-Nişan Merasimi-

25 Eylül 2009
Çikolata ile ağızlar tatlanır.. Babası çikolata canavarını kızını uluorta madara eder.."Nişandan sonra oturup bütün gece bunu yer bitirirsin sen" der.. Fakat baba doğru söylemektedir,ertesigün tutulan oruç bütün gece yenilen çikolatalar ile tutulmuştur.


Kızımız gül sevmez ama klasiktir bir türlü vazgeçilmez.. Güller kurutulur,evimize süs yaparız diye özenle korunur..



Gümüş tepsi lazım olmasıyla evde hiç kullanılmayan bir gümüş tepsi olduğunun farkına varılır.. Tüm süsleme işlerine burun kıvıran kızımız oturup sahura kadar tepsi süsler.. Süslerken ne kadar mutlu olduğunu farkeder ama o kadar sakardır ki silikon tabancasını bacağında unutur,ufak bir yanma tehlikesi atlatır :)

Parmaklar aslında dolma değildir..Yüzüklerde kapalıçarşıda yaklaşık altı saatlik bir gezintinin eseridir.Fakat neden fotoğrafta bu kadar kötü çıkmaktadır? Bir yüzüğün bu kadar mutluluk verebileceğine inanmaz çiftimiz,parmaklara defalarca bakılır.. Mutluluk bir altın halkadan ibaret olmasa da,yepyeni bir hayata başlamak muhteşem bir duygudur..


Davetliler unutulmaz,farklı olmak gerekmektedir.Mavi-mor havlular alınır.Nazar boncukları alınır,çengelli iğneler alınır,organze kurdela ve tüller alınır,bilgisayardan isim-tarih içeren çıktı alınır.Davetlilere anı olsun diye minik bir hediye hazırlanır.


Muhtemelen nişanın en güzeli karesi yakalanmıştır.Kötü bir yazdan sonra en mutlu gününüzde koşup sarıldığınız kişi babanızdır..Sarılırken keyifli ama sonradan bakınca hüzün veren bir kare.. Birgün bu fotoğrafa bakıp bakıp ağlamamayı diliyorum, sanırım onu kaybetmekten korkuyorum..


Ne kadar çok gülmüşüm,gülmüşüm,gülmüşüm.. Mutluydum çünkü,daha önce hiç hissetmediğim duygular içindeydim..Tamamen bir prosedür olarak bakarken,bu kadar mutlu olacağımı hesaba katmamıştım..



-Notlar-


-Nişanlandıktan sonra hiçbirşey değişmiyor,bende bir rahatlama bir gerginlik veya diğer türlü bir duygu yaşanmadı.

-Hukuken dayanağı olan bir işlemmiş,eğer nişanlım beni duygusal hezimete falan uğratırsa hakkımı arayabiliyorum..Kesin uğratır,kesin :P

-İşin içine aileler girdiği andan itibaren ilişki başka bir raya giriyor adeta,bu sebeple karışıklara neden olmaması için nişanlılık süresinin oldukça kısa tutulmasında fayda var, yirmi gün oldu bunu anlamam geç olmadı.

-Başka bir insana anne-baba demek inanılmaz zor,söyleyebilenleri,söyletebilenleri tebrik ediyorum.Ben hala başaramadım,başarmak da istemiyorum sanırım..

-Bilezik denilen şu sayısıyla kalınlığıyla falan dillere dolanan takımızdan nefret ettiğimi öğrendim.Nişan bitene kadar kolumda durmak zorundaydılar ama bileğimi morartılar bu süre içinde bile.. Hiç hoşlanmadım,beyaz altın dışında altından hala hoşlanmıyorum.. Üstelik zerre kadar yakışmadı,çocuk takmış gibi durdu kolumda..Yine de hepsini düğünden sonra nakite çevireceğim için takı konusunda cömert olan zat_ı muhterem'in ailesinin bu inceliklerini sevdim :)

