Yahşi Batı

9 Ocak 2010
Bende ki Cem Yılmaz sevgisinin öyle "ayy Allah kahretmesin çoook zeki adam be" seviyesinden farklı olduğunu söyleyerek başlayayım yazıya.. Zeki,komik pırt zırt neyse ne ben daha önce de belirttiğim gibi bazı insanları koşulsuz severim,ne yapsa severim,yanlışı bile olsa gözüme gözüme girse yine severim.. Mesele tek bir kez sevmemdir,saçma,saplantılı ve tehlikeli bir sevme türü ama böyleyim..

Bu sebepledir ki bu arkadaş ne yapsa desteklerim.Üstelik toplumun bir kesimi inatla anlamasa da ,ulan para s..ıyor adam bizim sırtımızdan geçiniyor mantığına sahip olsa da dürüst,kendini aşmaya çalışan,sayemizde de zekasıyla para kazanan bir üretici cem yılmaz..

Lafı çokça dolandırdım ama patt diye söyleyeyim bu film "berbat" Olmamış,tutmamış,şimdi sinekritik yapan bonus kafalı yaşlı amcalar gibi olacağım ama filmin elektriği geçmiyor halka..


-Küfür: İtici,fazla,gereksiz,sığ..Küfür severim bu arada,yerinde edildi mi,ohh tadından yenmez.. Ama kulak tırmalıyor bunlar..

-Belaltı: Tamam hepimiz az çok gülüyoruz cinsel içerikli esprilere,sansür olsun demiyorum konuşulmasın gülünmesin demiyorum. Ama ne..! Bir erkeğin poposuna çeşitli maddeler sokması,sonra da bunları çıkartmasına kaç kez gülebilir ki insan..? Ben hiç gülmedim,gülemedim,hatta iğrenç buldum.. Gülen de yoktu salonda ne erkek ne kadın..


-Tekrarlanan espriler: Bütün film 3-5 nüktenin üzerinde dönüyor.. 15 dakikada bir aynı nükte tekrarlanıyor,artık sıkıldığınızı farkediyorsunuz.Hele Bir de "çakkk" nüktesi var ki,Allah'ım bu senaryoyu Cem Yılmaz yazmış olamaz dedirtti bana..


-Gülme sorunu : Şimdi türk halkı için "bu millet sanattan ne anlar,filme gidiyor sadece öküz gibi " hiç gülmedim" yorumunu yapıyor prodüksiyonla ilgilenmiyor" derler.. Açıkcası komedi filmine gittiysem gülmek,aşk filmine gittiysem hüzünlenmek,korku filmine gittiysem gerilmek isterim.Bunun sanattan anlamamakla alakası yok.


-Prodüksiyon : Cem Yılmaz,emsallerine göre ufku açık,paraya kıyan..En azından ne bileyim Yılmaz Erdoğan gibi altı üstü alışveriş merkezinde geçen bir filmi,kendi godiklerini de ekleyerek bize kakalamaya çalışan bir adam değil..Her yapımda yeni birşey deniyor,bugün olmasa bile yarına yatırım yapıyor eminim.. Prodüksiyon açısından söyleyenebilecek olumsuz birşe yok.Sahneler çekimler,kostüm,set herşey güzeldi..

-Dublaj: Seslendirme bu kadar mı kötü olur..İnanılmaz hızlı konuşuyorlar,cümlenin ya başını ya sonunu kaçırıyorsunuz.Belki de çoğu espriyi bu yüzden anlamadık.

-Oyunculuk: Hepsi çok şekerdi,zaten sevdiğim bir kadro belki tarafsız yorum yapmıyor olabilirim.Söyleyeceğim tek şey var ki Özkan Uğur baydı artık,kadrodan ayrılsa fena olmayacak.. Zafer Algöz'e ise değinmeden geçemeyeceğim,gerçekten çok başarılı..


Sonuç olarak işin içinde Cem Yılmaz olmasa kesinlikle gitmeyin derdim ama ilgili şahsın yarın tekrar daha başarılı bir çalışma yapabilmesi için gidin diyebilirim..Vaktiniz varsa paranız varsa gidin.. Ama beklentiye girmeyin.. Filmin Çin'de geçen bir devamı gelecek sanıyorum dilerim o böyle hayal kırıklığı yaratmaz.

14 yorum:

Adsız dedi ki...

gora'dan sonra cem yılmaz filmlerine önyargıyla yaklaşır oldum. cem yılmaz yeni bi film mi yapmış? heee kesin iğrenç belaltı muhabbetleri, küfürler ve saçma sapan espriler dönüyodur o filmde diyip uzak duruyorum.
arog'u bu yüzden izlemedim, bunu da izlemiycem. recep ivedik'ten pek te farklı değil demek ki. gerçi onu da izlemedim ama sağdan soldan duyuyoruz..

türk insanına göre bi erkeğin kıçına bişeyler sokması çok komik olsa gerek ki komedi sanatçıları da bu şekilde filmler yapıyolar.. çok yazık..

Adsız dedi ki...

cem yılmazın ilk gora filminde aynı bu duyguları yaşamıştım ve o yüzden gora2 yi hala izlemedim. yahşi batıyı da izlemeyeceğim. aynı konu etrafında dönüp duran espriler ve kıça batmış bir iki iğrenç şeyden başka bir şey yok.
espr, yapmak gerçekten artık ona zor geliyor bence.

