Kürt Kızı Perjin

29 Nisan 2010
Merhaba Prenses,

Dilerim bu maili okursun ve dileğim üzerine paylaşırsın.Bu mail bu ülkenin bir evladı olan şu an da da bu ülkenin imkanlarından faydalanıp hemşirelik eğitimi alan bir kürt kızı tarafından yazılmaktadır. Seninle tanışmamız kuzenimin senin yazılarından birini bana göndermesiyle başladı.İçeriğini ve neden gönderdiğini paylaşmak istemiyorum çünkü bu ikimizi de incitecektir.Yazdıklarından pek hoşlanmadıklarını belirtmem yeterli olacak galiba.

Ben diyarbakır'da doğdum ve 15 yaşına kadar orada yaşadım.Doğunun Paris'i dedikleri o şehir gerçekten benim de cennetimdi.Ama şu an da başka bir ilde doğmuş olmayı dilerdim.İstanbul'a geldiğimden beri doğduğum yeri değiştiremediğim için öğretmenlerimin bakışları,arkadaşlıklarım,flörtlerim hiçbiri yolunda gitmedi.ben kürtlerden çok türklerle iletişim kurmaktan hoşlanıyorum.Diyarbakır'da olan akrabalarım beni eleştiriyor türkleşiyorum diye oysa mp3 çalarım da hala kürt şarkıları var.Tek yaptığım türklerle düşman olmamak.Sanırım bir türk delikanlısıyla evleneceğim ve nihayetinde daha da yaklaşacağım türklere.

Amcamın oğlu ki bana senin yazılarını bakın türk oxxxxxları(özür dilerim bunu yazdığım için) neler yazıyor diye gönderen de o dur.Apo için ölebilir,her türlü organizasyona katılır,defalarca yakalandı,askerlikten kaçmak için elinden geleni yaptı,türklerden nefret eder,sürekli küfür eder,türklerin sürekli kürdistanı işgal ettiğinden bahseder ama neden hastalanınca onların hastanelerine gittğimizi,neden onların okullarında okuduğumuzu,neden onların mahkemelerini kullandığımızı bir türlü açıklayamaz.

Bana kardelen türünde komik bir isim takan bir sistemde hemşire olmaya sadece bir senem kaldı.Beni t.c okuttu.Kardeşimi de ve inanır mısın o türklerden nefret eden kuzenimi de.. Kürtler biraz yüzsüz öyle değil mi? Bizi sevmediğini düşündüğüm için yazdım bu maili.ben seni seviyorum. "hiçbirimiz safii oğuz boyundan gelmiyoruz ki..?" gibi birşey yazmıştın ve o an işte bu dedim. bu kız beni anlar.

Bdp'ye oy vermedim hiç,hiçbir örgüt çalışmasına katılmadım,hiçbir türkü üzmedim,kimseyi rahatsız etmedim,kürt olduğumu sakladım çoğu olayda mağdur edilmemek için kez ama ismimden anlıyorlar.hatta bir arkadaşım kendince bir iltifatta bulundu ve bana hiç kürtlere benzemiyorsun dedi.

sen ve diğer bir sürü blog yazan arkadaşlar.öyle güzel hayatlarınız var ki ülkenin diğer tarafında doğmuş olmak hayata 1-o önde başlamanızı sağlamış.Hayata bakışınız bile farklı,özgüveniniz yüksek,erkeklerle ilişkileriniz,aile ilişkileriniz,konuşma yazma tarzlarınız hepsi çok başka.Bazen blogları okuduğumda aynı ülkede yaşadığımızdan şüphe ediyorum.Yanlış anlama türkleri suçlamıyorum sadece kendi içimizde sorun çıkartan kürt soyuma kızıyorum.Ne vardı huzurla yaşasaydık ne vardı bize yapılan onca yatırıma şükür etseydik ne vardı annem 8 tane doğurmasaydı ne vardı başlık parası mereti yine biz kürtlerden çıkmasaydı.beni kendi soyumdan utandırıyorlar sen lafını esirgemeden pxç diyorsun ya içlerinde benim kanımı taşıyanlar bile var dağlarda.blog okumaya bayılıyorum senin yazılarına bayılıyorum,tanışmayı çok isterim.kürt dostlarım var demişsin bir yazında inanmak istiyorum.Babanın mesleği yüzünden Muş'ta bir dönem yaşadığı okuduğumda inanamadım ne bileyim böyle hayatları olan kızlar oralara gelir miydi hiç ve demişsin ki pkknın katlettiği bir bebeğin cesedini gördüm,biliyor musun ağladım.ve niye bizi sevmediğini anladım.

