Patara Antik Kenti ve Patara Plajı

14 Temmuz 2010
Tatil boyunca en çok haz aldığım yer Patara oldu.Aslında Gelemiş Köyü,ama bölgede ortaya çıkan şehir kalıntılarından sebep bu adı almış.Patara,Likya Birliğinin liman şehirlerinden biri.Olympos,Patara arası bildiğiniz İdo kıvamında tarifeli seferler oluyormuş :) Hayal etmesi bile keyifli..
Çalışmalar sürüyor,hatta alana araçla girdik diye ki onlarda araçla girmişlerdi azar işittik.Çalışmalar bitip tükencek gibi değilmiş,bize gösterdikleri ucunu bucağını göremediğimiz alan kalıntılarla doluymuş.Varolan ünlü tüm kentlerden daha güzel birşey ortaya çıkacakmış.

Patara'da yapılan kazılarda ortaya çıkan meclis dünyanın en eski demokratik parlementosu yaklaşık 2000 yıllık.Böyle medeniyetlerin üstünde yaşayıp,gelişip dönüp şu halimize bakıyorum da zerre ilerleyememişiz.Kazılar tamamlandığında bir rivayete göre 2011 de bir rivayete göre 2023'de cumhuriyetin 100. yılında dünya devlet başkalarıyla büyük bir açılış yapılacakmış.Köy halkı büyük bir merakla bekliyor bu hareketli günleri.
Kumun içindeki arkadaşı tanıyanınız var mı :)

Patara bildiğiniz köy şık restaurant veya ne bileyim bir kafe veya otel bulmak pek mümkün değil.Zaten arayan da yoktu.Bu sebeple fiyatlar tatil yöresi kıvamında değil,bu açıdan maddi kaygılarla tatile çıkmayanlar mükemmel bir tatil geçirebilir. Ziyaretçiler gençler ve yabancı turistlerden oluşuyordu.İnanılmaz bir sakinlik düşünün,sakinliği bozan sadece sizin nefes alışınız.


Patara'dan bu kadar hoşlanmamın sebebi sanırım dalgalı denizi.Ben dalgalı denize pek alışkın değilim Ege her daim sakindir.En dalgalı denizi Şile'de görmüş nefret etmiştim.Ama Patara'da ki başka,deniz sığ ama dalgalar öyle büyük ki içinde kayboluyorsunuz.Şu an yazarken bile özlüyorum inanın.Saatlerce çıkmadım öyle ki parmaklarım büzüşmüştü artık.Dalga sebebiyle bulanık ama tertemiz..Düşünün yaklaşık 20km uzanan muhteşem bir kumsal,türkiye'de çekilen çöl sahneleri burada çekiliyormuş.Patara çevre koruma alanında bu sebeple kaldığımız pansiyonun sahibi merdiveni düzenlemek için beton bile atamıyorlarmış.Bu arada giriş elbette ücretli 5 tl,ben yine Müzekart almanızı tavsiye ediyorum.



Ve Patara Caretta Carettaların yumurtlama alanıymış.. Nerede kalırız derseniz Golden Pansiyon Yemek yemek için ise yine verdiğim adres veya tam karşısındaki lokantada adını hatırlayamadım evinizin lezzetinde harika yemekler var.Kesinlikle ve kesinlikle gidin,en az bir gece kalıp kendinizi dinleyin..

7 yorum:

GeCe dedi ki...

biz de evlendiğimizin ilk yazında balayı olarak oraya gitmiştik hala aklımda çok güzel bir yer şiddetle tavsiye ettim ve edeceğim biz tepedeki bir otelde kalmıstık marinemdi adı o da kalite/fiyat olarak çok iyiydi

YeMeK vAkTi dedi ki...

huzurlu mutluu deniz kum güneş daha neolun resimlerden dinlendim:)

)-( Asabi BalıK )-( dedi ki...

Ohaaaa, sahilde epey yere gittim ama kumsal hakkaten enfes görünüyor. Hemen araştırmaya başlıyorum, paylaştığın için teşekkürler :)

Efsa dedi ki...

iç çeken Efsa ikonu :(

tarçın dedi ki...

valla antalyalı olduğum için böyle yazıları okuyunca acayip gururlanıyorum :) ülkemin herbir yeri ayrı güzel ama bizim buralar her yerden güzel napabilirim :P

Witchie of Stars dedi ki...

deniz dediğin dalgalı olmalı bence de ;)

Adsız dedi ki...

ama şilenin dalgası her denizin dalgasından daha güzel

Related Posts with Thumbnails