...Kadın Vokaller..

25 Şubat 2009
90lar bize türk popunu hediye ederken,piyasa böylesine karmaşık değildi.. elimizde olan şarkıcılarla idare ediyor,seçme şansımızın olmadığı şarkıları ezbere biliyorduk.. Şimdilerde yeri kalbinizde değişmeyen bir kaç şarkıcı o dönemden kalmadır.. en azından benim için öyle..

her ne kadar bu görevi üstlenmiş parayı kıran onca insan olsada müzik kulağı mı diyelim önsezi mi diyelim,yeni çıkan herhangi bir şarkıya biçtiğim ömür doğru çıkıyor.. ya da başarılı olacağını umut ettiğim şahsiyetin sırtı yere gelmiyor.. bu sebeple müzik tarzı ne olursa olsun,zevkler tartışır olsa da kaliteli(!) yapılan müziği bir şekilde ayırt edebildiğim konusunda garanti verebilirim..Dönemsel baskın müzikleri bir kenara atarsak hayatımda yer eden türk kadın vokaller hiç değişmedi..


Sezen Aksu, her devrin kadını oldu benim için,14 yaşımda mavi gözlü o çocuk için kalbim attığımda da Sezen Aksu dinliyorumdum,25 yaşında aslında renkli gözlü erkeklerden hiç hoşlanmadığımı kahverengi bir çift göz için ağladığımda,anladığımda da.. nasıl yazıyor nasıl söylüyor,deli olmalı diye düşünüyor akıl erdiremiyordum.. ben bu kadar acı çekiyorsam o nasıl çekmiştir kimbilir diyerek ona acıyordum..Sezen Aksu birgün göçüp gittiğinde hiçbirşey eskisi gibi olmayacak biliyorum,fakat ne olursa olsun birgün çocuklarımız da avaz avaz onun şarkılarını söyleyecek bu da aşikar..
Şebnem Ferah,içimdeki isyanı ortaya çıkarıyor,çoğu kez hata yapmaktan beni alıkoyuyor.. sinirimi gerginliğimi alıyor,içimdekileri kusmamı sağlıyor bazen de masumiyetimi bana geri getiriyordu..ondan da hiç vazgeçmedim..çoğukez duygularıma tercüman oluyordu "Kalbim Ellerim kadar Küçük Değil" hem aşık olup hem güçlü olabilmeyi daha güzel kimse anlatamazdı.. " Sil Baştan " diyebilmek bir güçtü,bu gücü hissetirebilmek ise ayrı bir güç..



Candan Erçetin,kocaman ağzıyla söylüyordu şarkıları,niyeyse ağzına bakmaktan alamıyordum kendimi o söylerken.. biraz umursamaz hafif alaycı ama acılı ve klastı.. benden uzaktı,ama bir ucum ona kayıyordu.. "Hangi Aşk Adil ki " derken gerçeği yüzüme yüzüme vuruyordu.. dinliyordum,uzun bir ara vermiştim ki asker bekleyişimde bu kez kulaklarımdaydı binlerce kez "Gel Yeter".. eski dostum beni bırakmamıştı..


Yıldız Tilbe,hayatımıza girdiğinde çocuktum.. "Delikanlım" diyeceğim bir adamı bile hayal etmek güçtü,şarkısında neden bu kadar acılı olduğunu bile anlayamıyordum.. sonra gecelerime eşlik etti,çok zor gecelerime,bazı sözleri niye böyle akıldışı davrandığını açıklıyordu sanki.. normal bir kadın bunları yazamazdı.. yıldız tilbe benim paçozluğum,derme çatma,aptalca aşklarım, bazen çirkefleşen iğrençleşen halimdir,kötü itici fakat herşeye rağmen asildir.. kimilerine göre avam,basit fakat bana göre hiçbir zaman farketmemize izin vermeyeceği bir derinliği vardır ve henüz yazmadığı binlerce muhteşem sözü ..yoksa El Adamı'nı nasıl yazabilirdi ki? yüz tane berbat şarkısına rağmen on tane onu bana göre asil kılan şarkı yapmıştır.. inleyerek,acının dibine vurarak sonra dibe vurup çıkarak söyler.. başka kimselere verdiği tüm şarkıları tahmin ederim ilk dinlemede,yıldız tilbe akli dengesi yerinde olmayan bir kadın,eğer olsaydı bu şarkıları yazamayacaktı belki de..