lütfen yazmaya devam et özgürce yaz,Allah'ın sana verdiği bu özgürlükleri bazı ayrıcalıkların hakkını ver.Ve eğer korkmazsan,bana güvenebilirsen seninle tanışmak istiyorum.Bir kahve içmek istiyorum,matrak,keyifli ama ciddi ve akıllı biri olduğunu düşünüyorum.böyle bir arkadaşım yok benim.bu arada evliliğin beni çok mutlu etti.Sana bir düğün hediyem bile var :)

Bu maili paylaşmanı istiyorum ,galiba yazımı o sayfada görmek beni mutlu edecek.birgün mesleğe başlayınca bende blog yazacağım ve sana haber vereceğim.Akrep burcuyum bende senin gibi,ne hissettiğimi bilirsin.İniş çıkışlarım var senin gibi.Farkedilmekten fazlasını isterim hep,senin gibi :) İnsanları sınıflandırmayalım,sadece sevelim sadece sevelim.bizi biraz da siyasiler bu hale getirdi ama dilerim birgün bütün kürtler gerçeği görür ve bu kan biter.ben kürt kızıyım kürdüm ama türkiye cumhuriyeti vatandaşıyım ve bu ülkeyi çok seviyorum. kürt olmaktan da tc vatandaşı olmaktan da gurur duyuyorum.

Sevgiyle,aşkla,alnının akıyla kal.

ez te xez dikim dotmir :)

Perjin..

37 yorum:

bokbocesii dedi ki...

Sanırım ben de su an Perjin'le gurur duyuyorum.

Adsız dedi ki...

Sen muş ta yaşadın mı???
Ben muşta doğdum büyüdüm ve ocak ayında istanbula yerleştim ??
Şaşırdım. Çok şaşırdım. Birde gönderen kişi duygularını çok güzel ifade etmiş. Yer yer katılmasamda, çok iyi dile getirmiş bazı şeyleri.

allımorlu dedi ki...

önyargı gibi olmasın ama,senin yazılarını pürdikkat takip eden bir amcaoğlundan bahsetmiş,hatta aynı amcaoğlu sen ve senin gibi düşünen biçok insan için ......
diyormuş,ee sen bu maili yayınladın ve muhtemelen o amcaoğlu okudu ve bu kız onun gazabından nasıl kurtulacak?bu konu aile meclisine taşınsa başına neler gelir? farkındadır umarım..
bu durum biraz muallak kalmış gibi?

ama tespitlere katılıyorum,çok haklı ve yerinde tespitler..
gerçekçi yazmış..

birde tesadüftirki bende akrep burcuyum burçlar hakkında pek bilgim olmamasına rağmen,akrep burcunun insanlarla öyle hemen kaynaşmadığı,şüpheci tarafını hep koruduğu,güven konusuna abartı denecek kadar hassasiyetle yaklaştığını düşünürsek,buluşup arkadaş olma konularında prensesin yanıtının ne olacağını merak etmiyorum desem yalan olur:P


1 yıldır her yazını okuyordum fakat bu vesileyle ilk yorumumu yapmış bulundum sevgiler,saygılar prenses..

Hacer Sayıner dedi ki...

Perjin'in özgüveni bizlerden çok daha yüksek bence. Neden? Biz bu şartlarda büyüdük, o bu şartlara yetişti. Helal olsun senin gibilere !

éLLa Çiça dedi ki...

Keske butun kürtler Perjin gibi dusunse.. o zaman her sey cok daha farkli olurdu..

Ben de bir türk kizi olarak seninle gurur duydum Perjin..

cok yakin bir abimi sehit verdim.. Cocuklugumda bu olay bende nasil derin bir yaralar acti bilemezsin.. hala acisi icimizdedir. Doguda durumlar nasil bilmem ama bizim oralarda yoktu böyle seyler, kimin turk kimin kurt oldugunu bile bilmezdik, sormayada gerek duymazdik zaten.. Yurt disina gelince daha cok farkina varmaya basladim bazi seylerin, orda kardes diye bagrimiza bastiklarimiz, evimizi soframizi actigimiz insanlar, burda turk bayragini ates veriyordu. Benimle ayni okulu okuyan, ayni imkanlari paylasan, hatta benden daha zengin ve konforlu bir hayati olan en yakin dostlarimdan birisi "turkler bize iskence ediyor" diye isvec sokaklarinda nara atinca gözlerime inanamadim. birlikte buyumesek, her gun beraber olmasak söylediklerine ben bile inanabilirdim. rolunu cok iyi oynuyordu cunku.butun bu karalamalarina ragmen turkiyeye gidip, denizlerde kumsallarda sefa surmeye devam ediyor yaz aylarinda. ne diyelim böyle iskence dostlar basina. Onlar yuzunden yurt disinda bizde kurtlere iskence yapiyor olmakla suclanip, dislandik. barbar turk oldu adimiz.

