Ölmeyi Haketmek!!!

3 Ocak 2009
Yazmamak için çırpındım durdum.. ama dayanamadım.. yılbaşı gecesi sıradan her öğrencinin yılbaşı gecesi olmasa dahi yapabileceği sıradan bir eğleceyi yapıp ardından doğalgaz kaçağı ile yaşama veda eden 7 genci hepiniz okumuş,dinlemişsinizdir..

Suçlular,ihmali olanlar aranırken yapılan açıklamalar iyice mideleri bulandırdı..

ilk tepki vakit gazetesinden geldi;

"filistinde ki acılara rağmen yılbaşı eğlencesi yapanlar faciaya neden oldu..???"

7 gençten bahsediyor,ölmüşler ama faciaya neden olan da bizzat kendileri,yani yılbaşı gecesi eğlendikleri için ölmüşler.. Allah onları bu yüzden öldürmüş? şimdi kalbinde zerre Allah inancı olan bir insan evladı bunu bana açıklayabilir mi? madem bu 7 genç yılbaşı kutlaması nedeniyle Allah tarafından cezalandırıldı ve öldürüldü(tövbe haşa) peki,Kuran kursunda eğitim alan o yavrular,binanın altında kalarak niye öldü? o bina neden yıkıldı,Allah Kuran öğrenmelerine mi kızmıştı,bu yüzden mi aldı canları..?

Ardından Ankara Doğalgaz A.Ş (eski)müdürü Veysel Karani Demir olayın ardından yaptığı açıklamada.. kendisine neden kravat takmadığını soran gazeteciye "bir kravat hediye et de takayım,ölen gençler yarı çıplaktı" dedi..


kanınız donuyor değil mi? 7 tane genç,ihmal yüzünden ölmüş ve arkalarından sorumlu olarak hesap vermesi gereken yetkili öğrencilerin cinsel ilişkide öldüklerini ima ediyor.. tekrar ediyorum ölmüş bu kimseler..


farz edelim ki o ev fuhuş evi olsun..farz edelim ki o evde 7 genç değilde fuhuş yapan kadınlar ve erkekler ölmüş olsun.. yine ihmalden doğalgaz kaçağından ölmüş olsunlar.. ne fark eder,ölenin namusu şirketin ihmalini örter mi? yani o gün o evde o gençler değil de evin sahibi anne ve oğul ölseydi ne açıklama yapılacaktı?

ayrıca eve ilk giren çilingir gençlerin çıplak olmadıklarını,birkaçının muhtemelen zehirlenmeden etkilenerek gömleklerinin yakalarını açmış olduklarını açıklıyor.. sevişmiyorlarmış yani öldüler ama yine de namusları kurtuldu eski doğalgaz müdürünün gözünde.. ha yılbaşı partisi yaparken ölmüş,haa zikir yaparken.. ne fark eder,sen görevini yapmamışsın ve ölmüşler..


bu ülkede yaşamak bana ağır geliyor,ruhum,zihniyetim ,beynim kaldırmıyor.. ölen gençlerden birinin annesi olduğumu hayal ediyorum,evladımı kaybetmişim ,birisi çıkıp "ben görevini yapmayan bir yetkiliyim,kahroldum" diyeceğine,"ölen gençler namussuzmuş,hakkettiler ölmeyi" diyecek,ne yaparım bilmiyorum..

istifa etmiş müdür.. ne fark eder ki cuma'ya gideceğim diye basın toplantısı bitirecek kadar müslüman gibi davranıyor,senin ihmalinle ölmüş gencecik insanlara namussuz diyorsun..


Allah,hepimize bu ülkede yaşama gücü versin..

40 yorum:

41 kitchen dedi ki...

Aynı konudan yazmak için bi sinirle açtım blogumu. O sırada gözüme takıldı yazın. Vazgeçtim buraya yazmak istedim. Öyle canımı sıktı ki. Nereden başlanır bilmiyorum...Bu nasıl bir zihniyettir ki Yalova depreminde de birileri çıkıp ''eğlence merkezlerinin çok olduğu yerde deprem oldu'' demişti. Ben o zamanlar küçücük bi çocuktum. Ama depremin bir doğa olayı olduğunu, ve öldürücü olanın deprem değil, yapılar olduğunu biliyordum. ama o adam bilmiyordu! Şimdi bu çocuklar söylemeye sinir oluyorum ama TUTUNKİ ÇIRILÇIPLAKTI... Ulan haysiyetsizler bu çocukların anası babası acı çekiyor. ciğerleri yanmış, böyle bi laf hangi olgunluğa hangi insan evladına yakışır? üstelik de ölmüş insanlara saygı yok mu? bu tarz bişeyin sorgusunu ancak YÜCE ALLAH'ın yapabileceğini ne zaman öğrenecekler? Tiksiniyorum. Gerçekten tiksiniyorum. Herkes yanlış bunlar doğrular!!!Bu hiç değişmedi, değişmeyecek. O yüzden ben de yürekten diliyorum ki Allah hepimize bu ülkede yaşama gücü ve sabrı versin!

