"Pırt Açılımı"

13 Ağustos 2009
Aslında Apo,Gazi olmalı bence,hani geç gelmiş Kürt Kurtarıcısı.. Nasıl fikir,lan tarih bizi affetmeyecek.Sen git nobellik adamı İmralı'da tut yıllardır,hepsi Ecevit'in suçu.Bilselerdi bu günleri,gözleri bağlı b.k çuvalı gibi getirmezdi Sayın Abdullah Öcalan'ı.

Bu nasıl bir tezgah ya,nereye düştük biz.Tarih birilerinin adını altınla mı gübreyle mi yazar bilemiyorum ama girdiğimiz yol çıkmaz sokak bilirim.Şaka mı bu yoksa ciddi ciddi 15 ağustos'u mu bekliyoruz gizliden.Apo "he" diyecek de halvet olacaklar öyle mi?

Bak şimdi Erdoğan'ın konuşması geldi aklıma doldu yine gözlerim "anaların ideolojisi olmaz,giden canlar vs vs" aman ne sıkıcısın ya.. Bunları bilmeyen T.C vatandaşı var mı şekerim,bunu bugün duymuş gibi ağlayan zekaya da ayrıca hayranım.Bak mesela Dağlıca Katliamı'nda içim çıkmıştı günlerce,o zaman pek ipleyen yoktu bu durumu.Herkes metanetliydi,ne bileyim askerlik yan gelip yatma yeri değildi,vatan sağolsundu ,hıı? Hmm skor tabelasında aynı anda iki eşit skor yazmalı demek ki şehit sayısı:4 ölen pkklı aslında içi temiz katil kardeşlerimiz :4 böyle olunca mı ağlamalıyız..

Güzel kardeşim elin p.çi senin ülkeni bölmek istiyor,toprak istiyor,yıllardır senin yaptığın yatırımların içine ediyor,yok sayıyor,habire enik gibi üreyip sağlık,eğitim ot çöp bir sürü arıza çıkartıyor,yediği ekmeğe ihanet ediyor,hepsi bir kenara 25 yıldır sana silah sıkıyor.Askerine,polisine,öğretmenine,halkına sen dağda savaşıyorsun bu p.çle şimdi ne oldu da "pırt açılımı "yapıyoruz.Muhatabın kim,kim bu kürt halkı nerede hacı? Lan ver kurtulsana niye mesleğe yeni atılmış hayat kadını modundasın ver bebeğim,ver kurtul.Nereye gidiyor ki bu yol Türkiye Birleşik Devletlerine mi? Ver,ver iki ayda mal gibi ortada kalır onlar,ekmek elden su gölden,devletin yardımı ye,çalışma,tüket,üre üstüne silah sık..Kürdistan bile bir taraflarında patlar,ancak yedikleri kaba pislerler.Hala korkutuyor mu sanıyorsun Kürdistan fikri,umrumda mı sanıyorsun kaybettiğimiz canların yanında.

Her yazıda aynı ortayollu ifadeleri yazmaktan bıktım."Kürt kardeşlerimize şunu şunu da belirteyim" demek dahi istemiyorum.Herkes rengini belli etsin artık,hiçbirimiz oğuz boylarının safi türk kanıyla yaşamıyoruz öyle değil mi? Hepimizde var bir şekilde karışıklıklar,o halde bir farkım yok Kürt bir vatandaştan..Kendini bu ülkeye ait hissetmekle alakalı mesele,kanında hainlik taşıyıp taşımamakla alakalı.. "Ama benim kürt arkadaşlarım var" der niyeyse her yazı yazan,ee ne oluyor yani,benim de var da.. "Kürdistanı düşlüyorum" derse bi s... git derim sanıyorum..Nedir bu koşulsuz birlik muhabbeti,herkes bulunduğu ülkeyi şartlarını,nerede ekmek yediğini bilecek kardeşim.İyi o zaman temelli gitsinler ülkenin tüm birimlerinden,üniversitelerden gitsinler,akdenizde otellerini bırakıp gitsinler,şirketlerini bırakıp gitsinler,siyaseti terkedip gitsinler,mahallenin marketini bırakıp gitsinler..Gidip hakkari'de yaşasınlar Kürdistan olsun orası da,tamam kabul..Var mısınız? Olmaz en kral Pkk'lıyı bile kesmez bu..

Bana ne ya ölen binlerce teröristten,kardeşim falan da değil.Dağa çıkmış,babamı bacağından vurmuş adamı göğsüme mi basacağım?Teröriste yaptığın kıyağı bana yapmadın be hacı,adam dağdan inerse iş bulacaksın öyle mi? Eeee bende bir önce çıkıp sonra insem mi,ne dersin?