Bi cok olaya tanik oldum, bi cok kötu ani yasadim.. bunlar saymakla bitmez.
Ama butun bunlara ragmen hic bir kürdü hic bir zaman dislamadim.. hic bi zaman genelleme yapmadim, hep iyi niyetle yaklastim.. ama ekmek yedigi kaba pisleyen nankörlerden de hep nefret ettim..

Ama dilerim onlarda bir gun dogru yolu bulur, siyasilerin ve dis guclerin oyununa gelip kardesi kardese kirdirtmazlar.. bos bir hayal ugruna kimsenin kanini dökmeye degmez. hem farzedelim ki kurdistan diye bi yer kuruldu, dis ulkeler orayi kurtlere birakir mi saniyorsunuz? birakmazlar, onlar kurtleri sadece piyon olarak kullanip turklere karsi kiskirtiyorlar. oyuna gelmeyin, birlik olalim.. huzur ve baris icinde yasayalim.

Üfürükten Prenses dedi ki...

@bokbocesi:haklısın..

@hacer:onun gelişimi bizndne çok daha fazla daha da açacak ufkunu eminim..

@allımorlu:bu ilk yorumun değil :) çok daha önce bir yorumun daha gelmişti..

bu mail geleli yaklaşık bir hafta oluyor bu süre içinde perjinle mailleştim.yazılarımı pür dikkat izlemiyormuş amcaoğlu sadece bir google aramasıyla denk gelmiş canlarını sıkan yazılara.bilmiyorum halen okuyordur da belki.. senin kaygılı dolu sorunu bende sordum korkmadığını ayrı şehirlerde yaşadıklarını söyledi.
buluşma konusuna gelincegörüşeceğim kişileri ben seçmek isterim ,haklısın çabuk güvenmem en masum tatlı şekerpareden bile şüphelenirim,kendisine kibarca ilettim :))
sevgiler saygılar bizden efendim..

@sevimsiz bilgin: 4 sene kadar yaşadım,ilkokula orada başladım.merkezde ki yavuz sultan selim ilkokulunda okudum.polis lojmanlarında ve eğer hala oradaysa lojmanların tam karşısındaki müstalik evde oturduk

Üfürükten Prenses dedi ki...

@ella:ne büyük acı,bitip tükenmek bilmeyen dramlar.Haksızlıklar,vicdansızlıklar,namussuzluklar,vefasızlıklar..
söylediklerinin hepsine katılıyorum,gelecek temenni ettiğin gibi olur inşallah..

deniz dedi ki...

Nankör olmayan kürtlerin olduğunu görmek güzel bir şey. Perjin, lütfen bu ülkede yaşanan kan davası, berdel, töresel katliamların, içerde ve dışarda işlenen bir çok adi suçun kimler tarafından yapıldığını düşünelim. (Örnek son İzmir olayı)Ve lütfen artık eğer birileri kimliklerini taşıyabiliyorlarsa bunları da yaparken Kürt kimliklerini taşısınlar. Bende kardeş kardeş yaşadığımız bir Türkiye istiyorum.Hayat şartlarımızın daha iyileşmesini, huzurumuzun artmasını, terör için ayrılan poaranın doğuda güneydoğuda yatırıma dönüşmesini istiyorum.

aksilaz dedi ki...

Perjin düşüncelerini güzel dile getirmiş. Ama o bile hala farkında değil bazı şeylerin. Türkler kürtler nedemek yahu. Siz veya biz diye birşeymi var.

Sadece ihanet eden ve yemek yediği kabı pisleyen ayrılıkcılar var. Amcaoğlu bu yorumlarıda okuyordur umarım.

Adsız dedi ki...

adsız yorum yaptıgım için üzgünüm:)
artık yazmayan bi bloggerım.

perjine bir noktada katılmıyorum.
sadece doğunun ücra köşelerindeki kürt asıllı tc vatandaşları hayata 1-0 geride başlamıyorlar. bu türkiye'nin kocaman bir sorunu zaten. Bir alman bana istanbul'nun türkiye olmadıgını söylemişti. Haklıydı. İstanbul sakinleriyle avrupa standartlarının bile üzerinde bir şehir. Ama iç anadolunun olsun dogunun olsun burası neresi dedirtecek yerleri var. bu sadece doguya özgü bir problem değil.

aynı ülkede yaşadığımıza şüphe ediyorum demiş. inan perjin istanbul'da yaşayan herkes öyle farklı yaşayışlar görüyor ki onlar da senin gibi aynı şehirde yaşadıklarına inanamıyorlar.

yani bunu türk-kürt doğu-batı problemi haline getirmeye gerek yok. bu türkiye'nin bütün vatandaşlarını kapsayan (sadece kürt asıllı olanları değil) çok büyük bir problem

Zehra

allımorlu dedi ki...

aaaa hatırladım şimdiii:))sen çeyiz hazırlıkları yapıyordun o di mii:))
hay Allah:))

Burcu.. dedi ki...

