-Kullan Kullan Bitmez Maşalar-

14 Aralık 2010

Bazı konuları gazı kaçtıktan sonra yazıyor olmam.O hararetle biraz kaba olduğuma karar vermemdir.Çok uygar öğrencilerle çok duyarlı siyasetçilerin dalaşı,arada kalan polislerin yaşadıkları günlerce bolca malzeme olurken en popüleri elbette 19 yaşındaki ve darp ile bebeğini kaybeden kızımız oldu.

Ne güzel hikaye,kreması ye ye bitmiyor.Hem seks hem duygu hem nefret hem şiddet hem de aşk var içinde.. Hepsini biraraya getirmek için bir tarafını yırtan medya daha ne isteyebilir ki..? Gözleri pır pır dolan akıtmak için ise biraz daha acıtasyona ihtiyacı olan köşeyazarları,kızı karşısına alıp "demek polis vurdu ve düştü bebişiniz" diye 94 kere tekrar eden sesli-sessiz cık cık cık şeklinde söylenen kafasını sağasola sallayan tarafsız olduğumu göstermek için susuyorum ama ahh şu haberkanalında sunucu olmayaydım demeye getiren insanlar.. Hepsi mutluydu.Bir şekilde bebekten kurtulan 19 yaşındaki üniversite öğrencisi hamile kızımızda mutluydu.Onu bacaklarının arasından ibaret gören erkek arkadaşıda mutluydu.Ulan bu polis darbesiyle düşük yapan kız olayı süper oldu diye aylarca yıkanmamış saçını sakalını kaşıyan "yoldaş"ları da mutluydu.

Canlı yayında çıkıp üniversite öğrencisiyim,bebeği de polisin darbesi düşürdü diyen bu hanım kızımız,üniversite öğrencisi değildi.Üstelik bununla birlikte aynı gün gittiği hastanede kürtaj yaptırıp düşmemiş bebeğini aldırmıştı.Eee ne oldu şimdi..? Polis aklandı mı..? Tek sorun düşmüş bir bebekse sorun ortadan kalktı mı..? Bir insan evladı çıkıp da, lise terk bu hamile kızı kim aldı buraya geldi,bu kızın burada işi ne,ne biçim adamsınız siz dedi mi..? demedi..
Yoldaşlarım diye bahsettiği şerefsizlere dönüp bir kez baktı mı bu kız 19 yaşındayım niye maymun ettiniz medyaya anam-babam var benim hak mıdır bu dedi mi..? Erkek arkadaşına dönüp sevgilim biz bu çocuğu niye aldırdık,zaten düşsün diye eyleme gelmemişmiydik dedi mi..?

Karikatür bir harika..


Bu öğrenci örgütleri nasıl bir sisteme sahipti ki lise öğrencisi bile olmayan,siyasetten zerre anlamayan,hamile bir kadını alıp savaş meydanını ortaya.Bu kız hangi beyinle elindeki sopayı polisin gözüne sokar ardından da tekmelenir..? Niye yapar bunu,Vatan aşkı mı hmmm .. Bu adamlar mı talip üniversite yönetimine..? Bize de söz hakkı verin diyen bunlar mı..? Hayy tüküreyim böyle zihniyete..

İsterseniz cehennemin dibine gidin,,Her ülkede iradeye karşı yapılan her türlü saldırı aynı şekilde cevap buluyor.Şimdi benim gidip suratı patlamak istediğim adamlar var çoook süslü koltuklarda oturuyorlar.Ne yapayım gideyim mi..? Akıl var mantık var Allah aşkına.. Sbf'ye girmek yüksek performans ister bu ülkede,sağlam bir eğitim hayatı,güzel bir kafa gerekir puan açısından.O okula girmek isteyen hayatını kurtarmak isteyen emek veren çabalayan onca insana hakaret değil midir bu..? Sbf'de bu mu öğretilir,siyaset bu mudur..?

Ne olur biliyor musunuz bundan 10 sene sonra... Şimdi atıp tutan zibidilerden babası kodaman olanlar 10 sene sonra uslanır,şimdi emperyalist buldukları şirketlerde koltularını bulur.Bu günleri ne günlerdi ulen bir polisin ağzını dağıtmıştım diyerek övünür.Gariban olan tayfa ise siciline eklenen damgayla yaşar,zar-zor okutan anasınababasına muhtaç olur,bir baltaya sap olamaz bir hayat kayar gider.Hangi ateşli eylemci şu an nerede siyaset yapmaktadır söylermisiniz..? Bu kadar vatan sevdalısı bu arkadaşlar ülke siyasetine ne katmıştır.Ne katmıştır ki biz kaç yıldır aynı türden siyasetçilerle ve siyasi yapıyla geçinip gidiyoruz.. Niye akp'nin zihniyetine mahkum oluyoruz..?

Polis'in tavrı için ayrıca bir konu yazılabilir.Bazen kraldan çok kralcı olmak halkla polisi karşı karşıya getiriyor.Polis de büyük hatalar yapıyor,telafi edilmez kralcılıklara gidiyor.Üniversitede polis istemiyoruz diyen süpersonik örgütçüler ne olsun istiyor üniversitede onu bunu köşede sıkıştıran beyinsizlere mahkum olsun mu istiyor bütün üniversite öğrencileri..?

Biraz kafalarını çalıştırsalarda az buçuk ilerlesek,çok vatan sevdalıları çok çalışsalarda gururlansak.. Yumurta atmakla kim hangi demokrasi atılımını yapmış anlatsalarda öğrensek...

3 yorum:

éLLa Çiça dedi ki...

yine harika bir yazi. ustune söylenecek söz yok..

Adsız dedi ki...

Canım benim kalemine yüreğine sağlık yine duygulara düşüncelere tam olarak tercüman olan Tek Kelimeyle Harika bir yazı yazmışsın ...

iffetin günlüğü dedi ki...

bende sana katılıyorum prenses..ellerine yüreğine sağlık..

Related Posts with Thumbnails