Daralıyorum inanın,kaygılı,çok bilmişlikten öte bu durumlar.Ülkenin bölünmesi falan da umrumda değil artık.Ne çok şehit verdik,ne çok para harcadık,ne çok vakit harcadık,bu uğraşın böyle sonuçlandırılması canımı sıkan.. Ve en çok da Dtp'li Ayna'nın düne kadar Kandil'in inlerinde yaşayan bu insanların kendinden emin bu halleri,muhatap olduğumuz insanların "Pkk'sız bir çözüm düşünülemez" cümleleri..Bütün bunlar kabus olmalı,içinde az çok Allah korkusu barındıran bir iktidar bu kadar vicdansız olmamalı...

41 yorum:

Ukturk dedi ki...

Alnından öpüyorum Prenses. Seviyorum seni.

Kediye Kafa Atan Psikopat Fare dedi ki...

yanlıs mı dusunuyorum bılmıyorum ama en basından o herıf olu ele gecırılmıs!! olsaydı bu kadar olmazdı gıbıme gelıyo..evet gıtsınler kendı topraklarına, cızsınler sınırlarını, yasasınlar kendı bayakları altında bakalım nereye kadar...kendı ulkemde o ınsanlar kadar hak sahıbı olamıyorum ya ona yanıyorum...
hıslere tercuman olmussun, keske herkes kıvırmadan bu kadar net olabılseydı

efsa dedi ki...

Kendini o ülkeye bağlı hissetmek. işte budur olması gereken. yaşadığın doğduğun, yaşadığım, doyduğun topraklara ihanet etmeden, kendi etnik kökenini inkar etmeden ve bunun için bizi eziyorlar, ikinci sınıf yapıyorlar, haklarımız bilmem ne demeden.

Gelsin baksın insanlar Antalya da ve ilçelerindeki durumlara. Amip gibi olup olmaları değil benim meselem. Meselem vatana ihanet etmeden yaşanması.

SİYAH ULAN! dedi ki...

bu bebek katillerini koskoca Türkiye Cumhuriyeti ile müzakere masasına oturup "taraf" kabul etmeye niyetlenmek bile şerefsizliğin en büyüğüdür, bu vatanın bir karış toprağı için gözünü kırpmadan canını veren şehitlerimize yapılmış bir ihanettir.. bu şerefsizlerle neyi konuşacağız neyin pazarlığını yapacağız? adamların tek isteği bağımsızlık, bunu sokaktaki çocuk bile biliyor ama bu hükümet bilmiyor. çoğu icraatini, düşüncesini sevmediğim bahçeliden başka bu duruma kimsenin karşı olmaması (hatta desteklemesi) da çok acı gerçekten..

ellerine sağlık kardeşim bu arada hislerimize tercüman olduğun için..

Büşra Bayram dedi ki...

olaydan alakasız bi biçimde; heyecanla 15 ağustosu bekliyordum. Tatil dolayısıyla dünyadan o kadar kopmuşumki;15 ağustos çok sewdiğim birinin doğum gününden başka bişeyi anımsatmıordu bana. Yazdıkların anlamlı, en azından öğretici :) Teşekkrler

Esra'nın Mutfağı dedi ki...

Gerçekten çok güzel bir yazı, ve de eğlenceli. Umarım bir gün bir gazetede yazarsın bunları da , millet gazeteleri sıkılmadan okur. Tebrik ediyorum.

aksilaz dedi ki...

Tebrikler

nox dedi ki...

Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.

ferdagokturkince dedi ki...

çizsinler sınırlarını olsunlar kürdistan. iki günde birbirlerini yer bunlar zaten...
çok güzel anlatmışsın bu arada. tamamiyle harfi harfine katılıyorum ve seni çok çok tebrik ediyorum.

cansu dedi ki...

prensesim, pkk ile kürdü asla aynı kefeye koymam.
malum şahsın söylemleri beni şaşırtmıyor. pkk nın elinden tutanların diğer elinde de bu yöneticiler yok mu? hepsinin amacı aynı: ülkeyi bölmek...

ne ben olabildim ne de başkası dedi ki...