-Dini ritüellere bayıldığımı bilen biliyordur.İmam nikahı da bunlardan biriymiş..Evet yapıldı,şimdi birileri "laik türkiye cumhururiyeti "bıdıbıdısı yapmak isteyebilir..Önemli değil zira bu adamla üç yıldır birlikteyiz,ailelerimizde biliyor,günahsa yeterince girdik yani..Amaç bağlılığı arttırmak galiba dini nikahla,ihtiyacımız yoktu ama ruhen daha da yakınlaştırdı bizi diyebilirim. Dini her ritüele "tüü kaka" yapmanın alemi yok,manevi olarak beni mutlu eden birşey oldu..Nişanın güzel kısımlarındandı..

-Fotoğraf çektirmekten,her defasında gülmek,herkese sarılmak ne kadar yorucu,sıkıcı olabiliyormuş gördüm..Düğün için oldukça kaygılandım..

-Zat_ı Muhterem'i o gün ki kadar mutlu görmedim hiç,beni çok şaşırttı, içe kapanık ruh haline rağmen herkesle tek tek ilgilendi,hiç tanımadığı insanları ağırladı.Onu tanıyamadım,farklı bir yönünü gördüm,çok mutlu oldum.O gün onu inceleyeceğimi,yine birkez daha tartacağımı biliyordum ama sınavdan bu kadar başarılı çıkacağını bilmiyorumdum,Verdiğim kararın doğrulunu onayladım.

-Gözümü babamdan alamadım hiç,nişana doğru bana "üfürük tam 96 saat var hala vazgeçebilirsin" diye şaka yapıyordu.Nişan boyunca mutluydu,dua edilirken mahsunlaştı,yüzükler kesilirken gözleri doldu,bana sarılır gibi sarıldı zat_ı muhterem' e de "önce Allah'a sonra birbirinize emanet olun,biz bugün varız,yarın yokuz "dedi.. Ağlamadım,ağlamamalıydım..

-Zat_ı muhterem'in bulduğu her fırsatta beni öpmeye çalışması,herkes için eğlence konusu oldu.Şimdilerde "üfürük manyakmıymışım niye öyle birşey yapmışım "desede,duygularını konuşmaktan ziyade dokunarak anlatan biri o,ben anlıyordum mutluluğunu.. Ama insanlar damadın biraz sıcakkanlı(!) olduğunu düşündü,o anlarımızı fotoğraflamak için yarıştılar..

59 yorum:

iffetin günlüğü dedi ki...

Hayırlı olsun.Allah tamamına erdirsin..
Mutluluğunuz daim olsun.

Adsız dedi ki...

mutluluğunu kelimelerde o kadar içten ve samimi aktarmışswın ki; fazlasıyla hissedebildim mutluluğunu. aptal bir gülümseme oluştu yüzümde. çok mutlu oldum senin adına :) ya ne güzel yaw. senin mutluluğun benide mutlu etti :)

Adsız dedi ki...

heh! Tebrik ederim... Allah tamamına erdirsin :) ...

My Smitten World dedi ki...

hayirlisi olsun, Allah tamamini erdirsin...

Feride Nizamettin dedi ki...

Darısı nikaha diyelim, tebrikler canım. Sen de benim gibi babanın bir tanesi nar tanesi nur tanesisin, Allah ona uzun ömürler versin. Torununu(larını artık orasına ben karışmayım:))))) da görüp kucağına almak nasip olsun.

Adsız dedi ki...

Allah tamamına erdırsın..
cok duygulandım cok heycanlandım..
cok cok mutlu olmanı dılerım cok guzel olmussun bu mutlulugu geregınden fazla hakkettınız..
not;17 gun sonra dugunum var..
not2;ınanılmaz ama yuzuklerımız aynı o yuzuklerı gorunce bunu yazmaya karar verdım
KANİ

Stil Direktoru dedi ki...

Hayırlı olsun canım

Sycorox dedi ki...

tebrik ederim canım benim,allah tamamına erdirsin;)

Kübra dedi ki...

