6 Şubat 2010 "Düğün"

4 Mart 2010
06:00 Saati 08:00'e kurup 06:00'da uyanmak da neyin nesi,üstelik gece evde öylesine gürültü varken.Son defa uyuduğum yatağımdan kalkmak için sabırsızlanıyorum galiba.. Hava bile aydınlanmamış daha.. Uyumak istiyorum biraz daha,ama o da ne yerde kim yatıyor.Bu ev hiç bu kadar kalabalık olmadı,birilerini üstüne basmadan yürümek imkansız galiba..

06:30 Off bütün kitaplık boşalmış,kala kala babamın sıkıcı derin devlet kitapları kalmış ,bütün kitaplık bana aitmiş sanırım.Bilgisayarla da vedalaşmak gerek.. Sıcaktı bir kere,soba görevi gören bir bilgisayar kasanın yerini başka ne tutabilir ki..?Aaa bir de tavandaki fosforlu samanyolu kümesi var,ay,yıldızlar,gezegenler.. 26 yaşındaki bir kız için fazla mı şirin acaba,gece nasıl parlıyordu yahu,işte bunu özleyeceğim.Bambum..sanki bulunduğum şehirde yokmuş gibi 500km yoldan getirdiğim,getirirken de kırdığım 1,5 liralık bambucum,sen çok kıymetlisin ama seni de götürmeyeceğim,belki de özlemek çok daha güzel..Odamın kapısı ; kilidinin annemin mağrifetiyle kaybolduğu,bin kere çarptığım,deli gücüyle vakti zamanında yumruk atarak göçerttiğim,kapalıyken kendime küçük bir dünya kurduğum kapı..Kapımı da özleyeceğim.Kalorifer borusundaki fenerbahçe zımbırtılarını,bazen içine girip saklanmak istediğim dolabı,kitaplığın en üst rafındaki dua kitabını.. özleyeceğim ..

07:30 Artık kalkmak gerek,kimse uyanmamış ama henüz..Bütün odaları gezmek istiyorum tek tek.. Bugünü bekliyordum aylardır,neden sakinim peki..Herşey yolunda diye mi acaba.. Sakinim,hazırım ve mutluyum..

08:30 Gelinin bu kadar boğazlı olması bana has bir durum galiba,misafirler için sarılmış o kocaman tencere sarmayı kahvaltı niyetine yemek istiyorum.Ayyy pirinç şişlik yapar düğün günü..!!!

09:30 Gelinbaşı ne komik laf lan..! Kocaman bir kafa,al al yanaklar,dayak yemiş modunda bir göz,saçta simler,daha önce törpü görmemiş tırnaklara yapılan manikür zulmü.. Yok yok.. Ben öyle olmayacağım..Gerizekalı, bir hafta önce gelinbaşı provasına gitmedin mi sen,kuaför katil potansiyeline gelmedi mi,güzel olacaksın bebişim.. Sakin ..

12:00 Ne çabuk geçiyor vakit,midem şişti be sarmalardan.. Popo kadar odada giymek zorunda mıyım ben bu gelinliği,yardımcı olmasın kimse ya..!! Gelin olucaz diye cümle aleme striptiz yaptık zaten aylardır.Gelinlik provasında soyun,kuaför de soyun orda soyun burda soyun...!!

12:30 Allah'ım gelini kuaförde bekleten kaç tane damat var söyler misiniz bana..? Damat evde,ben kuaförde.. Annem damadın yanında damadın papyonunu takıyor.Adalet mi bu,o benim annem yaa... Kuaför de hazır bekletilen benim,kuafördeki kadınların maşallah tükürüklerine maruz kalan benim.. Bunu unutmayacağım zat_ı muhterem,beni kuaförde 45 dakika bekletmeni asla unutmayacağım...

13:30 Stüdyo fotoğrafı dedikleri bu muymuş.. Damada yumruk atıyormuşsun gibi yap,yok gelinin eteğini aç,öpüşür gibi yap ama öpüşme..Resmen fotoğrafçının fantazilerini gerçekleştiriyoruz.Bir de üstüne cehennem gibi para vereceğiz.Ayy bir de katil edecek beni bu adam,lan zat_ı muhterem boyum uzun değil senden,ayakkabılarımı niye çıkartıyorum ki fotoğraf çektirirken ..?