Adsız dedi ki...

Bu nasıl rezil bir zihniyettir anlamıyorum. Nasıl bir ülkede yaşıyoruz ve kimler tarafından yönetiliyoruz? İnsanın terkedip gidesi geliyor ama o kadar kolay değil. Yazıklar olsun bu zihniyete...

Robin Goodfellow dedi ki...

ya farz et ki çıplaktı sen kim oluyorsun da allahın yerine yargılıyorsun be adam!
hayatımdan günahlarımdan sevaplarımdan ben sorumluyum size ne oluyor da allah olmaya soyunuyorsunuz!
midem bulanıyor o pis beyinleriyle secdeye vardıklarını düşündükçe.
iki yüzlüler!

babegazelle dedi ki...

çok acı bişey kesinlikle katılıyorum prenses ne olursa olsun hayatını kaybetmiş insanların arkasından bu söylenmez,müslümanlığa sığar mı böle şeler sölemek,bunlar müslümansa ben diilim yani kalsın ben de çok sinirliyim şu an bile gösteriyo tvde

Böcek dedi ki...

bu ülkede hüseyin üzmez gibi cinsi sapıklar tahliye edildiği sürece ve vakit gazetesi gibi cahil cüheyla insanlar ben gazeteceyim diyip ortada dolaştıktan sonra böle çok şey okuyup kınayacağız biz..

Pilli-Cadi dedi ki...

ben bunlarin söylendigini bilmiyordum.arkadasim söyledi bugün bir de böyle böyle demis diye. sok oldum.
interneti actim ve bu yazini gördüm.
gencecik 7 can hayatini kaybetmis ve biri cikmis ciplatilar diyor.
ihmal yüzünden olan bu ölümlerin sebebi de ancak bu kadar güzel (!) aciklanabilirdi. tebrik ederim.

Üfürükten Prenses dedi ki...

@htc:evet millet içki içtiği için olmuştu depremler de.. ve yine şortla falan gezdikleri için..

bunlar cehaletten ileri gelir,bunlara trilyon adet deprem kitabı okutsan basmaz aklı,beyin yok çünkü..

kullanamıyor..

@gülcan:kaçmak uzaklaşmak,bunların hepsini unutmak istiyorum.. iğreniyorum..

@puck-robin:Allah büyük! bunların hesabını verecekler.. tek tek..

@babe:ya müslüman adam herşey bir yana iftiradan korkar.. ya öyle değilse diye ?
bu ALLAH dan da korkmuyor nasıl işse,toplantıdan sonra cuma'ya gidiyor.. delirmemek elde değil ya..

Allah'a yakarırken ne dedi acaba? Allah2ım çıplak ölen bu o... yüzünden beni işimden edecekler kurtar mı dedi

gelde çıldırma ya!!!!

@böcek:bak hüseyin üzmez'i unuttuk gitti.. daha neleri unutacağız,bizde de yamuk var bizde de :(

@pilli-cadı:ekrandan içeri girip adama hesap sormak istedim..

İzDüŞümLeR dedi ki...

Bu adamlar kendilerine müslüman diyorlarsa hayır ben müslüman değilim.

Nasıl bir rezalettir bu ya.Dün o cenaze törenlerini izlerken içim parçalandı.Hiç kimsenin ardından böyle sözler söylenmez.Kendi pisliklerini kapamak adına,günahsız gencecik insanlara nasıl bir çamur atmaktır bu anlayamıyorum.Daha toprakları kurumadı bu takımdan olanlar başlarlar günahkarlar edebiyatına.

Kendi düşüncelerinin pisliğinde,fesatlığında kendileri boğulsunlar inşallah.Başka kimseye b.k atamasınlar.

