mu? yani her göz altına alınanın gereksiz yere alındığı düşüncesi neden ve nasıl oluştu bunu çözemiyorum..

hükümet karşıtı kimse çıkıp evet böyle bir örgüt varmış demiyor,hükümete göre örgüt var muhaliflere göre yok.. herşey mi düzmece diyorum,sonra eğer öyleyse helal olsun rte 'ye diyorum..

gözaltına alınmaları onların ifadelerine göre genelde iftira,yani ben diyorum ki türkan saylan bana örgüt için şu kadar para verdi,onlarda gidip kadının evini arıyorlar,herşey bu kadar sığ ise diyecek lafım yok,ama ötesi var ise?

bu ihtimal neden imkansız?

@Boogie:Her olayda ikiye üçe hatta daha fazla parçalara ayrılıyoruz..dilerim,bunu da atlatırız..

@delininbiri:kesinlikle katılıyorum ..

@absalom:evet harika bir örnekleme olmuş..uzunca süre kafa yordum,haklısın asansörde aramıza kol çantamı koyardım :)

ayrıca ne demek istediğini anladım,tekrar tşk ederim yorum için,farklı açılardan bakmaya ihtiyacım var..

@Arzu Breda:demokrasiye inancımı yitirmeye başlayalı çok oldu,tersine bizdkei gelişmeler..oturacağına sarsılıyor demokrasimiz..

Teşekkür ederim yorumuna..

@GunO:teşekkür ederim,aynı çizgideyiz.. şimdi bu yazıyla sanırım biraz tayyipçi oldum:) halbuki başka birşey anlatmak istiyorum..

yorumlarına katılıyorum,güzel dökmüşsün içini :)

Quaresma7 dedi ki...

Bırakın Hüseyin Üzmez'i dünya üzerindeki hiç kimse 14 yaşında bir kızı kadın olarak koynuna soktu diye suçlanamaz. Çünkü bu bir suç değildi. Hüseyin Üzmez'in yaptığının bir adı vardır "Taciz" ya da "Tecavüz". Bunlar suçtur ve her kim yaparsa yapsın, hem bu dünyada hem ahirette zelil olur.

14 yaşında bir x kızının -evlenmiş olmak şartıyla- y erkeğiyle arasında cinsel husumet olması ne ayıplanacak birşeydir, ne suçtur, ne de günah. Çağdaş! neslin farkı anladığı günde gelecektir.

Alexis dedi ki...

ya üfürük.. yazdıkların doğru, doğru olmasına doğru da başlık biraz PuCCai geldi bana.. :)

Alexis dedi ki...

absalomun örneğine karşın : önce neden bir gece önce kazma tırnaklarımı kesmişim ona küfrederdim. sonra ilk katta iner geri kalanını merdivenlerden çıkardım. Bir kez başıma geldi çünkü böyle bir olay...

Üfürükten Prenses dedi ki...

wmina:baktım klişe klişe diye nicesine sarıldım diye bir başlığı var..
üstelik o yazıyı da okumuştum..

ahh pucca'dan çalayım,belki bir faydası olur diye düşünmedim,bu ifadeyi kullandığını başlık atarken anımsamadım..

Sen farz et ki Pucca'dan Çaldım,böyle görülmesinden benim için bir sakınca yok :P onun da sorun yapacağını sanmam zira..

o ifade Pucca'dan öte Aşık Veysel'e aittir.. "Dost dost diye nicesine sarıldım" şeklinde..

ve emin olabilirsin ki paragraflarca yazıyı yazan ben,eğer pucca vari başlık attığım iddiasını duyacağımı bilseydim "Ergenekon" der geçerdim,yine aynı oranda okurdu,başlık keyif işi..

sen yine Aşık veysel'in sözünü Pucca'dan arakladım say,,,

K. dedi ki...

Prenses harikasın işte budur aynen senin gibi düşünüyorum helal olsun sana bee :)

bi dost dedi ki...

