Saklıkent Kanyonu

9 Temmuz 2010
Saklıkent 17 km uzunluğunda bir doğa harikası,yakın zamanda bir çobanın kaybettiği koyununu aramasıyla ortaya çıkmış.Sonsuz sınırsız bir soğuk su akıntısı var.Buzz gibi dayanmak çok güç ama insan merak ediyor yürüyebildiği kadar ilerlemek istiyor.Giriş 4 tl öğrenci 2 tl MüzeKart maalesef geçmiyor.
İşin ilginç tarafı kanyonun bir tarafı Fethiye diğer tarafı ise Antalya'ya aitmiş.

Yabancı turist yerli turistten fazlaydı.Sırtına bebek arabası kıvamında bir çantayı alan bir adam minicik bebekle yürüdü bu zorlu yolu.O ufaklıkla bir bebekle ben alışveriş merkezine giderken bile on kere düşünürüm.Yabancı turistlerin bu haline bayılıyorum,oflamak puflamak yok.Gezebildikleri kadar geziyorlar..


Çamur eğlence kaynağı,kanyon duvarlarına çamurla yazı yazmakta revaçta.Çamurla yazılanlardan güncel bilgilerinizi tazeleyebilirsiniz çamurla yazılanlar ;Fuck İsrael,Şampiyon Bursa,evli mutlu çocuklu ,kılıçtaroğlu,durmak yok yola devam,üç hilal Zat_ı muhterem'de adımı yazarken görünüyor fotoğrafta :)


Kanyona girmek üzere elele tutuşup geçebiliyosunuz.Derin değil ama soğuk,su kuvvetli,birkaç maceracı arkaşa akıntıya doğru yüzüyorlardı.En son savrulduklarını gördüm sanıyorum onları son görüşümüzdü :)

Saklıkentin yoldan görüntüsü,ne kadar sakin görünüyor.Oysa suyun kaynağını görünce bu sakinliğe inanamıyorsunuz.

Parmakarası terlikle gelmek ne kadar sağlam olursa olsun büyük hataymış.Siz siz olun yürüyüş tipiş bir sandalet edinin bütün tatil boyunca lazım oluyor.Gerçi sadece kanyonda yürümeniz için özel lastik ayakkabılar satılıyor onlardan da alabilirsiniz.Su o kadar soğuk ve sabit durmak o kadar güç ki çok kasmışım kendimi ayakta durabilmek için


Farketmeden çok yoruluyorsunuz. Geziden sonra suyun üstünde ki bu minik bölümlerde birşeyler yemek çok keyifli.Turistler güneşlenmek için bile kullanıyor.Fiyatlar bulunduğunuz şartları şehirden ne kadar uzak olduğunuzu düşündüğünüzde çok çok uygun.Tavsiyem bu bölgede geziniyorsanız asitli içeçeklerden uzak durmak ve her mevsim taze bulunan portakal suyu içmek.Nerede kalırım neler yer içerim diyenler için Saklıkent Gorge


Bütün bir gününüzü ayırmayın sıkılırsınız.Görmek gerekir diye düşünüyorum bir daha gidermisin derseniz evet diyemem. Rafting yapabilirsiniz,bünye kaldırırsa kendinizi akıntıya bırakabilirsiniz,yürüyüş yapıp bol oksijenle ciğerlerinizi sevindirebilisiniz,su üstündeki kafelerde kafanızı dinleyebilirsiniz..


7 yorum:

yesilerik dedi ki...

delimisin butun bır gunu degıl butun bır haftayı gecırebılırım ben orda suda bır kac dakıkadan fazla durmak g.t ıster evet ama cok guzel bı yer ya keske tekrar gıdebılsem helede ordakı cafelerde hamakta yatıp kılonun verdıgı agırlıkla hafıf popnun o soguk suya degmesı ve sallanmak yokmu..
ahhh nasıl cektı canım

)-( Asabi BalıK )-( dedi ki...

Offff, ya özlemişim oraları. Karpuzu koyacan çatlıyacak, buz gibi yiyeceksin. Karnın doyduktan sonra da altından su akan sedirde ayaklarını uzatıp güzel çayını yudumlayacaksın. Ama iznim yoooook :(((

Efsa dedi ki...

Yürüyebileceğim her yeri seviyorum. Kapadokyada da böyle kanyonlar var yorucu ama çok zevkli geçiyor.

Robin Goodfellow dedi ki...

oooh görmek bile yetti, biz de bu ayın sonunda fethiye'ye gideceğiz , saklıkent gezilecek yerler listesinde ;)

April dedi ki...

Çok güzelllmiş üfürükcüm :)

Witchie of Stars dedi ki...

Ne güzel gezmişsiniz! Biz de benim yüzyıllık hayalimi gerçekleştirip Pamukkale'ye gittik ama yazamadım ki bi türlü! Ne güzel bir ülkemiz var!

Akustik dedi ki...

çok güzel paylaşım olmuş tşk. ederim

Related Posts with Thumbnails