Çok güzel yazmış sıkıntılarını çok güzel dile getirmiş. Ama o da en nihayetinde ayrım aypıyor. Türkler derken SİZ TÜRKLER diye bahsediyor. Aynı topraklarda yaşayan iki farklı milletmişiz gibi bakıyor. Bundan rahatsız ama gene de kesin çizgi olduğunu düşünüyor.
Bilmiyorum belki de ben gerçekten iyi Kürtlerle tanışıp, onlarla beraber büyüdüğüm içindir.
Belki de ben Kürt ismi duyduğumda tüylerim diken diken olmadığındandır.
Ailesi bu kadar vahşice davranırken kendisinin bu kadar ılımlı yaklaşabilmesi gerçekten büyük birşey.

yesilerik dedi ki...

Serap sen bu maili yayinladiysan mutlaka sende bir guven duygusu yaratmistir ve sozlerine inanarak yayinlamissindir ama bana tamamen maksatli atilmis kurt Turk ayriminin cizgilerinin ustunu fosforluyla cizimek icin hazirlanmis bi yazi gibi geldi belki tamamen samimidir sozlerinde duggularinda ama benim duygularimi hic harekete gecirmedi hic bir anlam ifade etmedi

Loana dedi ki...

helal olsun gerçekten helal olsun. ben bu lafları daha önce doğulu arkadaşlarımdan da duymuştum, ama hep söylerim üst komşularımız kürttü ve cumhuriyet mitingine ellerinde türk bayraklarıyla gittiler yanyana salladık bayraklarımızı.. her ne kadar yemek yediği kabı pisletenler de olsa onların cahilliklerine veriyorum hep, kandırılmışlıklarına veriyorum. 15 yaşına kadar da diyarbakırda yaşayan üstelik bu tarz akrabaları olan birinin böyle bir mail yazması.. gerçekten harika..

Büşra Bayram dedi ki...

keşke bana da böyle mailler gelse :)

Adsız dedi ki...

yazıyı okuyunca gözlerim yaşardı. ben de bir türk kızıyım. Türk'üm ama babamın işi dolayısıyla Doğu'nun paris'inde 4 sene yaşadım. çocukken. sınıf arkadaşlarım elbette ki Kürtlerden oluşuyordu. Bunca olaya, zulme yaşanan kötü şeylere rağmen, "Ölsün bu Kürtlerin hepsi." diyenlerden olamadım. Elbette ki kızıyorum, üzülüyorum bazen içlenip ağlıyorum ki onlar ben daha küçücukken, babamın arkasından En iyi polis ölü polistir diye bağrınmış olsa da yine de seviyorum işte. Hepsi aynı değildi ki diye düşünmekten hiçbir zaman alıkoyamadım kendimi. çünkü biz masumduk, o sınıftaki çocuklar ve ben saftık işte ne bileyim.şimdi belki de içlerinde dağa çıkanları, benim gibilerden nefret edenleri bile vardır ama ben öyle hatırlamak istiyorum. Bu yazı da bana o masumiyetimizi hatırlattı.

Üfürükten Prenses dedi ki...

@deniz:bu konuda aynı şeyleri düşünüyoruz suçun bazı noktalarda daha fazla olması tesadüf olamaz.bu gündeme ne zaman getirlse ırkçılık söylemleri başlar,girmek istemiyorum ama inanıyorum..

@aksilaz:Ama öyle yetişmiş olduğunu düşünüyorum.Kendileri dışındkai insanlardan iki ayrı trbünde oturan taraftarlar gibi türkler diye bahsediyorlar demek ki..?

@zehra:o kürt olduğu için sorunlu olduğunu düşündüğünden,yaşam farklarını da buna yoruyor.ama ülkede hepimizin arasında belirli belirsiz uçurumlar zaten var,haklısın..

@allımorlu: :)) unutmam bu sayfaya gelip izini bırakan kimseyi asla unutmam :)

éLLa Çiça dedi ki...

zehra'ya katiliyorum, hayata 1-0 yenik baslayan sadece kürtler degil, kuzeyde guneyde, ic anadoluda da cok zor sartlarda yasayan turkler var. ( ben de kraliyet sarayinda dogmadim mesela) bu sadece onlara özgu bi sey degil ve hic kimsenin hayati gulluk gulistanlik degil. bi cogumuz bloglarimizda guzel anilarimizdan bahsediyoruz ama bir de madalyonun öbur yuzu var. hangimizin sorunu derdi yok ki.. toz pembe görunen seylerin ardinda ne kederler var kimse bilemez..

ayrica bu ulkede yasayan lazlar, cerkezler, rumlar vs onlarda ekstra bir torpil görmuyor bizlerden. ve hic biriside kalkip daga cikmiyor. bence perjin kendine acimaktan vazgecsin.zira kurtler meclise bile girecek kadar buyuk adimlar atmis insanlar. yani kendine guvenmenin irkla, mezheple veya yasadigi topraklarla alakasi yok.. bu tamamen karakterle alakali bi sey.

aksilaz dedi ki...