Hayırlı olsun inş... Allah daha güzel günleri göstersin :))) Her zaman en güzel seyler olsun ki sizde mutlu olun öptüm üfürüğümm :)))

sevgiler Kübra

Üfürükten Prenses dedi ki...

@iffetin günlüğü:Teşekkür ederim,amin..

@sewimsizbilgin:o aptal gülümsemeyi gece boyunca taşıdım ben;),duygularımı paylaşmana çok sevindim..

@yejades:sağol tatlım ;)

@Ebru:amin canım..

@pisikopati:Teşekkürler canım,baba konusunda çok hassasım artık,Allah onlara sağlık versin..

@Stil direktörü:tşk ederim bayan güzellik ;)

Üfürükten Prenses dedi ki...

@Kani:Ağlattın bein lan,poff çok özledim seni..

Hiçbir halttan haberim yok,17 gün mü kaldı,muhteşem birşey bu kani...

yüzükler aynı demek,hiç şaşırmadım biliyor musun hem de hiç..

çok çok mutlu olun sizde inşallah,düğün fotoğraflarını görme şansım olur mu acaba,inşallah olur..

kendi haberimi verirken düğün haberini aldım,gülsem mi ağlasam mı biledim,öyle mutlu oldum ki ama keşke böyle öğrenmeseydim.. :(

Çok mutlu olduğuna eminim,daha fazlasını hakettiğine eminim,herşey gönlünce olur inşallah kani,mutluluklar kanim..

Üfürükten Prenses dedi ki...

@Sycorox:Teşekkür ederim canım ;)

@Kübra:Amin kübracım,mutluluklar hepimizle olsun,tşk ederim..

Adsız dedi ki...

geleyim de herkesten önce kutliyim dedim, maşallah sevenin bol olunca başka oluyo tabii :))

klişeleri sevmem ama, Allah tamamına erdirsin inşallah. tebrik ederim ikinizi de.

SenaBera dedi ki...

Tebrik ederim, hayırlı olsun. Allah tamamına erdirsin, mutluluğunuz daim olsun inşAllah...

Adsız dedi ki...

belkıde boyle olması gerekıyormus napalım uzaktanda olsa ufak detayların harekete gecirdiği bu duyguyu hissetmek güzel..

nişan dönemini çok uzatmamak gerektiği konusunda aynı fikirdeyim bizim için bir altı ay yettide arttı bile..

bende senin düğün resimlerini yine burdan görürüm inş..

Paşa dedi ki...

selam hay1rl1 uurlu olsun nisan1n1z çok güzel ve yal1n anlat1md1 seninle beraber duyguland1k...
allah tamamm1n1 erdirsin...

Unknown dedi ki...

hayırlı olsun mutluluğunuz da daim :)

Arzu Breda dedi ki...

Canım Prensesesim;

Tebrik ederim hayatım.. :))
Yanaklarından öpüyorum.. :)
Allah tamamına erdirsin..
Tamamı dediğim; Çoluk-çocuk, onların mürüveti ve torunlarınızı hep birlikte görürsünüz, inşallah.. :))
Bu süre zarfında da, şu "Ne kadar çok gülmüşüm, gülmüşüm, gülmüşüm.. Mutluydum çünkü, daha önce hiç hissetmediğim duygular içindeydim..Tamamen bir prosedür olarak bakarken, bu kadar mutlu olacağımı hesaba katmamıştım.." cümlelerinin altında bulunan resmindeki mutluluğuna gölge düşmesin.. Yüzün hiç solmasın.. Hep mutlu kal..

Sevgiyle kal daima..

İckis dedi ki...

Çok sevindm çok çok çok!!!
Ömür boyu sürsün.

Zulapha Kaphali Iku dedi ki...

muhtesem olmus prensesim! su baba kisimlari gozlerim dolu dolu okudum acikcasi, benimki simdiden agliyor dugun gunu dusunemiyorum :)..cok ama cookkk mutlu olun prensesim!