15:00 Off dışarda çekim yapma fikri benimdi evet.. Gidip idealist manyak bir fotoğrafçıyla anlaşanda bendim.Fotoğrafçılara verdiğimiz parayla bir düğün daha yapabiliriz evet buna da katılıyorum.. Çok keyifliydi ama keşke eğilip damadın bacaklarının arasından bakma gibi garip pozu yapmasaydık.Ayaklarım çamura girdi,damat salak bir görüntü içine girdi ve sanıyorum göğüslerim göründü ..!!

16:30 Eve geldik çok şükür,ama o da ne.. O bayrak da neyin nesi,askere gidiyorum sandılar galiba.. Kaça kaç bu bayrak ya binanın yarısını kaplamış..Aaa davulcuyu ben istemiştim kabul,var biraz alaturka azıcık da kro ruh halim.. Zurnacı davulla gelmiş haberim yok ama o da güzel çalıyor..

16:45 Ya güzel seviyorum dini ritüelleri ama imam nikahını tazelemek de neyin nesi.. Hem o kamera da ne,kameraya çekilmiş br dini nikahım var artık.İtirazı olana kanıt niteliğinde gösteririm :) Herkesin her söylediğini yaptığım tek gün galiba..

17:00 Evden temelli çıkma vakti geldi çattı.. Ağlamak gerekiyor galiba,bende öyle bir ruh hali yok ama.. Ahh tamam öpüşme festivali başladı.Bütün binayı,bütün mahalleyi yedi sülalemizi öptüm. Annem ağlamasın ya,babam da ağlamasın,ölüyormuşum gibi davranılmasın lütfen..! Ben ne ara bu kadar gaddar oldum onu da bilmiyorum ama ne ağlamak geliyor içimden ne de hüzünlenmek..Yoksa çok duygusal satırlar çıkmalıydı bu anlardan..

20:25 Sadece 5 dakika var.Hayatımızıda birkaç dönüm noktasından biri bu..Ellerim buz gibi,nikah memuru gelmiş,salon dolmuş,ilk defa heyecanlandım ilk defa.. Kendimi minicik hissediyorum şu anda öyle ki 4-5 yaşındayım sanki.. Korkuyorum galiba,yok yok mutluyum.Bekar olarak son dakikalarım,zat_ı muhterem de konuşmuyor hiç kurbanlık koyun gibi duruyor :) niye böyle saflaştık yahu..!

20:33 ''Eveeeeettttttt''

20:40 Nikah bitti,Evlendik artık.. Dans ederken ne konuşuyorlar diyordum..Adamı yiyorsun işte bic bic bic.. Adam şokta oluyor doğal olarak klasik erkek tavrı,sende öyle mi böyle mi kıvranıyorsun. Kimseyi görmüyorum zaten ikimiz varız sadece sanki.Güzelmiş.. Hakkını vererek yaşadığım,emek verdiğim bu anı tatmak güzelmiş.. Şükürler Olsun Allah'ım ..

22:00 Takı töreni.. Hayatımda hiç görmediğim insanları tanıyormuş numarası yaptım.Bileğime girmeyen bilezikleri takmaya çalışanlarla uğraştım,zorla öpmeye çalışanlar,zorla fotoğraf çektirmek isteyenler.. Düğünün tam hatırlayamadığım kısmı galiba..

23:00 Sadece bir kez oturduk..Hayatında daha önce hiç oynamamış zat_ı muhterem kendini aştı..Gelin ayakkabısını çıkarttı,halay çekerken gelinliğin astarına takılıp düşme tehlikesi yaşadı,hatta düştü :) Sakarlığını düğünde bile gösterdi. Yine hayatında hiç oynamayan gelinin babası sadece 30 saniye bile olsa oynadı.. Herkes eğlendi,bütün yorgunluklara değdi..

00:30 Düğün bitti,son fotoğraflar çekiliyor.Hemen hemen herkes dağılmış.Saçım acıtmaya başladı,ayaklarım şişti,gelinlik gittikçe ağırlaştı ve üşüdüm artık..

