"İkea" Evimizin Her Moku..!!

8 Mart 2010
İkea değildi güzergah,hatta hiç girilmeyecekti.Çünkü yakın zamanda yapılan bitmek tükenmek bilmeyen ev alışverişleri nedeniyle sıkça gelinmişti.Üstelik hiçbirşeye ihtiyaç yoktu.Amaç alışveriş merkezine gitmek.Klasik türk eğlencesini yapmak..Alamayacaklarımız için vitrinlere bakınmakla yetinmek,alma dürtüsünü tatmin için birkaç parça satın almak ve türk telekom tarafından internet alınca mecburen aldığımız ev telefonu hattı için telefon almaktı amaç.. Sadece bunun için gidilmişti,fakat ne oldu..? Alışveriş merkezine hiç uğranmadı doğrudan İkea'ya gidildi.Ve sanıyorum tahmin edemeyeceğiniz saat rekoru kırılarak,almamız gereken hiçbirşeyi almayarak,almamamız gereken herşeyi alarak çıktık..!

İkea'yı böyle disiplinli ama sahte bir sevimliliğe sahip insanlara benzetiyorum.Sürekli uyarı sistemi,emir kipleri falan,bizi bozar biz rahat insanlarız .. "Bir sarı çanta alın" hıı aldım evet sonra iyi ki "o sarı çantayı gereksiz ne varsa doldurun" uyarısını yapmamışlar. Kasada yine başa bela oluyor o sarı çanta,zat_ı muhterem hem sarı çanta hem araba almış,dünyayı alacağız ya....!Kasiyer "Beyefendi lütfen sarı çantayı kasadan geçirmeyin ve orada bırakın..!" Aaa kıçıkırık sarı çanta için kapkaççı muamelesi göreceğiz.. Alsak ne olur lan,eskiden olurdu bildiğin kömür çuvalı modunda bir çanta bu..!

Bizim sarı çanta ve alışveriş arabası dolmuş.. Ama nasıl dolmuş,ürünler kasada okutulurken öncü bir şok,ödeceğimiz tutar söylendikten sonra ise asıl büyük şoku yaşıyorum.Poşetlere doldururken söyleniyorum zat_ı muhterem'e niye aldırıyorsun bunları bana diye.Boşu boşuna masrafa girdik,saçmasapan şeyler almışım hiçbirine ihtiyacım yok.Burcumdan mıdır nedir bazen uçlarda cimri bazende uçlarda müsrif oluyorum.Bu maddi duyarlılığını keşke balayı otelini seçerken de gösterseydin diyerek sırıtan zat_ı muhterem derin darbeyi vuruyor.


Ne almışım biliyor musunuz..? "Un Eleme Aleti" evleneli 1 ay oldu unla sadece çorbaya terbiye yaparken karşılaştım.Un eleme aleti muhtemelen bana 64 yaşına gelince torunuma el açması su böreği yaparken falan lazım olur,bu ne acele..


"Demir Toplu Peçetelik" Niye alır ki insan..? Sanki bahçeli villamız varda,rüzgar çıkar da peçeteleri uçurur falan mazallah .Şık birşey değil öyle dana gibi kaba birşey..

"Laptop desteği" Kullanamıyorum bile,neresine destek olacak onu bile çözemedim.Bacağımı yakıyordu laptop o yüzden aldım küçük geldi kayıyor benimkine ,zat_ı muhterem'in laptopuna da büyük geldi sığmıyor.Kabus gibi..

"Kitap düzenleyici"hay gerizekalı,evde iki tane kitaplık var.Daha neyine kitap düzenleyeceksin.. Kesinlikle hiçbir işe yaramıyor.Dik tutuyorsunuz kitap girmiyor içine,yamuk tutuyorsunuz düşüyor..Mümkün değil kitap düzenlemiyor mümkünatı yok,hatta çöpe bile attım çoktan niye çünkü kendimi beceriksiz hissetmemi sağlıyordu :)

Birde isim takma muhabbeti var ikea'da .. Bu tabureyi sizin için yaptık,monte etmedik ki daha ucuza gelsin,bir sürü yaptık ki daha ucuza satalım,adını da taburetti koydukne şirin değil mi..? Bu kadar indirim yaptın peki plastik banyo teburesi hala nasıl 69 lira ,adını niye değiştiriyorsun peki manyak mısın sen..?

İsveç zekası benden çook üstün,aynı frekansta değiliz.İkea'dan pratik çözüm diye aldığım ürünlerin çoğunu ona buna verdim bir kısmını attım pek hayrını görmedim.Pazarda satılan teflon tavaya" ayyyy dandiktir bu sağlıksız" diye burun kıvıranlar 5tl'ye ikea teflon tavayı kapışıyorlar.Biraz görmemişlik,biraz ithal ürün salaklığı,biraz da mallık var hepimizde kabul edelim.