alkışlayanların tersine ben biraz başka bir bakış açısı getireyim. şimdi sen tut kendini bir ülkede annenin babanın konuştuu bir dili konuşamazken bul, hayal et diyorum sadece hayal et, o ülke ki demokrasiden bahseder, dilinden düşürmez o ülkenin insanları demokrasi kelimesini. off aslında hiç de sevmem yorum üzerinden bir şeyler anlatmaya çalışmayı. ama düşünmek lazım bu ülkede neler yanlış gidiyor, sev ya da terk etlerle nereye gelebildik. düşünmemiz lazım bizden olmayana neler yapmışız. pırlanta gibi saf çocukları bi yanda asker bi yanda yıllardır gerilla hareketi yürüten bir topluluğun arasında bırakmışız. sen o saf çocuklardan olsaydın(burda gerçek anlamıyla çocuktan bahsedyorum) sana daha doğuştan pis muamelesi yapan, seni potansiyel terörist görüp öldürmeyi hak sayan, sen etnik olarak kürtsün ama bu topraklarda yaşıyorsan türk olacaksın dayatmasını baştan koyan bir devlete ve o devletin kndilerini türk olan vatandaşlarına karşı ne hissederdin.
zannediyor musunuz ki asker tüm pkklıları öldürecek sonra da oh ne güzel barış içinde yaşayacağız. bu mümkün mü sizce? yukarıda belirttiğim faktörleri düşündükçe sırf bunlara karşı durmak adına, adına direniş dedikleri şeye kürtler katılmaya devam edecek. ben sadece empati yaparak söylüyorum ben olsam katılırdım. şimdi senin bu pırt açılımı dediğin şey var ya bu karışıklıktan rant elde edenleri tedirgin etti. neden mi, çünkü bir ülkenin başbakanı diyor ki gelin barış içinde yaşayalım, iş verelim, ayrımcılığı bırakalım vs. bir umut veriyor işte. ama bu iki taraftan da bir kısım insanların huzurunu kaçırıyor çünkü onlar savaşın kaymağını yiyorlar. dünyada da böyle değil midir, savaşta fakir halk ölür birileri de ceplerni doldurur. ben diyorum ki eğer savaştan ceplerini dolduranlardan değilsen bırak ucuz milliyetçi tavırları da hadi barışalım.
ha ülkenin bölünmesi konusuna gelince her zaman derim karış karış toprakları satılan, ekonomisi dışarıya bağımlı hale gelen bir ülke bölünmüş ne fark eder? bağımsız mıdır ki böyle bir ülke gerçek anlamında? farkında mıyızdır peki bu durumun, ne zaman farkına varmaya kalksak suni gündemler yaratılır, bu halkın önüne sürülür, türk kanı coşturulur içimizdeki, biz de unuturuz. bari bize sökmesin bu yahu, okuyan yazan düşünen bi avuç insana... işte kürt açılımını da bi durup düşünmek lazım. ama diyorsan, yok ben savaşla mutluyum, savaş bitene kadar da doğuya gidip öğretmensem öğretmenlik doktorsam doktorluk yapmam, o savaş bigün biterse oralarda gidilecek bir yer kalmaz...

sinembjk dedi ki...

Prensesimize ve SİYAH ULAN!a yürekten katılıyorum bende... Ama bizim buralara yazıp yada arkadaş muhabbetlerinde hırsla konuşmalarımız kâr etmiyor maalesef... Çok utanç verici durumlar oluyor Türkiyede artık... Zaten satıldı karış karış bence ülke... Çünkü inanın Antalya/Kemer.de yaşıyorum, kamyon yüküyle kira veriyorum bir evim yok ama rusların danimarkalıların burda süper lüks daireleri var arsalarıyla birlikte!!! Siz yurt dışına gidip belli şartları olgunlaştırdığınızda bile o ülkeden KAT alabilirsiniz arsa değil... Adam villa bile satsa sana kendi vatanının toprağını satmıyor akıllılık edip... Ama biz napıyoruz... Böyle böyle satıyoruz zaten vatanı... Ayrıca ev için değilki bitek otellerimiz, bankalarımız bile yabancılarda... Ha şimdi birde buna kürtler eklendi... Onları meclise sokanların, Onların ağzına laf verenlerin, onları kaale alanların marifeti hepsi... Kendi vatanımıza gözümüze soka soka neler yapıyorlar ama biz hiç birşey yapamıyoruz... YAZIK ÇOK YAZIK... FAzılSayla beraber terk edeceğim bende! çok yakında TÜRKİYE kalmayacak çünkü... ATAmın kemikleri sızlıyordur... ATAm emanetine sahip çıkamadık diyeceğiz yakında... =..( Atam senin TÜRK halkıyla kanlar dökerek var ettiğin vatan şimdi ŞEREFSİZLERİN elinde... Üzgünüm Atam... =(

merve* dedi ki...