64 yorum:

éLLa Çiça dedi ki...

ne guzel anlatmissin, kendim yasamisim gibi hissettim valla. hep merak etmisimdir zaten bir gelinin babasinin evindeki son gununde neler hissettigini, dugunde neler dusundugunu. bu merakmida sayende gidermis oldum. ayrica cok guzel bir gelin olmussun. ömur boyu mutluluklar dilerim sana.

Zulapha Kaphali Iku dedi ki...

Canim,
senin adina ne kadar mutluyum anlatamam. bir omur boyu mutluluklar prensesim (:

Adsız dedi ki...

mutlulukların daim olsun. Hiç eksilmesin. Hep artsın hep artsın hep atrsınnn.

Loana dedi ki...

hayırlısı olsun.. çok mutlu oldum ne güzel anlatmışsın :)

kirazzade dedi ki...

Ayyy iyi ki bizimki sadece nikah olmuş. O kadarına bile zor dayandım o topuklularla falan :) Nikah dairesinden çıakr çıkmaz spor ayakkabılarımı giydim ve günün geri kalanını onlarla geçirdm. Hadi bakalım, Allah bir yastıkta kocatsın falan filan :) Mutluluklar...

Mirat Can Bayrak dedi ki...

00:30 da bırakmışın ama en heycanlı yerinde :D

Şaka bir yana kutlarım , darısı başımıza :)

Adsız dedi ki...

eneee evlenmiş!!

tebrikler ederim yahu. daha dün tanışmaydı, nişandı falan anlatıyordun. arada düğün bilem olmuş meğer.

hep mutlu olun inşallah.

gwen dedi ki...

müthişmiş ya. çok tebrik ediyorum.

Bir Yastıkta dedi ki...

allah bir yastıkta kocatsın mutlu bir ömür diliyorum umarım artık daha sık yazarsın ee şimdi anlatılacak bir sürü yeni şeyin de olacak hayatında yeni bir düzen yeni alışkanlıklar

sevgilerimle GeCe

Bir Yastıkta dedi ki...

çok güzel bir gelin olmuşsun demeyi unutmuşum

papatya dedi ki...

Harika olmussun canim..prensesligin hakkini vermissin gercekten.
Ne guzel dile getirmissin dugun gununu zevkle okudum.Ayrica harika fikir..
En guzel gunleri yasa sevdiginle..Allah mutlulugunuzu daim etsin canim..
Tebrikler ve omur boyu mutluluklar.
Sevgile kalin..

RaMa dedi ki...

mutluluklar şekerim (:
Allah bir yastıkta kocatsın...

yuri dedi ki...

nasıl güzel bi gelin olmuşsun ya maşallah, Allah bi yastıkta kocatsın :)
mutluluklar dilerim prenses...
ayakkabının altına adımızı bari yazsaydın:P

Smiley.. dedi ki...

mutluluklar dilerim..

Robin Goodfellow dedi ki...

tebrik ederim artık evli üfürükten prenses oldun :)
bir ömür boyu mutluluklar ikinize de.

bi dost dedi ki...

hayırlı olsuun :)) darısı başımıza! :D

neslihan erzincan özgür dedi ki...

hayırlı olsun prenses,mutluluğunuz daim olsun.yazı çok güzel olmuş,ellerine sağlık.gelinlik çok yakışmış.sevgilerimle...

SenaBera dedi ki...

Allah mutluluğunuzu daim etsin!!

Junon dedi ki...

tebrik ederim,mutluluklar dilerim...

Sihirlitorba dedi ki...

tebrik ederim.Allah mesut bahtiyar etsin...bir yastıkta kocayın inşaallah :)

Efsa dedi ki...

İnşallah kendin gibi özel ve güzel olan bir kızın olur.

Allah ikinizin de bahtını yolunu açık etsin, hep birarada tutsun.

Mutlu ol güzel kız. :)
öperim bir sürü.

GAMZELİ ANNE dedi ki...

ÖMÜR BOYU MUTLU OLMANIZ DİLEĞİYLE SEVGİLE KAL:)MAŞALLAH DİYORUM SANA :)

Nihan dedi ki...

