-Kar-

1 Şubat 2012
Memlekette "kar" diyemeyen ama "snow" diyebilen aslen londra'nın köylüğünden bir çok arkadaş var.Özünde esenyurtta oturup yer bildirimi yapmak için karda kışta kıyamette anasınınnn taaaa ötesine gidip" snow in bebek, it's dream wooow " yazan bu aklıevveller türkçe öğrenecek,metereoloji biliminin varlığını öğrenecek sonra benliğini bulacakta bizde düze çıkacağız. Snow,kar değil ama başka birşey londra karı bu,değişik herkesi de vurmaz. Esenyurta yağan kar kolda popo üstü düşmenize neden olurken bebek semtinde "dream" boyutundadır.Yahu bebişim bebekten yer bildirimi yapan adam kar tatili de yapmıştır değil mi hee? Gitmiştir kaymıştır daha evvelden kar görmüştür yani arap turist tepkisi vermez ki böyle 4cm kara.Gençler birbirini eğlendiyor böyle diyeceğim de çoğu 30'a gelmiş hatun hepsi de kadın ya valla üzülüyorum erkekler böyle boş işlerle uğraşmıyor yeminle. Bu yönlerini takdir ediyorum nerede ince saçma gereksiz görmemişlik detayı varsa kadınlarda mevcut.
Ama dur erkeklerinde şöyle bir hali var ki akıllara zarar "karda soyunma erkekliği" böyle çılgınca yağar kar donarak ölmek üzeresindir alışkın olmayan bünye kaldıramaz ayaklar hissiyatını kaybetmiştir,içlerinde annenin aldığı içlik,bu mallar ceketi böğrü bağrı açarlar.Şöyle bir bakarsın acaba neyin kafası bu diye,adam havalıdır ya önü açık yağmurlukla gezer karda bağrı açık gezince seksi olduğuna inanır.Kar kadın olsun erkek olsun bünyede ilginç durumlara mahal veriyor.

Bir de +60 grubu var ki tam boğmalık teyzem tekerlek kıvamına gelmiş,minnacık ortopedik ayakkabılarını giymiş,yampiri yampiri yürür sonra düşer bir tarafını kırar.Yıllarca anlatır bir gün kar yağıyordu ben de bir tarafımı kırmıştım.Çıkma yahu,belanımı arıyorsun otur sıcak evinde " aa olur mu hayriyelerde gün var" amcalarda öyle illa çıkacak,kahveye,camiye gidecek üç gün gitmezse yok yazacaklar sanki,sonra vay efendim otobobüsler çok doluydu kimse yer vermedi,bik bik şikayet öksürükler tıksırıklar...Doğaya hükmetme sevdası galiba


Kar görmemişliğinin Türkiye'ye ne kadar uzak bir kavram olduğunu azıcık coğrafya bilgisi olan her insan evladı bilir.Hani kuzey yarım küre,hani güneş ışınları dik gelir yamuk gelir,mevsimler,orta kuşak falan ? Biraz anımsattı mı bazıları bildiğin mal gibi davranıyor çünkü aaa kar,aaa buz,aa çiçek,aa böcek herşeye şaşıran herşeye saçma tepkiler veren insanlar olduk beynimizi mi aldılar acaba biz uyurken ?


Kar yüzünden merkezden 10 km uzak bir kampüste rehin kalmış,çocukluğunun bir dönemini karları küremeden okula gidemeyen bir insan olarak geçirmiş bir bünye olarak kar yağınca olup bitenler komediden öteye gitmiyor.Ayrıca meterolojik olayların sadece İstanbul'a has olduğunu düşünen medyaya acı acı gülen yılın altı ayı karın yerden kalkmadığı ülkenin doğusunda bir bölge vardır ki onların durumu daha da ilginç.Kar mahrumiyet getirse de samimiyet getirir.Evde daralırsın,sokaklarda sürtemezsin,işe gidemezsin ama kakarakikiri başlar evde,sıkıntıdan evdekilere sararsın karın getirdiği kaos sıcaklığa dönüşür.


Kar yağınca çocuk olacaksın kar topunu buz kütlesi haline getirip en gıcık olduğun arkadaşının kafasına patlatacaksın o ağlayarak evine giderken "annem ağzıma mıçacak ya birşey olursa çocuğa beyin kanaması geçirirse,ya bu gece ölürse" diye çocukça korkularla savaşacak tırsacaksın,kar yağınca çocuk olacaksın...

3 yorum:

aksilaz dedi ki...

Güzel tespitler olmuş. Snow in Bebek :)

Çocukken kar, tatil demekti, şimdi ise zulüm.

A-H dedi ki...

yaklasik 5 dk once bir baska bloggerin sayfasina karin tadini cocuklar cikariyor, biz yetiskinler hep kotu tarafini goruyoruz diyordum bende :))

1i Yok mu dedi ki...

Doğru diyorsun. Kar yağınca çocuk olacaksın.. bunu diyince doğuda öğretmenlik yaptığım yıllarda (2 yıl öncesi oluyor bu çok değil.. :) biz nazik öğretmenler -10 derecede 7 kat giysiyle sabah 7 de okula gelirken çocukların buzun üstünde üstlerinde sadece gömlek varken top peşinde koşturduklarını gördüm tekrar.. Evet o an gerçekten çocuk olmak vardı. Çünkü o ortamda hasta olanlar onlar değil, komik ama bizlerdik.. :))

Related Posts with Thumbnails