Sözün Bittiği Yer : 2010

22 Haziran 2010
Daha önce çok kez yazdım "terörist leşi görmek istiyorum" dediğimde vahşi olarak nitelendirildim.Şehitlerimizle içerikli yazı yazınca populist oldum.İstiyorlar ki bizde sadece güneydoğuda dağları terörist devletin yaptığı herşeyi yıkan yakan bu sebeple köyleri tuvaletsiz kalan yerlerden bahsedelim onlar için para toplayalım,hayattaki tek derdimiz yeni aldığımız kolyemiz olsun yada dün x yerde yediğim damak ve cüzdan çatlatan yemeği paylaşıyorum sizinle türünde şeyler yazalım,taş atan çocukları anlamaya çalışalım,dün çok fena seviştim sevgilimle türünde faydalı yazılar yazalım.

Tsk "terör yaz aylarında artacaktır" dediğinde afallamıştım.Engellemekle mükellef kurum sanki bir hastalık yayılacakmış türünde nasıl bir tahminde bulunur.Artacaksa engelle..??!! Engelleyemiyorsan nedenini açıkla,hükümet mi suçlu,elini bağlayan kim,kimler..? İstihbaratın neden zayıfladı,gerekiyorsa yak dağları hepten ateşe var,cayır cayır yansınlar..? Hayır senin evlatların katledilirken vahşet değil de bu p.çleri öldürünce mi vahşet..


Bir de artık hiçbir yetkili çıkıp "kardeş kardeşi vuruyor" falan demesin bir gün cinnet geçireceğim ben katil olacağım.Kardeşim falan değil ya dağdaki şerefsizle niye kardeş olayım ben.Daral geldi artık Abdullah Gül'ün yapmacık samimiyetsiz "milli birlik bütünlük,kederli ailelerle başsağlı....." açıklamalarını,Erdoğan'ın manasız göz boyayan kasımpaşalı çıkışlarını,İlker Başbuğ'un "sabırlı olmalıyız" türünde zerre acı,hüzün içermeyen mesajlarını ezberledik artık.. Erdoğan'ın "geçen sene 5 bin kişi ölmüş terörden bu sene de aynı oranda açılım arttırmadı saldırıları "demesi vardı ki dağlara taşlara,canını yediğim niye açılım yaptın o zaman,5 bin derken hiç mi sızlamaz için,sen de bir anne evladısın..

Hep mi gariban olur ya,hep mi yokluk ama hep mi tokgözlülük olur.Hep mi yıkılmak üzere olan kerpiç evlerden çıkar şehit,hep mi aldıkları 30 lirayı da ailelerine göndermek zorunda olacak kadar zor durumda olan evlatlar olur..Allah kimseye evlat acısı tattırmasın ama hiç duydunuz mu bir siyasetçi bir milletvekili orduda rütbeli birinin evladı oldu mu şehit.. Olamaz.. Hele bazılarının çocukları amerika'da karısının koynunda çıkıp şemdinli kırsalına gelirse altına kaçırır mazallah..!!! Azıcık imanı olan bilir ki Allah'ın adaleti tecelli edecektir ve o gün bütün sahtekarlar gerçeklerle yüzleşeceklerdir.

Elimden birşey gelmiyor,ayyhh çok üzülüyorum,vah vah diyenler bir gün bir servis aracında,bir metroda,nişantaşında şakkıdı şakkıdı gezerken öylece bırakılmış bir çanta vasıtasıyla,çocuğunuzla oturduğun parkta çekirdek çitlerken bir vakit bu hayattan koparılabilirsiniz..Çok uzak gibi geliyor değil mi..? Yok değil,kaos yaşayın biraz kendinize gelin belki işe yarar.Kime niye yardım ettiğinize,neyi desteklediğinize,neye kime inandığınıza dikkat edin.. Kime oy verdiğinize,kime ekmek verdiğinize,kimin cdsini aldığınıza,kimin filmlerini izlediğinize,kimin kampanyalarına sms attığınıza..

Onlar en sevdikleri şarkıyı bir daha dinleyemeyecekler,tuttukları takımın maçını izleyemeyecekler..Artık kimseyi sevemeyecek,kimseyle sevişemeyecekler.. Annelerinin en güzel yaptığı yemeği bir daha yiyemeyecekler.. Yağmuru göremeyecekler,batan güneşi,mis gibi kokan bir bebekleri olmayacak hiçbirzaman..Bir masanın etrafında toplanıp bütün aile yemek yiyemeyecek,20 yaşında durdurulan bir film olarak kalacak hayatları.. Yarın hatırlamayacağız dağlıcayı unuttuğumuz gibi.. Biz gülüp eğleneceğiz,onlar şakaklarına giren kurşun yüzünden ahireti bekleyecekler.. Biz biraz ağlayıp,ardından unutup çok güleceğiz.. Bizim için hayatını kaybeden onlarca insanın altında ezileceğiz..