Ne kadar zamandır yazmanı bekliyordum :)
Hayırlı olsun, bir yastıkta kocayın inşallah :)
Bu arada bende kuaförde bekletilen bir gelindim :)

Üfürükten Prenses dedi ki...

@ella: çok teşekkür ederim

@iku: yavrukuşum darısı başına,çok tşk ederim..

@Sevimsizbilgin:Aminn,amin,amin.. nasihatını unutmayacağım ..

@Loana:bende mutlu olmana mutlu oldum,çok tşk ederim canım

@kirazzade:çok yoruldum,ayaklarımı hissetmedim uzun süre,sen akıllık yapmışsın,tşk ederim..

@Mirat: Çok güldüm yaa,blog dünyasındaki stilime aykırı,yazamam ehi ehi :))

@rectoa: Çook tşk ederim,bana çok uzun bir süreç gibi geliyordu yaşarken ama çabucak geçti

@gwen: çok tşk ederim :)

Üfürükten Prenses dedi ki...

@GeCe: Yazmayı çok özledim,yazacak da çok şey var.heyecanlanıyorum geri döndüğüm için..Beğenmene çok sevindim,tşk ederim güzel dileklerin için..

@papatya:Ne güzel şeyler yazmışsın.Aminnn çok tşk ederim papatya

@Rama:Darısı başına tatlım,tşk ederim.

@yuri:keşke yazsaydım :) beğenmene sevindim canım çok tşk ederim..

@Karamel:tşk ederim..

@puck-robin: evetttt ama hala inananmıyorum evlendiğime :)

@bi dost: aminnnnn.. var mı aday,uzun zamandır okumuyorum blogları :)

Üfürükten Prenses dedi ki...

@neslihan:Çok tşk ederim,beğenmene çok sevindim.

@Senabera:Aminnn teşekkürler..

@CC:teşekkür ederim..

@Sihirli Sepet:Allah hepimizi mesut bahtiyar etsin inşallah

@Efsa: kız.. benim kızım.. bir an düşündüm.Böyle bir temenniyle başlaman ilginç geldi,aminn efsacım..Çook tşk ederim.Öperim bir sürü bir sürü :))

@Gamzeli Anne: çok teşekür ederim :))
@Somethin Special: Dernek kuralım kuaförde bekletilen gelinler diye :)) tşk ederim

Ada dedi ki...

Hissettim evet bir an hissettim yaşadıklarını...off Allah'ım bunun sebebi aynılarını yaşamama sadece ve sadece 50 günüm kaldığı için olabilir mi acaba??? Son zamanlar da bu soru işaretleri çevrem de halay çekmekle meşguller ben mi bense sadece duruyorum ve susuyorum,ne zaman bu yaşadıklarımın benim olduğunu idrak edeceğim merak etmekle birlikte aslında henüz heyecan eşiğine gelmemiş olmaktan da mutluyum...Canım benim çok mutlu olmanı dilerim :) (adaer)

http://hayatiminrenkleri.blogspot.com/ dedi ki...

bu telaşlı günü gayet eğlenceli bir şekile anlatmışsınız, tebrikler bu arada :))

deniz dedi ki...

benim eşim beni nerdeyse 1.buçuk saat bekletmişti. ogün vazgeçmemek için kendimi çok zor tuttum.ama iyiki de tutmuşum.yani yalnız değilsin.

bi dost dedi ki...

aday mı, yok yaa.. nerdee :(( :p

daksit dedi ki...

insanın evlenesi geliyo sen anlatınca ahahhah :))
canım benim mutluluğunuz daim olsun... :))

Ayşa (Ayşe Nur) dedi ki...

mutluluklar bir yastık da kocayın inşallahhhhhhh =))

Üfürükten Prenses dedi ki...

@Adacım:Son günler güzelmiş canım ben biraz gergindim,birkaç can sıkıcı olay yaşadım.ama şimdi farkediyorum da güzelmiş..Çok güzel bir gelin olacaksın eminim..Teşekkür ederim tatlım

@hayatımın renkleri:eğlenceli bir gündü keşke biraz daha farkına vararak yaşasaydım.

