Kimdir Bu Rahat Kadın?

2 Haziran 2009

İhanete uğrayan kadınlarda en nefret ettiğim durum ihanete uğrayan kadının karşıda ki kadına
" O...u kocişime yapışmış,paçoz göz koymuş yakışıklıma,kocam da erkek nihayetinde ağına düşmüş" diyebilen aşağılık kadın tipidir. Ve fakat bu durumdan bu kadar nefret ederken toplumda "Çok Rahat Yahu Bu Kadın" diye adlandırılan kadın tipini de görmezden gelemedim.

Peki Kimdir bu Rahat Kadın..?
Okulda karşılaşabilirsiniz mesela,sınıfta her türden insan vardır.Kız erkek ilişkileri gayet rahattır buraya kadar sorun yok.. Bilindik sosyal ilişkiler..Ama bu tip kadınlarla erkeklerin arasında başka birşey vardır.Erkeklerle yoğun olarak kanka muhabbeti yaparlar,kız arkadaş edinmekten hoşlanmazlar.. "Ayhh sınıftaki kızlar beni hiç sevmiyor ya" diye sızlanırlar.. Anlaşılır bir örnek vereyim,en önemli dersin notlarını alabilmek için göğüslerini notların olduğu çocuğa göstermekten sakınca görmeyen kişidir rahat kadın,kimseyle yatmaz,kalkmaz ama bunu yapar..

İş yerinde karşılaşabilirsiniz,iş yerinde iyi-kötü oturturulmuş ilişkiler vardır.Hep birlikte mola verilebilir,öğle yemeğine birlikte gidilebilir,hayata dair sohbetler edilebilir,ne bileyim iş arkadaşınız olan kadın veya erkek sizi evinize bırakabilir. Ama bu kadınlarla durum farklıdır.. Öğle yemeği yerken elini adamın bacağına koyarak sohbet eden bu kadının amacı,ne adamı ayartmak ne de koynuna girmektir.Tek nokta ilgi çekmek,erkeğin ilgisini uyandırmak ya da ne bileyim belki de sadece ego'dur. Adam kendini bir halt sanar kadının ilgisinden,kadın da adamın durumundan kendine fayda çıkartır.Sonuçta bir ilişki başlar veya başlamaz ama kadın hayatını kolaylaştıracak birşey bulur.İş yerinde işlerini hafifletir,işten erken çıkmak için yüz bulur ya da olası bir görev dağılımda kolay görevi kapar bu yolla.. Hem haz alır hem hayatı kolaylaşır.

Mahallenizde bile olur.Semtin en uyuz,suratsız market sahibinin yüzünü güldüren tek insan böyle bir kadındır. Sizin ekmek alırken bile daraldığınız market sahibiyle saatlerce sohbet edebilir.. Gülüşür,aldıklarını evine kadar taşıtır,hesap işlerinde genelde ikramlarda bulunulur,fiyatlar düşer.Bütün bunlar için yine adamla yatması kalkaması gerekmez..Tek yaptığı güzel bir kahkaha,rahat bir etek giymek veya birazcık imalı hafif fingirdek cümleler kurmaktır."Ayhh,mehmet efendi,çocuklar cips istiyor ama hangisi ucuz pek param yok" diye sinyal verir,yanlışlıkla kalçasına değen eli görmezden gelirse istediği cipsleri alır gider..

Bunları neden anlattım,ihanetlerin büyük kısmı bu şekilde ortaya çıkıyor.Kadını suçluyor,adamları paklıyor değilim.Fakat! Kadının hayatını kolaylaştırmak için bedenini ve kadınlığını kullanmasına tav olan,bunu kendi cazibelerine veren aptal erkekler muhtemel yuvalarını yıkıyorlar. Buraya neden geldim,benzer durumla karşılaşmış bir yakınım var.Çirkin ama kariyerli bir adam,iş yerinde bir kadınla sadece kırıştırmışlar ve kadın bu yolla haksızbir şekilde terfi etmiş,arada cinsel veya duygusal birşey yaşanmamış ama sonuç "boşanma"..

Erkeklerin doymak bilmeyen ego tatminleri onları böyle aciz durumlara düşürüyor..Ve kadınların "şeytan" diye nitelendirilmesine neden olan "kadınlığını uluorta kullanma arzusu" kendilerini aciz ve toplumsal olarak değersiz durumlara sürüklüyor.. Her semtte adı böyle duyulmuş bir kadın ve yuvası yıkılan bir adam vardır. Dikkat..

13 yorum:

Rakamsal Kotanjant dedi ki...

