Mailler ve Tanju Babacan

8 Ocak 2009
Bir önceki yazıya konu olan hadiseler nedeniyle zaten pek azı kalmış olan neşemi de kaybetmiş durumdayım.. yazmak istediğim birçok konu sadece tasarı haline duruyor.. bu nedenle bugün,bana gelen maillerden bahsetmek istiyorum.. yaklaşık bir aydır mail almaya başladım.. edilen hakaretler veya iltifatlar gözönüne alındığında maillerden yola çıkarsanız kendinizi "birşey" sanmaya başlayabilirsiniz..

bayan c..

28 yaşında olan c,çok acıklı hikayesini benimle paylaşmış,blogunda yer verirsen sevinirim demişti.. ben düzenlemelere başladığımda ise vazgeçmiş,tepkilere,desteklere daha doğrusu hikayesini tekrar hatırlamaya gücü olmadığına karar verdi bende yazmaktan vazgeçtim..aslında yaşadıklarını düşünüdğünüzde güçlü bir kadın ya da hayat onu böylesine yorduğu için bu kadar güçlü olmuş,mutluluklar diliyorum kendisine..

sapıksal hadiseler..

mail adresinizi uluorta yazmayı göze aldıysanız,çeşitli tekliflere de göğüs germeniz gerekiyor.. sırf blog yazabildiğim için beni ulaşılabilir bulan birkaç kişi,arkadaşlık,sırdaşlık,dostluk veya şu anda yazmaktan hoşlanmaycağım çeşitli tekliflerle geldiler.. hatta bir tanesi burcuma vurguda bulunarak aklımı çelmeye bile çalıştı.. bu maillerden anladığım şudur ki kendini iyi ifade edebilen(göreceli) bir bayan,potansiyel aşk kadını muamelesi görüyor.. bu maillere cevap dahi vermedim elbette bir tek şu mesajı(sansür uyguladım cümleye) içerenin dışında: "ben psikologum bebeğim,yazdıkların bana güzel bir kız olduğunu hissetiriyor,hiç yanılmam,benimle konuşacak kadar da cesursun eminim,hadi kendine bir iyilik yap!" ona ne kadar cesur olduğumu anlatan bir cevap yazdım,bir daha mail atmadı :P

takdir edenler..

bu kesim gerçekten benim için çok kıymetli zira,biz eleştirirken oturup kişiye küfürlü mesaj yazmaya erinmeyiz ama ,iki güzel his geçer içimizden yansıtmayız.. takdir eden,övgü dolu cümlelerine layık gören,nedense yaş olarak benden yaa çok büyük ya da çok küçük olan kimselere çok teşekkür ediyorum.. anladım ki yaşıtlarım benden pek hoşlanmıyor :)

sen kim oluyorsun da...?

-kendini ne b.k sanıyorsun sen ya!

-kimsin sen ......(küfür)?

-sen kimsin de kafana göre yazabiliyorsun...?

-senin gibilere şimdi ayar vermek gerekir ama er-geç görüşeceğiz ?

-sen ve senin gibileri sandıkta ezeceğiz? (hangi siyasi parti reklamını yaptım da beni bir kalıba koydu bilemiyorum,tek bir ifade bile yok şu blogda siyasi düşünceme dair)

-leş görmek istiyormuş .......(küfür),leşi göreceksiniz yakında haberlerden izlersiniz şehitlerinizi..

-senin gibi sevgilim olsun,1 milyon dolar borcum olsun,kimsin kızım sen?

bu söylemler hoşuma gidiyor,zira belli ki bir tellerine dokunmuşum,böyle mailler geldiğine göre..

karışık..

blogmania'da çıkmak istediğini söyleyen bir kardeşimiz(ehi ehi ),benim adıma facebook hesabı açmakla tehtid eden biri,blog,site reklamları,siteme gelip bakar mısın çok beğeneceksin vb türünden iddialar,diğer bloggerlar ile ilgili bana dedikodu yapan,arabozulucuk yapan bir kaç mail :) link değişimi talepleri ve beni en şaşırtan soru"yazıları nereden topluyor,kopyalıyorsun,kaç kişi yazıyor bu yazıları,itiraf et:)"



Tanju Babacan'a Teşekkürler..