ve Deniz Seki.. Kendimce en büyük keşfimdir.. öyle komedi bir parçayla(ahmet) çıkış yapmıştı ki buna rağmen ışığı parlıyordu.. aşka bu kadar düşkün olmasaydı,kendini bugün geldiği noktaya can sıkıcı noktaya getirirmiydi bilinmez.. belki de aşka bu kadar düşkün olmasaydı hiçbir zaman o şarkıları yazmayacaktı.. hiçbir zaman deniz seki olmayacaktı.. bir insanın yaptığı iş ile yaşadığı hayatı ayrı tutamadık.. bu kez farklı benim için,yarın içtiği veya içirdiği o madde ile anılsa dahi benim için o gece bağıra bağıra,canlı canlı söylediği büyük coşku ile alkışladığım "Acele,Sana Sığınıyorum,Doymadım veya Sahici " ile hatırlayacağım.. ahlaksızlığı dillerden dile düştüğünde de umursamadım,çok aşık kadınların aptal olduğu gerçeğini unutuyordu insanlar.. şimdilerde yine umursamıyorum,sadece insanın kendi cevherini yok edişini vah vah ifadelerimle izliyorum..

37 yorum:

katre_wınscare dedi ki...

candan ercetın severım..tam sanatcı kadındır.gerek hayatıyla, gerek yasam tarzıyla,gerek yaptıgı işlerle,söylediği parcalarla 4-4lük bir sanatcıdır yani..deniz seki..şarkılr ıyı evet ama mahvettı hayatını mahvettiiiii elalemin yuvasını yıktı Allah onu bınbeter ettı..herneyse bıkac parcasını sevıorum onunda..ama kendını diil..paylaştıkların için tesk

kırmızılı dedi ki...

candan erçetin in yeri ayrıdır belki hemşeri olduğumuza belki de şarkılarının aşkı anlatma tarzından...

ayrıca katre canım cicim bebeemm
yuva olsaydı gerçekten o yuva yıkılmazdı:D hüsnü amcam zengin oldu ünlü oldu deniz ablama aşık oldu napsın o paçoz hatunu yaa :D
karısını gördük hepimiz tv lerde

Last Station dedi ki...

konunun deniz seki kismini okurken anneannem geldi aklima. O da tarkan icin gay olsa da seviyorum der:)))

Unknown dedi ki...

denizi yargılamak bana düşmez.dinlermiyim evet sever miyim sonuna kadar ve sen prenses bu büyüleyici ve güçlü kadınları dinleyecek kadar güçlüsün.

ben can..özrün efendisi en yakınım olur diler yoluma devam ederim...

öykü dedi ki...

Gercekten dolu dolu bı cogumuzun dusuncelerıne tercuman olmus bı yazıydı tebrıkler.

gribulut dedi ki...

deniz seki hariç diğerlerine on puan :)

efsa dedi ki...

Ne diyebilirim ki sen benim kardeşimsin, aynada kendime bakmış halimsin çoğu zaman.

Severim sevdiklerini vecandanın en çok büklüm büklüm ve meleğini seçerdim... deniz sekinin yeter parçasını her dinlediğimde kendimden geçiyorum şu aralar... Şebnem in artık kısa cümleler kuruyorum, hoşçakal, bugün' üyle geçirdim yıllarımı... Sezenle büyüdük, büyütüldük, büyüteceğiz... yıldız tilbe ise bize dış görünüşe, abuk sabuk hareketlere bakamdan da bir insanı sadece kendi için dinlediğimi farkettirmiştir bize.

Deniz seki için bende üzülüyorum. ama keşke buna sıgınmasaydı. Ayakta kalmak için gücü bunda bulmasaydı. Kimse bile bile başlamak istemez böyle bir olaya. dün de yazdığım gibi; insanlar önce kendi günahlarına baksınlar.

