Tatilden Kalanlar...

3 Ağustos 2010
Evin içindeki sobada,ocakta adı herneyse orada yapılan gözleme.. Denizden gelmiş,acıkmış açlıktan gözü dönmüş ama sıcaktan farkedememiş bir geline "otlu gözleme" ikram eden,gözlemeleri pişirmekle uğraşma yemeğini ye,acıkınca sinirlerin bozuluyor başkabiri oluyorsun diyen bir kayınvalide.. Şanslı bir gelinim değil mi.. :D


Arabanın içinde fotoğraf çekmeye çalışan ve başarılı olamayan bir kız.. Manzara "Ölüdeniz" Ölüdenize giden yol en az Ölüdeniz kadar güzel.. En az Ölüdeniz kadar cıvıl cıvıl ama bir taraftan da asil bir şekilde sakin..

Zat_ı Muhterem nereden bulmuş etmiş ki benzin istasyonunda.. Tuvaletten çıkıp bir dal gülle karşılaşan kaç kişi vardır ki..? Eve çiçekle gelme oranı %5 olan bir insan tuvaletten sonra sizi çiçekle karşılarsa "kuzum başına güneş geçti senin,arabayı ben kullanayım mı" diye sizde sorarsınız değil mi ..?


Olimpos'da bir mısırcı.. Pişerse "pişti taşı" pişmemişse "hazır değil" taşı koyuyor tencerinin üstüne.. Fotoğraf çeken şu garip turist kıza ise kikirdeyerek bakar bu minik bıcırık mısırcılar..Memleketimin zeki insanı..

Ölüdeniz'de " Algida" sponsorluğunda güneşlenme.. Ülkemin milli parkına 14 liraya girebilir,20 lirayada güneşlenebilirsiniz.. Manzaraya bakar iç çeker,sisteme bakar küfür edersiniz.Vergisini verdiğim çakılda güneşlenmek için para vermenize acır,Ya Rabbim bu denizi yaratıp bu ülkeye nasip etmen sınav mı ki diye düşünürsünüz..

Yayladan gün batımı.. Fethiye'de oturan bir kırsal ahalinin yaylası niye Burdur'da olur ki.. Burdur'u da görmüş olduk.. Günbatımını yakalamak da ballı-kaymağı..


Sen nasıl bir keçisin..! Bu kadar iri keçi mi olur,o ağaçlar olmasaydı dağın başında bizide yer miydin acaba..? O nasıl zıplayış,maşallah buraların inatçı keçileri meşhur biliyorum da zat_ı muhterem'in zaman zaman kör inatlarından sebep.. ama bu çok fena yahu..


Oyy bu kuzucuk doğalı 24 saat bile olmamıştı tanıştığımızda.. Annesinin yanında hiç ayrılmıyormuş,sürekli emiyormuş,insandan da kaçmıyor hiç,sev beni diyor resmen.. Bu arada sürünün sahibi hanım,beni kenara çekip az beklersen sana süt veririm dedi.. Sonra da "satmak için değil,kısmetinizde var demek ki,ikramsız olmaz,durup kuzuyu sevmeye gelmişsin" dedi.. Yüce gönüllü bir milletiz biz,hala öyleyiz..


7 yorum:

Joey Potter dedi ki...

Zatı Muhteremin romantikliği şahane ama allah her kadına nasip etmez yani :D Tuvalletten çıkınca seni gülle karşılayan bir eş... Senden yemek beklemek yerine, seni doyurmayı düşünen bir kayınvalide Kesinlikle çok şanslısın :)

e. t. dedi ki...

Fethiye'de oturan bir kırsal ahalinin yaylası niye Burdur'da olur ki...
sorusuna cevap veremiyeceğim ama bir Burdurlu biri olarak yazında Burdur adının geçmesine şaşrıdım ve sevindim :)
her ne kadar sen yaylanın Burdur olmasına çok sevinmemiş gibi görünsende ;)
Burdurlular Burdurun kendinden daha güzeldir. (kişilik olarak :P yok aslında tipleride güzeldir de, benim burada vurgulamak istediğim iyi insan oluşları :PPP )

O keçiye gelince;
bulunduğu bölgeye teke yöresi derler, O keçiyede teke. O zıplayışda ancak tekelerde görülür. Folklor oyunlarına bile konu olmuştur, "teke zortlatması" adıyla.

yorumun boyutu senin postuna erişmeden burada noktalıyorum.

Üfürükten Prenses dedi ki...

@joey:Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın..


@e.t.:aslında burdur ile bir sorunum yok.yaylaya gittik yol da uzun sürdü ondan garipsemiş olabilirim :P fethiye ile arasında bağlantı kuramadım ondan belki de..

burdur merkeze gitmedik bir ilçesine gittik altınyaylaydı galiba ilçeden öte köy gibiydi.. halk sakin yardımsever.. kasap hiç üşenmedi gitti kuzu buldu bize kesmek üzere..

keçi hakkında teke hakkında yani bilgim yoktu teşekkür ederim..

Sevtap dedi ki...

ay ben yerim bu kuzucuğu

)-( Asabi BalıK )-( dedi ki...

3 yaz ölüdeniz ve çevresinde çalıştım. Biz o maaşla lagüne denize girmeye gidemezdik. Bedava olan plaj kısmında girerdik. Nasıl acı bilirim.
Bir daha ne zaman gidebilirim acaba?

LoLLa dedi ki...

Allahiiiiim ne cok ozlemisim guzeller guzeli yazilarini ohh icim acildi be ya :) ayrica da bu yazindaki her bir seye ayri ayri masallah diorummmmm en icten gulucuklerimle .)

daksit dedi ki...

yalappim çok tatlı kuzucuk... yerim ben onu dicem de yanlış anlaşılmalara mahal vermiyim. :D
bu arada bu yazıyı okurken acıktığımı fark ettim... gidiyim, karnımı doyurma vakti gelmiştir.
ne zamandır buralarda yoktum (6 ay oldu dile kolay), içim açıldı yazıları okuyunca...
sevgiler...

Related Posts with Thumbnails