-Adres Sorma Trajedisi-

22 Mart 2010
Bana adres sormayın kardeşim.. Ağzım açık arabalara bakarak mı yürüyorum ben..! Ne diye kaç milyonluk şehirde adres sormak için beni seçiyorsunuz. Çok mu bir halt biliyormuş gibi yürüyorum acaba..? Böyle ben bir dönem istanbul şehir planlama kurulu zatturi zutturi başkanlığı aynı zamanda karayolları genel müdürlüğü yaptım türünde mi yürüyorum..?

Evden çıkmışım,yanıma yanaşıyor araba,abla camdan sarkıyor serseri çocuklar gibi "Canummmmm bakharrrr mısın biiii" bakmasan olmaz,baksan belli ki yol soracak.O nasıl salak bir andır,beceremeceğin işe soyunmak,hayal kırıklığı yaşatmak hayatında ilk ve son kez göreceğin o insana..

Camdan sarkan psikopat abla: "Canummmmm,... kültür merkezi nerede..? "

Üfürükten Prenses El cevap : Iımmm şeyyy ilerde ??.!!

İlerde ne demek lan..! Gerizekalı ilerde mi yani tarif "ilerde..!" Beni o an annem,babam,zat_ı muhterem falan görse yok yok bu gerizekalı bizim kızın ikizi bizimki bu kadar içine kaçmış olamaz,mal gibi bakamaz der..!

Camdan sarkan psikopat abla:İyi de ablam ,ne kadar ilerde,kaç metre yani..?

bu ablam kelimesi nedir yahu,ığyk gereksiz salak bir samimiyet.. Ben bu metre işlerini ilkokulda bitirmişim yavrum,iğrenmişim bir kere..tek bildiğim 1000 m'nin 1 km olduğu,benim dünyam bu.. metre sordu mu birisi benim devreler yanıyor,ayy b.k gibi bakıyorum kadına arabanın geri kalanı kesin poposuyla gülüyor,bu kadar kalabalıkta en malınımı bulduk diyor..

Üfürükten Prenses: Ya işte biraz ilerde bir kilometre yok yani gibi,galiba..

Camdan sarkan psikopat abla: Tamam canummmm sende pek bilmiyorsun galiba,neyseyine de sağol aplammmm. Vınnnn...---- O cümlede ki "yine de" bildiğiniz ana-avrat küfür gelir insana,birşeye yaramadın ama insanlık bizde kalsın..

Ayy nasıl bilmem ya 37 kere sinemaya gittik oraya,her hafta gider kitaplarda indirim var mı diye bakarım,ama tarif edemem ya,bana bunu yapmayın ya.. Bir de nefret bir durum vardır ki,yolu soran vardı mı diye gerilirsin,acaba gitti mi ulaştı mı,geç kaldı mı,ne oldu ne oldu tarifim bir halta yaradı mı,adamın telefonunu alıp sormak istersin sonra işe yaradı mı benim tarif diye..

Ev için çok şey aldım son zamanlarda malum,çoğunu da eve getirdiler.Ve evi tarif ettim maalese defalarca..Adama diyorum ki işte şu cadde şu sokak ..

Hmm tefal'in yanı yani diyor..

Tefal mi tefal mi var orada ayy yok evin yanında a 101 var.

hee caminin orası o zaman

camii mi..?? camii yok ya etrafta ama dur ezan sesi net geliyor var galiba..

şöyle yapalım hanımefendi tansaş'ın ne tarafında eviniz..??

haydaaaaaa onu niye karıştırdın şimdi,tansaşa uzak ya işte ne bileyim 15 bina vardır.

hıı o zaman sizin şey ya otoparkın sağına geliyor

Ne otoparkı lan ,kaç bilinmeyenli denklem bu..?

Neticede şirket kamyonetini eve getiriyorum anlatamadığım için,şöförün yanında co pilot da ben..!! Camdan pörtlek gözlerle bakan komşularda cabası..

Benim adres sormam da ayrı bir zulüm bana da hep manyaklar denk gelir.Nüfus müdürlüğünü arıyorum.Bir dairenin içinde dolanıp duruyorum,bulamıyorum,niye..? Sağ sol kavramım yok çünkü ..! Bilirler diye böyle grup halinde oturmuş amcalara soruyorum hep adresi,onlarda toplantıya başlıyorlar hemen "ya kız nufüs müd.gidecekmiş mahmut,diyorum ki ahmet'in berberin ordan girsin kestirme,yoksa o şerefsiz kahveci kürşat'ın caddesinden mi gitse..?" Sen git kızım şerefsiz kahveciye sor o sana gösterir. Lan yol bulucaz diye kötü yola düşücez.!! Bir de yol tarif eden adamı dinlerken böyle artist triplere giriyorum "hıı hı anladm hemen çözdüm kolaymış türünde " adamın yanında ayrılınca ne demişti ki sağdan mı soldan mı gir demişti 3 sokaktan sol sonraki sokaktan sağ mı demişti derken mal gibi dönüyorum kendi çevremde. Bakıyorum aynı markete geri dönmüşüm adamlar beni görmesin diye kaçışıyorum.