27 yorum:

Adsız dedi ki...

çok güzel ifade etmişsiniz..
söyleyecek söz bulamıyorum.
bitsin artık demekten başka.:((

A-H dedi ki...

yine soylenecek her seyi soyleyivermissin bir cirpida, keske kerkesin sesi senin gibi ciksa ulkemizde iste o zaman belkide birseyler degismeye baslar...

mehbup dedi ki...

çok güzel yazmışsın..
ben gördüm terorist leşi, gördüğüm en güzel leşti.. daha da çok görmek isterim. isterse beni taşa tutsunlar umrumda değil.

Leah dedi ki...

Çok duygulandım o kadar güzel ifade etmişsin ki her şeyi.
Bu olayı bitirebileceklerine inanıyorum ama bitirmiyorlar. Dahası saçma salak konuşuyorlar. Hele o başbakanı lime lime etmek istiyorum açılım muhabbetini yaptığında. Godamanlar ceplerini doldurduklarına bakıyorlar, ölüm varmış kalım varmış dinledikleri yok. Kimin köpeği olduğu bile belli değil çoğunun. Cidden büyük şüphelerim var RTE'nin Amerika'nın adamı olup olmadığına dair. Yazık gerçekten yazık.
Başımız sağolsun.

BlahBlah dedi ki...

helal sana.

Antipatik Yazar dedi ki...

Off!
Bitsin artık!
Bitsin!

:(

Burcu Çalışkan dedi ki...

kanıksar mı olduk tüm yazdıklarını dediğin gibi her gün ana babaların yüreği yanarken biz gündelik hayatın akışına kapıldık gidiyoruz. üzülüyoruz, ağlıyoruz takip ederken sonra, sonrası yok işte... başımızdakiler bu kadar basiretsiz, haklımız bu kadar cahil olup onları orada tuttukça çok canlar yanacak :(((

éLLa Çiça dedi ki...

"Yemen yolu çukurdandır, karavanam bakırdandır, zenginimiz bedele verir, askerimiz fakirdendir..."

gercekten sözun bittigi yerdeyim. söylenilbilecek en guzel sözleri sözlemissin. bir de su video'yu izlemeni isterim. 45 sn kahraman edilip sonra unutulan sehitler anisina.
http://kanatlariminrotasi.blogspot.com/2010/06/oldun-sen.html

éLLa Çiça dedi ki...

ben bu yazinin linkini blogumun bi kiyisina kösesine yapistirmak istiyorum izninle. sevgilerimle

allecra frain dedi ki...

Çok ama çok güzel bir yazı olmuş üfürük. Ben de bu ayrımı yapıyorum bazen yok o öyle almam onu izlemem yok gitmem oraya, yanımdaki sosyeteler resmen ırkçı ilan ediyorlar ama olsun bir gün bahsettiğin çantalardan biri onların çocuklarına denk gelirse ciyak ciyak bağırmaya ırkçılığın daniskasını yapmaya başladıklarında görürüm onları.

tebrikler..

küfkedisi dedi ki...

hafızası bloke edilmiş beyinleriz biz, kendi derdimizden fazlasını düşünmeyiz, indirime giyen markaların peşinde koşarız, en ufak sıkıntımızda dünyamız yıkıldı deriz.

yazdıkların vurucu, yazdıkların doğrunun en hası.

SeBeBsİz dedi ki...

Çok çok haklısın sevgili arkadaşım hersözünün altına imzami atarım.
Söylenecek herşeyi söylemişsin, keşke birileri de bunların farkında olabilselerdi, bazı şeylerin farkına varabilselerdi.
NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!

deniz dedi ki...

bende utanıyorum onlara karşı. ne uğruna feda bir can. savaş ise savaş olsun.kökü kazınsın. o zaman ölelim hiç olmazsa çocuklarımız temiz bir ülkede yaşasın. bu insanların üzerimizdeki vebalini asla taşıyamayacağız. açıklama yapıp ahan şurdan gelmişler diyen bir genelkurmay, az derdimiz varmış kendi pisliğimizi temizlemiş gibi başka dertleri başımıza açan bir başbakan, aman bunları indirelim başımıza geçirelim diyemeyeceğimiz muhalefet, birde hayvanların yapmayackları nankörlükleri bizlere yapanlar var. biz ne zaman huzur bulacağız Allah'ım. biz beceremedik Sen bize düzen kur.

aksilaz dedi ki...