"ne ben olabildim ne de başkası" benim hislerime yeteri kadar tercüman olmuş aslında üstüne sadece geçenlerde bir arkadaşımın söylediği bir sözü paylaşmak isterim..bu ülkede bir lokanta ya da büfe açıcaksan o yerin ismi laz ali,çerkez mehmet olabilir ama asla ve asla kürt veli olamaz olduğu anda o büfe taşlanır imha olur yok edilir..böylede bir gerçek var bu ülkede..çok fazla ezdiğimiz hakaret etmek isterken kürt işte ne beklersin diye kurduğumuz cümlelerimiz var ve bu görmemezlikten gelinemez..prensesinde haklı olduğu noktalar var ama kürt açılımından bahsedenlerinde haklı olduğu noktalar var..yıllardır şehitler veriyoruz,kaç ailenin ocağı sönüyor,trilyonlar harcanıyor bu meseleye..bir şekilde buna bir çözüm yolu bulunmalı..ve her çözüm yolu arayışına direk saldırmak yerine farklı öneriler getirilebilmeli..bizler muhalefeti sadece basbas bağırarak karşı çıkmak ,araya kelime oyunları ve süslü cümleler katarak slogan vari konuşmak olarak algıladıkça hiçbir şekilde çözüm üretemeyiz..

ben nasıl bir prenses olsam ki dedi ki...

ne kolay değil mi sıcacık yatağında milliyetçilik mavalları okumak,empati kur bile diyemiyeceğim nasıl kurabilirsin ki öyle bir ortamda yaşamanın zorluğu bilmeden dayatılan zorlukları bilmeden,ama pekala çok güzel diyebilirsin kürt mü potansiyel terörist vurun kahpeye,sonra yok canım hepimiz kardeşiz.sevinin ey ahali ülke elden gidiyor bölünmek bir yana yaşasın avrupalı oluyoruz,açıklanıyor dönüp duruyor ya hani tv de sanayide şu kdr küçülmüş,şu kdr daha dışa bağımlı olmuşuz,şu kdr daha ingiliz,daha amerikalı olmuşuz ama yok görmesin kimse hemen kürt açılımı yapalım ne nedir bilinmesin her zaman olduğu gibi gündem değişsin,ne olduğu belirsiz evet asla savaşın bitmesini istemeyen ne kürdü ne olduğu bile belirsiz ama soyadı türk olan vb böyle evet bu noktada sadece katılıyorum şerefsizlerle müzakere yersen çözüm imralıdaki caniye kalmış birde burdan yak oda hiç bitsin istemez rahatı beyde yok ne kürdü Allah aşkına ne çözümü adam beyliğine bakıyor paşalığına,sende ben türküm beriki desin laz,o desin kürt ama yok ne mutlu türküm diyene hepimiz lütufta bulunduk çünkü cenabı haktan aman türk olalım diye yaşasın üstün ırkız,yakamızada bir tane atatürk rozeti de taktık mı olduk işte atatürkçü ama yesler,nolar,okler havada uçuşsun ama yok biz vatan severiz,milliyetçilik demek ırk ve din ayrımı gözetmeden bir bütun olarak vatanın rafahını,idaresini en üst düzeyde tutmak,sadece vatanın çıkarlarını gözetmek demektir işte bu noktada bir bütün oluruz ama önce tam bağımsızlık hedef piyon olmak değil

Kürt Dostu Kürt dedi ki...

Lan senin gibilere ne yapıldığını biliyosundur herhalde İzmir O...su

Kork yavrum,geliyoruz çünkü sessiz ve derinden geliyoruz.

Türküm demeye korkar olacaksın yakında.Bekle :))

efsa dedi ki...

Anlamadığım bir anda insanları nasıl kürt düşmanı yapabildiğiniz??
ya kusura bakmasın kimse ama, apaçık yazıyor. Yazılanları nerenizden anlıyorsunuz.

"Bana ne ya ölen binlerce teröristten,kardeşim falan da değil.Dağa çıkmış,babamı bacağından vurmuş adamı göğsüme mi basacağım?"

veya

"hiçbirimiz oğuz boylarının safi türk kanıyla yaşamıyoruz öyle değil mi? Hepimizde var bir şekilde karışıklıklar,o halde bir farkım yok Kürt bir vatandaştan. "Ama benim kürt arkadaşlarım var" der niyeyse her yazı yazan,ee ne oluyor yani,benim de var da.. "Kürdistanı düşlüyorum" derse bi s... git derim sanıyorum..Nedir bu koşulsuz birlik muhabbeti,herkes bulunduğu ülkeyi şartlarını,nerede ekmek yediğini bilecek kardeşim."

İlk önce ne okuduğunu anlasın insanlar. Yargılamadan ve tehdit etmeden önce.

dozilog dedi ki...