Disalce dedi ki...

çok güzel anlatmışsın....yıldız tilbe hariç(onuda çocukken severdim)diğerlerini çok seviyorum...aslında fazlada müzik dinleyen biri değilim...

ama şarkılarında kendimi bulduğum en önemli isimler candan erçetin ve şebnem ferahtır....sanki o şarkıları beraber yazmışız gibi gelir bana..

paylaşımın için teşekkürler...

Cimbakuka dedi ki...

Volvox'un çıkardığı çoook eski albümleri bir şekilde bulup indirmeni veya almanı tavsiye ederim.

İnanılmazlar.

isimler de bir o kadar müthiş.

Şebnem Ferah elektro gitar ve vokal, Duygu Karpuz gitar, Ebru Bank (Eroğlu) bas gitar, Gül Ağırca davul ve Özlem Tekin klavye ile birlikte geri vokalde olmuştur. Ebru Bank gruptan ayrılınca yerine Buket Doran geçmiş ve Buket grupta bas gitar çalıp geri vokal yapmıştır.

Buket Doran hatta şu annda hala Şebnem Ferah'ın bass gitaristliğini yapmaktadır :)

Kayhanoviç dedi ki...

Bizim cocuklarımız sezen aksu yu unutur. Aynen şimdilerin Müzeyyen Senar' ı unutup sadece rakı sofrasında andığı gibi!

Eskiden secme sansımız yok gibiydi ondan dolayı olsa gerek tuttuğumza sarılıyorduk. Hani pop kültürü diyince aklıma bendeniz geliyor...

Şu sarkıları dinleyince-izleyince içime anlamsız bir hüzün çöküyor. Bünyem daha fazlasını kaldırmıyor. O zamanlar daha bir masumdu.
bknz: http://www.alkislarlayasiyorum.com/index.php?sayfa=356a192b7913b04c54574d18c28d46e6395428ab&icerikno=e996ecef144ad85a6fe97c43df62316fed6ac6c1

Unknown dedi ki...

96'dan bu yana Şebnem Ferah aşığı biri olarak bu yazıyı benim yazmam gerekiyordu diye düşündüm önce.. Ama sonra ne bileyim, yazmadım.. Yazamadım..
Şebo'mun bu kadar tanınmasını hala hazmedemiyorum çünkü..
Sil Baştan 2001 yılına ait bir şarkı ama gel gör ki 2008 yılında biliniyor.. Ve bu şarkıyla inanılmaz derecede Şebo fanlar çıkıyor.. Bu duruma katlanamıyorum.. :/
Kıskanıyorum ben bu kadını ya..
İstiyorum ki konserlerde eskisi gibi elini tutabilelim, kulise girip sohbet edebilelim.. Şimdi nerde ? Pey pey pey..
Sahneden 2-3 metre uzaktan başlıyor bariyerler.. Sahnenin yüksekliğini hesaplamıyorum bile..
Üff be Prenses Şebo dedin, kalbimi deldin.. Özledim be..
Az kaldı ama hasret bitecek.. :D

katre_wınscare dedi ki...

kırmızılı_paçoz dediğin kadın cocuklarının anası senelerdır yastıga bas koydugu ınsan..baskasını bulup gıtmesı cok anlamsız..ıkıncısı hadı madem asık oldu yasak ilişkı yasamak nıye.. sana katılamıyorum maalesef yuva yıktı evlı bır adamla beraber oldu belkı kendını gerı cekeydı o cocuklar babasız kalmayacaktı evet bana göre babasızlar..ve sunu da bılmenı ısterımkı gercek ask cogu zaman bıcok seyden vazgecmektır ve onlarınkı gercek bır ask olsaydı adamın mutlulugu ıcın cocuklarının KARISININ mutlulugu ıcın o adamın metresı olmazdı..her ne haltsa adalet yerını buldu..daha cok aglar o bu kafayla..gri bulut_sendenım :))

Defnenin Annesi dedi ki...