taktın ama tek kaş olayına, seviyoz abi laf etmesene :Pp

ben hükümetin ergenekonda eli olduğunu düşünmüyorum. bunu kullandığını falan.. sadece seviniyorlar onlar da bizim gibi. belki demokrasi adına, belki de kendilerini düşürmeye çalışan şerbetsizlerin düştüğü duruma seviniyorlar. ki iki durumda da haklı görürüm.

ben de tayyipçi değilim ve bu yorumla tayyipçi gibi göründüğümün farkındayım ama, her konudan sonra "hayır yani tayyipçi diilim asla amaa.." yazılmasından rahatsızım.. senin yazılarının geneli zaten görüşlerini belli ediyor, buna ilaveten bi de sürekli değilim de değilim demek garip oluyo: cüzzamlı mı canım bu tayyip aa:)

yorumum bundan ibarettir.. öperim..

Üfürükten Prenses dedi ki...

@bi dost: "amaaaa durunnn ben tayyipçi değilim" diyor olmam benim suçum değil..

ergenekon var diyorsan tayyipçi yok diyorsan bilmemneci oluyorsun ya,benim derdim oradan..

yoksa ülkenin yarısına yakını tayyipçi,tayyipçi olmayı aşşağılık bir düşünce yapısı olarak adletmiyorum,haa seçimlerde haal oy vereceklere iki çift laf ederim o ayrı ama.. cüzzam olayı yanlış yanii..

kutuplaşmadır "beni tayyipçi değilim ha" ifadesine zorlayan..

@k:teşekkür ederim:)

@Qaeresma7:benim mantığımda ,inandığım dinde 14 yaşında kızı 70 yaşında adamın koynuna sokmaz kimse!!!
14 yaşında nasıl bir evlilik oluyor söyler misin?

sen kardeşini 70 yaşındaki adamla evlendirir misin ??
yapar mısın bunu?
evlilik de olmuyor da resmen hadi neyse?

dini nikahımı evlilikten sayıyorsun,iyi o zaman 70lik adamların yatağına girsin çocuklar hepsiyle yatsın kalksın karı koca olsun,kusacağım

absalom dedi ki...

kusmak yok...yola devam.

bi dost dedi ki...

ne laf edeceğmişsin bağalım :Pp

Üfürükten Prenses dedi ki...

@bi dost:hayır hayırr olamazz ..
daha iki sene var fikir değiştireceksin bu iki senede :)

ayrıca hala blog yazıyor olursam o zaman söylerim :)

bi dost dedi ki...

haha :))) bakıcaz :D istemeye istemeye veriyoruz bebeğim, yok daha iyisi napalım:)

Kayhanoviç dedi ki...

Ya bırakın bunları CYDD üyesi ona yakın arkadasım var hepside kökten dinci darbeci (: Heminde allahına kadar. Tayyip gitsinde ülke darma dağın olsun zihniyeti. Alayıda öğrenci... Herkes biraz dürüst olsun.
Kim ben durup dururken Atatürk’ ü seviyorum diye davul cala cala bağırıyorsa, Kim bağıra, çağıra Allah, peygamber, din be adam din diye bağırıyorsa o işte bir bit yeniği vardır

Bknz: http://www.kayhanovic.com/2009/01/ergenekonda-neymis/

Huzunbazz dedi ki...

sımdıye kadar ınandırıcı gelmıodu hala da oyle ergenekon dedıklerı olay bastan asagı orduyu kucuk dusurmeye yonelık oyunlar polıtıkası turkıyede halk herzaman T.C. ılk kuruldugu gunden buyana sadece we sadece orduya tamamen karsılıksız guvenmıstır yapılan darbelerden sonra bıle bu boyle olmustur orduya olan guvenı zedelenmemıstır dısarıdan gelecek herturlu zarara ılk once ordunun karsı karsıya gelecegı hep bılınmıstır sımdı bunu turk halkının elınden almaya calısıyorlar.. Kısısel Fıkrım..

