......

8 Temmuz 2009
Daha kötü günler yaşamadan bir önceki kötü günün aslında sizin aptallığınızdan size öyle göründüğünü anlayamıyorsunuz.Son 4 gündür toplam 4 saat uyudum desem,abartmış olduğumu düşünürsünüz öyle değil mi? Değil..

Cumartesiyi pazara bağlayan o gece az kalsın sadece 50 yaşında olan babamın ölümüne tanıklık edecektim.Öyle ki acile gitmemek için kıvranan geçer diyerek bizi oyalayan babamı dinleseydik Şu an da size başka şeyler yazıyor olurdum ya da yazmazdım hiç,bir daha hiç..

Annemin babama bağırmasını,kolundan tutup "hadi gidiyoruz" diye çekiştirmesini,babamın "ben iyileştim biraz uyuyayım gideriz "demesini unutamıyorum.Eğer uyumasına izin verseydik,şu an da yaşamıyor olacaktı.

Kalp krizi geçirdi,atardamarı tıkandığı için yaklaşık 40 saat ölüm bize uğramasın diye nefessiz bekledi(k).Çünkü doktor her an kaybedebiliriz demişti................

Tek ricam o lanet olası sigara denilen pisliği içmeyin,Allah aşkına içmeyin,yalvarıyorum içmeyin..Onun yüzünden babamı kaybediyordum.İçmeyin,sevdikleriniz için,lütfen.

60 yorum:

cesetizleri dedi ki...

Canım benim geçmişler olsun, Allah şifa versin..

iki gündür içmedim. İnatla bırakıyorum diyorum artık.

Robin Goodfellow dedi ki...

off çok geçmiş olsun üfürükten prenses :S

Pinky dedi ki...

Çok üzüldüm Prenses. Allah yaşatmasın o acıyı kimseye. Tedbirli davranıp doktora gittiğiniz içinde sevindim. Bizim gitmeye bile vaktimiz olmamıştı ne yazık ki. İçmesin kimse o lanet şeyi artık.

Godsyndrome dedi ki...

Geçmiş olsun prenses,babana acil şifalar dilerim.

Belgin dedi ki...

Cok cok gecmis olsun kardesim. Allahim korumus babacigini, onu size bagislamis.
Bundan sonra artik kendine cok dikkat etsin, gerci annenin ve senin elinden, dilinden kurtulupta icemez ya sigarayi bir daha.

Sevgilerimle canim

bi dost dedi ki...

çok tanıdık bunlar.. maalesef çok tanıdık.. benim babam da sigara yüzünden bypass oldu, 8 ay içmedi ama yıllardır yine içiyor.. ben çok korkuyorum, o lanet şey yüzünden ona bişey olursa diye.. babana acil şifa diliyorum Allah'tan, prenses.. Alllah şifa versin en kısa zamanda.. ve bidaha içmesine sakın izin verme sakın..

Adsız dedi ki...

CANIM BENİM ÇOK ÇOK GEÇMİŞ OLSUN. İYİ Kİ BABANI DİNLEMEMİŞSİNİZ.

UMARIM SİGARA İÇENLER YAZINDAKİ SON3 CÜMLEYİ DİKKATE ALIRLAR. PEK SANMIYORUM AMA...

İrma dedi ki...

aynı sorunları bende yaşadım ve blogumda bununla ilgili bir yazı( herkül babamı yıkan tek şey sigara) var kalp krizi herşeyin başlangıcı benimde babam 50 yaşında kriz geçirdi ardından anjio,bypas yapıldı. birde boyun damarı tıklaymış 4 gün öncede onun anjiosu ve ardından ameliyatını oldu.
Umarım baban sadece kriz ile kurtulanlardan olur,sonrası sürekli telaş ve üzüntü oluyor.
Geçmiş Olsun

papatya dedi ki...

Cok gecmis olsun.Inan bana cok uzuldum.Dilegim en kisa zamanda baban sagligina kavusur.Allah bir daha yasatmasin.Sevdiklerinle guzel gunler diliyorum sana.Sigara konusunda cok ama cok haklisin.Sevgiyle kal...