Eline, yüreğine sağlık. Bu ülkede genelkurmay başkanı OHAL gelsin diyen muhalefet partisine gösterdiği sertliği teröre ve teröre yataklık edenlere gösterse çok şey hallolur. Ama her zamanki gibi sahibinin sesinden konuşuyor.

Bunları yazan bizlere faşist damgası vurmalarındada bıktım. Dağda domuz gibi yaşayan teröristle benim gariban askerim nasıl bir olur.

April dedi ki...

Bir de İlker Başbuğ diyor ki,
En yakın arkadaşı yanı başında şehit düşmüş bir eri daha içerde bir alana alıp kalan askerlik günlerini daha rahat geçirelim mi diye sorduğu bir asker,
'yok komutanım, sınırda kalayım, ben de şehit olayım'
dediğinde, medyaya,
'İşte bizim gücümüz bu çocuklar' diyor.
Bizim gücümüz bu mu ?
Sen askerlerinin ölüme yürümesinden zevk mi alıyorsun ?
Yanıbaşında arkadaşı şehit düşmüş, onun psikolojisi ne durumda kim bilir? Elbette intikam ateşi kavuruyor onu.
Sen kalkmış hala o masum hislerden çıkar sağlayıp show yapıyorsun!
Ne diyeyim ben...
Çok güçlüyüz evet! Yalan kıvırma konusunda bizden güçlüsü yoktu, eminim!

serap aydın dedi ki...

tek kelime söylüyorum helal olsun sana.

Üfürükten Prenses dedi ki...

@Emine Albayrak:Teşekkür ederim,dilerim biter artık..!

@A-H:sen varsın ben varım bu yazıyı okuyan benden çok daha duyarlı yüzlerce insan var canım ama işte diğer tarafta var.

@mehtap:böyle şeyler söylediğimde caniymişim gibi bakıyorlar bana yalnız olmadığıma sevindim.

@Leah:bende bilerek isteyerek bitirilmediğini düşünüyorum haklısın,yorumun için teşekkür ederim.

@BlahBlah:Eyvallah ..

@Burcu:cahil de değiliz de duyarsızız.teoride lafta çene çok pratikte hiçbirşey yok..

@Antipatik Yazar: Biter mi dersin..? Sanmam..

@eLLa:O laf ne güzelmiş yahu..! Seninle Hep aynı noktadan bakıyoruz eLLa,bu çok hoşuma gidiyor.Blogumunda bulunan herşeyi herzaman istediğin gibi kullanabilirsin canım.

Üfürükten Prenses dedi ki...

@allecra frein:okuduğun için ben teşekkür ederim.duyarlı insanları görmek çok güzel.

@küfkedisi:son cümlen bana onur verdi teşekkürler.

@seBeBsiz:
olsun sen farkındasın ben farkındayım senin benim yetiştireceğim çocuklar farkında olacak,elimizden geleni yapacağız.

@deniz:Amin..geçen oturdum düşündüm bir süre.. her yerden sıkıştırılıyoruz,daralıyorum ülkenin geleceğine dair umutlarım tükenmiş durumda.

@aksilaz:ilk damga en kolayı o zaten pis faşist..!! anlamanı beilmedikleri kelimeleri asla anlamayacakları hassasiyetlere karşı kullanıyor beyinsizler.

@April:onu izlerken sinirden çatladım.20 yaşındaki adamın psikolojisiyle show yapacağına icraat yap.

@serap aydın:sevgili adaşım çok teşekkür ederim.

A. dedi ki...

Başımızdaki aptallar masum halkı dinleyeceğine niye bunlarıda dinlemezler hiç anlamam ? Yeter artık yaa. Kendi ülkemizde adım atamıyoruz.Adamlar canları ne şsterse ne zaman isterse öldürüyorlar ve bunlar meclisimize kadar girmişler ben nediyiyim ki daha. Allah cezanızı versin hepinizin :(..
Çok güzel yazmışsınız abla ama ama işte.....

Sittirella dedi ki...