Yukarıdaki yorumda da görüldüğü üzere ne tip eniklere açılım yapılıyor bu ülkede. Kürt açılımıymış. Kürt kardeşlerimizmiş. Hiçbir kürt benim kardeşim olamaz. Kanları bozuk, ırkları kayık bu insan bozmalarının tek amacı bu ülkeyi ele geçirmek. Şimdilik gün onların günü gibi görünse de Tanrının yardımıyla zafer yine Türklerin olacaktır.

Şimdi konuya çeşitli bakış açısı getirenlerin, pırt açılımını destekleyenlerin, teröristin dağa çıkmasına hak verenlerin, eşitlikten, kardeşlikten dem vuranların kürt dostu kürdün yazdıklarını okumalarını istiyorum. Nasıl konuşulacağını bilmeyen, insanlıktan nasibini almamış kişilere, ülkeyi daha rahat bölmeleri için çanak tuttuklarının farkına varmalarını istiyorum.

Saygılar...

K®HAN dedi ki...

sonuç olarak savaş devam etsin mi diyorsun?

ve birkaç çapulcu denilen bu insanlarla
kaç yıldır savaştığımızın
farkında mısın?

mesela senin dağa çıkman için ne gibi şartlar oluşmalı bir düşün.
insan gibi yaşamak, evlenmek, çocuk büyütmek...
bunları terketmen için?
terörist....en azından üfürükten.

"çok zor be! savaş hali sözkonusu olsa belki" diyebilirsin.

işte orada İslam adında şehirden hastaneden dönerken yolda babası yanından alınıp öldürülüp göle atılan bir çocuk var.
yıllarca bu muameleye maruz kalmış bir halk var.
bir düşün,
o teröristleri
bizim "vatanseverlerimiz" üretmiş
olmasın sakın.
senin doktorununu öğretmenini kim ne yapsın
özgürlük olmayınca
yaşama özgürlüğü
sadece yaşamak...
insanca yaşamak sonraki basamak.

dikkat edin,
bizde askerlik zorunludur lakin
onlarda gönüllü.

köy yakmalar, faili mechuller, asit kuyuları....
bunlardan utanıyorum.
savaşsa savaş tamam...
ama mertce...

işte o mertlik ordunun sadece dağa sürülen bölümüne münhasır kaldığı için
-karşı taraf için de geçerli olabilir bu-
iki halkın birbirine vurmasından
makam, mevki, saltanat, rant
ve her türlü menfeat sağlayanlara "sırf muhalefet" olsun diye.
bu savaş bitsin istiyorum.

herkes istiyor
sen de istiyorsun.
ama bu,
sapla saman birdir diyerek olmaz.
insan hayatı bu odun değil ki,
kurunun yanında yaş yanmaz.

bir gemide, terörist dolu olsa
ve içinde bir masum varsa
ülke selameti bile sözkonusu olsa
o masumun onayı alınmadan
o gemi batırılmaz.

doğu Osmanlının son zamanlarından beri ihmal görmüş, cahil kalmıştır. hatta belki cahilleştirilmiştir.

doğusu aşağı, batısı yukarı zorlayan bir ülkenin yükselmesi mümkün müdür?

işte,
sapla samanı ayırt etmeyen -edemeyen demiyorum onlar bir derece masum-zihniyete kalırsa işimiz.
doğunun durumu daha beter olacak
ve yükselmek için bölünmemiz
tek çare olarak karşımıza çıkacaktır.

şimdi soruyorum size kim bölücüdür?
suçunu bilip
hatasını telafi etmek isteyen,
hak ve özgürlükleri genele yaymak isteyen mi?
bir bardak su vermeyelim
hatta yakalım köylerini
ölsünler kurtulalım diyenler mi?

barış demek karşılıklı silah bırakmak demektir.
karşı tarafta savaşacak kimse kalmayıncaya kadar devam etmek demek değil.

biz dünyaya kan kusturan cengizhanın ordusu değiliz.
bizim ordumuz Peygamber ocağıdır.
insanız biz.

mehmet dedi ki...

yazın gerçekten etkileyici böyle duyarlı insanlarımızın olması gelecek için umutlarımın sönmemesine yardımcı oluyor teşekkürler.eceli gelen köpek cami duvarına işermiş arkadaşlar az kaldı bunların ipinin çekilmesine bu açılım denen zırvalıklarıda biyerlerine kaçacak hepsinin bi dahada çıkaramayacaklar.daha ne istiyorlar anlamıyorum bütün şehirlere benden daha rahat girip çıka biliyorsun istedigin üniversitelerde okuyorsun üs düzey yönetici ola biliyorsun milletvekili,bakan,başbakan hatta cumhurbaşkanı dahi olmuşsun zamanında.üniversiteyi bitirip ögretmen olarak çıktıgında kpssde kopya çekerek binlerce öğretmenin hakkını yeyip bu ülkenin öğretmeni olup türkiye cumhuriyeti devletinden maaş alıp odan sonrada konuşuyorsun devlet bize bakmi sittrin lan adi çakallar elbet bir gün gelecek allahım ogünleri bizlere gösterecek bunların hesabını tek tek verecekler..saygılar

durupinar dedi ki...