Yorularda sizli-bizli, türk-kürt yazmaktan kaçınalım lütfen. Ortada bir sorun varsa bu tüm ülkenin sorunu.

Ben rizeliyim ve benim köyümün okulu kapandı yıllar önce. Hatta evimin önüne kadar bi yolum bile yok. Mevcut Yol zaten beton bir yol. Bu gibi bir çok sorun ülke genelinde mevcut. Dolayısıyla önce ülkemizin kalkınması için adım atalım sonrası zaten kendiliğinden çözülür.

Üfürükten Prenses dedi ki...

@burcu:mailleştiğimizde iin özü biraz daha ortaya çıktı onun için kürt olmak alt sınıf olmak türk olmak ise 1.sınıf.. bundan kurtulmak istiyor. bu yüzden bleki de pozitif ruh hali..

@yeşilerikcik:burada bu yazıyı yayınlayacak kadar güvendim..Kendisinide söyledim sadece yayınlayacağımı üstüne yorum yapmayacağımı.Şöyle diyeyim %60 inanıyorum ona %40 ise birinin bizim ağzımıza bal çalarak saf giib duygularımızı ifade etmemizi izlediğini düşünüyorum..
maili okuyunca çok etkileceğimi düşünmüş bu konuda onu hayalkırıklığına uğrattım.Benden paylaşmamı istemiş,bende paylaştım.Ama anlıyorum seni su akrebim benim :)

@loana:içinden gelen duygular ise gerçekten harika,öyle diliyorum,dilerim türkiye'ye faydalı bir olur emsallerinin aksine..

@hayal meyal:evren'den iste gelir :)) tövbe esttt :PP

@tropik rüya: sende mi polis kızısıniklasik şark hikayeleri :)aynı bölgede yaşamışız bir süre mecburiyetten iş dolayısıyla.. ben senin kadar ılıman olamadım,bir ara ölsün bunların hepsi dedim.. en iyi polis ölü polis ifadesi klişeleşmiştir oralarda,,,
bana kapanması zor anılar bıraktı orada yaşadıklarım.hangi yıllarda oralardaydın..?

Adsız dedi ki...

93- 97 arası 4 yıllık mecburi hizmet. az mı uğraştı babam ilçelerine gitmeyelim bari diye =S korku belası işte. var ya bu yazı bütün anılarımı canlandırdı yani. ılımanlık değil de daha çok bu iş böyle nereye gider diye düşünüp üzülüyorum anlıyo musun? koskocaman bir sorun. kendilerini dışlandıklarına öyle inandırmışlar ki ya da büyük Kürdistan'ı kurduklarında rahata ereceklerine. Asker, polis, doktor, öğretmen olmasın, kısaca bu devlet onların başında olmasın birbirlerini yerler haberleri yok. Bu kadar gerizekalı olmalarına üzülüyorum. Kızıyorum ve acıyorum. Çoluk çocuk hepsine. Sofralarını paylaştıklarım oldu çünkü. Ne gerek var ki. Yazık...

Üfürükten Prenses dedi ki...

Evet sıkıntılı olan dönemde oradaymışsınız sizde..
bizimde 90-94 arasıydı şark hizmeti.

daha mantıklı bakıyorsun,akıllıca çözüme yönelik ben duygularıma yeniliyorum.

SeRiOuuS dedi ki...

Elle çok güzel anlatmış aslında gerçekleri tamamen katılıyorum kimsenın ezıldıgı falan yok çok iyi kurtlerde tanıdım cok pıslerınıde gordum ama hıcbır zaman genelleme yapmadım. eğer kı bu tutum bazı kişilerce sergılenıyorsa bu tamamen kurtlerın kendılerını kucuk gormelerı sonucu kendı kendı lerını ezıklestırıp baş kaldırmaları sebebiyledır ki turkıye sartlarında hıcbır mıllete yapılmayan ayrıcalıklar tanınmasına ragmen pozıtıf bır yaklasımda gelıstırmemıslerdır. anlam vermıyorum Allah ıslah eder umarım birgunde bir oluruz.

Bir umut Bir dokunus dedi ki...