Dönüşün muhteşem oldu cicim.
Klavyeyi tuşlayan parmaklarına sağlık.
Bu kadar cümleyi parmaklarına döken beynine sağlık.
Bu beyne bunları düşünmeye teşvik eden kalbine sağlık.
Söylediklerinin üstüne söyleyecek söz kalmamış.
Altına imzamı atıyorum sadece.
S.Ella

Cafe Pepela dedi ki...

Gözümüzün önünden geçen onlarca görüntüyle,hemen her gün yaşanan acı ve vahşetlere artık duyarsızlaşıyoruz ve malesef vicdan kıyımının tanığı,sadece seyircisi olabiliyoruz..''..
Farkında mıyız?
Herşeyi kanıksamış,her tabloya alışmış gözlerimiz,ruhumuz,bedenimiz tepkisiz kalıyor artık olanlara,haberlerde,medyanın ayyuka çıkardığı,vicdansızlıklara jet hızıyla alışıyor,aynı hızla unutuyor olduk..''

ruya86 dedi ki...


Her gün 10larca şehit haberi duymaya hala alışamadım...
Her duyduğumda gözlerim doluyor hala.
Yeter artık!
Yeter!
Başımız sağolsun demek istemiyorum artık, sağ olmayacak biliyorum.
Bu halde sağ olsak nolur? Her gün 'psikolojik sağlığımız' bozulurken hem de...
Bir de utanmaz gibi hainlerin yanına kar kalmadı haberleri yok mu...
3 sizden 5 bizden sanki ateri oyunu oynar gibi...
Birbirimize düşman edildik 35 seneden beri...
Buna kim dur diyecek dayanamıyorum...
@HayyaL
Duygularıma tercüman olmuşsun derins cim yüreğimin derinlerine dokundun gene...
Teşekkürler...

hay sana ne dedi ki...

5-6 sene öncesine kadar güvenilir bir ordu vardı
ne acı...

Adsız dedi ki...

Sözün Bittiği An bu olsa gerek okurken göz yaşlarımı tutamadım hele ki son paragraf yüreğimi parçaladı ateş düştüğü yeri yakar diye boşuna demiyorlar bizler birkaç gün hatırlayıp belki sonra unutacağız ama şehit ailelerine Rabbim Yüce Mevlam sonsuz sabır ihsan eylesin hiç kolay değil !!!

Keşke yapabileceğimiz bişeyler olsa bu duruma seyirci kalmasak Canım Prensesim aslında olay sadece Doğuda da değil tüm Türkiyeyi sarmış durumda heran nerde bomba patlayacağını insan kestiremiyor.

Mevlam İnşallah Şerefsiz köpekleri Helak ederde bizde onlardan Kurtuluruz ...

Adsız dedi ki...

bloglarda gezerken gözüm takıldı yazınıza..bir his bukadar güzelmi ifade edilir.teskeresine azcık bir zaman kala öldürülen,babası annesi olmayan,fakir fukara hep ŞEHİT...BIRAKIN milletvekili,paşa,işadamı normal statüde bir bir üst kademe bir semtten bile yok şehit..Hepsi üst kademedemi asker hiçmi yoktur er olanı bilmem ama hep merak ederim.Daha bir önceki gün şehit annesi yanında bir oğlu daha var bunuda yollayacağım şehit olsun diyor..Vatan sağolsun diyor!!!hangi vatan dağdaki ve imralidaki şerefisizi savunup ahkam kesip her istediğini söyleye söyleye konuşan tiplere DOKUNULMAZLIK verip benim vergimle TC devletinin her hakkını kullanma sınırsızlığı tanıyan vatan içinmi ben feda edeceğim oğlumu..bir tane oğlum var 6 yaşında.Bu düzen böyle gittiği sürece napcam etcem yollamayacağım..He eğer bir kere savaşmayla bitecekse bu terör ozaman bende alır oğlumu gider şehit olurum gururla onurla ve binkere derim VATAN SANA CANIM FEDA

♥pemb€sinti♥ dedi ki...

son cümlen bitirdi beni Bizim için ölüyorlar :( bizimde kardeşimiz askere gidiyor bitene kadar yüreklerimiz ağzımızda bekliyoruz söz bitti gerçekten dicek bisi yok cok güzel yazmıssın yüreğine sağlık

Afşar Çelik dedi ki...

İsim "Üfürükten" ama yazı kallavi! Aklınıza, elinize, yüreğinize sağlık! Böyle samimi adam kalmış mı memlekette? Ben artık herkes AKPli oldu sanıp üzülüyordum. İzlemedeyim.Teşekkürler.

Related Posts with Thumbnails