Allah rahmet eylesin gidenlere...

RoNaLDiNHo dedi ki...

Ülkemizin hali malesef içler acısı.. Böyle dengesiz insanlara müdürlük sıfatı vermişler ya ne diyim.. Orda ölenlerden biri kendi kızı veya oğlu olsaydı böyle şov yapamazdı. Hatalarını konuları saptırarak ört pas etmeye çalışan sorumsuz insanlar işte...

pRncfRn dedi ki...

Ofh gerizekalılar ya! Bir de çıplaktı üstleri diyor ama haberler de o kadar azıttı ki o kadar demagojiye meraklılar ki, izleye izleye güldüm, ayıp mayıp, tutamadım artık!

böcük dedi ki...

yazık çok yazık.. kimler ve neler ile muhattap olmak zorunda kalıyoruz.. bu açıklamaları yapan insanların çocukları da olabilirdi o evde can verenler.. o zaman işler değişirdi işte.. o zaman gazeteye kocaman başlıklar atılırdı ihmalden ölen gençler diye.. çok yazık çook

Üfürükten Prenses dedi ki...

@izdüşümler:"Kendi düşüncelerinin pisliğinde,fesatlığında kendileri boğulsunlar inşallah.Başka kimseye b.k atamasınlar."

inşalah..

@böcük:evet kendi çocukları da olabilirdi,işte bunu düşünemeyecek seviyedeler..

@prncfrn:haberleri izlemedim,adam konuştukça bana geliyorlar..

@ronaldhino:kimlere daha ne sıfatlar veriyorlar bilsen ..:(

@altuğ : hiç dinden imandan soğuma,bunların ki dindarlık değil çünkü.. bilmiyorum ne ? ama dindarlık değil..
yıllarca bunlar gibiler yüzünden dini konulara uzak kaldı milletimiz..

Jojee dedi ki...

bir abla vardı ekranda ellerinde kardeşinin çizmelerine sarılmış ceren ceren diye ağıt yakıyordu..
Bir anne ben sana doyamadım ki toprağa nasıl veriyim diyordu..
içim acıdı kardeşimi düşündüm benim canımdan can koptuğunu ablası oldum birden cerenin bu sefer ben hıçkırıklarla ağladım.
7 genç akıp gitti hayattan.
sözde müslüman olup suçunu başkasına yıkan, sözde ülkemin sözde savunucu gazetesinde başlık koyan herifcikler nerde yanlış olduğuna değil namusuna dikmiş gözünü..
Depremi bi tarafımızı açtık diye olduğunu savunan fikri kıt olanlar Hepimizin Allah'ı sizi bu iftiralarınızla bildiği gibi yapsın!

Adsız dedi ki...

içim acıdı onların haberini duyunca..pırıl pırıl üniversite öğrencileri..büyük bir ihmal ve bunu saçma değer yargılarına vurarak olayı kendine göre yoran, sorumluluktan kaçan makamlılar

ahh türkiyem, içim yanıyor

Slm Nbr dedi ki...

ya bence bazı şeylerin özünü kavramış olsalardı ki eğer dedikleri senin açıklamana göre doğruysa kabahatler örtülmeliydi,ölenin arkasından af dilenir rahmet edilir...nerde bunların Mevlevi din inancı..?

Peri dedi ki...

Amin!
Gençler nur içinde yatsın...
Fesatların da Allah belasını versin!

ella dedi ki...

Bize aynı çelişkiyi gölcük depreminde yaşattılar. O akşam bir yerde kutlamalar var. Ve eğlencede olanların büyük bir kısmı göçük altında kalıp öldüler. İşte onların cezalandırıldığını o yüzden öldüklerini söyleyip durdular. Ama sadece onlar ölmedi. Binlerce insan öldü ve bunların arasında çok dindar olanlarda vardı. Peki bunun açıklamasını kim yapacak. Allahın kulları arasında ayrım yaptığına inanmıyorum. İslamiyette niyet önemlidir. Niyetin iyiyse sonuçta iyi olur. Ama bu düşüncedeki insanların niyetlerinin iyi olduğunu düşünmüyorum.

Arzu Breda dedi ki...

Bu adamların namus anlayışı bir tek şeye dayanıyor. O da, anaları, eşleri ve kız kardeşlerinin görünümleridir. Yani, kadınlar üzerinden sevap kazanacak ve günaha gireceklerdir.