Kürt türk arap yada baska bi irktan , ne fark ederki bu insan olduktan sonra bi kalp tasidiktan sonra hayayi edebi bildikten sonra müslümanim dedikten sonra.. Benim her irktan her milletten arkadasim var yurtdisinda kaliyorum ve bin bir türlü insan gördüm tanistim arkadaslik ettim .. bu kardesimizde cok acik ve net anlatmis herseyi icine oturani kendine dokunani ve gurur duyduklarini.. cok güzel bisey bu rabbim hep mutlu huzlu olmasini nasip etsin.. tabi sizlerinde insallah..

LeVaMi dedi ki...

keşke herkes perjin gibi düşünebilse.Hem türkler hem kürtler. Bende türküm ama benimde mp4ümde kürtçe şarkı var.Ne fark ederki. Perjin isminde çok güzelmiş.Demiş ya ismimden anlaşılıyor diye.Ben türküm ama çocuğum olursa kürt ismi koymak istiyorum çünkü çok hoşuma gidiyor kürt isimleri. Perjin benim blogumuda takip et :))

a. dedi ki...

Seviyorum böyle insanları! Bulunduğu durumda sivrilebilen, at gözlüklerini çıkarıp dünyaya kendi doğrularıyla bakanları...
Ben birkaç yıldır önyargıyla bakmıyorum Kürtlere. Bizim de yok mu iyimiz kötümüz? Onların da var elbet. Belki çoğunluğu oluşturur PKKlılar ama ya o minik topluluk? Onların suçu nedir?

Birileri yaşadığı toplumu bırakıp başka amaçlar güdüyorsa bunda bizim de payımız yok mudur? Ufacık da olsa yok mudur? Birierini sevmediğini belli ettikçe kaçmaz mı ki o senden? Önyargılarınla yıkmaz mısın ki iyimserliği?

Adsız dedi ki...

Aslında bir ayrılık yada eşit olmayan şartlar söz konusu değil. Onlar da aynı haklardan yararlanıyor biz de. Onlar da aynı okullarda okuyor biz de. Onlar da isterse okuyup yada iş kurup ilerleyebiliyor biz de.
Tüm bu saydıklarım ve benzerleri sayesinde onlar ve biz diye iki farklı kavram yok aslında. Çünkü hepimiz aynıyız. Farklı ırksal özellikleri taşıyan ama aynı topraklar üzerinde, aynı havayı soluyan insanlarız.

Vicdanı olan bir kürdün düşünmesi lazım, "bu ülkede onların yaptığı ama benim ırkıma izin verilmeyen ne var?" Cevap vereyim: hiçbirşey! Bizim sahip olduğumuz her hakka sahipken, ne haksızlığı Allah aşkına?

Kürt kardeşlerimiz, sizler bizim komşularımızsınız, patronlarımızsınız, işçilerimizsiniz, sanatçılarımızsınız, devlet adamlarımızsınız. Biz neysek siz de osunuz. Ayırım diye bir şey yok, ayırım yapıldığına "inandırılan" insanlar var sadece.

nyts dedi ki...

sevgili sehranın düşüncelerine sonuna kadar katılıyorum.
Bana hiç ama hiç samimi gelmediler.
Bebek katilleri kandırılabilecek kadar saf ama bir o kadar da caniler.Oyuna gelme prenses prim verme.Bunların akıllarını kullanamayıp silah kullanan ve dağa cıkarız diye ortalığı ateşe veren haydut soyu sadece.Etrafımda bir sürü annenin çiğeri dağlandı.Gözyaşlarını ysmıyorum bile.Bizim devletimizin imkanların yararlanıp bizim askerimize minik bebeklerimize
ve doğuda görevini içra etmeye çalışan bi çok devlet çalışanımıza kurşun sıkmış insanlar bunlar.Niye lazlar çerkezler ve sayamadığım bir çok topluluk dağa cıkmıyor söyleyin.Diyelim hadi kurdunuz kurdistanı bırakıcaklarmı size.Maşa dan başka bişey değilsiniz.Sahte inanmışlarınız var sizin ve bence sahtesinizzzzzzzz

Unknown dedi ki...

üfürük mektubu okudum hemen içimde sevgi kelebekleri uçmaya başladı ama bazı noktalara dikkat ettiğimde pek samimi ve dürüst göremedim
ne olursa olsun bir insan kendi tarafına b..k atmaz ama burada beni çelişkiye düşürecek şeyler var
tanışma isteği samimi ve sevgi dolu olabilir ama görüşmemelisin
öptüm

Sittirella dedi ki...