YeniYetme dedi ki...

Ben de AROG'u seyretmeyenlerdenim. Ama Gora'yla Yahşi Batı'yı kıyaslarsam, GORA'nın çok çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Gerçi aklımda kalan çok fazla bir şey olmadı, hatırladığım kadarıyla kıyaslıyorum :) Yahşi Batı'ya giderken kesinlikle çok daha fazlasını bekliyordum. Ama film boyunca arada bir yerden Recep İvedik fırlayacak gibi geldi, o kadar hayal kırıklığı yarattı yani bende. Bazı espriler çok ince ve güzeldi ama sadece bazıları. Filmden aklımda kalan ve hoşuma giden tek şey "10 dakika ara" muhabbeti oldu. Neyse işte... Beğenmedim kısacası :)Yakışmıyordu Cem Yılmaz'a.

Laura dedi ki...

kesinlikle katılıyorum bende filmdeki çoğu diyaloğu anlayamayınca diyordum bende mi sorun var diye ama yok filmde sorun var lafları anlamıyorum ki espriyi anlıyim birde çoğu espri küfür içerikliydi aynı küfürler ve aynı terane etrafında dönüyordu

Kübra dedi ki...

Cem Yılmaz'ın zekası sadece belaltı espirilere calısıyor hiç hosuma gitmiyen bi herif filmlerini sacma ve calıntı buluyorumm nasıl bu kadar seviliyor onuda bilmiyor kepçik herif

ickis dedi ki...

Harikasın yine prenses, geri dön 2 satır yaz kapayıver olmaz mı?

Yine çok haklısın, gülmek istediğimden artık ona buna gülmeyeceğim şeye de güldüm.Neyse artık hiç yoktan kesin iyidir Yahşi Batı.

Yaz, arayı açma noooooooolur.

Ness dedi ki...

Bende ödülün var :)

Halil İbrahim Öztürk dedi ki...

Sanki bi gecede yazılmış bi senaryo gibi. İlginç acaba cem yılmaz bişeyler mi denemeye çalışıyor? "Bu halk ben ne yaparsam beğenir, izler gibi." aklıma gelmiyor değil :)) Sevgiler, saygılar..

QUBALI dedi ki...

GORA - AROG - YAHŞİ BATI bunlar birbirini tekrarlayan filmler. Anlamlı ve özel mesajlar içeren senaryolar da beklemek haksızlık olurdu Cem Bey'den. Cem Yılmaz , zeki ve espri yapabilen bir yetenek, tamam kabul. Ama kısa sürelik sahne şovları için yada reklamlar için. Uzun metrajlı film demek, roman yazmaya benzer. Ve inanın ki inanan herkes roman yazamaz.. çünkü inanmak yetmiyor, deneyim ve yaşamsal olmak da sonucun cabası.

Ayşa (Ayşe Nur) dedi ki...

filme gitmedim ama merak ettim açıkcası senin eleştirinden sonra..

SirEvo dedi ki...

Filmle ilgili ben de bir şeyler yazmıştım;
http://cineshoot.blogspot.com/2010/01/yahsi-bat-gora-arog_08.html

Hepsine katılmasam da, yazınızın çoğuna katılıyorum. :))

Aykırıbakış dedi ki...

Geçenlerde AROG u izledim bu adam sinema işini bilmiyor. ortalama zekada birazcık okuyan zevki olan her Türk evladı azıcık ıkınıp sıkınsa böyle bir seneryo yazar dedim. Yahşi Batı yı izlemedim. Ama temelde çok da farklı olmayacağını düşünüyorum. Batılıların çok sıradan komedileri bile maalesef biraz daha iyi geliyor. Mesela "Robin Hood: Men in Tights" bir kaç sahnede gülmekten yıkıldım. Adamlar klasik hikayeyi biraz Ti ye almışlar ama olmuş tadında bir film.

Adsız dedi ki...

şahan gökbakar ın ve cem yılmaz ın filmleri filmden ziyade skeçlerden oluşan bir derleme sanki. film olarak bir beklentim olmuyor benim. yani film ayrı bir şey olsa gerek.

gereksiz ve anlamsız küfür ve argonun bol olduğu konusunda da aynı görüşteyim.

bir de hoşuma gitse de espriler hani öyle kahkaha atacak bir şey bulamıyorum. yoo, kasmıyorum gülmemek için falan.

kişiler marka olunca onlar hakkındaki yorumlar da klişeleşiyor ayrıca. bunu da hiç sevmiyorum.
bahsettiğin gibi: 'ben cem' in zekasına hayranım.' bayıyor bir yerden sonra. anladık canım, zekayı anında fark ediyorsunuz ama herkesin artık fark ettiği bir zeka da herkese göre şeyler yapmaya başlar. buradan referansla şunu söyleyebiliriz: türkiye çok zeki insanlarla dolu bir memleket.
p ise q ve tabi ki q ise p

Adsız dedi ki...

Merhaba, bu yazinizi alintilamak isterim?!

Related Posts with Thumbnails