Kendi yedikleri haltlar nedeniyle hiç bir günaha gireceklerini düşünmez bu geri zekalı erkek güruhu.

Tv'den izlediğim olayın şoku ve etkisi halen üzerimde sürüyor. Ailelerin yaşadığı o dramın halen etkisindeyim. Evde dahi kimseyle konuşmak istemiyorum.

Bir de, kedicik ölmüş o yedi gençle birlikte. Acaba, o kedicikde mi içkili imiş?

Sormak lazım ilgililere..!

bi dost dedi ki...

dindar olan insan, kendi hatasını örtbas etmek için ona buna saldıran insan değildir; ya da olmamalıdır...

dindar olan insan, hüküm verenin yalnızca Allah olduğunu bilen insandır; ya da öyle olmalıdır.. bilmelidir..

dinden, imandan soğuyacak bir durum yok burda, zira bunların yaptığının din adına olmadığı çok aşikar.. kimin ne günahı varsa Allah affetsin. başkalarına hiç bişey düşmez bu konuda. kim neyden dolayı, ne ile cezalandırılmış, ya da cezalandırılmamış, bunu yalnızca Allah bilebilir..

ölenlere Allah rahmet eylesin. ailelerini gördüm, içim cız etti... herhalde bu açıklamaları yapan insan görünümlüler, görmediler o aileleri.. ya da içlerindeki vicdan, merhamet vb. hasletlerin üstünü başarıyla örtmüşler. tebrikler, alkışlar...

Second Life dedi ki...

Gencecik fidanlarımıza rahmet diliyorum.Acılı ailelerine taziyelerimi sunuyorum.

Boş işler müdürü:
Bu adamın hal ve hareketlerini görünce nasıl bu şirkete genel müdür olmuş anlamıyorum.Sanki yoldan tutmuşlar sen genel müdürsün demişler.Bunları gördükçe kimbilir hangi önemli kurumlarda hangi torpilli,işe yaramaz müdürler vardır demekten de kendimi alamıyorum.

siminya dedi ki...

Senin farzedelim ki paragrafın bile yeterli prenses. Farzedelim ki çırılçıplak sevişiyorlardı kime ne ? kim kendini tanrı sanıyor ? Eee evi basıp öldürseydik günahkarları madem...

Sycorox dedi ki...

Net gazetelerinde olayla ilgili haberin altındaki okuyucu yorumlarını okuyunca dün daha çok sinirlendim...Bunlara duada edilmez,namazlarıda kılınmaz,alem yapıyolarmış işte kızlı erkekli yazmış bazıları...
İnanılmaz ya,nerde unutlar ölünün arkasından saygı olayını...
Yazık ya,çok yazık...

Vis-à-vis dedi ki...

O ailelerin acisina aci kattigi icin Allah bu adami ve bu adam gibi vicdansızlari bildigi gibi yapsin insallah..

Paşa dedi ki...

ölen tüm gençlere allahtan rahmet diliyorum... görmeyen gözlerin ağzından çıkan iftirasından allahım sen koru...insanlar hakkında yapılan konuşmalar eğer o kişide var ise gıybet; yok ise iftira...ne büyük günah düşünün birde insanlar ölmüş...ölenin arkasından konuşmak...

Lucas Corso dedi ki...

Bunun gibiler hep böyle bir yerlerde müdür falan.Allah bizi böylelerinden korusun...
Yunus Emre ne güzel demiş:

Bir kez gönül yıktın ise
bu kıldığın namaz değil...

tuba dedi ki...

çok ağır bi yazı yazdım bunla ilgili ama sonradan yayımlamaktan vazgeçtim prensescim. sağol, hislerime tercüman olmuşsun.
yahu isteyen istediğini yapar, afedersiniz size giren çıkan nedir ben anlamıyorum yobaz tayfası! vicdanınız, insafınız bu kadar körelmiş olamaz! :(

K®HAN dedi ki...

