Mayınlı Araziler,Pepsi Reklamı,Büyük Konuşmak,Balıkesir Mantısı,Beyaz Ayakkabı

8 Haziran 2009
Mayınlı Araziler..

Aklı olan,azıcık da kıyıda köşede parası olan varsa gitsin Diyarbakır,Hakkari ne bileyim işte Muş,Şırnak,Bingöl buralardan tarla-tapan alsın.Neresi olursa artık,verimli verimsiz ayırtetmeksizin.Biraz para geçsin elime ben öyle yapacağım.Bundan 25-30 yıl sonra öyle deli para edecek saydığım yerler ve benzer yöreler.Kuvvetle muhtemelen o sıralar Diyarbakır başkent falan olmuş olur ya da yok yok Hakkari falan olur başkent Diyarbakır'da İstanbul'a benzer bir yer olur.Avrupa Birliğine'de girmiş olurlar.Düşünsenize ya,Paris'te 10 dönüm dutluğunuz var :P nasıl fikir?

Bu ülkeyi bölecekler,tahminim tam da ortadan ikiye bölecekler..İşin ilginç tarafı şimdi dağda kurşun sıkan p.çlerede vermeyecekler oraları,onları kullanıp gelip büyükbaşlar yerleşecekler.Şaka gibi anlatıyorum ama o çok popüler "üniter devlet" ifadesi yavaş yavaş hayal oluyor malumunuz..

Mayın mevzusu şunu gösterdi ki,kendi döşediğimiz mayınları toplayamıyoruz.Mayın mevzusu şunu gösterdi ki,birileri yüz bulursa ciddi ciddi parsel parsel satabilirler ülkeyi.. Mayın mevzusu gösterdi ki bu ülke üzerinde emelleri olanlarlar yıllar geçmesine rağmen vazgeçmemiş.. Sizce mayınlar mı daha tehlikeli İsrail mi yoksa... içimizdeki gönüllü İsrailliler mi?

Pepsi Reklamı

Yeni nesil reklamcılardan bir cacık olmaz,ülkede bu kadar sedasayanfobi rahatsızlığına sahip insan evladı varken,çıkıp bu reklamı çekmek akıl işi değil. Bir kere hedef kitle yanlış,seda sayan'ı izleyen büyük bir kitle maddi olanakları kısıtlı kimseler,yani yemeğin yanında kola içelim derdinden çok "akşama yemek bulabilecek miyiz?" sıkıntısındalar. Bir kere ailede kolayı alıp gelen evin erkeğidir,kadın değil.Adam da sırf sedasayan kırıtıyor "bacımmmm" diye böğürüyor diye pepsi almaz,Le Cola alır bimden ucuz olsun diye,ne bileyim Coca Cola alır,alışılagelmiş diye,Cola Turka alır,ideolojik olarak yakın diye.. Ama Pepsi almaz niye alsın ki ?

Düşünün ki kampüste oturuyorsunuz kantinde,karşıda bir afiş çiğ sarı saçlar o peltek ifade,penguen gibi duran garip bir kalça Seda Sayan size gülümsüyor.Bir kadına kot pantolon bu kadar mı yakışmaz ya.. İçmem yahu,niye içeyim,kontör çıkıyormuş,lan bütüngün sedasayan dinliyor sizi arayanlar kapaktaki kontörü yüklerseniz.Kadın pepsi bile diyemiyor ya,pöpsie ile pefsie arasında garip bir kelime söylüyor.



Bir de nereden nereye.. Kamyon tepesinde Seda Sayan kadar sempatik başka ne olabilir öyle değil mi? Yani Rihanna neyse dünyada bizde de Seda Sayan o demek ki ! Yoksa başka bir mantıkla yapılamaz bu reklam.. Zayıflama ilacı olabilir,tencere takımı olabilir,aile planlaması ürünleri olabilir ya hadi kadının artık o taraklarda bezi yoktur ama ped reklamı bile olabilir ama kola olmamış yahu.