RaMa dedi ki...

hayırlı olsn güzelim...
bir an önce evlenirsnz umarım... zira çevremdeki nişanlı herkes nişanlanma sakın direk evlen diye uyarıyr varlla beni

aksilaz dedi ki...

Tebrik ederim. Allah bir ömür mutlu ve mesut etsin ikinizide. Nişanlılık en güzel dönemlerdendir...

Adsız dedi ki...

hayırlı olsun ya =) Mutluluklar..

khaos dedi ki...

Hayırlı olsun efenim..
Mutluluklar dilerim..
Ömür boyu mümkünse:)

Ayşa (Ayşe Nur) dedi ki...

Allah yüzünden gülücüğünü eksik etmesin, sizi hiç ayırmasın, bir yastıkta kocayın inş :)))

Defnenin Annesi dedi ki...

Hayirli olsun... Allah tamamina erdirsin. Mutluluklar...

Unknown dedi ki...

Allah tamamına erdirsin, mutlu mesut yıllar dilerim..

Sessiz okuyucalarınızdan, ses:)

Pervane dedi ki...

Çok sevindim, Allah huzurlu bir aile yuvası versin. Bence de nişanı kısa tutmalı, insan böyle sevindirik haberleri hemen duymak istiyor :))

Büşra Bayram dedi ki...

çook büyük tebrik ederim prenses :) Kendim nişanlanmış gibi hissettim bi an, öyle güzel ve akıcı anlatmışsın ki.. Dini nikah olayı ise; ayrı bi harkuladelik :) Ayy adınıza çok sevindim, Allah tamamına erdirsin inşallah.. Fotodan belli mutluluğunuz, Allah daim etsin :)

Üfürükten Prenses dedi ki...

@rectoa:tşk ederim,bir itirafta bulunayım mı,güzel haberlerin olduğu yazılara yorumunla katılıyorsun ve bu benim çok hoşuma gidiyor,bu konuya da yorum yazmanı beklerdim yazdın,ilk sen yazmışsın gibi emin ol ;güzel dilekler için ayrıca tşkler ;)
dur unutmadan,darısı başına :P

@Sena Bera:amin,,, tşk ederim..

@Kani:bende görmek isterim,düğün fotoğraflarını çok isterim hemde..

@Paşa:duygulandın mı,çok incesin canım,tşkler..

@funda:amin fundacım,hepimizin mutluluğu daim olsun inşallah..

@Arzu:Arzucum,insan mutlu olunca o duyguları herkes yaşasın istiyor..Ben o gec eöyle hissetim,herkes herkes böyle bu şekilde mutlu olmayı hakediyor dedim..
Güzel kalbin ve dileklerin için çok tşk ederim..Sevgiler..

@İckis:Amin canım,eminim duygularımı paylaştığına..

@İku:yerim ben seni,sağol tatlım.. Sizin güzel fotoğraflarınızı,anlarınız bekliyorum canım,öpüyorum çok çok..

Üfürükten Prenses dedi ki...

@Rama:tehlikeli ama keyifli bir süreç,en az zararla güzel anılarla atlatmayı düşünüyorum.tşk ederim canım,darısı başına..

@aksilaz:teşekkür ederim,pek dğeişiklik olmadı bizde,sevgili gibiyiz hala ;)

@Amelia:sağol canım..=)

@Digital Kelebek:Teşekkürler efendim,sizden de bekliyoruz bu hareketleri artık ;)

@ayşa:ne güzel bir yorum,amin canım..sağolasın ;)

@Defnenin Annesi:Teşekkür Ederim güzel temennileriniz için..

@yüksek ökçe:evet hiç okumamıştım sanırım yorumunu,güzel haberi bekledin demek ki,daha sık sesini duyarım artık inşallah,çok tşk ederim :)

@Pervane:Şubat gibi düşünüyoruz ama,kış olacak poff bilmiyorum.. Kısmet,hayırlısı ne zamansa öyle olsun istiyorum.Güzel temenniler için çok tşk ederim güzel arkadaşım.