Yildiz tilbe haric hepsini cok seviyorum.
Sanatci olmak biraz deli olmaktir, onlar deli olmasa biz bu sarkilari nasil dinleyebilirdik ki...

Ful yaprakları dedi ki...

Sezen Aksu'nunsesini korumadığını düşünüyorum, canlı performansını izlemişseniz sesinin ara ara çatallı çıkıp sizi şaşırttığını görmüşsünüzdür.Eski sesi harikaydı ama şimdi aynı şeyi söyleyemeyeceğm.
Candan Erçetin müthiş bir ses,tek kelimeyle şarkı söylerken tüyleriniz diken diken oluyor.
Şebnem Ferah çok iyi ancak şarkı aralarında ciyaklamadığında daha çok seviyorum.14 yaşımdan beri rock dinliyorum ve bağırmadan da rock söylenebildiğini biliyorum:))o güçlü sesi huuuu aaaaaa hoooooooooo diye bağırtmasa daha iyi olacak:))
Bu isimlerin dışında çok fazla iyi ses var ülkemizde, caz alanında Ceylan Ertem, pop alanında Sertab Erener, Nilüfer, peksevmesem de Ajda Pekkan..
Bu kişiler canlı canlı öyle bir müzik ziyafeti çekerler ki anlatamam.
Daha çok kişi var yazableceğim ama şimdilik bu kadar,
sevgiler

Camilla dedi ki...

böyle sağlam parçalar yapanlar zaten normal kafayla yapmıyorlar bunları, bu yadırganamaz bi gerçek. o yüzden pek şaşırmadım deniz seki olayına da, yadırgamadım da.

Ateş Böceği dedi ki...

Sezeni Aksu : Nasıl olur bu kadın benim hayatımımı izliyor nasıl olur tam benim hissettiklerim dediğim candır kandır arabayla yapılan bir yolculuk esnasında itiraz edilmeden sinlene bilecek tek isimdir.
Şebo :Başkadır onunla birlikte bir ürü rack söyleyen vokal çıktı ama hiç biri onun yakaldığı o ışığı yakalayamadı sesinde ki o karşı koyuş karşısında sözlerinde ki o sıradanlık insanın ayağını yerden kesebilecek kadar güzel
Candan Erçetin :Severim candan erçetinide mütevazilikle örülü ruhu ilk gün naılsa bugünde aynı hiç değişmeden
Yıldız Tilbe : Deli olduğundan çoğu zaman şüphelendim ve anladım ki delilikle dahilik araında ki ince çizgide dahiliğe daha yakın
Deniz Seki ;Şu aralar zor günler geçirsede yinede o ışıltısından bir şey kaybetmicek kadar yüreklidir.

Amatör Gezgin'in Gezi Notları dedi ki...

Candan Erçetin ve Şebnem Ferah'ı çok severim. Özellikle Candan Erçetin'in "Onlar yanlış biliyor" şarkısının bir dönem hayatımda çok büyük yeri vardır...

MANUKYAN dedi ki...

favorim candan erçetin olacaktır...
o kadını dinlerken içim bir hoş ah ne hoş oluyor...

bi dost dedi ki...

bu 5 kadının da müziğine hastayım.. deniz sekiden nefret etsem de şarkılarının ve söyleyişinin mükemmelliğini inkar edemiyorum..
sezen aksu hakkında yorum yapmak bile beni aşar..
şebnem ferah bağırsın, sadece bağırsın yeter, çığlığına gurban:)
candan erçetinin duruşu bile insanı öldürür, sanıyorum sesi yorumu hoş olmasaydı bile kliplerini izlemekten kendimi alamazdım..:)

ve yıldız tilbe.. içlerinde en sevdiğim odur benim.. anlayamıyorum aklım almıyor hakikaten nasıl yazdığını.. zaten aşığım parçası favorimdir.. yanık sesine ölür biterim.. son 2-3 albümdür saçmalasa da, eskileri yeter de artar onu sevmek için..

Üfürükten Prenses dedi ki...