Ortaokuldaydım ve Anadolu lisesi'nde okuyordum.Rüyalarımı bile ingilizce görüyorum o dönem.Sınıfın kapısına hangi akla hizmet bilmiyorum ama "Generation Next" yazısı yapıştırmıştım böyle afiş kıvamında süslü falan..Varın dönemin Spice Girls pepsi etkinliğinin benim üzerimdeki etkisini anlayın..Taa oralardan Seda Sayan'lı türkülere..

Büyük Konuşmak

Evlilik konusuyla ilgili kızların milyonlarca hayali vardır.Daha ortada adam bile yokken duvaklarının modelini belirlemiş olur kızlar,o kadar vahimdir durum.. Öyle komik muhabbetler döner ki,daha eline erkek eli değmemiş evliliğe daha 5-10 yılı olan kızımız" ayhh doğum kontrol hapını kullanmaya evlilikten ne kadar zaman önce başlıyorduk" türünde boyundan büyük muhabbetler eder.Benim evlilikle ilgili tek planım geçen yaz şu yazımda belirttiğim üzere yaz mevsiminde evlenmekti.Daha geçen hafta gelen arkadaşım niye yazı bekleyeceksiniz ki,şubat,mart gibi evlenin dediğinde, "kızım dondurma yediğinde bile parmakları moraran bir insanım ben,k.çım donar benim o havada düğündü,ottu,çöptü,hem düğün dediğin yazın olur" gibi cümleler kurdum..

Gecenin yarısı aradı Zat_ı Muhterem.. Sanki biri programlamış adamı "Bak şimdi mayıs,haziran çok geç,hadi be hacı ocak,şubat yapalım şu işi "dedi.Şakalaşıyoruz falan sanıyorum hala.."Tamam değil mi anlaştık değil mi,Şubat iyi değil mi? İyi,iyi.. çok sıkıldım ben ya,bütün haftasonu öküz gibi oyun oynadım,hiçbirşeyden zevk almıyorum,kendimi yalnız hissediyorum..Neyi bekliyoruz? "dedi.

Sevinmem mi lazım bu sohbete,aslaaa,bir çemkirdim ki.. Lan düdük makarnası,bundan iki ay önce nasıl geçiriyorsan günlerini öyle geçir işte,iki ay önce sıkılmıyordun da şimdi mi daraldın,madem o kadar meraklıydın neyi bekliyordun.. Nasıl oluyorda bütün o telaşların hiçbirini yaşamak istemeyip aynı zamanda da hepsini hakkıyla yaşamak isteyebiliyorum,anlamıyorum.. Sadece mutlu olmak istiyorum ve hiç pişman olmamak..

Diyet ve Balıkesir Mantısı

Google'da arama yaparken kendi yazıma denk geldim,nasıl mutlu oluyor insan.. Hani istiklal'de yürürken şarkısının çaldığını duyan bir yeniyetme müzisyen gibi galiba.. Neyse okunmadığım dönemlerde yazdığım şu yazıyı gördüğümde hüzünlendim.Yine diyet yapıyorum,bu sefer istikrarlıyım ama 1.5 aylık diyetimin ilk aşamasına son verdim.Toplamda artık ne kadarı,su,ödem neyse artık 8.5 kilo verdim,yuh değil mi,katılıyorum :) hayvanmışım resmen.. Bugün itibariyle diyetin ikinci aşamasına başladım,çok daha sert ve önümde verilmesi gereken bir 8.5 kilo daha var.Eğer verirsem hiçbir zaman olmadığım kadar hoş olacağım,umarım,dilerim..

Tabii ben diyet yapıyorum diye dünya durmuyor,herkes boğaz derdinde.. Üzerine yoğurt eklenmiş bütün yiyecekler benim için kutsanmıştır.Balıkesir Mantısı,diğer mantılardan biraz farklı.. Mantının kendisi gördüğünüz üzere yufkacılarda paketlenmiş şekilde satılıyor.İçi boş olarak hazırlanmış hamurlar fırınlanıyor ve paketleniyor.Böyle bir paketten yaklaşık 6-7 kişilik mantı çıkıyor.Mantıyı haşlamak için alışılagelmiş durumun dışında salçalı,baharatlı hatta ağır gelmezse et suyu ile hazırlanmış bir su hazırlanıyor.Mantılar haşlanmak üzere ekleniyor..