@Hayal Meyal:çok tatlısın ya,bu kadar içten paylaşman ne güzel..
Sen çok daha büyük mutluluklar yaşarın inşallah canım,sağol :)

Sihirlitorba dedi ki...

canım ya çok güzel yazmışsın...çok da güzel olmuşsun.acayip duygulanarak okudum.ağlayasım geldi.bir ömür boyu mutluluk diliyorum size.Allah ayırmasın.sevgiler...

Robin Goodfellow dedi ki...

Hayırlı uğurlu olsun ^_^

Ebru dedi ki...

Allah tamamına erdirsin. Her yeni gün mutluluğunuzu artırsın inşAllah.

Amin.

pharaoh dedi ki...

ya ben de aglayacaktim okuyunca babayla ilgili yorumlari.. uff, ne zor sey ya.. insan en mutlu aninda bile korkulara kapilmadan edemiyor.. ama cok guzel bir gun olmus, cok cok mutlu olmussunuz :) boyle de devam eder insallah, cok tebrik ederim! :P

Adsız dedi ki...

biliyomusun bende nişanlandığımda aynı böyle resim çekmiştim :)) kih kih kih :)) hala sklarım o resmi kih kih kih . :)) yüzük parmağıma taktığım gibi önce resmibi çektim kih kih kihhh :))

AydınKoza dedi ki...

hayırlı olsun :) mutluluklar..

Yss dedi ki...

ahhh hayırlı olsunnn.aklıma benim nişanım geldi şimdiii...ufff bizde herkes gergindi yaaa.herkesi boğmak istiodum.sizinki sükunet içinde geçmiş anlaşılan.tamamına ersin inş.mutluluklar

samira dedi ki...

umzrım bu yüzük ömür boyu mutluluk getirir sana..
çook mutlu ol prenses..

Adsız dedi ki...

Prensesim Allah tamamına erdirsin prensinle seni.Nasıl mutlu oldum adına, kocaman tebrikler ..

Pinky dedi ki...

ilk adımınız hayırlı olsun Prenses. Çok mutlu olun. Allah tamamına erdirsin :)

Finduilas dedi ki...

Hayırlı olsun, uzun sürsün inşallah. Uzun ve mutlu. =)

Adsız dedi ki...

hayırlı olsun.. Allah tamamına erdirsin :)

siminya dedi ki...

niyee lann nasıl oldu bu niçin?? şimdi sana üfürükten kraliçe mi diycez? kusura bakma aylardır netle ilgim yoktu yeni kavrıyorum millet ne halde ne durumda. aman ha abuk subuk şeylere moral bozup bozma bu mutluluğunu, güzel güzel mutlu ol emi :)

Üfürükten Prenses dedi ki...

@sihirli sepet:amin canım,tşk ederim..

@puck-robin: ^_^

@Ebru:amin ebrucum,sağol..

@pharaoh:bütün kız çocuklarının ortak hassas noktası babalar galiba..
çok tşk ederim :)

@sewimsizbilgin:facebook'dan atsana o fotoğrafı merak ettim kihkihkih ;)

@AydınKoza:tşk ederim efendim :)

@Etk Yavrusu:ya aslında benim gibi huysuz bir kişilik için fazla sakin bir nişandı,bende şaşırdım çok :) tşk ederim..

@samira:ahh inşallah canım,hepimiz çok mutlu olalım,umutlarım olsun hep..

@nalan:eminim sevindiğine,canım benim çok tşk ederim..:)

@Pinky:amin canım,sağolsın..

@Finduilas:her hikayeye iyi dileklerle başlıyoruz ama dilerim hayat bizi yormaz,tşk ederim :)

@Gülcan:amin gülcancım,,,

@Siminya:bende pek giremedim yaz boyunca bloga,hayatım değişti birazcık işte bu arada..

ister istemez salakça şeylere bozuluyorsun sanırım bu tip saçmalıkları yaşamak mecburi :)

tşk ederim güzel dileklerin için

TuBiKKo dedi ki...