"yani yılbaşı gecesi eğlendikleri için ölmüşler.. Allah onları bu yüzden öldürmüş? şimdi kalbinde zerre Allah inancı olan bir insan evladı bunu bana açıklayabilir mi? madem bu 7 genç yılbaşı kutlaması nedeniyle Allah tarafından cezalandırıldı ve öldürüldü(tövbe haşa) peki,Kuran kursunda eğitim alan o yavrular,binanın altında kalarak niye öldü? o bina neden yıkıldı,Allah Kuran öğrenmelerine mi kızmıştı,bu yüzden mi aldı canları..?"
işşte budur...
on puan ve ötesi prenses..

bir ami vatandaş da, evliya da, inanan da, inanmayan da felakete maruz kalabilir, yaralanabilir, veya ölebilir.
eğer bir ayrım olsa, inanmayan mı kalır.
kim yasak denen bir şeye elini sürebilir?
dolayısıyla imtihan sırrı bozulur.

ayrıca,
içki içiyor yılbaşı kutluyor diye birinin ölümüne üzülmeyen müslüman nasıl müslümandır.
her insanın hayatında kanının yukarı aktığı dönemler yokmudur?
zira ben eğer 1999 yılbaşında ölseydim o gençlerden yoktu bir farkım.

haklı tepkinizi alkışlıyorum.

Adsız dedi ki...

ölümde hayatın içinde olan bi gerçk sen bunu nsl oluyrda yılbaşında eğlenmeleriyle bağlantı kuruyrsun be adam,çok sevab işliyen kazık mı çakıyor ki hepimiz zmnı gelince ölcez... hiç utanmıyor musun yüzün hiç mi kızarmıyor, nsl başın secdeye gidiyor bunları söyledikten sonra,bzm dinimzde ne olursa olsun ölenin arkasından konuşlmaz hele de birde iftira atmak,daha acı bu kdr tazeyken aileleri olan bitenin şokunu atlatamamşken,birde böylesi bir şeyi nsl yüreğin ve vicdanın el veriyorda söylüyrsun,bide koyun can kasap et derdinde böyle iftiralar atılmamalıymış bu prestijini düşüryrmş kurumun,bu zihniyete ztn ne denir ne beklenir sizin gibileri oldukça çok kişiyi toprağa veririz,çok daha insanlığımızdan utanırız...

efsa dedi ki...

vakit gazetesindeki başlığı dehşetle okudum resmen, hani söylemeyeyim diyorum ama Allah kimseye evlat acısı göstermesin ama bazıları o kadar hakediyor ki...

Adsız dedi ki...

Benim anlamadığım neden herkesin bu adamın lafını başka yana çekip sonra vayy sen böyle nası dersin diye hesap sorması... Konuşmasını tamamiyle tv'de kesitler halinde olmadan, birebir izlemiş birisi olarak müdürün, bazı dar kafalıların "alem yapıyolardı o yüzden öldüler" yorumuyla alakası olmadığını düşünüyorum. Müdür "..kimisi yerde, kimisi yüzükoyun, kimisi belden üstü yarı çıplak.." derken ki yüz ifadesinden zaten olayın acıklı yanını anlattığı barizdir. Haberi internette okuyup veya kesitler halinde tv'de izlemiş, dolayısıyla neyden bahsettiğini tam olarak bilmeyen saf arkadaşlarıma olayı bir kez daha düşünmelerini tavsiye ediyorum. "kimisi belden üstü yarı çıplak" demek 7 gencin üstleri çıplaktı demek değildir. Böyle bir gerizekalı anlayış olamaz.. Bu ülkedeki gençlerin kimisi gerizekalıdır derse bir insan, tüm gençlerden mi bahsetmiş olur?? Hem ortada bir ayıp varsa (alem yapılıyor olsaydı) ölünün ardından gizlenir. Televizyonlar ve gazeteler ise olayın üzerine giderek aileleri çok daha fazla üzmüş, birçok insanı sinirlendirmiştir. Bu sözde gaf oyununa herkesin gelmesi beni hayretler içinde bıraktı.. Hiç mi düşünmez bizim insanımız.. Ne çok meraklıyız bu tür konuları deşmeye, bir insanın lafını evirip çevirip farklı şekilde kamuoyuna yansıtmaya.. Müdürün istifa dilekçesini yazılı metinle duyurduğu bildirisinde olayın tamamen söylemlerinin çarptırılması olduğunu söylemiş, belden üstünün yarı-çıplak olduğunu söylediği gencin gömlek düğmelerinin açık olduğu bu yüzden belden üstünü yarı-çıplak olarak nitelediğini, nefes almakta zorlanmış olup o yüzden düğmelerini açmış olduğunu düşündüğünü anlatmış. Ve medyanın bir türlü manşetten indiremediği "7 genç çıplak mıydı?" lafının daha da uzayarak afedersiniz ama boka sarmasını istemediği için istifa etmiş olduğunu daha uygun bir türkçeyle anlatmış müdür.. Adam AKP li diye üstüne giden gidene.. Anlayış ve türkçe özürlü Türk halkı..

