Sır Ve Aurora 'nın İncileri - Nermin Bezmen

24 Şubat 2009
Kadın yazarlar artık ne yazmasın diye bir soru gelecekse? cevabım: cinsellik olacaktır.. hep aynı seks ile kavrulmuş sınırsız aşk ateşi.. aşkın bir kadına cinselliğin tüm sınırlarını yıkması gerektiğini telkin eden satırlar.. aşık bir kadın muhteşem sevişmelidir,sınırlarını yok etmelidir.. aşkın hakkını vermelidir tavırları.. öyle kalıplara sokulduk ki kırmak için ucunu görmediğimiz yollara bile girmek gerekiyor.. ya da öyle olması gerektiği iddia ediliyor..

Sır..
Kitap 96. yaşını kutlayan Hüma'nın aynı gün ölümüyle ailesine bıraktığı hatıratın içindeki sırları anlatıyor.. hikaye geriden başlıyor.. genç kızlığı,aşkı ve cinselliği ilk hissedişi,ilk kocası,aynı dönemde ülkenin yaşadığı zorluklar ve bir inci kolyenin peşinden getirdiği hikayeler..

Sır'ı bitirdiğimde aklımda kalan tek şey,aşıksan sınırsızca sevişeceksin! diktesiydi.. aşık bir kadın olan Hüma öyle aşıktı ki,18 yaşında evlendiği kocasının eşcinsel ilişkisine göz yumdu,hatta kocasının erkek sevgilisi Hüma'ya da aşık olunca,üçlü bir hayatı kabul etti.. aşkını büyütüp üçlü bir aşka(ona göre aşk ) taşıdı ve bununla gurur duydu.. aşk için yapılan her günahın sevap olduğuna inandı.. Kiminle sevişirsen seviş kalbin kiminleyse onunlasın,düşüncesini kabul etti.. ve bende bıraktığı izlenime göre fırsat bulduğu her an kitapta ki ifadeye göre aşk yaptı(!)

öyle daraldım ki okurken.. yeter artık sevişmesinler dedim,sırf kuytu kalmış,kaçışıyoruz ,konuşamıyoruz diye bu kadar vurgu yapılması bana gereksiz geldi.. aşk ile cinsel arzuların bu kadar eş tutulması da.. cinsellik mi aşkı doğurur aşk mı cinselliği sorusunu sorgulattı ? kitap sosyal hayatımıza pek uygun değil ama kafası bu açıdan karışık olanlara yol gösterebilir..

ama sanmıyorum ki evli bir kadın,"başkasıyla birlikte oldum ama sana aşığım kocacım.. sırf bedenim ve ruhumu sınadım" dese alnının ortasından vurulur.. bu nedenle hayal dünyasında çıkmak da fayda var..

Aurora'nın İncileri..
Sır yarıda kalmıştı,hikaye nihayete ermiyordu.. 96 yaşında olan Hüma,torunu olan Hüma'ya hikayeyi tamamlaması ve kendisini tanıması üzerine yaşadığı yerlere doğru bir yolculuk planlıyor.. elbette ölmeden önce yapmış bu çalışmaları.. Hüma'da hikayeyi tamamlamak üzere yola çıkıyor,elbette de onunda peşini aşk bırakmıyor..

Aurora'nın İncileri'nin hikayesi yine buram buram yatak hikayeleri ile birleşiyor,ve hikaye nihayete eriyor..

genel olarak kitapların dili ağır olmasa da detaylar sıkıcı olabiliyor.. ittirme bir yoğunluk katılmaya çalışılmış.. üstelik araya giren bazı yeni nesil sözcükler de oldukça can sıkıcı : transformasyon gibi mesela.. neden ahengi bozmak üzere böyle kelimelere yer vermiş anlamış değilim..

sonuç olarak gerçekten güzel bir kitap okuduğumda tüm ayrıntıları kenara atabiliyorum fakat bu sefer böyle olmadı,buna rağmen şunu söyleyebilirim ki iki günde bitirdim bu iki kitabı.. cinsellik üzerine kavram karmaşası yaşanlar,bence belirli bir olgunluğa erişmiş kadınlar veya hiçbirzaman tam olarak yaşayamadıklarını düşündükleri cinselliklerine özlemlerini dindirmek isteyenler büyük keyif alacaktır.. ama vaktiniz varsa tavsiye edebilirim..