@deniz:seninkide abartmış,45 içinde delirdim resmen.. ama geldiğinde unutum herşeyi :) mutlu olmana sevindim bu arada :)

@bi dost: hmm,yapabileceğim birşeyler olmalı.. kendimde bir an esra erol potansiyeli gördüm :))

@abraxas:aminnn sizden de haberler bekliyorum :)

@ayşa: teşekkür ederim canım
a
@

Zeynep'in Evi dedi ki...

bu yazı hep uyandığın saatlerdeki hüzünde devam etseydi ağlardım tam kendimi o moda sokmuştum ki birden gülümsemeye başladım:) çok güzel bir yazıydı, bu arada hayırlı olsun:)

Yss dedi ki...

ohh..hadi hayırlı olsun..Bu arada kuaförde 45dk bekletilen çoook yakın birini daha biliorum eheuheuheu:))) Hatta bekleme esnasında kuzenim tarafından çekilmiş; üstümde bembeyaz gelinliğimle hareket çektiğim pozlarım bile var:)))...

Adsız dedi ki...

ne kadar güzel anlatmışsın :) Allah mutluluğunuzu hiç bozmasın inşallah

AydınKoza dedi ki...

İnşallah çok mutlu olursunuz.Bir yastıkta kocayın :)Ayrıca ne güzel gelin olmuşsun.Çok beğendim fotoğrafını :):)

Adsız dedi ki...

hayırlı olsun :) bir ömür boyu mutlu olun inşallah.

Adsız dedi ki...

bu kadar mi güzel anlatilir merakla okudum:)))

Finduilas dedi ki...

uvv mutluluklar. (: gelinlik de çok güzelmiş bi de.

RuYaYLa dedi ki...

Son bir kaç aydır pek bakamıyordum bloglara dikketimden kaçmış görseydim ayakkabının altına adımı yazmanı isterdim :)Bir ömür mutluluklar.. Bir yastıkta kocayın :)

beenmaya dedi ki...

mutluluklar dilerim. allah bir yastıkta kocatsın ömür boyu mutluluklar...

En Sevdiğim Şey dedi ki...

hadi bakalım, hayırlı olsun...ama ne onca aylık stres bu kadar çabuk mu bitiyor dimiii,, hadi bir daha evlenelim:)))

Demet / Demetoloji dedi ki...

canim bloguma biraktigin yorumla seni ziyaret ettim ve bu sayede gec de olsa ben de senin blogunu kesfetmis oldum. artik takipteyimm.. gordum ki yeni evlisin :) benden bir ay sonra bu yola baslayanlardansin =) bir omur boyu mutluluklar dilerim sana .. anlatimin da cok guzel bu arada ;)

NiLaY dedi ki...

super bir anlatim :)) mutluluklar dilerim..

siminya dedi ki...

bakmadım kimse dedimi adettendir mutlaka demek lazım "en az 3 bebek bekliyoz, nağsip kısmet"

Adsız dedi ki...

whuaaaaa..!! :)) Allah mutlu etsin yaw :)

Witchie of Stars dedi ki...

Biz evlenmek için tutuşurken sen de blogda yazıyordun, önce sizin nişanınız oldu, sonra bir koşturma arasında bizimki. İnsan kendisine benzetince daha bir seviyor, daha farklı hissediyor demek ki. Öyle mutlu oldum, içimde öyle neşelendi ki anlatamam prenses. Umarım hep güzel olur. Her sabah uyandığında yanında gördüğün adam, seni hep mutlu eder umarım. Umarım göğün yedi kat üstünde yaşarsınız hep. Bir yastıkta kocayın inşallah.

Üfürükten Prenses dedi ki...

@zeynep:sanırım olması gereken hüzün bile yoktu bende açıkcası biraz duygusuz buldum kendimi,çok tşk ederim ayrıca :)

@etk yavrusu: sende mi ..? ne bu acaba son kez belki vazgeçer diye şansınımı deniyor erkekler..?