@katre:okuduğun için ben teşekkür ederim.. deniz seki'nin birisinin yuvasını yıktığı için değilde kendiyle başedemediği için bu hallere düştüğünü düşünüyorum..

bir kadın elbette ikinci kadın olmayı göze aldıysa türlü yaftaları göğüsleyecek,ikinci kadın olmak ve bunu medyada yaşamak elbette oldukça küçük düşürücü.. ama şundan eminim ki,bir evlilik yıkıldıysa bunda evlilik akdini imzalayan taraf suçludur..

deniz seki birilerini ayartmış bir aşifte gibi lanse edilebilir ama o bekar bir kadın ve diyelim ki ahlaksız.. peki ya onunla beraber olan evli erkek?

@kırmızılı:aşk kadını tam ya,kalite..

@last station: tarkan için onu annemin de demişliği vardır ehi ehi :)

@öykü:çok teşekkür ederim öykü,çok zor beğeniyorsun biliyorum,mutlu oldum bu yüzden:)

@disal:hah evet işte bu! sanki birlikte yazmışız giib çok güzel anlatmışsın..

@gribulut:bana kaç puan :)

@efsa:sırf sen yorum yaz diye yazı yazabilirim biliyor musun?

@kayhanoviç:katılmıyorum.. müzeyyen senarla sezen aksu bir mi kayhancım? ben dünyada yok iken yazdığı şarkıları dinliyorum sezen aksu'nun.. sadece ben değil herkes dinliyor,o kadında farklı birşeyler var bence,tam anlamlandıramadığım birşeyler..

@cimbakuka:bir kaç tanesini tesadüf eseri dinlemiştim,tavsiyelerin için çok teşekkür ederim..

@piltik'anım:bende okula konsere geldiğinde tanışma fırsatı bulmuştum.. böyle sakin kendi halinde bir kız,ne bir isyan ne bir çılgınlık.. oldukça hanımefendi :) o artık hepimizin alış buna bebişim :)

@defnenin annesi: haklısın,o aşırılıklar bu eserleri ortaya çıkartıyor..

@camilla:yıldız tilbe'de kullanıyordu,niran ünsal da ve niceleri haklısın..

@ful yaprakları:sezen aksu'yu canlı dinledim.. biraz hayalkırıklığı yaşadım ses açısından ama iletişimi bir harikaydı telafi edilmişti.. sanırım en iyi olmanın kredisini kullanıyor..
sertap erener'de çok özel bir sestir haklısın,Ajda pekkan dinlerim ama ömür billah sevemedim

@Ateş Böceği:tek tek yorumlamışsın,çok teşekkür ederim..

@Boogie:klibini hatılıyorum da,o döneme göre çok kaliteliydi..

@manukyan:baya seveni varmış yahu :)

@bi dost:evet ya son albümlerde çok fena sapıttı,eskileri arar oldum.. ama olsun..

Hayalbemol dedi ki...

Amerikan ve Latin asıllı yabancılarda, görüntü var ama ses de var. Bizim şimdiki nesilde, görüntü var ama ses hiç yok. Şarkılar ona keza kötü ve anlamsız olunca, kimse uzun süre aklında tutamıyor. Yenilerden Pinhani, eğer çizgisini bozmazsa çok yol alacağı kanısındayım.

Amélie Poulain dedi ki...

Şebnem Ferah diyorum, başka bir şey demiyorum. Hayatımın sanatçılarındandır. Ben de çok önemli bir yeri vardır.

Ayrıca harika bir kişiliği vardır. Bunca senedir başarıları ve çılgın hayranları onu şımartamamıştır. Aslında çok mütevazı ve utangaçtır. Hep müziğiyle varolmaya çalışmıştır ve kendisini hep geliştirmiştir (ilk albümü ile şimdiki hali arasında dağlar kadar fark vardır mesela). Yardım organizasyonlarına katılır vs vs vs.

Adsız dedi ki...

Sezen, Şebnem, Candan büyük hayranlarıyım cocukluğumdan beri. O kadar zevkle okudum ki yazını çok nostaljik olmuş bence :D

gunduz68 dedi ki...