Finduilas dedi ki...

Çok geçmiş olsun. :(

GAMZELİ ANNE dedi ki...

canım çok çok geçmiş olsun...çok üzüldüm ama şimdi daha iyi inşallah ...çok haklısın tamam belki başka sebeplerde var bu rahatsızlığa ama şu sigara denen illet en başı ve en çok zararlı olanı...malesef bilmelerine rağmen içiyorlar ben hem babamı hemde kayınpederimi ,kalp sıkşması sonucu acile yetiştirdim yani aynı olayı iki kez yaşadım seni çok iyi anlıyorum..malesef babam 5 ay dayandı sigarasızlığa..ve tekrar başladı...kayınpederimde 1 hafta felan durabildi ve halen içiyor umarım baban içmez ..içmeyen biri olarak sana katılıyorum ve bu pisliği lanetliyorum....

Muhammet dedi ki...

Geçmiş olsun. Zor bir durum. Sadece sigardan olmasa da sigaranın büyük payı vardır tabi.

Ukturk dedi ki...

geçmiş olsun prenses, eveet içmesinle rşı sigara dene şeyi hem maddi hem manevi zarar. İçince daha çok erkek olmuyorsunuz . tekrar geçmiş olsun

Sycorox dedi ki...

geçmiş olsun canım:(

Ebru dedi ki...

Allah acil şifalar versin. Sağlıklı ve uzun ömür versin babanıza.

hatice yildiz dedi ki...

çok geçmiş olsun Allah size bağışlasın hergün babama bakıyorum ve sigara içişini görmek beni kahrediyor onu kaybettiğimi düşünüp gizli gizli ağlıyorum ama ne yaparsam yapayım sigarayı bırakmıyor tek umudum dua etmek Rabbim herkezi ailesine bağışlasın onlarla geçirdiğiniz her dakikanın kıymetini bilmek gerekli geriye dönüp ah keşke şimdi yanımda olsaydı dememek için

ferdagokturkince dedi ki...

çok geçmiş olsun.. :(

pharaoh dedi ki...

büyük gecmis olsun! herhangi bir yardim gerekirse istanbuldan kalp doktoru tanidik cok, aklinda bulunsun..

yuri dedi ki...

Çok geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin inşallah...

SİYAH ULAN! dedi ki...

büyük geçmiş olsun, umarım en kısa sürede toparlanır ve sigarayı bırakır baban

ben de daha önce buna benzer bir olay yaşamıştım ailemde (kalp krizi değil ev kazasıydı) ve o hayatta en çok değer verdiğiniz kişiyi gözünüzün önünde kaybetme duygusu öyle kötü ki.. ama ne olursa olsun soğukkanlılığı elden bırakmamak gerek böyle durumlarda bunu anladım

tekrar çok geçmiş olsun..

Adsız dedi ki...

çok geçmiş olsun. bizim babamızda da aynı sigara derdi var ve bırakmaya hiç niyeti yok. çok geç olmadan bırakmaya çalışır umarım.

öykü dedi ki...

Çok buyuk gecmıs olsun..
Saglıkta olmasına
gercekten cok sevındım
Allah sızlerı ayırmasın.

GeCe dedi ki...

canım iyiki de gitmişsiniz bende babamda yaşadım bunları çok iyi bilirim allah şifa ve sabır versin

Feride Nizamettin dedi ki...

Üfürükçüğüm çok çok geçmiş olsun. Annen ve babanla nice uzun yıllar birlikte olman dileğiyle.

Japon Balığı dedi ki...

çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum. benimde eşim sigara kullanıyor o kadar üzülüyorum ki anlatamam her sigarada kendine biraz daha zarar vermesi beni kahrediyor

ella dedi ki...

canım çok geçmiş olsun çok üzüldüm, bir an önce sağlığına kavuşur inşallah baban. sigara konusunda öyle haklısın ki benim babamda deli gibi sigara içiyor. birgün seninle aynı şeyleri yaşayacağım korkusu var içimde, hepimizi Allah korusun.

efsa dedi ki...