Merhaba Üfürükten Prenses,
Bugüne dek yorum yapmadan sadece blogunu takip etmeyi tercih ediyordum. Artık birşeyler söyleme zamanımın geldiğine inanıyorum.
Perjin yazdıklarında ne kadar samimidir, dürüsttür veya değildir bunun kararını vermek benim haddime değil. Bunu sadece Perjin bilir.
Ben sadece şunu bilmeni istedim ;
En yakın kızarkadaşımı, canım, ciğerim, kardeşim dediğim dostumu... bu kadar samimi ve içten, buluşma, barışma çağrısı yapan bir insana inanıp bir kahve içimlik buluşmayı kabul ettiği için, buluştuğu kişinin silahından çıkan 8 kurşunla oracıkta kaybettiğimi bil istedim.
Bil...
4 günlük sessizliğinin de canımı sıktığını eklemek isterim.
Sevgilerimle.

A-H dedi ki...

umuyorum samimidir yazdiklari. aslinda bircok insan var kurunun yaninda yasda yanar misali haksizliga ugrayan. ama bence ates olmayan yerden de duman cikmaz, onca azinlik varken ulkemizde, onca sefillik varken... tekbir toplulugun bu kadar gundeme gelmesi bence normal degil. yinede iyi dusunmek istiyorum, yinede bu yazinin sahibi gibi insanlarin "gercekten" var olduguna inanmak istiyorum ben kendi adima.
Tesekkurler paylasim icin, bu arada blogunuza ilk defa rast geldim izleyicinizim bundan sonra :)

Candan dedi ki...

Yaptığı samimi açıklamalardan dolayı perjinle gurur duyuyorum ve benimde pekçok kürt kökenli tanıdığım var hatta bir yıldır kürt kökenli bir arkadaşım vardı sırf dostluğumuza saygımdan asla yanlış anlaşılmalara sebep olacak konuları açmazdım . fakat birgün bir paylaşım sitesinde iki şehit haberini aldıktan sonra yüreğimin acısıyla kahrolsun pkk içerikli bir resim paylaştıktan sonra bana uzuuuunca bir mesaj göndermiş ve profilimden o resmi kaldırmamı sölemişti. Bütün sabrımla bunun mümkün olmadığını ve neden onu yayınladığımı anlattım o bana dağdakileri savundu hemde acıyarak onları dağa çıkartan tek bir mantıklı gerekçe istedim bu kadar kanı hangi hakla döktüklerini ve yine bana uzuuun bir mesaj attı açlık yoksulluk imkansızlık vs... bir sürü saçmalık sonra kurtuluş savaşında bizim dedelerimizde savaştı dedi bu topraklarda hakkımız var sen onu de bana dedim toprağınızda bayrağınızda gözümüz var de açık açık cevap bu çünkü gözü dönmüş bir avuç insanlık dışı varlıkların yaptığını açıklayan peki o savaşta lazı çerkezi vs. benim dedeleriminde kanı akmadımı neden lazlar çerkezler v.s. halklar kalkıp dağa çıkmıyorlar cevap yok tabiki bizlerde büyük şehirlerde açlık yokluk çekmedikmi devlet el uzatmasa ortaokulu bile bitiremezdim .Biz ekmeğimizi aşımızı işimizi kürtlerle paylaşmıyormuyuz neden bu nankörlük biz ayrım yapmamak için elden geleni yaparken onlar bizi dışlamıyormu? Ben yine de karşıma çıkan beyinleri tamamen olmayıp başkalarının yıkanmış beyinleriyle yaşayan insanlara rağmen ayrımcılık yapmamaya devam edeceğim öncelikle Prejin gibi insanlığına bakarım ben insanlık varsa dili dini ırkı kim olduğu önemli değildir .O mesajları yazan şahsı tamamen hayatımdan çıkardım kendisi olmayan onun bunun aklıyla yaşayan bir hiç uğruna kan dökmenin farz olduğunu anlatan birisiyle iletişimim olamazdı.Ben onu kürt olduğu için değil kendi karakteri kendi düşünceleri kendi benliği olmadığı için sildim.Şimdi gidip sorsanız ben kürdüm diye beni sildi diye anlatır asıl ayrımcılığı kendileri yapıyor.Eşim askerliğini doğuda yaptı birçok operasyona katıldı geldiğinde ordaki halkın bile pkk den rahatsız olduğunu kürtle pkk nın aynı şey olarak algılanmamasını istediklerini söyledi buna katılıyorum çünkü her kürt demek değildirki pkk li pkk onların utancı onlarında pkk den canları yanıyor mallarını canlarını silah zoruyla gasp ediyorlar vermeyenlereyse bir kurşun sıkıp öldürüyorlar hani kürt halkı için savaşıyorlardı o zaman neden kendi halklarına zulm ediyorlar gerektiğinde düşünmeden canlarını alıyorlar bunların açıklamasını yapamıyorlar pkk yandaşları....

Perjin seni tekrar tebrik ediyorum inşallah mesleğinide hakkıyla icra edersin.

KelebekNehir dedi ki...