27/12/2008 tarihli Kısa Devre Programına konuk olduğu günün ardından,kendisine attığım uzun ve sıkıcı maile:) verdiği cevap,akabinde devam eden mail trafiğimiz,hiç tanımadığı aileme bile gösterdiği ilgi ve saygı,üslubu,kendini ifade etme tarzı ve dini algılayış ve uygulayış tarzı,herşeyden önemlisi içtenliği nedeniyle modacı Tanju Babacan'a teşekkür ediyorum..



kendisinin de son mailinde belirttiği gibi :



"dümdüz davranırsam yine düzlükler beni bulacaktır.."

23 yorum:

41 kitchen dedi ki...

ne garip ya sen kim oluyorsun da yazıyorsun diyorlar...sen kim oluyorsun da yazdığım için bana sen kim oluyorsun diyorsun...garip yahu=)

GunO dedi ki...

Akıllı kadın: Heralde, Dünya ya 100 yılda bir gelen kadın. Marie Curie gibi.

Zeki kadın: Heralde, on bin kadında, bir ortaya çıkan; farklı düşünce yapısı ile erkekleri bile geride brakan kadın. O da çevre ve eğitimin etkisi ile mutasyona uğramış(erkeksileşmiş)kadın olmalı.

Dürüst kadın: Yok.

Şimdi bu önyargılar ışığında bloğunuzu okuyan bir erkek okuyucu biraz da öz güveni yerinde ise bu çeşit yorumlar-mailler(destek, eleştiri veya size inanmadığından hakaret) yazmakta hak sahibidir.

Die düşünüyorum Ben.
=)
(Siz bu soruyu mutlaka sorarsınız die cavaplıyım: Ewt. sorun, kadın olmanız.)

Hayatın Ressamı dedi ki...

ayy bende izledim o proğramı ne kadar kibar bir ses ne tarz bir adam bayıldım bayıldım.
düşüncesi stili ağzım açık hayran hayran seyrettim.inan ankarada olsa bende yanına gidip yeni dikiş dikmeyi öğreniyorum ne olur yanında teğelde filan çalışayım derim.ve inan bunu yürekten isterim.
şanslısın ama zaten o ince ruh adamda fazlasıyla var.Tanju Babacan'ı çok seviyorum....

Sagır Kedi dedi ki...

Oyy mannaklar seni bulmuş:)))"Sen kimsin..kimsin sen kimsin.."diyeceğini acaba kendilerinin kim olduğunu biliyorlar mı kii??(mecazen yazdım)Senle uğraşanlar çevrende seni çekemeyenler olsa gerek..Ne kompleksli insanlar böyle...Blog aleminde takipçisi en popüler olanlardan birisin.Salla gitsin..

Adsız dedi ki...

hayret ettim insanların işi gücü yok sanki abuk sabuk mailler atıyorlar hemde hiç üşenmeden :)

Tanju Babacan naif modacı..

Ukturk dedi ki...

Bana da sürekli ahlaksı zteklifler geliyor bıktım artık:P:p heh:D

Prenses ban gönder sen onları...Ergenekonu ben oluşturdum:P:p Bir de BlogMania da yer almak isteyen arkadaş kimmiş merak ettim haha:D

Unknown dedi ki...

angelacım böyle şeyler elle tutulur gözle görülür güzelliklte bir iş yaptığımızın kanıtıdır, kim ne derse desin..
meyve veren ağaç taşlanır.. bunların seni daha da güçlü bir blog yazarı ve birey yapacağından adım gibi eminim canım kardeşim...
sevgiler.. bide bana pasla sapıkcanları.. kardeşin olarak bi alayım altıma onnarı :Pp hauaah

Curly dedi ki...

Konuyla alakasız olacak ama mim in hayırlı olsun şekerim :)))anladın sen onu :))

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
foodbynil dedi ki...

hemencicik atalarımızdan yola çıkarak 'meyve vereni ağacı taşlarlar'diyorum.aynen devam ufurukcum harikasın..

RoNaLDiNHo dedi ki...

Nette bana can sıkıcı mail atan, küfreden, msnden tehdit tarzında konuşan kişilerle çok uğraşırım..
Kısacası canımı sıkanın canını sıkarım. Boş insanlar çalışan insanların zamanını alırlar her zaman.