@ozzeinep:aminnnnnn tşkler

@aydınkoza:daha güzel fotoğraflar koymak istiyorum çok ama güvenlik kaygısı taşıyorum.bunu bile beğenmene sevindim canım

@sevginin g'si:tşk ederim aminnn

@allığımolmadanasla: keyifle yazdım okurken keyif aldıysan ne mutlu bana :)

@finduilas:bend eçok severek giydim :)

@beenmaya:tşk ederim,amin..

@rüyayla:dilerim 2010 sana hakkettiğin mutluluğu getirir,tşk ederim.

@beyazın istilası: hadiiiii :))
iki kere düğün yaptık zaten biz ama hala doymadım

@demet: sende yeni evlisin demek mutluluklar diliyorum,tanıştığımıza sevindim ayrıca

@nilay:okuduğun için tşkler :)

@kareemof:amin yav :)

@siminya:akepe kadın kollarında falan mı takılmaya başladın :)

@witchie of stars:aynı duyguları senin düğün yazını okurken hissetmek istiyorum.Her sabah yanında uyandığım adama bir kez daha aşık oldum son bir ayda.. beni bu kadar sevdiğini bilmiyordum.. güzel dileklerin için çook tşk ederim canım.

siirimsi dedi ki...

mutluluklar, dilerim...

Eminim ne cici, ne güzel bir gelin olmuştur bu sıcak kelimeleri, cümleleri yazan tatlı kız...

MUTLULUKLAR

Adsız dedi ki...

bir ömür boyu mutlu olman dileğiyle ...

janel dedi ki...

ins cok mutlu olursunuz uzun mutlu ve bir arada bir hayat diliyorum ikinize de

İckis dedi ki...

Mutluluklar dilerim Prenses! :D
Çok sevindim mutlu bir yuvanın başlangıcında olduğuna.

Selin dedi ki...

Niye benim gözlerim doldu ki şimdi okurken :)

Allah mutluluğunuzu daim etsin canım :)

balböcükleri dedi ki...

ne güzel bir gelin olmuşsun.gelinlikte çok zevkli ay benim tekrar evlenesim geldi:))

cansu dedi ki...

:)
foruma yazmıştım prensesim tebriklerimi, bir de burdan ileteyim. seni, yazılarını çok özlemiştim, bu saatte iyi geldi bana bu yazı.
senle bilmediğim bir geçmişimiz daha varmış baksana, odana bile girmişim :P ??? n'oluyor, dedim içimden.
tekrar mutluluklar dilerim canım.

cansu dedi ki...

unutmadan, çok güzel gelin olmuşsun. tam tahmin ettiğim gibi ;)

nohut oda dedi ki...

super anlatım..
cok para akıttıgınız dugun fotolarınıda gormek ısterız bosa gıtmesn paracıklar:))
allah mutlulugunuzu daım etsın bır omur bou..

kendini bilmez bir deli dedi ki...

tebriklercanımm.cok güzel anlatmıssın.allah bir yastıkta kocatsınn:) kopaman mutlu bir aile olun emii.yazılarınıda eksik etme artık:) öperimm

Paşa dedi ki...

bir ömür boyu mutluluklraaaa.

Adsız dedi ki...

çook güzel gelin olmuşsun allah mutluluğunuzu daim etsin..
okurken ben bile heycanlandım 20haziranda benim düğünüm varr :D

Adsız dedi ki...

Geç farkedilmiş bir blog olsa da benim için gene de yorum yapıyorum harikasın üfürüktenprenses...
Mutluluğun daim olsun :)
Allah sizi bir yastıkta kocatsın!
HayyaL

Hande Ne Yapıyor? dedi ki...

resmen yaşadım okurken:)
2 temmuzda da ben böyle bi post kadar çabuk ve kolayca bitiriversem düğünğü:)
ha bi de 8 temmuzda var tabi:)
biraz daha zahmetli olacak:D sevgilerr

specific84 dedi ki...

bayıldım inanılmaz eğlendim okurken; özellikle çamura girmen ve dekolteler fora dediğin bölüm az daha işyerimdeki son dakikalarımı yaşamama sebep oluyordu.
evdeki son günümü anlatıyormuşsun gibi samimi buldum; çok güzeldi...

Related Posts with Thumbnails