Üfürükten Prenses dedi ki...

gerizekalı ağır olmuş biraz adsız..

buradakilerin hepsi gerizekalı bir senin ve bu kendinii bilmez müdürün zekası ileri öyle mi?

hadi biz bütün gerizekalılar sırf akp'li diye bu melakeyi suçladık..tamam..

peki sen sırf akp'li diye hangi akılla savunuyorsun..
yarın bir gün senin evinde Allah Korusun aynı hadise yaşansa,annen baban,eşin çoluğun çocuğun bu şekilde gitse hadi bu 7 genç gibi namussuz değilde akpli olarak namuslu namuslu gitse(ALLAH korusun),o zaman acır mı kalbin..?

neyini koruyorsun yani adamın,gençler çıplak veya değil,ya ihmali bu müdürün varsa ya yarın benim de başıma gelirse demiyor musun?

siyasetten nefret ediyorum adsız,son 6 yıldır.. akp,chp,mhp bıdı bıdı.. her türlü partiden.. ama bildiğim birşey var ki hiçbir parti bu kadar kötü,bu kadar kendini,işini bilmez adamları layık olmadıkları yerlere getirerek kadrolaşmadı..

belki de akp'nin hatası budur,ne dersin? yoksa başımızın üstünde yeri var bir gün gelip bizi de satmaya başlayacakları güne kadar...

curve dedi ki...

bütüncül ve çoğu zaman önyargılı yazılar/yorumlar. İç okumalara dayalı, kanıksanmış varsayımlarla akp'yi, kravatsız müdürü eleştirmek popülerliğine yaslanmış.
biraz daha sakin, azıcık analitik düşünerek bakmak lazım gibi gelir bana.Bir parçadan bütünü yorumlama hastalığı olmaksızın bakmak.

Yorumlar klasik. Tıpkı vakit gazetesinin aptalca manşetleri gibi veya safderun/beceriksiz bazı müdürlerin densizlikleri gibi. Aynısıyla mukabelede bulunmak, hakaretler etmek, birilerinin çocuklarının ölmeyi hakettiğini ima etmek...vazgecmek gerek bunlardan. yobaz olmamak lazım yani...

Üfürükten Prenses dedi ki...

@ferit: bu yazımla bein popüler olmakla suçluyorsan,tebrik ederim seni..

bu kendini bilmez müdür henüz istifa etmemişti,bir sabah programına canlı yayında bağlandı..sunucu kadın: neden görevliler bütün apartmanı kontrol etmemiş,diğer daileri denetlememiş diye sordu(hatırlarsan aynı apartmanda zehirlenme yaşanmış aynı gece)..

müdürü eveledi geveledi.. "önyargılısınız,acınız büyük beni suçluyorsunuz" dedi..

dondum kaldım,yahu sen o kurumun müdürüsün neden onların acısı da senin acın değil..
asıl senin acın,acınız diyor ..

ya adamın hitabeti rezelat,ya da zekasında bir problem var bilemiyorum..

sence ölmüş insanların arkadasından "zehirlendiler ama namussuzlardı,ona göre değerlendirin" demek yobazlık değil mi..

kralı bence..

curve dedi ki...

popülerlikle suçlamadım tam olarak sizi. herkesin 'yuh'ladığına 'yuh' çekme kolaylığı gibi bişeydi dediğim.
dediklerine/yazdıklarına katılmıyor da değilim. çok genel ve herkesin katılacağı standart ifadeler. son parağrafına 'değil' diye cevap verecek kimse yoktur herhalde. Sorun şu, o parağrafı nerden çıkardın ))

neyse, ben sorayım;

"Allah kimseye evlat acısı göstermesin ama bazıları o kadar hakediyor ki..."

bunu istemek/dile getirmek yobazlık değil mi..

"zehirlendiler ama namussuzlardı,ona göre değerlendirin" gibi bi ifadeyi kullanan kim, sizin demiş olabileceğine dair varsayımınız olmasın.

şu densiz müdürün ifadelerinin orjinal halini okudunuz mu. söylemek istedikleri çarpıtılmış olabileceği ihtimalini düşündünüz mü. savunmuyorum adamı. ama topyekün bi linç kültürü ile hareket etmek, genellemelere gidip olaydan alakasız varsayımlar çıkarmak gibi teranelerim de yok. şükür.