Düşüncelerini güzel aktarmışsın, fakat bazı kimseler tam anlayamamış sanırım seni ki edepsizce konuşmayı yakıştırmış kendine.
Yazıklar olsun ki Türk Milletini kendi vatanında azınlık durumuna düşürenlere...
Yazıklar olsun bir kürt vatandaş her yerde konuşmalarıyla, davranışlarıyla kendini belli eder hale gelmiş.
Yazıklar olsun "Ben Türk'üm" cümlesini söylemeye çekinir hale getirenlere ki o cümleyi söyleyenler ırkçılık yaparmış. Ben kürdüm diyenler yapmıyor mu yani ırkçılık.
Fazıl Hüsnü'nün şu dizeleri şu anki Türk Milleti'nin durumunu çok iyi özetliyor: "Vicdan azabına eş, kayna kayna Sakarya,
Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya!

İnsan üç beş damla kan, ırmak üç beş damla su;
Bir hayata çattık ki, hayata kurmuş pusu.

SİYAH ULAN! dedi ki...

@Kürt Dostu Kürt

lan şerefsiz; sadece hayallerinde göreceğin şeylerle kendini kandırmaya devam et, sizin sessiz ve derinden gelebileceğiniz tek yer ananızın ...dır, şimdi s...git inine de hak ettiğin gibi yaşamaya devam et!

ella dedi ki...

prenses, öpüyorum gözlerinden canım

Adsız dedi ki...

ya pardon da kürtlerle pkk neden aynı kefeye konulur:!!herkez aynımıdır bu nası bi genellemedir!!kınıyorum seni ya kürt türk ayrımı ne kardeşim bune yaa insan olsun benim için o önemli.benimde içim acıo ölen her bi mehmetçie ama kürt kim cart curt ayaklarıda terbiesizlik.lafınızı bilin konuşun

Adsız dedi ki...

ne ben olabildim ne başkası!!! ağzına sağlık dostum hislerime tercüman oldun empati arkadaşlar empati biraz lütfennn

Alper dedi ki...

http://hertellden.blogspot.com/2009/07/kurt-sorunu.html

Adsız dedi ki...

ben apodan nefret ederim ama kesinlikle kürt açılımını doğru buluyorum bu ülkede hepimiz kardeşiz

Adsız dedi ki...

günlerdir haberleri izleyemiyorum .. şehitlerimiz kemikleri sızlıyodur.. boşabakanımız sattı savurdu, artık ülkeyi de böler kendisinide son kez seçimlere katılıp defolup gider ayrıca sonumuz hayır olsun

Cüzzamlı Melek dedi ki...

ben nası olur da seni yeni fark ederim. blog blog gezmediğimden mi ki? iyi ki gezmişim. bu yazıyı tıklayan ellerine sağlık senin. oh, yüreğimin yağı eridi...
derhal blog listeme alınıyosun...

Adsız dedi ki...

prensesim parmaklarına sağlık...

Kayhanoviç dedi ki...

