Evdeki Düşman-Orphan

1 Ekim 2009
Kaç zaman oldu bu filme gideli yazamadım içimde kaldı.Ahh ben ne sosyaldim,o filmden oraya koşturur,o arada iki tane kitap okur,forumlarda ahkam keser,hepsinin konusunu birbirine karıştırır sonra tekrar okurdum.Uzun zamandır ilk kez gittim sinemaya,hava soğuk olması gerek bir kere..Sinema bir amme hizmeti görür,üşüyen öğrencilere,amiyane olacak ama yiyişmek isteyen çiftlere,entellektüel görünmeye çalışan ortayaş üstü kitleye hizmet eder.Ben ise canı sıkılan,yapacak birşey bulamayan,beyazperdeye sempati duyan şirin kız tipine giriyorum,Allah'ım nasıl torpilli bir yorum oldu bu :)

Film öyle gergin bir sahneyle başladı ki,aman dedim zat-ı muhterem bu filmin sonunu getiremez.Zaten yalvar yakar,dramatik aşk filmine gitmekten kurtulmuş,azıcık gerilelim ölmeyiz ya diye adamı kandırmışım..Bir doğum sahnesiyle başlıyor film,youtube'da doğum videosu izleyip beni arayarak "üfürük,çocuk sahibi olmak zorunda değiliz,evlatlık alabiliriz,hiç çocuğumuz olmayabilir,korkunç birşey doğum anı" diyen bir insan kendisi..

Evvelden iki çocuk sahibi sarışın,pek hamile kalmış kadın tipi olmayan,eli yüzü niyeyse bizim dobiş türk kadınları gibi şişmeyen bir teyze bu..Lan benim tanıdığım her hamile kadının tipi kaymış oluyor az çok bu teyze taş gibi,insanın hamile kalası geliyor.. Bir çirkinleme,duygusal çöküntü falan yok,haa içki sorunu var ablanın ..Zaten ortalama mutlu Amerikan kadını,hesapta olmayan bir sıkıntı yaşadığında alkolik oluyor. Eee biz ne yapalım,bizde alkolle dağıtma hakkı erkekte saklı tutulur,kadın acılara göğüs gerek,inat eder bir sonraki doğumda hırsla beşiz falan doğurur..
Çocuğunu kaybediyor ve bunun ardından,çocuğu için hazırladığı sevgiyi ve enerjiyi paylaşmak üzere yetimhaneden bir çocuk alıyor.Evlatlık alınan Esther,yetnekli,olgun,saygılı bir kız.Ama sonraları olaylar gittikçe karmaşık bir hal alıyor.Esther aileye bir lanet getiriyor,aile parçalanma yoluna girmişken,gerçekler ortaya çıkmaya başlıyor..
Şunu da söylemeden geçemeyeceğim "erkeklerde ne yaparlarsa yapsınlar üstlerinden atamadıkları bir saflık-salaklık arası durum vardır hatta bu sebepten hayatları kararır " temelli bir düşünce hakim..Bu psikopat evlatlığın durumuna uyanan kadını dinlemeyen öküs koca b.k yoluna gitti filmin sonunda,bak söylemeden duramadım :)

Sonunu bari söylemek istemiyorum,çünkü bütün film orada anlamlanıyor.Özetle tavsiye ederim,sinema da olmasa da,haftasonu akşam saati,yalnız; yanınızda çocuklarınız olmadan izleyebileceğiz gerilim dolu bir film..

13 yorum:

ebvatathemua dedi ki...

İki tane gül gibi çocuk varken,
o gazuleti neden evlatlık aldılar anlamadım gitti.

Adsız dedi ki...

film anlatımlarından nefret ettiğim için, okumadım. kusura bakma :)) ama kızın tipine bakılırsa kötü bi film olsa gerek. :)

Adsız dedi ki...

internetten izlemiştim fena değildi film... sonunda biraz şaşırıyorsun sadece ama ohanes falan diyorsun

Loana dedi ki...

merak ettiğim bir film bu. tavsiye de ediliyor gördüğüm kadarıyla, kaçmadan yetişebilsem bari :)

Unknown dedi ki...

9 Ekim'de Uzak İhtimal filmi girecekmiş vizyona, ben onu bekliyorum merakla..

Rahibe-Müezzin aşkı dünya üzerinde hiç yaşanmış mıdır acaba:)

Kayhanoviç dedi ki...

Bu filme gitmek istemiştim ama holivud artık yeni şeyler üretsin. Hep aynı konular yüzünden vazgeçtim. İzlemedim ama kesin ailenin bireylerine zarar veren kıskanc, çirkin evlat olsa sevilmez cinsinden veletin tekidir. Olmayacak yerlerde pat diye cıkıp insanın yüreğini ağzına getirir. Aynaları izle... Feci bir şey...

SeRiOuuS dedi ki...

Bu Flim dehşet bişi yaw şiddetle tavsiye ediyorum..
şahsen bence izlediğim en iyi gerilim flimi :D
Salonda şu orospuyu artık biri durdursun diye bağırdığımı hatırlıyorum da tam komedıydı yaww w :D
flim cıkısı ufak tefek beyaz tenli bir kız gorunce kafasını ezesim geldii o derece kıl sinir oldum kıza :D
neyse İzleyin walla..

Üfürükten Prenses dedi ki...

@ebvata:işte orası çok saçmaydı şekerim..

@sewimsiz:sen hiç benim film yorumlarımı okumamışsın belli ;)dene bi..

@yejades:netten film izleyenlere hayranım 4gb kotam var böhüüüü :(

@Loana:dilerim yetişirsin,sende paylaşırsın düşüncelerini..

@yüksek ökçe:konusu dinlerarası aşk haa,ilginç olacak gibi merak ettim,kim oynuyor ki?

@Kayhan:önyargılı olma hacı,bak bu film farklı..çok şaşıracaksın garanti veriyorum,artık ne kadar güveniyorsan :)

@seriouus:ahaha aynı duygularla çıkmışız filmden.. biri durdursun şu kızı,yalnız oyunculuk süper..!

Unknown dedi ki...

Şurada fragmanı ve şurada birkaç bilgi var.

Adsız dedi ki...

üfürükçü@ vallahi okudum, eğlenceli yazıyon ha. filmi izlememe de gerek kalmadı, nasılsa adam moku yiyip tahtalı köyden arsa alıyo :) filmin sonunu bilceksem niye izliyim :)))
puhaha

ella dedi ki...

bak bende merak ettim şimdi filmi :)

GeCe dedi ki...

bende cuma günü suretlere gittim ama eşim bir film daha var dedi gideceğimiz bu o mu acaba? anlaşıldığı üzere film seçimini o yapıyor ev yemek benden, sosyal kültürel etkinlikler ondan soruluyor bizim evde :)

cansu dedi ki...

finaldeki incelik olmasaydı, vakit kaybı diye nitelendirirdim.

Related Posts with Thumbnails