17 yorum:

babegazelle dedi ki...

sırı okudum aurora elimin altında ama bi türlü sıra gelmedi ama evet dediğin gibi fazla buram buram cinsellik olan bi kitap hatta arkadaşlar arasında soft-porn romance türünde die de isim verdiydik biz buna hehehe nermin bezmen biraz sevio böle dediğin gibi kadının cinselliğini işlemeyi bunları geç geçende de yazdıydım kurt seyt shura kurt seyt murka diorum nermin bezmenle barışırsın o zaman :)

gribulut dedi ki...

cinsellik diye diye bokunu çıkartıyorlar farkında değiller bence. bu yazar ya çok aç kalmış bu konuad yada haddinden fazla şey yaşamış :)

üşüƬüƘ ƤƦЄƝƧЄƧ dedi ki...

sırı bnde okumuştum paso cinsellik bi yerden sonra okumak istemiosun =)

Adsız dedi ki...

prensess kaç gündür neden kayıpsın şimdi anladım. kitaplara gömülmüşsün. 3 kitap birden okumuşsun. :)
yorumlarından anladığım kadarıyla bana göre değil bu iki kitap ta. yoğun cinsellik içeren kitapları da filmleri de komedileri de sevmiyorum ben. beni uyarmış oldun. bu iki kitabı almayacağım demek ki.. teşekkür ederim....

Üfürükten Prenses dedi ki...

@babe:onu merak ediyorum,çok övgü var ayrıca senin blogunda okumuştum yine galiba yorumunu..

@gribulut:bence yaşayamamış.. yaşayan anlatamaz genelde sadece yaşar:)

@vodoo bird: daralıyor değil mi insan.. "ahh yine mi sevişecekler,poff "hallerine geldim :)

@gülcan: birkaç zamandır vaktimi,film izlemekle,kitap okumakla ve uyumakla geçiriyorum.. tatilim bitecek az kaldı,sonra yeniden eski yazılarla devam edeceğim,inşallah..

ben teşekkür ederim okuduğun için..

ella dedi ki...

ben kitabı okumadım ama çok güzel özetlemişsin. okurmuyum bilmiyorum, evli bir hatun olarak fazla cinsellik içeren kitaplar ilgimi çekermi bilmem hani gerçeği varken :))

Moonish (moonsun) dedi ki...

Bu iki kitapta elimin altinda, nladigim kadariyla bibirinin devami seklindeler, gelirken attim cantaya ama benim de elim gitmedi bir turlu okumaya... hmmm simdi biraz daha bekleyecek sanirim bu kitaplar Prensescim :))

çilekli süt dedi ki...

Çok güldüm okurken çok keyifli kaleme almışsın :))

Pervane dedi ki...

bence bu yazar için cinsellik aşkı doğuruyor. belli ki çok doyumsuz ve cinselliğe düşkün.bunu yaşamak için de kendine birini bulmaya aşk diyor.
zaten bu düşkünlük varsa kişi kime aşık olsam da devamı gelse diye bakınır etrafa.
normaliyse aşkın ilk sırada gelmesi bence.

K®HAN dedi ki...

şimdi merak ediyorum,
bu kitabı eleştiriyor ve bizi uyarıyor musun?
yoksa ilginç buluyor tavsiye mi ediyorsun?
aslında hepsi var evet bu yazının içinde.

bir yanın kalk gidelim diyor bir yanın dellenme otur...

ben de otur diyenlerdenim sana.

sadece kitabın ismini versen
okumayın desen dahi
seni eleştirmeme yeterdi aslında.

kaldı ki sen reklam ettin elaleme.
ve bu kitapta ne kadar "güzellik" varsa! hepsine ortak oldun.

küstüm prenses.

