(H)aloooo!

9 Ocak 2009
diyalog :üfürükten prenses ve telefondaki beyinsiz..


t.b: halooooo!! halooooo!!! kimsin?

ü.p: kimi aramıştınız?

t.b: kimsin beya,hasanı versene sen bi!

ü.p: yanlış numara ..yanlış..

t.b: yaa sabah sabah canımı sıkma 257.... değil mi orası ?

ü.p: değil 227.... burası ..

t.b: çok konuşma,yanlış aradın desene,para yazıyor!!

ü.p: peki..

30 saniye sonra..

ü.p: efendim..

t.b: yine mi sen çıktın kan.ık!

ü.p :*/7fh87fg8h7d7h74g8hewfgs!!

telefon numarasının göründüğünden habersiz ev telefonumuzdan bizi arayan bu şahsiyete bugün başına gelebilecek en kötü şeyi yaptım ve emekli,sıkıntıdan patlayan,psikopat babama devrettim onu.. şu an da acınacak durumda zira hala babam ona"benim ka.cık olma nedeni mi soruyor"

100 yıl olmuş telefon türkiye'ye geleli.. yani bu topraklara geleli :) hala öğrenemedik telefon kullanmayı.. yahu 100 yılda adapte olamaz mı insan ? açlıktan nefesleri kokanlar gidip 1000dolarlık telefonları almayı biliyor,ama o telefonla konuşmayı bir türlü öğrenemiyor..

bir dönem turkcell faturalı bir hat kullandım 533ile başlıyordu aynı numaya sahip 532ile başlayan bir beyefendiyi arıyordu kadınlar.. ve her arayan benim ömer beyin nesi olduğumu sorguluyor,imalarda bulunuyordu.. oldukça sıkıcı günlerdi,bir tanesi ömer'in peşimi bırakmamı bile istedi,azıcıkta tehtid etti,ömer'i hala merak ederim :) ankara'da yaşayan bir iş adamıymış,ömer bunu okuyorsan ses ver ehi ehi :)

telefon hadiselerim bununla sınırlı değil elbette.. hatırlarsanız bir ara "telefondan sevgili bulmak" gibi bir ilişki başlangıç türü vardı.. telefonunuza yabancı birinden gelen mesaj ile sohbet başlar,seslere aşık olunur(!) ardından da görüşülürdü.. bizzat bu tarz birşey yaşamasam da bu yolla evlenen çok kıymetli,eğitimli,aklıbaşında kimseler tanıdım...

üniversite ikinci sınıftaydım.. tesadüf eseri de evdeydim,okulda değildim tatildi galiba.. telefonuma bir mesaj geldi "hüseyin kardeşim,erzincan'da askerim ben,bu telefonu da yeni aldım,naber koçum" gibilerindne bir mesaj cevap vermedim.. sonra aradı açtım,yanlış numara demek için elbette.. bu sefer telefondaki erzincanlı asker arkadaşımız bana ışık hızıyla aşık oldu,dünya üzerinde karşıdaki kızın tek cümlesi ile "yanlış numara" cümlesi ile bu kadar seri bir aşık daha var mıdır bilemiyorum :)

sonra işler karıştı.. ben bir daha telefonu açmadım elbette,mesajlar devam etti.. bir süre önemsemedim ..ama sonra daralmaya başladım,çünkü yavaş yavaş argoya kaçmaya başlar ifadeler vardı.. yine babama devrettim.. babam bir genelkurmay başkanı ifadesiyle konuştu,handsfree açtık.. hepimiz dinliyoruz görüşmeyi,çocuk askerlik yaptığı birliği,adını bütün bilgilerini verdi.. babam bak yalan söyleme şimdi arıyorum birliliğini dedi.. "tamam komutanım,ben sadece dertleşmek için şey etmiştim "falan gibi cümleler kuruyor.. olay kapanıyor,3-4 gün sonra bir mesajla daha karşılaşıyorum" ayıp ettin,o kadar şey paylaştık,sattın beni,komutanıma sakın söyleme bu mesajı,senin gibi kalpsiz bir kız için askerliğimi yakamam " bu çocuğun bu halini,özgüvenini hiç unutamam .. 2004 yıllarında erzincan'da askerlik yapan şahsiyet adını unuttum.. :)

bir de benim mallıklarım var tabii.. turkcell'in webmesaj hizmetini kullanıyorum,ilk mesaj ücretli geri kalan 15 mesaj ücretsiz..okuldayken,yurttayken hatta.. odada sıkıntıdan patlıyorum,oda arkadaşım ikinci öğretim mesaj atıyorum ona :"yavrum gelirken profiterol alsana","bizim geri iktisatçıya baksana,okulda mı,okuldaysa geleyim ya ","çocuk pas verdi mi lan sana",benim bürokrasi notlarını sivilceli çocuktan alsana"," rakı beyazı ojem nerde ka..r ,bulamıyorum dolapta :P " türünden salakça mesajlar atıyorum fakat bu mesajları tek bir rakamı farklı yazarak başka bir adama attığımın farkında değilim.. adam artık hayatımda her detaydan haberdar beni arayıp,buluşma teklif ediyor ve ben yerin dibine giriyorum..

sanırım bir 100 yıla daha ihtiyacımız var..

