Dedemin İnsanları

29 Kasım 2011
Kış geldi hacı,sinemaya gideceksin.Benim gibi birkaç kez şöyle bir deniz havası alalım dersen yüz felci olma aşamasına gelir sonra yine kendini k.çk.ça oturulan sinema salonuna atarsın.Tiyatroya verdiğim paraya kıyıyorum da sinema zoruma gidiyor.Sanırım korsan hadisesi yüzünden.Biri evde 1,5 liraya izliyor ben gidip aşk koltuklarında 25 lira veriyorum canımı sıkıyor.Bir de sağolsun zat_ı muhterem sinemaya gittiği anda acıkan türden.İlla sinema yiyecekleri dediğimiz sıralamayı yapacak.O mısır alınacak,yoksa cips bulunacak böyle pikniğe gider gibi gidilir mi sinemaya ? Ne diyorduk ya :)


Çağan Irmak'ı değerlendirecek sinema kültürüm yok,yani çoook film izledim evet benim diyenden fazladır ama hani böyle sinema felsefesi derinliğim yok.Adam işi biliyor.Hani belki film italya'da yayınlansa etkiler mi bilemem ama bizi etkiliyor.Böyle bam tellerimiz var ya tek tek basıyor.Hiç acımıyor,hiç affetmiyor.Konuyu değilde o bam tellerini buluyor önce eminim.Bence Çağan Irmak için konu işin bahanesi o tellere basacak filmi bahane ediyor.


Dedemin İnsanları beni iki saatliğine bu dünyadan aldı götürdü.Konuşmadım filmde mesela,duramam ama bu sefer konuşmadım.Yolculuğum bölünmesin,hiç bitmesin diye.Film bence temelde ırkçılık temasından oluşuyor.Yani evet mübadele gibi duruyor ama o ikinci planda.Zaten böyle çocuklar duymasında verilen malımsı mesajlar gibi doğrudan amacını belli eden içeriklere gıcık oluyorum.Elbette öyle değildi,derindi ama düzdü,sıcaktı ama yine de bir pencereden bakıyordu.Sanırım Çağan Irmak'ı farklı kılanda bu..


İki sahne beni titretti.Biri gemide o korkunç sahne,diğeri karnesini alan önemli olan bir ders notunu gören torun.. Oyunculuklara gelirsek Çetin Tekindor ne desem bilemedim.Adamı alıp anıt olarak saklamalılar,piyasada bulunan dizi oyuncularına edüt falan yapmalı ne desem Allah uzun ömür versin izlemeye doyamıyor insan.. Gökçe Bahadır anne olmuş..İnandım yani bu bile yeterli.Çocuk oyuncu ayrı bir alem erkek çocuklarını pek sevmem ama bu modelden bir tane edinebilirim ısmarlama olsa :)


Filmin sonunu beğenmedim.Boştu fazla hayalperest fazla ittirme fazla şirindi.Üzgünüm ama gerçekler hala çok acı.Olsun biz her zaman el uzatan taraf olalım..Velhasıl gidiniz.Ruhunuzu dinlendirip kendinize bir iyilik yapınız.Yalnız rica ederim çocuk getirmeyiniz 21:30 seansına 5 yaşında çocuğu getiren gerizekalı aile gibi filmin içine mıçmayınız.Öpüldünüz..

11 yorum:

karışık_pizza dedi ki...

-5 yaşındaki çocuğu akşam seansına getirmek hangi akıllının işi acaba çok merak ettim.Bu arada filmi izlemedim ama çok merak ediyorum yıllar oldu sinemaya gitmeyeli desemde biraz abartmış olurum galiba benim ufaklık doğalı desem daha yerinde olucak.Umarım en kısa sürede görme imkanım olur.

FFatiHH dedi ki...

Çağan ırmak Türkiye'nin Tim Burton udur derim hep .

Çığlık... dedi ki...

Sinemaya verılen paraya acıyanlardanım bende,evde sistemi kurmuşken dünya paralar vermişken iki bilet alıpta sinemaya gitmek zoruma gidiyor işte...Tamam hep korsancı değilim,arada orjınal dvd'de satın alıyorum :D kuruluyorum odaya,gereklı ortam sağlanıyor ve film baslıyor...Hem patlamış mısır,cips sırasıda yok evde...Film bittiğinde itiş kakış kendini dışarı atmak uğruna omuz atan insanda yok,5 yaş cocugunu getırmış filmin içine edende yok...Film hakkında bilgim yok,muhtemelen evde izleyeceklerim arasında sevgiler... :))

rahat yazar dedi ki...

Film hakkında çok sıkıcı diyen de var çok etkilendim ağladım diyen de... Karar veremedik gitmeye ama merak ediyorum.

Muammer dedi ki...

Arkadaşlar bence yorumları okumalı ama yorumlara göre filme gidip gitmemeye karar verılmemelı.. çalgı çengi için bir yorum vardı bir yerde dşo kı oyunuclar tanınmamıs bır tek hazal kaya var :))

eleman hazal kaya'nın filmdeki en basit karakterlerden bırısı oldugunu bılmıo bile..

Paylaşım için teşekkürler..

Sesilya dedi ki...

Turkiye de olup bu filme gitmeyi çok isterdim çagan irmak filmleri bi baska çunki ...

Afşar Çelik dedi ki...

:) "Bilmiyorum" herkesin harcı değil... Ya da kaçamakçıların sğınağı... Sizin yorumunuzdaki samimiyet hepsinden iyi. Teşekkürler, ne yalan söyleyeyim ben sizin gibi blog yazamıyorum :) İyi ki varsınız, elinize, aklınıza sağlık.

Oglak Kizlari dedi ki...

Hımm.. ben de evde seyredeceğim bu kitabı. Eşim hayatta vermez o parayı Türk Film ine.

Yorum için teşekkürler.

Filmsever anne Çiğdem

dilsiz dedi ki...

gü<el film ben çok beğendimm

zohan dedi ki...

bende çok beğendimmmmmmmmmmm

yorgunyabancı dedi ki...

Güzel yorum, elinize, aklınıza sağlık.

Related Posts with Thumbnails