Sezen Aksu Candan Erçetinn ve Şebnem ferah'a ekleyip kare ası tamamlamak istediğim bir isim daha var:Zuhal Olcay...

Amélie Poulain dedi ki...

Ve bir de Sertab Erener olsaymış keşke. (:

Adsız dedi ki...

Niran Ünsal'a için de 2 kelam yakışırdı, di mi ?

ella dedi ki...

Doksanlı yıllar benim liseye gittiğim yıllar. İlk aşklar, ilk kırılmalar ve Sezen Aksu... İnanılmaz bir kadın bence onun gibisi gelmez birdaha diye düşünüyorum.

çilekli süt dedi ki...

Müzik zevkine hayran kaldım hepsi benim favori şarkıcılarımdır yalnız Deniz Seki nedense büyüsünü yitirdi çoktan benim gözümde.. Sanırım bu konuda bile duygusal tercihler yapıyorum..

stickman dedi ki...

şebnem ferah hakkında söylemek istediğim bi kaç şey var. ne güzeldi onun şarkıları. ama sonra bişi oldu. böyle şarkıları bi tuhaf tuhaf söylemeye başladı. her geçen gün itici geldi bu tarz bana. ufak kelimeleri böyle uzaaataaa uzaataaa söylemeye başladı. yeri geldiğinde tamam uzatılır ama bi kalıp uydurdu ve bütün şarkılarını onun içine soktu. anlam bütünlük uçtu gitti şarkıdaki. çok yapay bi söylem geliştirdi. artık şarkılarını bu şekilde duyduğumda rahatsız oluyorum.

deniz seki'nin ahmet şarkısınıda yıllarca kendi üstüme alındım. ama değilmiş. başka ahmetmiş o :)

yıldız tilbe ile ilgili düşüncelerimiz aynı :)

sezen aksu'ya diyecek hiç bişi bulamıyorum. sadece önünde saygıyla eğiliyorum.

Primarima dedi ki...

Şebnem Ferah için yazıkların banada çok uyumlu...çok severek dinlerim her zaman,her yaşda.20 yaşımda da dinliyordum 30 oldum hala aynı kaliteyi buluyorum onda.

Unknown dedi ki...

Ne ekersin onu biçersin felsefindeki bazı insanımızın Deniz Seki'nin Bayhan eleştirisini ima ederek: "keser döner sap döner gün gelir hesap döner" türküsünü çığırdıklarını duydum. Hak da verdim, oh olsun da dedim. Bu kadına kıl kapmışlığım var nedense.

Adsız dedi ki...

şebnem ferahı eskiden çok beğenirdim. şimdi özel bir yeri yok.
candan erçetin her daim dinlemekten keyif aldığım 3-5 sanatçıdan biridir.
deniz seki yi listede görünce şaşırdım açıkçası.
sezen aksu ise, sesten ziyade harika bir yorumcu, besteci ve söz yazarı. çok takdir ediyorum.

Adsız dedi ki...

herzaman iş yapacak konuları buluyorsun değil mi?

konuşur gibi yazıyorsun,sohbet gibi oluyor,bu da senin işine geliyor.kıskanmıyorum da gıcık oluyorum,mail attım sana ,bana da bir el atarsın değil mi prenses abla,büyüksün benden galiba :)

google aramaların da yok nicedir sana özel bir sürü manyak arama yaptım :P :p

konuya gelince nasıl bir müzik zevkin var çözemedim,bir yıldız tilbe demişsin bir şebnem ferah demişsin.ruhunda birşeyler kopuyor ama bize patlamazsın inşallah :P

see you later! please try again later,kafam iyi espriler b.k gibi.

idare et prensesim..

Üfürükten Prenses dedi ki...

@hayalbemol:hmm.. bunların hiçbirini beğenmiyorsun yani? öyle mi :)

@amelie:sevindim şebnem ferah dinlemene,kulaklarına ve ruhuna iyi bakıyorsun demek ki :) sertap erener hakkında da haklısın canım,ama son dönemde ne bileyim değişti biraz sankii.. yoksa ilk 3 albümü muhteşemdi..


@yabani kuzu:teşekkür ederim kuzum benim..