Moonish (moonsun) dedi ki...

Prenses biliyor musun bu konu hakkinda bu gune kadar okudugum en objektif yaklasimlardan biriydi senin bu yazin... Birileri goz korkutmaya calismakla birlikte (guc ben de Heman !!!), birileri de karsit tarafta diye kotu olmadiklari anlamini tasimiyor !!! dedigin gibi tek bir dogru ya da tek bir yanlis yok bu iste... her iki tarafinda yanlislari cok, kendilerince duzeltmeye calisirlarken birinin duzeltigini digeri bozarak ilerlemeye calsiyorlar ve geride biraktiklari yikintilari ve zararlari gormuyorlar bile !!!

Unknown dedi ki...

aaa üfürükte tayyipçimi olmuşş yoksaaaaa tüü tükürün suratına :))
yakında bu türbanda takar vah vaaahhhh :))

bizler senden cumhuriyetçi laik bir türk genci olarak at gözlüklerini takıp ergenekon hakkında hükümete verip veriştiren atatürk ve laiklik kelimelerinin arkasına sığınıp türbana küfür eden bir yazı beklerdik
cık cık cık olmamış nihohohahahahahha :))))

GeCe dedi ki...

doğrusu yaklaşımını ben de beğendim ne kadar hukumetten hoşlanmasam da ve bu işin abartıldığını düşünsem de kimse kimin ne olduğunu bilemez ancak durumun böyle olacağını herkesin baştan düşünmesi gerekirdi oy vermeden önce, cebine üç kuruş konulan oyunu sattı malesef

Üfürükten Prenses dedi ki...

@Kayhan:hemen linke bakıyorum,hatta baktım,hatta okuyorumm :)

@Fatih:burada herkesin fikrini söyleyebilmesini seviyorum zaten,çok teşekkür ederim..

@şebnem:sorma ya,,adım çıkacak blog camiasında,anında şutlarlar beni tayyipçi diye adım çıkarsa :)

@moonsun:Ne demek istediğimi kelimesi kelimesine anlamışsın,çok teşekkür ederim..

@GeCe:katılmana sevindim,teşekkürler..

aahmetcelebii dedi ki...

Bu ülkede her 5 kişiden sadece 1 tanesinin kafası çalışıyormuş. Bunu anket, gözlem, tecrübe ve araştırmalarımla ölçtüm-biçtim, alanında uzman kişilerle görüştüm-tartıştım ve %100'e yakın bir doğruluk payı olduğunu gördüm.

Bu arada o pek layık geçinen kısmın salak olan kısmı ve bu kısımla eşdeğer karşı taraf sözüm sizleredir. Neden defolup gitmiyosunuz ülkemizden.. Neden başımızı örtmemiz yada kıçımızı açmamız batıyor size anlamadım..

ella dedi ki...

prensescim, bu olaylar gerçekten toplumu çok yaralayıcı olmaya başladı. ayrıca bizleride çok yaraladığı kesin ama insan konuşmaya korkuyor artık. Bekliyoruz ne olacak diye merakla bakalım bunun sonu nereye bağlanacak.

Salih ve Hande dedi ki...

ağzına sağlık çok güzel yazmışsın

daksit dedi ki...

Bence Ergenekon saçmalıktan başka hiçbir anlam taşımıyor. Bu tutuklanmaların, göz altına alınmaların falan da sonu yok. Bugün onlar, yarın başkarı, ertesi gün sen ben.. Bir bakmışsın etrafta insan kalmamış...

Pervane dedi ki...

ya ben bi de şeyi merak ediyorum, bu tutuklananların hepsi nasıl oluyor da ertesi gün fenalaşıp hastanelere kaldırılıyor? o zamana kadar bişeyi olmayanların hep bi hastalanacakları tutuyor ne iş anlamıyorum.