29 yorum:

Amatör Gezgin'in Gezi Notları dedi ki...

O asker olana çok güldüm ya. Kimbilir ne hayaller kurmuştur askerde. anlatmıştır benim sevgilim var diye :))) Benim de ev telefonuma biri dadanmıştı yıllar önce. Evde olmadığım zaman telesekretere mesajlar bırakıyordu manyak. Her cins var yani...

Selin dedi ki...

çok eğlenceli bir yazı olmuş :)
Epey zamana ihtiyacımız var telefon denen teknolojiye tam anlamıyla alışabilmek için, çok haklısın o konuda...

41 kitchen dedi ki...

ERzincandaki askere hayran kaldım. Senin için askerliğini yakamazmış oyy kıyamam yaa vatan sağolsun be Erzincanlı=)

41 kitchen dedi ki...

hımm bir de benim de böyle çok hikayem var bi gün ben de yazarım belki:Pp

RoNaLDiNHo dedi ki...

Sende bırakcaktın ömerin peşini.. (ahahaha)
Walla zawallı askerin hayellerini yıkmışsın oda ewlenip yuva kurmayı hayal ediyoedun kesin.. Askerliğin bi kötü yanı war tüm koguş kulak misarifi olur istemeden... :}}

Feride Nizamettin dedi ki...

Akşamüstü akşamüstü sen beni güldürdün allah da seni güldürsün Ü.P. A'yı küçük harf yazdım çarpılır mıyım acep..

Benim bu telefon iletişiminde en tilt olduğum şey arayan kişinin kendini tanıtmadan benim şeceremi öğrenmeye kalkması. Telefon çalıyor açıyorum :
- Alo kimsiniz?
Salak sen aradın beni, kim olduğumu bilmen lazım esas kimsin?

iyi haftasonları, sevgiler. emekli babalar da ne güzeldir di mi, bende de var birtane 2 haftadır görmedim özledim valla :)

Adsız dedi ki...

senin babanda da iyi iş var hee. ne güzel korkutmuş çocuğu çok güldüm okurken.

Pilli-Cadi dedi ki...

hehehhe ömer beye cok güldüm yaaa

Onur dedi ki...

ufakken 9 - 10 yaşında telefonla millete şakalar yapar gülerdik. Hiç unutmam bir keresinde açtım saçma saçma konuşuyorum, bi baktım karşımda annanem terbiyesiz şeyler sizi diyor. Hemen kapatmıştım teli, aklıma geldikçe çok suçlu hissederim kendimi hala :)

BD dedi ki...

ben lisedeyken sivrizeka bir arkadaşım telefon sapığına aşık olmuştu. bizi zorladı gel gidelim buluşalım diye, 3 kız gittik 2 abazanı görmeye. görünce de tüydük tabi. şimdi konuşmuyorum o arkadaşımla ama bende yarattığı psikolojik buhranı unutamam.

daksit dedi ki...

Ahahahaha hiç başıma gelmedi böyle şeyler.:) Telefonla pek işim olmadığı için galiba. :)

Primarima dedi ki...

Süper bi yazı olmuş çok güldüm...neden güldüm çünkü bana yapılan ve benim yapdığım dünya kadar salaklık geldi aklımada ondan.Gerçekden bir 100 yıl daha lazım doğru diyorsun.

GeCe dedi ki...

of of sonuncu hatıran kötüymüş ama diğer yandan telefonla yaşanan bu anıların en eğlenceli tarafı hiç bir zaman kim olduğunun bilinmemesi

Robin Goodfellow dedi ki...

bir de arayıp telefona üfleyenler üfletenler vardı :D

Böcek dedi ki...

-alo kızım orası sigorta mı
-yok amca ev burası ev!
-kızım sigortalatmıyorlarmıymış ya bunu numaradan?
-hönkk!:Pp
mazi işte,malzeme bol bu telefon işlerinde prensesim:D

Üfürükten Prenses dedi ki...

@boogie:kesin bir dönem sevgilisi olmuştum ona göre ehi ehi :)

@sln:teşekkür ederim canım..

@htc:askerlik yakılacak kız değilim ben kalpsizim :)
senin hikayeleri de çok merak ettim..

@ronaldinho:asker aslında çok geyikti cidden ama ne bileyim ilgilendikçe ümitleniyordu.. küfür etsen kız bana aşık diye düşünüyor mesela :)

@pisikopati:emekli babalar kabus gibi,böhüü :(

@cadıcım: bende güldüm..:)

@gülcan:benim baba psikopat :)

@forsaken:bizde bankaları arardık o zaman bankaların bedava numaraları vardı :P yok anlatmıyayım az buçuk saygımı da yitirmeyeyim blogda :)

@pijamalı kontes:iyi cesaret valla,iyi ki üç kız gittiniz.. başınıza bişey gelmeden atlatmanız gerçekten iyi..

