Obama,Tayyib'i Almadan Gitme..

7 Nisan 2009
Gitti çok şükür,bizi bu gezinin malzemeleri 1 ay idare ettirir.. Ama sıkılmıştım gerçekten..Ya biraz ağır durun ya! tamam biliyorum 3. dünya ülkesiyiz,elimiz kolumuz bağlı,ruhumuz Abd'ye satılmış,tamam,anladık.. Ama biraz efendi olalım,rica ediyorum. Hillary Clinton ne zaman ki Obama'nın Türkiye'ye geleceğini müjdeledi(herkes bu ifadeyi kullanıyor-müjde) o andan itibaren bütün ajanslar son dakika haberi modunda,yakalarından tuttukları ilk Uluslararası İlişkiler Prof. stüdyoya sürükleyip "Bunun anlamı ne? Obama niye geliyor,niye erken geliyor ?Bize ne olacak ? Duygularınız neler ? diye soruyor..

Sanki haritada kaybolmuşuz da,biri gelip bizi bulacak ve kurtaracak gibi hissediyorum.. Obama'nın başkan seçilmesinin akabinde kesilen 44 kurban aklıma gelince biraz kavramaya başlıyorum.Allah'tan karısını getirmemiş şimdi gazeteler Emine Erdoğan'ın en kötü çıktığı fotoğrafı ile ablanın en güzel fotoğrafını yanyana getirir "Ahh sevgili ülkem,böyle gerici görüntülü bir kadın mı olacaktı senin simgen,bak Amerikan first lady'sine "edebiyatına başlar,beni uyuz ederdi.. Hiç hazetmediğim Erdoğan ve ailesini korumak zorunda kalıyorum ya bende,ona gıcık oluyorum.. Kardeşim Rahşan Ecevit çok mu temsil yeteneği yüksek bir kadındı,hıı? Başı da açıktı,gerici de değildi eee seksi de değildi pek? O da kötü bir imaj çiziyordu bence,az sonra ölecek insan portresi çiziyordu.Poff medya mı b.ktan halk mı çözemedim nasıl da dağıldı konu..

Bizim siyasetçilere güldüm bir de,Baykal kitap vermiş Obama'ya balıkçıların hikayesini falan anlatıyor,Irak-Amerika arasında bağlantı kurar okuyunca diyor,off nasıl güldüm saftiriğim okur diye bekliyor bir de,hıı okur da özetini mail atar sana,kontrol edersin ödevini yaptı mı diye?

Devlet Bahçeli ayrı bir alem,böyle bir havalarda falan,görüşme o zaman bebişim toputopu 5 dk zaten,görüşmeyiverseydin olmazmıydı? Soru sormuş Obama'ya o da gülmüş cevap vermemiş,arkasından şikayet ediyor,"çok nezaketsiz biriydi "diye,toplam 5 dk görüştün ya,hemen karakter analizi,maşallah..


Ruhban Okulu,Ermeni Meselesi,Irak'la Münasebet,Ab üyeliği,Bazı şerefsizlerin bizim topraklarımızı da kapsayan Kürt Devleti Hayalleri,Ortadoğu'da ki tavrımız ,bunlar kaldı aklımda,efendi efendi geldi,ayar verdi gitti gibime geliyor.. Sempatik olması Amerikalı olduğu gerçeğini değiştirmiyor,gençlerle yaptığı toplantı da dinlediğime göre "Dünya'yı değiştirebilecek tek güç " olduklarını düşünmeleri vehameti de hala geçerli. Değişen birşey yok,koyunları boşuna kurban etmişiz..

Çok iyi niyetliyiz,zaten yabancılara karşı sahtekarca bir sevgimiz var,başka bir dili konuşan herkes bizim için doğuştan kıymetli,bir zenci,ayyh ezilmiş aynı bizden,adı da hüseyin kesin özünde hüseyni tarikatı lideri o derece koyu bir müslüman,dünyayı değiştirecek merkezini de türkiye yapacak,peahhh!!! Ne beklerdim Obama'dan sert ve net sözler,söylemedi hep bir dairenin etrafında efendice döndü durdu ve gitti..

Obama'lı günümüze son noktayı babama küs olan onun gözünün içine baka baka yorum yapan annem koydu :P

"Biraz kepçe gibi ama Amerika'da ki görüntülerinden çok daha yakışıklı,ne tam koyu ne tam açık"

27 yorum:

Adsız dedi ki...

o kadar bağrımıza bastık ki yakında "al ülke senin olsun, biz kullanmıyoduk zaten" diyeceğiz sanırsam.

cesetizleri dedi ki...

özetini mail atar atar.. eminim baykal mail kutusunun başında bekleyecektir gelecek maili..
Bizim siyasetçilerde iş yok..
dileğine kesinlikle katılıyorum ya keşke alıp gitseydi burda istemediğimiz her şeyi.. üff şimdi işin yoksa yine uğraş dur bunlarla :)

Adsız dedi ki...

zevkle okudum yazını.hepsıne katılıyorum.