Hani diyoruz ya "benim de kürt arkadaşlarım var" diye sanki bir lutuf muş gibi oluyor bazen bu kelime. Benim de kürt arkadaşlarım var diyemiyorum çünkü artık kimseye sormuyorum nerelisin diye. Oysa eskiden çok rahat sorardım hatta direkt etnik kökenin ne diye sorardım sonra fark ettim ki laf olsun diye bu soruyu sorduğumda hatta sadece nerelisin diye sorduğum da bile bazı insanlar birden tedirginleşiyor. Uzun zaman anlayamadım nedenini çünkü ben hiç "öteki" "azınlık" olmadım.

Artık kimseye sormuyorum bu soruları. Terörden nefret ediyorum. Yapandan çok yaptırandan. Ama söyle de bir konu var ki bazı insanlar dışından söylemese de içinden önyargı duyuyor kürtlere karşı hatta üniversite mezunu görmüş geçirmiş okumuş insanlar bile. Bunda bazı yaşanmışlıkların da payı olabilir.
Netice de her insan bembeyaz bir sayfa olmalı sadece ve sadece kendi yaptıklarıyla değerlendirilebilmeyi hak etmeli.

Çocukla Kampa Gidilir (mi?) dedi ki...

Hayret.
Perjin gibilerde varmış bu dünyada.
İstanbul'da yaşıyorum Trabzon'da okudum.
Ama ilk kez Türkleri seven birine denk geldim.

UçanTekme dedi ki...

çok ilginç.

yorumculardan bazıları doğuda yaşamış olmasına rağmen,

genel izlenimin ve düşüncenin doğudaki kürt vatandaşların büyük çoğunluğunun pkklı olduğunu düşünmesi,

"perjin gibiler"in olmasına bu derece şaşırması,

biraz da dünyadan ne kadar bihaber olduğunuzu göstermiyor mu?

malatya kürdü babam 70 lerin başında sadece kürt olduğu için birilerinin sürekli tacizine uğrarken de insanlar böyleymiş. ve o zaman pkk gibi bir bela olmamasına rağmen.

önyargı sadece tek tarafta değil, iki tarafta da var.

hrant ermeni-türk meselesinde yaklaşık olarak şöyle derdi mesela;

"iki taraf da birbirinin onurlu olabileceğini düşünmüyor, hesaba katmıyor. iki taraf da ben yanlış yaptım diyemiyor, çünkü gururlarına dokunuyor. halbuki herhangi bir taraf diğerine baktığında sadece yapılan yanlışların kabullenilmemesini görüyor ve diğer tarafı onursuzlukla suçluyor. anlaşılmak istenmeyen şey ise bunun sebebinin tam tersi olması."

bu ülkede "kürt" isminin dağda yürürken çıkan ayak sesinden geldiği bile iddia edildi. şimdi çıkıp kimse her iki tarafın da yanlışları olduğunu kabullenmez ise bu sorunun zaten bir çözümünü bulamazsınız, bulamayız.

"taraf" kelimesini ya da "sorun" kelimesini ya da türevi kelimeleri zikretmekten ben de bir çok türk ve kürt kadar hoşlanmıyorum, ancak maalesef olan şey bu.

ha etnik kimliğime gelince, yukarıda dediğim gibi malatya kürdü bir ailenin çocuğuyum, ancak anadoluda yaşayan milyonların hepsinde olduğu gibi karışık kanlıyım, biraz oradan biraz burada. biraz afşarlık, biraz kırgızlık, biraz samilik, biraz roma, biraz bizans, biraz hitit, biraz da melita kanı.

anlayan anlamıştır tahminimce, saygılar, sevgiler herkese.

UçanTekme dedi ki...

ha, şunu da eklemeyi unutmamalıydım,

terörün ne sebeple olursa olsun haklı yanı yoktur, olamaz, olmamalı. kim yaparsa, ne için yaparsa yapsın.

Afşar Çelik dedi ki...

Elli bin defa:" Türk olmanın ırkla falan alakası yoktur!" dedik mi dedik! Anlayan bir kişi mi çıkmış? Eh Allah'a şükür! Allah bu kızımızın bahtını açık etsin. Biz onun Türk olduğunu biliyoruz da hala o kendini ayrı tutuyor ne yapalım? Kürtlere Arapların farsların Kürtlere nasıl baktığını sormak lazım... Sonra dönüp Türkiye'ye bakmalarını istemek lazım. Acaba bir Arap bir Kürt'e hiç kız vermiş mi? İran'da esamileri okunmaz. Milletler kan tahliliyle değil, kurala bağlılıkla kurulur. Birileri bunu anlamamakta ısrar ediyor diye Türk varlığını ink3ar mı edelim? Sağlıcakla, saygılar.

Related Posts with Thumbnails