Canım :( çok şükür demek eldi içimden. Banasına tapan bir kız olarak.

Allah kurumuş derler ya. korusun hep korusun sizleri.
Sağlık versin.

üzülme tamam mı. geçti.

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Prenses çok çok geçmiş olsun.dilerim bir daha yaşamazsınız böyle bir durumu.sevgilerimle...

Cocukla Cocuk dedi ki...

çok çok geçmiş olsun, bir an önce eski sağlığına kavuşsun babanız.

Bu babalar hep mi aynı ya. Biz tüm çocuklar uzaktayız annemlerden. Babam aynı şekilde rahatsızlandığında hastaneye götürmek için kuzanlerim teyzem annem dil dökmek zorunda kalmışlar babama.

İckis dedi ki...

Allah korumuş çok şükür, geçmişler olsun prensesim.

Büşra Bayram dedi ki...

geçmiş olsunnn, annen neyse ki erken mudahale denen şeyden yapmış, doktora gtmeye ikna etmiş..

Böcek dedi ki...

allah muhafaza. canımm acil şifalar olsun tez zamanda.
her zaman karşıydım hala da aynıyım,içmiyorum öyle de bir inattı ki sevdiklerime de içirmiyorum elimden geldiğince.
ne kötü şey ya:/

Selin dedi ki...

çok geçmiş olsun canım, Allah şifa versin bir an önce :(

Adsız dedi ki...

geçmiş olsun... acil şifalar...
nesrin...

meldi dedi ki...

Cok çok geçmiş olsun. Benim babam benim zorumla bıraktı yıllar once çok şükür. Keşke babanızda boyle bir tecrübe geçirmeden bırakabilseymiş.

Arzu Breda dedi ki...

Canım, babana acil şifalar dilerim. Size de, Allah kolaylık versin. Bu ilk dönemi atlattıktan sonra, asıl önemli dönem başlıyacak, baban ve sizin için. Sanırım, babanın mutlaka bypas olması gerekir. Bypası çok iyi bir yerde ve iyi bir cerraha yaptırmaya bakın.

Önünüzde çok uzun ve sıkıntılı bir dönem var. İnşallah bu dönemi en iyi şekilde ve sıkıntısız geçirirsiniz.

Sigara konusunda çok haklısın hayatım. Ama, malesef ve ne yazık ki, ben de içiyorum. Ve ailem de sigara içen bir tek varım. Umarım ben de bırakırım.

Tekrar geçmiş olsun dileklerimi gönderiyor, babana da acil şifalar diliyorum.

Sağlıcakla ve sevgiyle kalın..

Primarima dedi ki...

Çok çok geçmiş olsun iyiki dinlememişsiniz.Benım babamın 5 sene oldu öldüğü hep yazarım belkı okumussundur:( bizde öyle bir gece kalkdık kolu agrıyordu göğsü sıkısıyordu ısrarla bize yok bişeyim yok gitmem hastaneye dıyıp duruyordu.Erik yedimde gaz yapdı o sıkıstırıyor işte diyordu delı edıyordu bizi hastaneye zorla goturduk megerse kalp krızı imiş acil ameliyata aldılar...çok gecmıs olsun.Öyle birseyde apar topar gıtmek lazım hastaneye iyiki göturmussunuz.

Yağız Gönüler dedi ki...

Allah acil şifalar versin, onu sizlere bağışlasın.

Sercan dedi ki...

Yaklaşık 2 sene önce 26 yaşında,sabah 8 sulari yabanci bir ülkede başıma takside başıma geldi.3 gün yoğun bakım,4 gün oda 7 günde hayatım komple değişti.Nur topu gibi bir stent sahibi oldum.Eğer merak ettiğin birşeyler varsa yardımcı olabilirim..

cansu dedi ki...

çok geçmiş olsun prensesim. acil şifalar diliyorum.

kubra zeynep kara dedi ki...

çok geçmiş olsun tüylerim diken diken oldu okurken.
ne iyi etmişsiniz dinlemeyip götürmekle.
bir daha göstermesin Rabbim.

