"Dolu Düşün Boş Konuş"-Zoraki Tiyatro Ziyareti

21 Ocak 2009
kafama birşey taktıysam onu yapacağım.. onu yiyeceğim ,onu giyeceğim,oraya gideceğim.. artık herneyse o,eğer yapmazsam kendimi yetersiz hissediyorum..uzun zamandır dolduramadığım başarı duygularımı böyle tatmin ediyorum galiba..

sosyal ortamlara karşı pek soğuk olan zat_ı muhterem'e "bak tiyatroya gideceğiz psikolojini hazırla "dedim.. nesini hazırlayacak ne manyak bir çiftsiniz siz diyenlere şunu söyleyebilirim ki zat_ı muhterem ilk kez gideceği her ortamdan daha gitmeden nefret eder,gittikten sonra da "üfürük artık hep buraya gelelim olur mu" der? restaurant,sinema,cafe-bar,mesire yeri vs.. sosyal değil,kalabalık sevmiyor,yenilik hiç sevmiyor..evinde sonsuza dek yaşayabilir,bir tek arada sırada deniz görsün yeter.. ama ben tamamen ondan farklıyım..



"Dolu Düşün Boş Konuş"

Yazan:Steven BERKOFF
Çeviri:Haluk BİLGİNER

Oynayanlar :
Frank: Orhan Kemal AYDIN
Donna: Yonca CEVHER YENEL
Kaynana: Munis DÜŞENKALKAR
Henry: Çetin ETİLİ
George: Ali Rıza KUBİLAY
Yunus Emre Kültür Merkezi

"benim içim dışım birdir,patttt diye yüzüne söyleyiveririm herkesin hatası" diyenlerin bile gerçeği söyleyemedikleri yaşatımızda.. iç sesimizle dış sesimizin ne kadar çeliştiğini anlatıyor oyun.. komik bir dille anlatıyormuş ama bize pek komik gelmedi :)


oyuncuların yeteneklerine diyecek yok fakat ingiltere'de yılın komedisi ödülünü almış bu oyunla anladım ki.. türklerin yabancı milletler ile espri konusunda pek ortak noktası yok..

ara ara acaba zat_ı muhterem'in "hadi üfürük bak "bay evet" gelmiş,ona gidelim " teklifini reddetmese miydim acaba dedim ama? olsun yine keyifliydi.. bundan sonra daha sık ama daha çok araştırıp gitmeyi düşünüyorum..


ayrıca bizim bulunduğumuz salonun ve aynı anda başka bir oyunun oynandığı salonun tıkabasa dolu olduğunu,yer bulamayanların geri döndüğünü bizim milletimiz tiyatroya gitmiyor diyenlerin pek de gerçekçi olmadıklarını kriz zamanında bu ilgiyle yalanlamış oluyoruz..

8 yorum:

Pilli-Cadi dedi ki...

bircok seyi yapmayi severim ama tiyatroya ben de pek sicak degilim prenses ya ne biliim iste böyle bir türlü sevemiyorum.

babegazelle dedi ki...

tam tiyatro aşıklısıyım ama ben de bu aralar hep ihmal ettim i hatırlattın üfücüm benim de canım çekti dt yolları görünür umarım bana gene:)))ben de katılmıorum kan ağlıo derler derler ben ne zmn gitsem dt full oynar ii bişi ama tabii:)))

stickman dedi ki...

valla tiyatroya bırak izleyici gelmiyo lafını, ilave sandalyeler ekliyolar burda. yani millette bi tiyatro aşkı sorma gitsin :) bilet bulmayı başarana üstün başarı madalyası filan takmak lazım.

Selin dedi ki...

tiyatro salonlarımızın az olmasının da kalabalık olmasında etkisi büyük. bence çok büyük bir kitle yok ama gidenlerin çoğu gerçekten seven bir grup insan sanırım, her fırsatta gidiyorlar. kendimden biliyorum ayda 3-4 kez gidilebiliyor :) benim gibi sık sık giden ne kadar çok insan olduğunu da düşünerek tiyatro seyircisi çok fazla olmayabilir, ama giden kitle çok bağlı ve salonlar az, o yüzden tiyatrolar kalabalık diye utanmadan iddia ediyorum :D

BayanSe dedi ki...

Olsunnn.tyatro iyidir.Oyun kötü de olsa iyi de bazen gidebilmek de önemli..burada tiyatro değil sinema bile yok:)

Üfürükten Prenses dedi ki...

@cadıcım:niye acaba? şaşırdım.. bence tam keyif alacağın bir oyuna gitmedin,yada gittiğin ilk oyun kötüydü.. bende müzikal falan sevmem böğğ kaç kaç :)

@babe:dt beni şaşırtıyor çizgisiyle.. ne bileyim ben daha sığ şeyler bekliyordum,oyunları inceledim gayet hoş!

@stickman:bizim gittiğimzde de eklendi,ilave sandalye.. güzel elbette böyle görmek..

@sln:farklı bir bakış açısı.. haklı olabilirsin.. istanbulda ki oran diğer avrupa şehirlerini geçiyormuş öyle biliyorum ama anadolunun durumu vahim..

@trefl two:orası neresi onu da söyleseydin keşke :)

efsa dedi ki...

puff yıllardır (3 yıl) gitmemiş biriyim en çok operayı istiyorum yine de.

ama benze bazen sevgilin gibi olabiliyorum, gittiğim yerden çok çabuk sıkılan biriyim ve evimi özlüyorum. koltugumu battaniyemi özlüyorum vs. gibi gibi uzuyor listelerim. Sonra da aa ne güzelmiş dimi? diyebiliyorum salakça

RoNaLDiNHo dedi ki...

ben walla sinemayı daha çok sefiyom... Tiyatro zaten herzaman olmuyo...

Related Posts with Thumbnails