Mantılar pişerken,daha önce hazırlanmış olan haşlanmış tavuk küçük parçalar haline getiriliyor.Yine tavsiye olarak önceden hazırlanmış,haşlanmış olan nohutlarda hazırda bekletiliyor. Mantıların piştiğine kanaat getirdiğimizde nohut ve tavuk parçalarını da kaynayan tencere ekliyoruz. Bir süre daha hep birlikte kaynayıp,sonra kısık ateşte bekletiyor,ardından da bir süre demlenmesini sağlıyoruz.

Mantının hazır olduğunu suyunu hemen hemen çektiğini gördüğümüzde anlayabiliriz.Üzerine yoğurt ve klasikleşmiş olarak tereyağda kavrulmuş pul biber döküyoruz.. Benim gibi kendisini urfalı sananlarınız var ise ek olarak küçük biberlerden de yiyebilir..

Vee mutlu son..

Beyaz Ayakkabı
Giymeyeceğim ne varsa almak istiyorum..Giymeyeyim kenarda dursun ama benim olduğunu bileyim istiyorum.Bu şekilde içine giremediğim bir sürü pantolon,ceket ve ayakkabım var.. Bunu niye aldım,nerede giyeceğim meçhul..
Ya işin enteresan tarafı benim bundan sonra babet kıvamında takılmam gerektiği..Zat_ı Muhterem öyle boylu-poslu bir adam değil benden olsa olsa 7-8 cm uzundur.Kızların yanında kısa duran erkeklere de çok gıcık oluyor,kendimi babetlere adadım yani..
Paketledim,kaldırdım..Annem görmesin diye de oldukça sıkıntılı anlar yaşadım :) Mallığa bakınız ki,bir kez bile giymedim.. Keşke siyahını da mı alsaydım yahu :P

25 yorum:

GünCeraN dedi ki...

Seda Sayan, aslında Cola Turka reklamına çıkmalıydı. Chevy Chase yerine Seda Sayan'a daha çok yakışırdı o bıyıklar. Nasılsa Ülker'in, nasılsa ABD'den geliyor :))

Bu arada ABD demişken, mayın karikatürü ters olmuş sanki. Sınırları İsrail'e satacak olan AKP, karısını AKP milletvekili yapan Salih Memecan sonuçta ;)

Adsız dedi ki...

ayakkabılar çok güzelmiş. gelinliğin altında da güzel olurdu hani damattan uzun olamyacaksan. :) bi de canım sıkılıyo ne bekliyoruz evlenelim muhabbetini okuyunca dedim ki, şimdi bunlar evlenirler bikaç ay sonra eee canım sıkılıyo ne bekliyoruz ki hadi çocuk yapalım muhabbeti başlar :))

Yss dedi ki...

Evet insan can sıkıntısından bir futbol takımı bile doğurabilir bu memlekette..Bu arada düğünler yazın olur diye bir dayatma var bizde..Ben sırf bunu kırmak için (aslında evlilik hazırlığı döneminde canavara dönen çevre ve aile ahalisini daha fazla çekmek istememek nedeni ile) inat ettim kışın ortasında evlendim:)..bloguna tesadüfen geldim.aklına eseni yazan insanlar arıodum bitane buldum.sevgiler:)

Üfürükten Prenses dedi ki...

@GünCeran:S.memecan Akp ikitdarından beri hiç değiştirmedi tarzını,yakın duruyor ama abuk durumları da görmezden gelmiyor..
Eşiyle farklı yerlerden bakıyorlar demek ki?

@Gülcan:Yoook canım :)
Hiç yok aklımda öyle birşey 3-4 sene var en azından :P

Büşra Bayram dedi ki...

Babet giyme zorunluluğu cidden fena olmuş, şahsen topuklu meraklısıyım :)) Bi de şu Seda Sayan olayı hakkında milleti uyarman 10 numara olmuş :) Ayy ben de o hataya düştüm.. bi de arıyor felan, ayyy şaka gibi :D

Robin Goodfellow dedi ki...

mayınlı araziler konusunda medya kendi kendine gaza geldi bence domuz gribi olayı gibi. bir haber bulmuş olmanın sevinciyle deliler gibi atladılar olaya. biz de burada kudurup duruyoruz.

kış ayında evlilik olmaz bence de yahu, mayıs ayı mesela en iyisi bahar ayı hava güzel yaz başı mmmmm.