Yasin Tekin dedi ki...

Çok geçmiş olsun! Aynı sahneleri babalar gününde yaşadım. Sizin en iyi anlayanlardan biri de benimdir herhalde. Allah daha beterinden korusun!

Huzunbazz dedi ki...

Cok gecmıs olsun..

Bluemaster dedi ki...

Öncelikle çok geçmiş olsun...Blogunda çok güzel olmuş istersen link takas yapabiliriz.

yLdRm dedi ki...

Geçmiş olsun acil şifalar dilerim.

sinderellaaa dedi ki...

canım beniiiim özür dilerim yazıyı yeni gördüm çok geçmiş olsun babacığının ellerinden öp benim yerime.ahhhh evet içmemek lazım bende günde 2 yada 5 adet arası içiyorum ,zıkkımı bırakıcam o beni bırakmadan bırakıcam inş!

Hayatın Ressamı dedi ki...

çok geçmiş olsun.bir an ilk cümleleri için eriyerek okudum.iyiki zamanında gitmişsiniz.çok geçmiş olsun tekrar.siğara daha nelere zarar veriyor bir bilseler içmek istemez kimse o zaman.

RaMa dedi ki...

çok geçmiş olsn canm benim... alah daha kötülerinden korusun...
sigara konusundada o kadar haklısın ki sırf bu illet yüzündn amcamı kaybettm ben...

özlem dedi ki...

Canım benim çok geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin babana ve tüm hasta insanlara.

Adsız dedi ki...

geçirmişler olayım prenses :D

delininbiri dedi ki...

çok çok geçmiş olsun canım :(

Zulapha Kaphali Iku dedi ki...

cok gecmisler olsun prensesim :( Allah babana ve annene uzuuunn ve mutlu omurler nasip etsin! Amin!

K®HAN dedi ki...

Allah şifa versin.

insan daracık bir hayatı olduğu halde
duvarları aynadan olduğu için kendini geniş bir meydanda ve hiç ölmeyecek zannedermiş. bir musibet gelip biraz sarstığında
alnını hemen dibindeki duvara çarpar anlarmış ki
ömrü kısa, eli kısa, iktidarı kısa, sabrı kısadır.
işte hastalık musibeti bu cihetle kişinin kendisi için,
ölüm ise geride bıraktıkları için
hiç aldatmaz bir nasihatçıdır.
zamanın kıymetini ve dünyaya dair uzun emellerin anlamsızlığını fısıldar durur.
belki haykırır duyabilene.
ve bir elmas kıymetindedir bunlar
tutabilene...

"PRETTYCOOL" dedi ki...

gözlerim dolu dolu okudum yazını,Allah annenden razı olsun ki,o an o cesarette bulunabilmiş...Babanı ve anneni Allah başınızdan eksik etmesin...

Unknown dedi ki...

geçmiş olsun canım
babana ve sağlığı bozuk olan herkese acil şifalar dilerim

kendini bilmez bir deli dedi ki...

çok çok gecmıs olsun kuzu,verilmiş sadakanız varmış..allah korumuşşş.çok dıkkat et babaya:)

SeRiOuuS dedi ki...

Çok geçmiş olsunn :/

çatı katı dedi ki...

çok çok geçmiş olsun...babam benim için çok önemli yeri çok çok ayrı..en büyük korkum onu kaybetmek o yüzden baba ile ilgili bişey olunca eriyiveriyorum..babanın iyi olmasına tahmininden çok sevindim...bu postu yazalı çok olmuş hadi güzel bişeyler yaz babanla ilgili :)

sevgiler,sevdiklerinle ilgili bol sağlıklı günler canım

Haspam işte! dedi ki...

Çok geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum...

Amaltheian dedi ki...

Eski blogumu kapattigimdan beri okuyamiyordum seni. Yeniden actim; seni okuyayim dedim. Baktim temmuz ayinda azicik yazi gelmis, ne oldu ki dedim.

Okudum

Çok geçmiş olsun. Hem de çok çok. Geçsin bi daha da size ugramasin.

Sevgiler.

Related Posts with Thumbnails