GeCe dedi ki...

annen tam sözü söylemiş :)))

kendi gücünü bilmeyen kurtarılmayı bekleyen bir millet olup çıktık ne diyeyim allah sonumuzu hayır etsin

Huzunbazz dedi ki...

kimi gelir kimi gider nitekim her daim gelen gideni aratır

december dedi ki...

cok guldum annene yaaa,kepce biraz felan..hehheheee
Ama gucsuz amerikaya muhtac izlenimini verdigimizi zannetmiyorum ben,sadece ben degil orta doguda yasayan biri olarak soyluyorum ki herkes burda turkiyeyi buyuk agabey olarak goruyor..hukumet bazi insanlarin hosuna gitmeyecek seyler yapti diye karalanirmi ehhh tabi karalanir..
ama turkiye genc dinamik bir ulke,bence obamanin da ilk gezisinde burayi secmesi de bunu gosteriyor,aferin kocum iyisin iyisin demeye ilk turkiyeye gelinmez beyler bayanlar...
iyi dusunun derim!

kubra zeynep kara dedi ki...

ben hala 5 tır dolusu eşyayı neden getirdi ve ne yaptı:))

Pervane dedi ki...

bizi ne kadar saflaştırmaya çalışıyor medya değil mi? bi şirin göstermeye çalışmalar, bi yalakalık gitti gidiyor. bizi mi hazırlıyorlar bişeylere nedir (!)
bence ailesinin müslüman oluşu da düzmece, hiç inanasım yok.

ama adam koydu lafı mecliste, siz de amerika gibi geçmişinizle yüzleşin, ermeni meselesini halledin dedi resmen. hakkaten ayar çekmeye gelmiş dediğin gibi. dünyanın hakimi ne de olsa ciddi ciddi.
ya bi de türkiye'nin son 85-100 yıldır dünya için çok önemli bir konumda olduğuna dair bi laf etti, "ne 100 yılı bre cahil, 700 yıllık koca bir hazine yatıyor burda".

bi dost dedi ki...

"az sonra ölecek insan portresi çiziyordu"

rahşan ecevit yorumunu pek sevdim..:)

Esra'nın Mutfağı dedi ki...

o-bama, bu-bama, şu-bama. E yeter artık ama! dimi:)))

Üfürükten Prenses dedi ki...

@rectoa: az daha kalsaydı onu da yapacaklardı da erken gitti!

@cesetizleri: baykal,nasıl beceriyor bilmiyorum ama en matrak olaya konu oluyor,yahu kompozisyon yarışmasında birinci olmuş çocuk gibi kitap verilir mi adama,hadi verdin güzel 5 dk içinde o mu geldi aklına?

bir sürü sorunumuz var bizim amerika ile çözmemiz gereken..

@dolunay:teşekkür ederim..

Üfürükten Prenses dedi ki...

@Gece: Anneme katılıyorum,atletik,sempatik ,tik tik bir adammış :)

@Fatih: bilmiyorum bush'u arar mıyız,Allah korusun..

@december:OrtaDığu'da durum hep farklıydı,orada bir kredimiz var ki bu bence bizden değil taa Osmanlı devletinden kalma bir saygınlık..

ama avrupa^da öyle değiliz,silik ve geçimsiz uyumsuz ve kabayız ,öyle algılanıyoruz yani ..

Üfürükten Prenses dedi ki...

@kubra:tuvaletini bile toplayıp götürüdklerini düşünürsek doğal ,böğğğ!

@pervane: en nefret ettiğim şey,birilerinin gelip bize ülkenizin konumu kıymetli,işte bıdı bıdı demesi,daral geldi.herkesten onay aldık,hala bir cacık olamadık!

@bi dost: haksız mıyım ama :P

@mutfaktaki deli: ya recep ivedik'in bir küfürü var ya,birisi obama dediğinde hemen aklıma o geliyor..

orama koma burama ko!
kusucam kendime ya nasıl iğrenç biriyim ben :P

öykü dedi ki...

Bızdekı bu ezık ruh benı de cok kahredıyor
konu dısına cıkacagım
bı parıs hılton gelıyor kendımızı paralıyrouz
bı Sawyer ( lost ) gelıyor
kendımızı kaybedıyrouz..
bunlar baska ulkelerı zıyaret ettıklerınde bu gorduklerı ılgının yarısını gormuyor
zaten gelen sasırıyor
aman allahım ben neymısım dıye
neden bu durumumuz
nıye bu kadar asırı ılgı yagmuruna tutusumuz ve hayranlık duygusunun bu kadar abartılısı
anlamıyorum
anlamakta ıstemıyorum
kendısındekı ozellıklerı renklerı yoketmeye yonelık bı toplum olduk yabancı olan hersey şahane bızım kendımıze aıt olan herseyımız amann sende durumuna getırıldı
uzulerek ızlıyorum..

efsa dedi ki...

Elele girdikleri kapıdaki görüntü de benim çok ilgimi çekmişti. :) kimyasal uyum mu diye düşünmeden edemedim.

ama iyi ki eşini getirmemiş diyorum bende, seninle aynı sebeplerle.

siminya dedi ki...