Üfürükten Prenses dedi ki...

@ferit: yorumundan şunu anladım[hatta hala öyle anlıyorum da :)]bu adamı burada linç ederek,adamın şu anda ki kötü şöhretinden nemalanıyorum,adam yüklenerek kör bir bakış açısıyla debeleniyorum..

ifadenden bunu anladım ben..bu beşkuruşluk medyanın sıradan taktiği,bunu yapacak potansiyel var haklısın fakat kullanmadım hiç bugüne kadar :)

efsa'nın yorumuna takılmışsın anladığım kadarıyla.. o da minik bir kızın annesi,sanırım çok sinirlendi,bilemiyorum.. anne olunca başka bir hassasiyette oluyor insan..kendi çocuğunu düşünmüştür muhtemelen..

ferit,araştırmacı gazeteci kimliğine sahip olmadığım için konuşma metnine sahip değilim takdir edersin ki,fakat toplantıyı dinledim.. adamın ifadesi,metanetli duruşu,acılara ortak olmayışı,cuma bugün toplantıyı uzatmayalım demesi,öğrencilerin bulunduğu anı anlatırken onların yerde,yarı çıplak vb ifadelerle anlatması beni yeterince kendinden iğrendirdi..

eğer benim bilerek,sırf linç kültürüyle gözden kaçırdığım bir güzelliği var ise adamın lütfen kaynak belirtin de bende böyle adamlar tarafından yönetiliyoruz psikolojisinden çıkayım..

Adsız dedi ki...

olayı akp ile irtibatlandırmak 'sakat' bir çıkarım olur, bu noktada sorun yok, ama bu müdürü savunmakta bir o kadar 'sakat'. Adam zaten istifa etti, ve bunu hatalı olduğunu anladığı için yaptı.

Burası ayrı bir konu, asıl mesele çok başka. Her şeyi unutalım, olay neydi? İhmaller zinciri sonunda vefat eden gençler. Ne konuşuyoruz? Ölenler çıplak mıydı, içmişler miydi, yılbaşı kutlanırmıymış..

Algıda ve bu sakat algı sonunda konuştuklarımıza bakar mısınız? Şu konuşulan şeylerden ve bu vakit adlı medya maymunu gazetenin yazdıklarından sonra koca bir 'oo-ha' çekesim geliyor, ne tartışmamız gerekirdi, ama biz ne tartışıyoruz.. Garip bir ülkeyiz, çok garip..

Üfürükten Prenses dedi ki...

aslında amaça da bu zaten,olayı çarptırmak.. eski müdür de bunu amaçlamıştı zaten,kim bu rezaletin sorumlusu diye avaz avaz bağıranlara..
tamam öldüler ama bir de olaya şöyle bakın yılbaşı gecesi,hafif çıplak öldüer bu gidişatı değiştirmez mi? demeye getirdi..

olayı akp ile ilişkilendiren bir yorumum olmadı,bakıyorum yorum yazanlarında olmamış.. ama bu ülkede görevini yapmayan birini eleştiriyorsan hemen particilik olayına getiriyor..

isterdim ki akp'ye canı gönülden oy vermiş birisi çıksın ve bu berbat bir kadrolaşma sonucu berbat bir yöneticidir desin..

ama yok futbol takımı savunur gibi siyasi parti goygoyculuğu yapılıyor..

curve dedi ki...

farklı sesler güzeldir. anlaşılmamak kötü. prensesi böyle küçük tartışamalara daha fazla çekmeyelim:p

Üfürükten Prenses dedi ki...

@ferit:anlaşılmadığını düşünüyorum bende,aslında başka birşey söylemk istedin de,ben önyargılı davrandım galiba..

prensesim ama unutuyorsun üfürükten :P

yine gel sevgili farklı ses ,beklerim.. :)

Jahrein dedi ki...

ben şimdi nasıl döneyim Türkiye'ye... burda rahat değilim burda yaşamak hoşuma gitmiyor ama böyle şeyler gördükçe tüm şevkimin içine sıçılıyor
bunu yarı çıplak bi halde öldürüp, masturbasyon sırasında öldü cehenneme gidecek bu şerefsiz diye habercilere demeç vermek vardı...

Related Posts with Thumbnails