öncelikle tebrik ederim üfürükçüğüm..Sonra da nişanlılık hayatında sana başarılar ve sabır dilerim.Çok zorlu bir yolculuk olduğunu bil,daha bi çok kişi evinin perdesine koltuğuna yok mobilyaasına herşeye burnunu sokacak ve seni deli edecekler.Ama iyi haber bunlaı atlatıp da evlenmeyi başardıktan sonra çok güzel günler bekliyor. Bir de balayına neden gidildiğini tüm bu telaşlar bitip de düğün de olduktan sonra anlıyorsun.İnsan o koşturmacalardan o kadar çok yoruluyor ki tatil şart oluyor...:)))
Umarım bir ömür boyu resimlerdeki gibi güler yüzün..Mutluluklarrr...

mehbup dedi ki...

Hayırlı olsun,ömür boyu mutluluklar diliyorum:)

Vis-à-vis dedi ki...

canimmmmmmmmmm tebrik ederim...cok sevindimm ikiniz adina da..hep boyle mutlu olun insallahhhh

benden, bizden... dedi ki...

ne güzel bir heyecan bu... Allah tamamına erdirsin evlilik bence çok güzel hele ki sevdiğin ve anlaşabildiğin biriyleyse :)

Üfürükten Prenses dedi ki...

@Tubikko:teşekkür ederim canım..
yorucu bir süreçmiş ama hoşuma da gitmiyor değil.ilişkilere bakış açım değişti biraz..

@mehbup:sağol canım..

@perhaps:inşallah canım,hepimiz mutlu olalım..güzel haberlerimizi duyalım.çok tşk ederiz ;)

@poh poh perisi:;) teşekkür ederim.

cansu dedi ki...

üfürüküm, prensesim.
çok mutlu olursunuz inşallah.
güzel haberlerini aldıkça, çok mutlu oluyorum.
Allah tamamına erdirsin, başınız göğe ersin :P
öpüyorum.

Selin dedi ki...

Allah tamamına erdirsin canım, çok mutlu olun inşallah :)) Tebrik ederim :)

Belgin dedi ki...

Hayirli, ugurlu olsun Prensesim, Allahim tamamina erdirsin:)) Hep o günkü gibi mutlu olun insallah:))
Biraz gec kaldim ama kusura bakma artik:))

Öpüyorum Prensesim:)

K®HAN dedi ki...

Allah mesut etsin.

iki yerde acele etmek serbest.
ölmüşü defnetmek,
ve sözlenmişi evermek.

uzatmamak lazım.

:)

Yağız Gönüler dedi ki...

Hayırlı uğurlu olsun, Allah tamamını erdirsin.

"PRETTYCOOL" dedi ki...

çok duygulandım,babanın hala vazgeçebilirsin esprisi de çok sevimli,bizim babamla pek öyle muhabbetlerimiz olmaz,o yüzden ayrıca çekici geldi:))dini nikah yapmanız kısmına ise bayıldım,sonuçta birbirinizi tanıyor ve güveniyorsunuz.Sağlıklı bir ilişkinin sonucu olmuş vesselam.Üfürükçüm çok sevindim böyle mutlu olmana,umarım ömrünüz boyunca da çok sever sevilirsiniz...Mutluluk sizin olsun...Evru gündeş gibi yazdım bu arada,dertler beniiim:p

Püstüklü Mama dedi ki...

Hayırlı olsunnnn :)

meltem dedi ki...

allah bi yastıkta kocatsın :)

kirazzade dedi ki...

Bloğu z önce keşfettim ve bu postun babanızın dua ettiği kısmında gözlerim fena doldu yaa:( Kızlar her ne kadar en fazla annelerine yakın olsalar da, babadan ayrılmak daha mı fazla koyuyor ne...

Related Posts with Thumbnails