Diğelim PKK, kürt halkının hakkını hukukunu savunan silahlı bir örtgüt olduğunu düşünelim. İşsizli, adam yerine konmama, aş yok, elektriik yok, hak yok, hukuk yok böyle bir bölge yüzünden PKK adlı silahlı bir örgüt kuruldu diğelim. Adamlar carpısıyor yKÜRT halkı da var demek için. Peki neden ilk işe başlarken öğretmenleri, kürt iş adamlarını, PKK ya katılmak istemeyen binlerce kişinin ailelerini, coluk cocuklarını, kundakdaki bebekleri öldürdü? ! Gidipde benim karadenizim' de kıyım yapmadı. Gitti kendi halkını kesti biçti.
PKK nın derdi bir başka. Ben milliyetci bir örgüt kuracam ve halkımı kesecem öylemi! Burada bir tuhaflık var gibi.
PKK hangi amacla kurulan taşören bir örgüt? Bu örgütü Dış mihraklar kullandığı gibi, bu ülke de kimler destekledi? Neden Avrupa daki yöneticileri bir tim kurularak pasif duruma getirilmedi. Kimin nerede olduğu bilinirken, kandile elini kolunu sallayarak gazetecilerin gittiği bir ortam da ne olduda hiç bir olumlu adım atılmadı? Şimdi burada bir tuhaflık var! Tamam kürt var kürt var. Herşeye okey. ama biz önce kendimizi de sorgulamamız gerek. Fransa da bir tatbikat sorasında yanlıslıkla gercek mermi yüzünden bir asker ağır yaralanır. Bir gün sonra Fransa Genel Kurmay Başkanı istifa eder. Benim yurdumun sınırları içinden bir tim K.Iraka' a kacırılır. Benim G.K. Başkanım koktey kotey gezerek, elinde şampanya Fenerbahçe maclarını yorumlar! Kimse hesap vermez. Hesap verecek kimse yok. Ne de olsa Analar ne Şehitler doğurur. Çok var bunlardan. Gider bir de analarını 1 sene sonra askeri törene almayız. Neden kafasında örtü var diye. Sanki ojeli etiler sosyetesi her gün şehit veriyormus gibi... Önce kendimizi sorgulayalım. Daha çok acılım lazım.

nurcosh dedi ki...

eline koluna diline saglık!

GeCe dedi ki...

çok korkuyorum çok böyle kişiler bölecekler ülkemizi yani yıllarca osmanlı kaç milleti bir arada yaşatmış biz 100 yıllık bile değiliz iki kişiyi idare edemedik

Cüzzamlı Melek dedi ki...

kürt dostu kürt,
hırıltılarını yeni okudum.
türk demeye korkacakmışız filan.
sen bizi yöneticilerimizle karıştırdın sanırsam.
bi siktir git şimdi it oğlu it!

Yağız Gönüler dedi ki...

Ellerine sağlık. Yakında Türk açılımı bile yapılacak zamanlar göreceğiz. Ben konuyu "bizim" Ozan Arif'in şiiriyle bitireyim.

***

Dinle ehl-i siyaset, yani siz ehl-i gaflar!
Hep sizden mi çıkacak, bu çirkin ihtilaflar...
Şu alt kimlik, üst kimlik, lafları nasıl laflar?

Bunlar Batı'nın ağzı, bunlar gavur fendiler,
Türkiye'de tek kimlik, Türklük'tür efendiler...

Tarih bağı, din bağı, damardaki kan bağı,
Kültür bağı, dil bağı ve ortak vatan bağı,
Bu bağlar, bir milleti millet yapan can bağı...

Bu bağları çürüyen, milletler tükendiler,
Türkiye'de tek kimlik, Türklük'tür efendiler...

Ne Kürt, ne Laz, ne Çerkez, bunlar ayrı ırk değil,
Türklük'ten ayrı kimlik, gerektiren fark değil,
Bu bir farksa o zaman; Avşar, Yörük Türk değil,

Hiç olur mu öyle şey, onlar Türk'ün kendiler,
Türkiye'de tek kimlik, Türklük'tür efendiler...

Şimdi kimi soracak; 'Kürt'ler Türk müdür yani?'
'Türk'tür tabi ne sandın, ayrı ırk mıdır yani?'
'Hasan' 'Hasso' olmuşsa, bu bir fark mıdır yani?

Bakmayın 'Apo' gibi piçlerle kirlendiler,
Türkiye'de tek kimlik, Türklük'tür efendiler...

Ana Türk'tü, baba Türk, hepsi birer kardeşti,
Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, bu sebeple birleşti,
Türk Milleti olarak, Türkiye'ye yerleşti.

Ay-yıldız'ın altında, düvelleri yendiler,
Türkiye'de tek kimlik, Türklük'tür efendiler...

Nabızları bir attı, gönülleri bir vurdu,
Bu kardeşler bin yıldır, omuz omuza durdu,
Çocukları evlendi, yeni yuvalar kurdu,

Torun-toprak oluştu, onlar da evlendiler,
Türkiye'de tek kimlik, Türklük'tür efendiler...

Şimdi Karadeniz'de, bir Gürcü'ye bir Laz'a,
Türk değilsin de de gör, gelir boğaz boğaza,
İstersen Palu'ya git, Zaza da aynı Zaza,

Bunlar size gelip de, kimlik mi dilendiler,
Türkiye'de tek kimlik, Türklük'tür efendiler...

Erzurum'da 'dadaş'lar, Elazığ'da 'gakkoş'lar,
Türklüğüne laf etsen, yedi ceddinden başlar,
Küfürle de bırakmak, haşlar adamı haşlar,

Onlar Türk'ün yumruğu, ne başlara indiler,
Türkiye'de tek kimlik, Türklük'tür efendiler...