Restaurant ise berbat.. İsveç köftesi dediğimiz şeyi daha önce denediğim için aynı gaflete düşmedim.Bim'de inegöl köfte satılırdı fiyatıda durun 20 tanesi 2.25 mi ne ,biz öğrenciyken alırdık paralar vaktinden çoook öce suyunu çekerse ,plastik gibi olurdu işte o şekilde,bir de iğyk berbat renkli bir sosu (mok rengi) var. Sınırsız içecek kısmına gelirsek ise oradaki herhangi bir asitli içecekten 2 bardaktan fazla içebilen insan evladıyla tanışmak istiyorum.Öyle enteresan bir cola.. ! Sırf ketçap mayonez hardal beleş diye o berbat sosisliye de kanmayın lütfen,o da lastikimsi.


Market bölümüne saldıran meraklı zat_ı muhterem isveç çikolatlarına atladı.Onda da aldığından bir tane alamama rahatsızlığı var ki muhtemelen böyle bir çift olduğumuz için yakında bu sayfalardan sizden bize yardım etmeniz için hesap numarası vereceğim.Çikolatalara saldıran zat_ı muhterem'i "ithal onlar kesin içlerinde domuz yağı vardır" diyerek durdurdum :))


Erkekler hep böyle midir bilmiyorum ama biz gittiğimiz heryerde aynı sahneleri yaşarız Ve başlar zat_ muhterem:


"Ya bizim böyle bir markamız yok görüyor musun üfürük,kaç bin tane türk ailesi isveç markasını zengin etmek için burada toplaşıyoruz cık cık cık cıksss"


"Üfürük,baksana ya buranın günlük cirosu nedir ki acaba..? Kaç çalışanı vardır,türkleri mi çalıştırıyorlar acaba beyaz yakalarda,reyondakiler türk ama..? "


"Saçma hee,şu tekli koltuk nasıl 1340bintl edebilir ki ,değil mi üfürük,yoksa beğendin mi,alırmısın sen koltuğu bu fiyata..,hıı üfürük..?"

Herşeye rağmen hoşuma giden birkaç parça şeyde almışım..



Vazo:10 tl
Çiçek :10 tl





Ahşap tabak :20 tl
Hasır toplar: 20 tl



Kuşlu Tepsi :10 tl

Masa Lambası: 15 tl


Kadınlar Günü Yazısı

6 yorum:

kani dedi ki...

aaa aynı masa lambasının beyazı yatak odamı susluyor aynı ahsap tabak salondakı hıc gorunmeyen gumuslugun ustunu aynı un eleme aparatı dolabın en kosedekı dıbını. vs..

hıc begenmesem bıle her gıttıgmde bende ıvır zıvır ne var ne yok dolduruyorum arabaya murat tavuk menu yıyor ben kofte kı bırbırımızden otlanabılelım o kola ıcıyor bende sıcak ıcecek kı degıs tokus edelım neden bılmıyorum oraya gıdınce cımrılıgımız ayrı bır tavan yapıyor sanırım oranın konseptıne uyasımız gelıyor cunku bılmem ne marka canta ve ayakkabı alırken bu cımrılıgımız hıc bıze ugramıyor:))

ADA dedi ki...

"Ya bizim böyle bir markamız yok görüyor musun üfürük,kaç bin tane türk ailesi isveç markasını zengin etmek için burada toplaşıyoruz cık cık cık cıksss" ......... burayı da okudum ve koptum ahan da dedim bizimkinin repliği,üfürüğüm nasıl bir kahkaha patlatmışım inan ofistekiler Adaaaaaaaaa diye uzun nağmeli ismimi söyleyince farkettim.alemsiniz ya :)

pharaoh dedi ki...

kuşlu tepsiye bayıldım!! yorumların ise inanılmaz zaten ;)

Adsız dedi ki...

Eleği göremedim :)) yoksa daha şimdiden astın mı? :))

Adsız dedi ki...

ikea'da çok hoş şeyler var aslında. ama mağazaya girince bişeyler oluyo bize.. alışveriş canavarına dönüşüp ne bulsak atıyoruz sepete.. daha bilinçli tüketiciler olmamız lazım :)) kendimden biliyorum.. alıp ta sonradan çöpe attığım neler oldu neler... :)

meltem dedi ki...

ben sefiyooom ikeayı valla.. bi de kasalardan çıkınca bi market var ya ordan ekolojik reçeller alıyoz yemeye doyamıyooooz:)))))
güle güle kullan aldıklarını tepsiden ben de de var:P

Related Posts with Thumbnails