Pinky dedi ki...

çok haklısın Seda Sayan konusunda. ayrıca tüü pepsi sana.. millet Enrique Iglesias, Pink, Beyonce, Britney Spears oynatıyor reklamlarında. Türkiye'nin yüzü Seda Sayan mı yani şimdi. birde 'yok ben asitli içmem,diyet yaparım ' diyen bir insan kendisi. çok kıl oldum çok..

yuri dedi ki...

öhömm bir Balıkesir'li olarak annemin o tarifini verdiğin mantıyı nefis yaptığını belirtmek isterim:) hemde bahçede yanan ateşin üzerinde yada kuzine üzerinde pişirir..tadından yenmez kilo olarak geri döner. atın ölümü arpadan olsun :P

Üfürükten Prenses dedi ki...

@Etk Yavrusu:Hoşgeldin :)
Kışın ortasında evlendin ,hmm..güzel bir örnek peki nasıl sıkıntılar yaşadın? Tatile nereye gittiniz,sonra üşüdün mü gelinlik vs hallerinde,sonra keşke yazın yapsaydık dedin mi hiç?

@Hayal Meyal:birisine düşmanlık yapmak için,teline pepsi kontörü yükleyeceksin aslında ehi ehi..

düşünsene entel dantel bir tipin telefonunu arayanlar seda ile karşılaşıyor falan :)

@puck-robin:evet nisan,mayıs.. ne sıcka ne soğuk..şimdi bile havalar çok sıcak oldu.. mayıs en güzeli haklısın..

@Pinky:Aaa lütfen o türkiye'nin en güvenilir kadını,ondna başka kim olabilirdi? belki i.tatlıses :)

@yuri:hemen adresi veriyorsun,annenlere uçuyorum ben :)

@

Feride Nizamettin dedi ki...

çok eğlendim yazını okurken...
mantı da neydi yaw öyle ayıp ama işyerinde bulan var bulamayan var öyle vakti...
beyaz pabuçları şubatta düğünde giyebilirsin, duvak topuz zaten ortalama her türk kadınını biraz uzatıyor zat-ı muhterem o gün ses etmez herhalde:)

yuri dedi ki...

atla gel tabi..adresi veriyorum Balıkesir'in doğusunda ormanlık şiirinmi şirin bi ilçe:P

Üfürükten Prenses dedi ki...

@pisikopati:topuz istemiyorum aslında şeyy var ya ispanyol modeli saçlar onlardan istiyorum,böyle biraz dağınık gibi ama doğal..

nerden nereye geldi muhabbet yahu :)

@yuri:mesajı aldım :P en kısa zamanda oradayım :)

kubra zeynep kara dedi ki...

pariste dutluk fikrine bayıldım:))
ayrıca ayakkabın harika ama ben yinede babet diyorum başka birşey demiyorum:)))

cimcime dedi ki...

Tesadüf eseri bulduğun bir blog da bir dönüm arsan değil, pardon bir sayfan var haberinde mi? akıllım..

Feride Nizamettin dedi ki...

eee bunlar daha iyi günlerin üfürük vakit yaklaştıkça delirme katsayın artacak nihihi pefpsi:)))

Divx Film indir Film indir dedi ki...

çok eğlendim yazını okurken...
mantı da neydi yaw öyle ayıp ama işyerinde bulan var bulamayan var öyle vakti...:) aynen öle teşekkürler...

GeCe dedi ki...

öncelikle diyetindeki sonuçlar süper inşallah hedefine ulaşırsın düğün tarihi konusunda önyargılı olma kış ayında sıcacık bir yere gidebilirsiniz balayına

Unknown dedi ki...