GeCe dedi ki...

aroranın incilerini iki yıl kadar önce okudum hala her ayrıntısı aklımda sırrı ise ısrarla okumuyorum

Paşa dedi ki...

ikisinide okumuştum uzun zaman oldu...

sinderellaaa dedi ki...

Bu cinsellik denen meretin sonu yok zannediyorlar, ama elbet birgün sonu gelecek!fantazilerde ve sapıklıklarda da mutlaka bir sınır olduğunu ve bu son noktaya ulaşanların artık ayık kafayla değil ,çeşitli maddelerin yardımıyla tekrar başka zevk dünyalarına kapı açtığını zannedip ,yine o herşeyin bittiği noktaya ulaşacaklarına inananlardanım.Günümüzde seks isteğinin aşk olarak görülüp, kısa dönem zevkler yaşamaktan öteye gidemeyen yeni nesli, ne zaman gerçek sevgiyi keşfedecek? merak ediyorum.Hayatını sadece seks üzerine kuran sınırsız olduğunu düşünenlere bu lafım!:(maalesef işte bu şekilde düşünmelerine yol açan sebeplerden biride işte senin bahsettiğin bu tür kitaplar.bunlar tabi" devede kulak!"daha ne yayınlar ne basın lar var bu olaya odaklanmış. Tek amacı, insanların içine hapsettiğini düşündükleri cinselliği ortaya çıkarmak olan ne teknolojiler var ne teknolojileeer!:))) Dileğim ,sevginin güzelliğini fark edip,gerçek zevkin ,bitmeyen hazzını birgün yaşayabilmeleri!!!!çok zor ama!belki başaranlar olur.....

mehtap dedi ki...

Selam, ziyaretiniz sonucu sizi tanımış oldum.Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ediyorum.Ayrıca kitap hakkında güzel yorum yapmışsınız.bende aslında çok haz almıyorum aşırı cinsellik içeren kitaplardan.kurt seyt ve Shura nın ise cinsel boyutunu değil ama acı yaşanmışlıklar beni etkiledi.daha çok o yönü ile ilgilendim, Murka yı da kitabın devamı olduğu için almıştım elimdeki kitap bitince onu da okuyacağım ama sır ve auranın incilerini okumayabilirim.En azından okumak için almam.ben okuduğum kitaplardan kendi adıma da birşeyler bulmayı, bana birşeyler kazandırması gerektiğine de inanıyorum.sevgiler.

Adsız dedi ki...

ben aradığımı yada beklediğimi bulamadım bu kitapta büyük heyecanla okudum sır ı cinsel içeriği abartılmış olarak sıksada beni aurora nın incileri beklentimi karşılamadı hiç..
birşeyler eksik gibi geldi bilmiyorum ne !!

Adsız dedi ki...

çok güzel yormlamışsınız auranın incilerini okuyorum 77 . sayfasındayım şimdilik iyi gidiyor sanırım sır da daha çok cinsellik var ya da ben sanırım daha sonra karşılaşacağım o derece unsurlara kitaplarda bunlara çok dikkat ederim ve hoşuma gitmez ama şuana kadar okuduğumda abes birşey görmedim yinede sürükleyici gibi geldi özellikle günlükleri sevdiğim içindir sanırım gerçek tarzı günlükleri okumaya bayılırım...

Adsız dedi ki...

Iki kitabı da okudum evet sirda cinsellik fazla ise de sürükleyiciydi ikinci kitabı meraktan aldım bir günde okudum ama biseyler eksik kaldi sanki bi de şunu söyleyebilirim ki gerçeklikten çok uzak olmasına rağmen kısmen beğendim

Related Posts with Thumbnails