@abraxas:telefon kullanmıyormusun şekerim? niye ki?

@primarima:teşekkür ederim,en kısa zamanda senin de yazmanı merakla bekliyorum..

@gece:buraya yazmadığım birkaç fena anım daha var :P

@puck-robin:o neydi ya! cidden vardı.. üflerlerdii bizde dinlerdik salak gibi.. bizdeki de ayrı mallık :)

@böcek:sen işi bilmiyorsun böcekim.. hemen amcaya bir sigorta bosu verecektin ehi ehi :) ama yazık yaa,amcaya da üzüldüm şimdi :)

LoLLa dedi ki...

"zira hala babam ona "benim ka.cık olma nedeni mi soruyor"
ohhh cok iyi olmus yahut hala oluyo ahlaksız terbiyesize !

Cocukla Cocuk dedi ki...

çok ama çok hoşsun:)) erzincanlı asker ve özellikle su mesaj attıgın diger kişiden de dinlemek isterdim bu hikayeleri:))sevgiyle kal

bi dost dedi ki...

babanı ayakta alkışlıyorum ya :D

sana da çok güldüm prenses, dalga geçtiğin duruma düşmüşsün ahaha :D

Amélie Poulain dedi ki...

Bana da birisi yanlışlıkla(!) kontör yollamıştı. Sonra nasılsa özür dilemek için (nağalaka özür?) aradı ve birdenbire Cupid'in aşk oklarına yenik düştü. Bak sen şu işe!

Yalnız şu "bakın beni yanlış anlamayın, sadece arkadaş olmak istiyorum. sesiniz çok hoş gerçekten..." meselesi çok bayatadı; yeni bir yol bulsunlar. Olmuyor böyle ama aaa...

Adsız dedi ki...

çol güldümmm :))) sabah sabah iyhi geldi valla..

tuba dedi ki...

prensescim neler yaşamışsın yahu! :D özellikle sonuncusu bitirdi beni :))

Adsız dedi ki...

Lisedeyken bizim kızların birinden diğer bi kız arkadaşımın numarasını almıştım. Salakcıgım arkidişimde yanlış kaydetmiş noyu vermişti öle ben bi haber. Bizim kıza diye güzel sözler filan atıom msj atıom nan bize gelsene filan bizimkinde çıt yok. Bi gece yine ben böyle abuk sabuk bi söz yazıp atmıştımki telefonum caldı baktım arkadaşım arıo. Açtım böyle alüüü filan diye aha oda ne kadının biri bagrınıo ulan o...pu bırak kocamın peşinide sen benim yuvamımı dagıtcan yolarım seni iki tane cocugum var benim babasızmı kalsınlar anlatmaya calışıyorum anlamadı. Yüzüme kapadı. Sonra ben salak telefon ettim geri özür diledim durumu anlattım ama kadın benden özür dilememişti şimdi ben bunu niye anlattım bilmiom ama senin telefon olaylarından daha beterdi benimki prensesim bea hahaha :D

Ukturk dedi ki...

benim başıma niye ble şeyler gelmez ki.Mesela yanlış numaraya mesaj göndereyim karşıdaki güzl bir abla olsun falan hep doğru yazarım şu numarayı :P:p kısmet yok:D

efsa dedi ki...

akşamımı neşelendirdin prensesim teşekkürler, bizim biraz daha fırın ekmek olayı yapmamız lazım.

Adsız dedi ki...

yanlış numara muahbbeti süperdir,bizim evide çok arıyorlar ,ve genelde muhabet şu; alo orası süzer mi?. bıktım değil demkten,en sonunda sahte bilet kesmeye başlıyacağım,tşkler paylaşım için üp.uzun süredir blogu takip eden bir okuyucunum ilk yorumum.
ninorly

ella dedi ki...

haha çok komik bir yazı olmuş. benimde vardı böyle telefon sapıklarım. başta önemsemiyorsun ama sonra canını sıkabiliyorlar. ozamanda pası ailenin erkeklerine atmak en mantıklısı gerçekten :))

pRncfRn dedi ki...

Hahaha 1000 yıl bile yetmez bunlara, adamı zorla deli ederler. Ben de bir kere yanlışlıkla aradım bir evi fakat ekranda gördüm 'tüh bi numaraya yanlış basmışım' dedim ancak çoktan 1 kez çalmıştı. Meğer çıkmış numaram da, Tanrı'm günde mütemadiyen 3 kere beni arayıp bizim telefonu aramışsınız dediler, deliriyordum!

böcük dedi ki...

senin yaptığın en güzeliymiş ehehii ehiii :D yaşanabilitesi mümkün olan dumur durumlar işte :p

Related Posts with Thumbnails