Son kez birine sorayım dedim anlattı işte baktım karışık taksiye bineyim en iyisi dedim.."Yoook kızımmm amannnn ana-ebe bırakmazlar 2 dklık yok,bir de gezdirirler eşşek gibi taksimetre de kol gibi afedersin,sende pek asortikmişsin,tarif ettik işte yürüyüver..!!" Tamamen tesadüf eseri 35 dk sonunda varıyorum nüfus müdürlüğüne,diyorum ki kapıdaki görevliye ebesinin yerine yapmışlar bunu tam böyle diyemiyorum tabi.. Kapıdaki görevli cevap veriyor zeka fışkıran şekilde

" biz hergün geliyoruz buraya,çok kolay :\\.????!!!"

Allah seni kahretmesin e mi.. Hergün geldiğin için kolay olmasın peki...?

Erkeklerin durumu ayrıca vahim,Zat_ı muhterem'in birine yol sorması,bildiğiniz onurunu ayaklar altına almakla eş.. Yalvarıyorum artık,sor birine diye.Gidip 16 yaşında içine giydiği donu bilmeyen çocuğa soruyor .Polise sor diyorum,adam orada sen yol sor diye mi dikiliyor diye azarlanıyorum,bir hışımla "devre iyi çalışmalar bu gece nöbetçi pala eczanesi nerede diyorum adam,gram gram en güzelinden anlatıyor hatta götüreyim gece çok geç vakit" diyor,zat_ı muhterem yolu bulmamı takdir etmeyip,sormasan ölür müydün diye çemkiriyor.. Cidden merak ediyorum cevap versin erkekler,"yanında kadın olunca yol soran erkek eşcinseldir" falan diye bir çıkarım mı var erkekler dünyasında,nedir bu gerginlik..?

Tarif fobim biraz da çocukluktan kalma galiba..Babam,yanda eşşek kadar migros dururken,sokak arasında görünüp görümeyen çay ocağının yanındayım diye tarif ederdi.Yolun aşağısına doğru gel derdi ama yol yokuş olmazdı..! İnanın hala gerilirim,küfür günah eve geri döndüğümü bilirim..Çocuklarınızı düzgün yetiştirin,kalıcı fobiler oluşuyor yoksa!!!

8 yorum:

Burcu Çalışkan dedi ki...

hhahaaa çok alemsin gerçekten gülümseyerek okudum yazıyı. hikayeden çıkan sonuç; tamam sana adres sormuyoruz ve buldurmuyoruz :))

Kız kıza toplandık dedi ki...

resmen kendimi okudum yazinda!
bende de sag sol kavrami hic yok. Gecenlerde konsoloslukta parmak izi vericem kadin sol diyor ben sagi basiyorum, sag diyor solu basiyorum. ben yanlis yaptikca kadinda deli oluyor, o deli oldukca ben hepten herseyi karistiyorum. Co-pilotlukta da hic iyi degilim. yine sag solu karistirdigim icin yanlis sapaklara daldirip, cok kufur yemisligim vardir. neyseki yalniz degilmisim. sevgiler

Adsız dedi ki...

:)) banada adres sorulduğunda hiçç tarif edemem yalnız olmadığıma sevindimm...

papatya dedi ki...

Ben adres veremeyenler ve bulamayanlar grubundayim.Hic basarili olmuslugum yoktur ne yazik ki..
Sevgilerimle..

Üfürükten Prenses dedi ki...

Kadınların genel sorunu galiba :))

GeCe dedi ki...

ah canım ya bence en iyi yolu birkaç kere kaybolmak mesela ben böyle çok durumda kaldım sonradan insanda bir içgüdü oluşuyor çoğu zman artık hiç düşünmeden ayaklarıma bırakırım yolu ve tak önündeyim

mine dedi ki...

ben de adres sorulduğunda eğer tarif edemeyeceğim bi yerse " ben de yabancıyım kusura bakmayın" diyip geçiştiriyorum.sırf arkamdan oturduğu civarı bilmiyor demesinler diye..

stickman dedi ki...

tarif ettiğin adresi kişinin bulamaması fena ya, o çok fena. çünkü bulamadıysa kesin küfrü basacak. bi de tarif ederken böyle biraz güleryüzle tarif ettiysen bilerek yanlış yere yönlendirdiğini filan düşünecek. sonra bi de acaba gelip beni bulur mu? sen dalga mı geçiyon lan bizle yanlış yer tarif ediyon dermi? ağız burun dalar mı korkusuda olmuyo değil.

geçen gün arabayla adamın teki yoldan bana doğru geliyo. adres soracak tipinden belli, durdu açtı camı, buralarda bi öz ekmek pastanesi varmış dedi. hatta sormadı da, varmış buralarda bi öz ekmek pastanesi. eee napıyım yani varsa var :D bende ilerde bi pastane olduğunu biliyorum ve görüyorum. ilerde diyebilirim yani çünkü direk ilerde gözüküyo ama tabelaya öz kısmını küçük yazmışlar. emin olamadım. adamda geldiği yerdeki pastaneyi görmüştür herhalde diyerekten valla buralarda bi pastane var o da şu sizin geldiğiniz taraftaki dedim. hangisi dedi. işte şu arkanızdaki dedim. haa tamam o zaman dedi gitti. yani geldiği yeri görmeyip soran adam da var. tabi ben yine kuşkuyla gittim pastaneye doğru. o küçücük öz yazısını görünce bi sevindim bi sevindim yanlış bilgi vermedim diye. hehe ama adamın salaklığına güldüm bu sefer. ehehe geldiği yeri bilmiyo diye :D

Related Posts with Thumbnails