WarhaWk - Cenk dedi ki...

Sevgili Prenses,herkes saygı ve etik
kurallarına dayanarak fikirlerini
yazmış.Benim de nacizane görüşüm,
birinci adamı arıyorlar ya,sakın
Fatih Ürek olmasın:=)Sevgiyle Cenk

bi dost dedi ki...

pervane ahahaha :D:D:D

PuCCa dedi ki...

üfürük başlıklarımımı çaldın!!!! yorumları yeni okudum da.
yapma bunu abi, bak aşık veysel denen morukta benden çaldı. Ona dava açtım, hala sürüyor. herif sırf kurtulmak için öldüm ayağına yattı. Sana da mı açayım bunu mu istiyosun. ahaha :pP

Bir tek dileğim var ergenekondan içeri alınayım yeter..
Adamlar hastanede yaşıyor zaten. Miss gibi, ohh birde çıktığımda kitap yazarım. "Siyasetin PuCCa yüzü: nasıl lezbiyen oldum"
Benden iyisi mi var, benden güzeli mi olur şu dünyada. Ntv dede program yaparım miss gibi. 3 kulfu bir elham allam beni al ergenekonuna.

Üfürükten Prenses dedi ki...

@ahmet çelebi:O beş kişiden biri miyim acaba diye düşünüyorum hala :P

@owl:bir infial yarattığı aşikar..

@salihande:teşekkür ederim.

@Abraxas:bu yazıdan alınırmışım içeri zuha :P olur mu olur,ama ben tayyipçiyim pardon :P

@Pervane:daha yeni konuştuk bizde,bu işte bir gariplik var diye,ergenekon'da kimin adı geçse hastanelik,anlayamıyorum..

@Cenk:çok güldüm ya,olur mu olur :P

@Pucca:Artık önce başlıkları senden çalacağım sonra ona uygun yazı yazacağım..

şu anda "Pornocuysam Günahım Ne?" başlığı üzerine çalışıyorum :p

Aşık veysel ayıp etmiş ya,bi de efendi bir tipi vardı görüyor musun?

tespit harika,ergenekon'da kimin adı geçtiyse kıymete bindi,seni muhtemelen aysun kayaca'nın yerine alırlar ntv'ye :P:p

Adsız dedi ki...

acayip bi yaklaşım. ne sağ eleştirebilir seni bu yazınla ne de sol.."Kuran kursu yerine bale kursu açılsın diyen kadına eyvallah,sen çocuğunu baleye gönder,biz böyle iyiyiz,işine bak diyebilmek..Bikini giyilmesin,denizler halka kapansın diyen zihniyete,sen namuslu namuslu çarşafınla özgürce takıl,işine bak,ben böyle iyiyim diyebilmek.." sonuna kadar katılıyorum (iki nokta da dahil)

Unknown dedi ki...

süüpermişş.ben de bloguma beklerimmm.

K®HAN dedi ki...

güzel söylemişsin
ama kelime israfı var :)

ne dünya modasından giymek,
ne fransız mutfağından yemek,
ne gökdelenler, ne atomu bölmek,
en büyük çağdaşlık özgürlüktür evet;
bir hayat tarzının,
diğer bir hayat tarzını bastırmasını önlemek...

Afşar Çelik dedi ki...

Yazıdan bu yana iki yıl geçmiş... Görüşleriniz hala aynı mı? Yoksa Deniz feneri savcıları soruşturulurken Ergenekon sanıklarının fiili mahkumiyetleri sizi hala biraz endişelendirmiyor mu? Şüphe sanık lehine kullanılır savcı lehine değil :) Sanıklara hüsnü zan göstermek gerekir iktidara değil. :) Yani iki taraf hakkında da bilgimiz yoksa zayıf görünen tarafın masumiyeti farz edilir, güçlü olanın değil. Maruzatım budur.

Related Posts with Thumbnails