Barrakla ile ilgili basında orda burda çıkan yüzlerce yazıya denk geldim ve okuduğum en şahane yazı seninki oldu üfürük harika harika :)
hem güldüm hemde aynı ya ya aynıı evet evet diye emme basma şekilinde salladım başımı :)
mustafa topaloğlunun yaptığı şarkıyıda bul video olarak ekle

obama obama hey hey abu çi çi çi çi obama obama hello bıradır

Üfürükten Prenses dedi ki...

@öykü:gerçekten sawyer'a yapılanlar beni de utandırmıştı,poff görmemiş mi diyorlar böyle insanlara,görmemişiz biz evet görmemiş :/

@efsa:Tayyip e. koluna girmişti bir ara obama'nın bende o sahneden etkilendim :)

@simiya:beni utandırıyorsun bebişim,teşekkür ederim..

öyle bir şarkı var ama hemen indireceğim ehi ehi,şaka yaptığını söyle yok öyle bir şarkı de lütfen :P

özlem dedi ki...

bu aşağılık kompleksimiz batıyı baş tacı yapmalarımız,gözümüzde büyüte büyüte bi hal olmamız,bu konuda üstümüze yok heralde,bide geçen gün bi köşe yazısı gördüm michell obamayı ve karla brunin ne kdr şık hayrunisa hanımın sırf baş örtüsü yüzünden ne kdr itici ve çağ dışı olduğu yönünde bu kdrınada ne denir blmiyrm bize ait ne varsa tü kaka,medeniyetsizlik çağ dışı,böyle olduğumuz sürece ztn bizden bi halt olmaz,oysa ki daha düne kdr pislikten kırılan avrupanın medeniyete dair birşey biliyorsa bize dair olduğunu,ne diyeyim ben çok utanıyorum,ülkemi çok seviyorum ama bu kdr rezilliğede artık dayanamıyorum... r.t.e abdye gitse amerikada kimsenin ruhu bile duymaz ama çık sokağa 5 yaşındaki çocuk bilir obamanın geldiğini

ella dedi ki...

gerçekten son noktayı annen koymuş, bayıldım :))

mlke dedi ki...

anneye burdan koccaman bir 10 puan... :D:D

delininbiri dedi ki...

Obama gayet politik bir lider..tam kendisinden beklendiği gibi davrandı bence..
bu arada mimlendiniz.. :)(günün birinde bunu söyleyeceğim hiç aklıma gelmezdi.. :))

K®HAN dedi ki...

yoksa kadında ne çok şey götürür,
varsa erkekte ne çok şey katar.
bakın Obama'ya,
işte nezaket.

DuruButik dedi ki...

annen çok güzel söylemiş:)) hatta süper söylemiş;)

Amerikalılar dünyada ciddi bir ön yargı bıraktı. kendi kednilerine yaptıkları terör saldırısı (11 eylü) ardından masum insanları katletmeleri... gerçi hepsi aynı şekilde düşünmüyor.hatta çoğunluğu savaştan yana değil. zaten Irakta ki durumlardan da bihaberler.

ama Obama'nın yaklaşımları diğer başkanlardan çok farklı oldu. Belki gerçekten iyi şeyler yapmak istiyor olabilir ancak o zamanda akıbeti Kennedy gibi olur diye korkudan bişey yapamaz diyorum.

Benim istediğim masum insanlara zarar vermesinler ve ellerini üzerimizden çeksinler.

birde karısını getirmediği hakikaten çok iyi oldu:)) günlerce bizim first lady lerle karşışlaştırmaları yapılırdı. nefret ediyorum bu tip alçaltmalardan. Amerikayı eleştirmeye sıra gelince bombardımana tutuyoruz ama iş örtüye sıra geldimi amerikan first lady si baş tacı bizimkiler yerle bir! hiç hoşuma gitmiyor...

2kisilik dedi ki...

annenin yorumu süper.çok güldüm =)

by nesliShine dedi ki...

obamanın gelişini imaj diye değerlendirenler anlayamadı mı hala,bu imaj değil, eziklik!
çok güzel anlatmışsın kardeş, yüreğine sağlık..

Adsız dedi ki...

Yazdıklarınız çok Tuhaf.
İçeriden Türkiye'nin durumu size nasıl görünüyor bilemem ama yurt dışından halimiz pek iç açıcı görünmüyor. Obamanın Türkiye gezisine sevinilmesinin nedeni Türkiye'yi Avrupa gezisinin içine almış olmasıydı. Avrupa birliği ülkeleri Özellikle de Almanya ve Fransa Amerikaya çok kızgınlar.
Gezinin en önemli bir diğer özelliği de Amerikanın islami bir Türkiye değil laik Türkiyeyi destekleyeceğinin altının çizilmesiydi. Şimdi Erdoğan hoplasa zıplasa 50 yıl üst üste seçim kazansa Türkiye cumhuriyeti laik kalacak. Çünkü Amerika destek vermezse Erdoğan Hiç birşey yapamaz.

Huzunbazz dedi ki...

yoqh bush u arayacagımızdan deilde pekh bisi deismeyeceginden daha beter olacagından korkum

Related Posts with Thumbnails