@gündüz:"ben bal arısı gibiydim senden önce,bak pervanelere döndüm seni görünceeee" :)

@adsız: valla utandım,kesinlikle haklısın,yazdım ve sildim desem inanır mısın ? onun da yıldız tilbeden bir farkı yok aslında.. tv8de bir programı var halen muhteşem izliyorsun değil mi?

@owl:90lı yıllar lise hmm yaşını bulacağım şimdi:) bende lisedeydim 90larda fakat sonlarında :)

@eda:lütfen sanatsal bak aaa :)teşekkür ederim canım..

@stickman:bebişim tarz yapmış abla kendine ya :) kızma,bende böyle daha ziyade sakin halini seviyorum,daha az bağırıp daha çok duygulu olduğu hallerini..

@primarima:yeni bir albüm bekliyorum merakla,umarım yine keyifli olacaktır..

@çileklisüt:duygusal türk halkı! yapılan işe bakın fingirdekliklere değil :)

@cansu:kimler gelmiş kimler gelmiş..
deniz seki'ye niye şaşırdın ki bebişim?

@ahmetümit tunakiremit:off kullanıcı adına bayıldım söylemeden geçemeyeceğim..:)

gıcık oluyorsun,okuyorsun,mail atıyorsun,manyak google aramaları yapıyorsun,müzik zevkimi anlamadın,kafan iyi,esprilerin b.k gibi ..

özet geçtim ve şuna karar verdim daimi yorumcum olmanı istiyorum :)

mail atmamışsın tunakiremit,muhtemelen kafan iyi ya,başkasına attın maili de,ne yazdın o da ayrı bir muamma :)

see u!

Yağız Gönüler dedi ki...

heyt be. amma eskilere gitti kafam. candan erçetinin hastasıyım. antipopülist duruşu vardı hep. magazinden uzak, "şahane" yaşam.

Seddosh dedi ki...

saydığın bütün sanatçılar süper. Adı üstünde..
ama sezen ile candan erçetini ayrı tutarım.. Candan Erçetin melankolik şarkıların kadınıdır. Şu sıralar gölgesizler diye bir şarkısı var,süperdir.
Öyle bir koyuyor ki şarkıları 10 sene çıkmaz adamın içinden..
Sezen hakkında da hep,keşke bir şarkısını ben yazmış olsam derim..

Plastik Dikenli Kaktüs dedi ki...

Sezen Aksu daha da eskilere dayanır bu isimlere göre. Şarkı sözlerini sevsem de müzikleri pek ilgimi çekmedi yıllar içerisinde.

Yıldız Tilbe ve Deniz Seki de bende pek yer etmiyor.

Candan Erçetin içinse çok özel bir kadın diyorum =) Türk Popunda görmeye alıştığımız basitlikten uzak, müzikalitesi doruklarda gezen bir sanatçıdır. Canlı performans anlamında da en iyi kadın vokallerin başında gelir. Şarap gibi kadın ayrıca. Baya sevmekteyim dolayısıyla. Galatasaray kültüründen gelmesi de beni cezbeden ayrı bir noktası.

Şebnem Ferah için efsane kelimesi kullanabiliriz rahatlıkla. Bu ülkede müzik değiştiyse 90'larda, bu imzalardan biri Şebonundur. Her dönem kendisini sevdirebilme potansiyeline sahip ender isimlerden. 92li kardeşlerimiz de seviyor 75 doğumlu büyüklerimiz de. Müzikteki başarısını Şebnem Ferah'ın kalemi ve sesi kadar birlikte çaldığı o eşsiz müzisyenlere de biraz biraz pay etmek gerekir. Unutmak olmaz..

Listede yok ama kadın vokaller denince aklıma gelen ilk isim hepsinden öte Umay Umay oldu. Şimdilerde ortalarda görünmese bile 90ların en güzel seslerinden biriydi. Lirikleri, müzikleri, görünümü ile bambaşka bir yerden gelmişti sanki.

Yakınlarda Umay Umay'ı yeniden duymak dileğiyle..

Related Posts with Thumbnails