...ya üfürük bayılıyorum sana her konuda sanki benim düşüncelerimi anlatıyorsun seni hayranlıkla alkışlıyorum ve her yazında kendimden bişeyler buluyor seni kendime daha yakın hissediyorum :)
...verdiğin ve vermen gereken kilo miktarını yazmışsın canım okuyan seni kocaman tombiş bişey sanacak sadece hafiften kalçalı hoş bir bayansın benden duyurulur :)
...mantıya gelince gecenin kör vaktinde burada bittim yani o nasıl bişeydir hemen yemek istiyorum bana kargoyla yollarmısın :)))
...seda abla hiç gücenmesin ne yazdıysan hepsine katılıyorum o gitsin yardım yemeklerinde falan şarkı söylesin ya bence de artık çok itici olmaya başladı :S ne alaka yani pepsi ve seda sayan saçmalığın daniskası

ella dedi ki...

haha, seda sayan reklamı bu kadar kötü olabilirdi, nasıl haklısın :)) ayakkabı hastalığı bende de var, sanki eşimin boyu 1.90 gibi, gidip gidip dev topuklar alırım, sonra ayakkabıları kutularına koyar, saklar, arada bir çıkarır bakarım :))

Üfürükten Prenses dedi ki...

@kübra:babet rahat yahu,hem sevgilimde kısa,böhüüü :P

@owl:böyle bir grup kuralım,kullanmadığı ayakkabıları satın alan saftirikler grubu.. :)

@psikopati:pefsie yaşatır seni sayın pati :P

@maydonoz: thank you very much :)

@GeCe:Teşekkür ederim..Dilerim pişman olmam kış düğünü konusunda..

@Şebnem:Beni utandırıyorsunuz efendim ..

artık tombiş değilim,hıh..! popom da küçük artık,bütün sırlarımı ortaya dökmüşsün :)

mantı için buraya geleceksin bebişim yada dur ben zaten oraya taşınacağım 7-8 ay sonra :P

Üfürükten Prenses dedi ki...

@DİVX: teşekkür ederim ..

bo☂ dedi ki...

Seda Sayan ile ilgili olan yazını çok beğendim. Pepsie Pöfsi tespitinde hoşuma gitti :D Güzel yazı :):)

cansu dedi ki...

biraz ordan, biraz burdan, tadından yenmez bir yazı daha ...

pöpsie ile pefsie' ye koptum...

balıkesir mantısı iştahımı kabarttı, 2.kez rastladım tarife. denemesi farz oldu :P ...

bence de yaz gelini ol. yağmurda çamurda insanlara eziyet etmeye ne gerek var, de mi?
acele etmeye gerek yok. bekarlığın tadını çıkarmaya devam :)

babetlere mahkum değilsin. tek başına dışarı çıktığın zamanlarda istediğini giyersin. sorun yaşamazsın. ayakkabılarını güle güle giyin...

kilo olayını nasıl becerdin, denk gelsek de anlatsan...
özellikle kaçtığını düşünmeye başlayacağım artık :zopa:

(yazının giriş kısmına özellikle girmek istemiyorum. 1-2 cümle ile işin içinden çıkamam.)

Yağız Gönüler dedi ki...

İsraflık yapma. Yapmamalısın en azından. Hani giymeyeceklerimi almak istiyorum diyorsun ya.. Ben de bazen okumayacağımı almak istiyorum, pişman olunca takas ediyorum mesela.

Topuklu herşeyden nefret ediyorum. Gösterişi ve çekiciliği yansıtıyor. Bir insan toplum içinde giydiğiyle değil söylediğiyle çekmeli illa birilerini çekecekse. Topukların tak tuk sesi ve ardından kalçalardaki kıvrımsal döngülerle (if,then,else) biryere varılmıyor. "Topukluya inat converse" diycem şimdi biri gelip amerikancı yaftası vuracak al bi de onla uğraş..

Smiley.. dedi ki...

Şu mayınlı araziler kiralanınca ortada yenı bı israil devleti kurarlar.sonrada "biz size mayın temızlemenız ıcın verdık, devlet kurun dıye deıl." der ağlaşırlar.ama iş işten geçmiş olur.

ya bu ayakkabı sorununu bende yasıyorum.gelinliğin altına da babet gıymıyeceksın dimi:)

bide mantı çektı cnm.cok güzel anlatmışsın.

ayrıca kilo verdim demişsin ama tüyo vermemişsin.eski yazındada yazmıo bişey:)

Related Posts with Thumbnails