Bu isimler ya bir boy, ya aşiret adıdır,
Her birisi Türklüğün, lezzetidir, tadıdır,
Mensupları milletin öz be öz evladıdır,

Anadolu denilen, beşiğe belendiler,
Türkiye'de tek kimlik, Türklük'tür efendiler...

Herkesin bir boyu var, şuyum-buyum der elbet,
Velakin Türklüğünden, taviz vermez bu millet...
Siyaset yosmaları, illet etmeyin illet...

Millet sizi seçerken, Türk diye güvendiler,
Türkiye'de tek kimlik, Türklük'tür efendiler...

Ozan Arif diyor ki; bu deveyi güdecek,
Türkiye'de yaşayan, Türk'e biat edecek,
Haa... 'Ben etmem' diyorsa, def olacak gidecek,

Uzatmaya gerek yok, denecekler dendiler,
Türkiye'de tek kimlik, Türklük'tür efendiler...

Ozan Arif

n.ackgz dedi ki...

KORHAN
kardeş dediklerine aynen katılıyorum.Bu konularda duygudan ziyade akıl ön plana çıkmalı ayrıca. Sahi ne oluyor bize .. neler oluyor..

Adsız dedi ki...

bazı arkadaşlar "açılım"ın ne olduğunu bilmiyor galiba, doğru buluyorlarmış da...Doğuda ayrı bir ülke istiyor o apo köpeği, kendi belediyesini kendi futbol ligini bile=) ya aynen dediğin gibi doluşşun bütün BÖLÜCÜ kürtler hakkariye, yesinler birbirlerini orda, üresin üresin dursunlar, tecavüz alsın başını gitsin sonra töre cinayetleri... yılda 3 kat artan nüfuslarını ayda yarıya indirirler birbirlerini yiyerek.SEN MİSİN EKMEK YEDİĞİN KABA PİSLEYEN demek isterdim..

oguzhan dedi ki...

Sallandıracaksın bir kaçını. Bak bakalım bir daha yapıyorlar mı?

sesiber dedi ki...

Lan senin gibilere ne yapıldığını biliyosundur herhalde İzmir O...su

Kork yavrum,geliyoruz çünkü sessiz ve derinden geliyoruz.

Türküm demeye korkar olacaksın yakında.Bekle :))demiş ya kürt yorumcu,

İşte gerçek yüzleri bu bunların. kibar kibar, alttan alttan yazanların mealini yazmış. Defolup gidin o zaman Marmaradan, Egeden,Akdenizden, hiç eksikliğinizi hissetmeyeceğiz emin olun. Döktüğünüz kanları da unutmayacağız. Biz de Çerkesiz ama sadece evde büyükler arasında dilimiz konuşulur. İş dille bitiyorsa siz de evinizde, cemiyetinizde konuşun. Okulda, işte anlamak, anlaşılmak istiyorsanız Türkçe konuşacaksınız. Olmadı gideceksiniz.

TÜRK'üm demeye korkacağım gün Allah canımı alsın.

Sen şimdi sıkıyorsa bizim buralarda kürtüm de bakalım neler oluyor...

Joey Potter dedi ki...

.Herkes rengini belli etsin artık,hiçbirimiz oğuz boylarının safi türk kanıyla yaşamıyoruz öyle değil mi? Hepimizde var bir şekilde karışıklıklar,o halde bir farkım yok Kürt bir vatandaştan..Kendini bu ülkeye ait hissetmekle alakalı mesele,kanında hainlik taşıyıp taşımamakla alakalı..


Şu sözlerin bütün bir durumu özetliyor bence. Çok güzel ifade etmişsin ve sana sonuna kadar katılıyorum.

éLLa Çiça dedi ki...

ezan dinmez , bayrak inmez vatan bölunmez..

Yazindan dolayi tebrik ediyorum seni, harika bir yazi olmus. sonuna kadar katiliyorum.. Arada urenlere de aldirma it urur kervan yurur. sözum sadece pkk yaltakcilarinadir, genelleme yapmam söz konusu bile olamaz.

ayrica bu yaziyi bazilari gözuyle degilde götuyle okumus anlasilan, insanliktan bihaber bi kac capulcunun okudugunu anlamamasi da pek garipsenmese gerek.Hayal aleminde hayalistan kurmaya calistiklari icin kafalari böyle seylere ermiyor maalesef.

takipcinim..sevgiler!

Afşar Çelik dedi ki...

Aparkat gibi yazı! Blogculuğu bıraksam mı ne? Aklınıza sağlık.

Related Posts with Thumbnails