Bu tarz kadınların özellikle iş yerlerinde oldukça popüler olduğu bir gerçek. Bence bu kendini nasıl konumlandırmak istediğinle alakalı. Sert görünmek uğruna kadın olduğunu unutmak da, tam tersi bunu sürekli erkelerin gözünün içine sokmak da yanlış.

Adsız dedi ki...

kadınlar, erkeklere oranla daha kompleks düşünebilen varlıklar. 'kadınlara cinsel obje muamelesi yapılıyor' derken, cinselliğin 'nimetlerinden' de yararlanmasını çok iyi biliyor kadınlar.

Ortalama her kadın bunu yapıyor; bilerek ya da bilmeyerek.

kubra zeynep kara dedi ki...

çok güzel anlatmışsın düşüncelerini.
doğru tespitler

Yasin Tekin dedi ki...

Her zaman söylemişimdir: "Bire kadından daha tehlikeli bi'şey varsa o da zeki bir kadındır!" =)

Adsız dedi ki...

malesef erkeklerin çoğu (bence hepsi) kadınlar konusunda iradesizler. belki ego tatmini belki cinsellik namına hayal dünyalarına katılmış bikaç cilveli hareket onları bu tip kadınların esiri edebilir. bu böyle...

Üfürükten Prenses dedi ki...

@Rakamsal Kontenjan:Haklısın,sanırım bu yüzden iş hayatındaki kadınlar erkekleşiyor..

@UçanBalık:kadının bedenini bir şekilde kullandığı aşikar,az veya çok,duruma göre değişiyor.güya erkekler aptal yerine konulmuş gibi görünüyor ama acıdığım bedenini pazarlayan kadın(lar)

@kübra:teşekkür ederim ..

@gülcan:katılıyorum gülcancım...

@Yasin: güzel cümleymiş yasin :P

Üfürükten Prenses dedi ki...

@Rakamsal Kontenjan:Haklısın,sanırım bu yüzden iş hayatındaki kadınlar erkekleşiyor..

@UçanBalık:kadının bedenini bir şekilde kullandığı aşikar,az veya çok,duruma göre değişiyor.güya erkekler aptal yerine konulmuş gibi görünüyor ama acıdığım bedenini pazarlayan kadın(lar)

@kübra:teşekkür ederim ..

@gülcan:katılıyorum gülcancım...

@Yasin: güzel cümleymiş yasin :P

Adsız dedi ki...

ya birden rahat kadın mıyım diye düşündüm titredim eheehe

MANUKYAN dedi ki...

ahahahha.. eva ben de aynen :D

mlke dedi ki...

böyle bi rahat kadın benim cevremde de varmıs fakat bu yazıyı okuyana kadar onu bu sekilde dusunmemisim hicc.. cok sasırtıcı gelse de ilk bakısta cok cok dogru tespitt

ella dedi ki...

kadınların bu yönünün erkeklerden daha zeki olduğunu düşünüyorum ben bu yüzden. istediğimizde tehlikeli olabiliyoruz yani :) allah şaşırtmasın diyeyim bari :))

miracsaral dedi ki...

Fikrime göre rahat kadın dediğiniz tipi sadece "göğüslerini gösteren fiziksel meta" şeklinde basite indirgemek, biraz kolaya kaçmak olmuş efendim.

Eğer bu "rahat kadın" dediğiniz tipler kaba et ziyafeti vermeyi seven kadınlar ise, biz erkekler olarak hemen kapatıp gidelim yani, bence rahat kadınlar dediğmiz tipler sadece erkek ile kadın karakterlerini içinde çok sapıttırarak, biraz tuhaflaşmış kızlardır.

Atıyorum tek gecelik ilişki yaşarlar adamın tekiyle ama sanki sevgilisiymiş gibi o adama sarılarak uyumak da isterler.

Asıl mesele buradadır işte. O kadınlar, hayatta eninde sonunda kaybediyor, ve bence açıkçası bana çok acı çektirdiklerinde dolayı sevmiyorum ama şu var ki sanki erotik bir hikaye tadında yaşantıları varmış demek de biraz haksızlık.

Sanırım. İyi geceler :)

ozgurruya dedi ki...

Örneklerinizde de olduğu gibi okul zamanlarından tutun da hayatın diğer evrelerinde de hep yer almakta böyle kadınlar. İşin tehlikeli olan kısmı kadının güzel, çekici, hoş vs. olması, bu durumun farkında olması ve güzelliğinin erkek tarafından da prim yapılan bir oldu olmasında yatıyor. Karşıdaki erkeğin de mantığına az biraz sahip olarak karşıdakinin kendini kullandığını anlaması gerekiyor ama yoğun salgılanan başka başka hormonlar mantığın devreye girmesini engelliyor sanırsam.

Related Posts with Thumbnails