Onur dedi ki...

internet böyle bişey herkes kral, kraliçe.. sokakta karşına çıksalar ezilip büzülürler ama iş klavye başına gelince başka.

Bana gelen garip maillerin hepsine "klibimde oynar mısın?" sorusunu yönelttim daha geri dönen çıkmadı :D

Camilla dedi ki...

o kadar haklsıın ki prensescim. bana gelen maillerin coğu da hep kötü icerikli.. ama güzel, icten mailler geldiğinde o kadar güzel oluyor ki(.

Üfürükten Prenses dedi ki...

@htc:mantık aramıyorum bu tiplerde,düşünsene,sen kimsin ki yazıyorsun diyebiliyor bana? eee sen kimsin düdükmakarnası diyesi geliyor insanın:P

@GunO:zor .. hem yazmak hem kadın olmak.. hem böyle insanların ilgisine muhattap olmak.. ama yine de keyifli..

@sihirli eller:modayla pek ilgilenmiyorum ,özellikle de onun kreasyonlarıyla ilgilenmiyordum zira onları satın alabilecek ölçütlere sahip değilim.. kendisine de belirtmiştim.. adını duyuyordum elbette o güne kadar.. çok isterim git tanış ve çalış.. eminim iş konusunda da harika biridir!!

@sağır kedi:blogu özel yaşantımdan bilen çok az kişi var,hatta 3-4 kişiyi geçmez.. çekememek değil de belki,ağır gelmek diyelim.. üslubum çok sert değil,değindiğim konular sivri değil.. neyi sorun yaptıklarını tam çözemedim :) salladım gitti :)

@nalan: hakaret etmeye gelince herkesin boş vakti oluyor ehi ehi :)

@ukturk:blogunun popülaritesini anla şekerim,aracı koyuyorlar araya,oraya konu olabilmek için..

sana ahlaksız teklifler gelir tabi :) yalnız benimkiler erkek emin misin :P

ukturk ergenekon falan deme blogumda ya! yarın beni de alacaklar içeri ,mazallah :P

bizim evin bahçesini de kazarlarmış ehi ehi :) tam şu satırları yazdığım sırada ergenekon ile bir kazı çalışması sürüyorda(ibrahim şahin )

@serzeniş kardeşim:ya hala angela diyorsun ya,vallahi çok mutlu oluyorum :)

kimseye üzülmüyorum,kimseyi sallamıyorum.. seviniyorum aksine,iyi kötü her mail beni mutlu ediyor.. çok çirkin hakaretler dışında .. onlarda onların psikolojik sorunlarından geliyor,benimle alakası yok..

bundan sonra sapıklarımı hemencik sana paslıyorum :P

@curly:anladım şekerim,hemen yazacağım :P

@yorumu silinen kimdi neydi,yanlışlıkla mı sildim bilmiyorum.. yorumunu göremeyen var ise rica ediyorum ikaz etsin beni..

@perkikızı:teşekkür ederim canım..

@ronaldhinho:ben canımı sıkanlarla uğraşırsam canım sıkılıyor.. bu sebeple ilgilenmiyorum.. en fazla buraya yazarım yani :)

@forsaken:klavye kahramanları.. genelde gerçek hayatta silik tipler olurlar haklısın ..

ne klibi yahu :)

@camilla:eleştiri,hakaret,ikaz.. bunlar değil mi? herkes mükemmel çünkü bir tek sen kötüsün,başarısızsın yada ne her ne ile suçluyorlarsa öylesin.. salla gitsin canım.. salla..

@

bi dost dedi ki...

sen kimsin de, hangi cesaretle bunları buraya yazıyon utanmadan, prenses :Pp

Güllerevurgunum dedi ki...

Leydim,

sen takma el alemi. Ağzı olan konuşsun boşver.

Keşke herkes cesaret bulup kendini ifade etse. Hangi düşünceye sahip olursa olsun sadece korkmasa.Ama öyle ezik milletiz ki, sadece konuşanları da kendimize benzetip ezmek için bir şeyler yazarız.

En çok dikkatimi çeken kısım

"bu kesim gerçekten benim için çok kıymetli zira,biz eleştirirken oturup kişiye küfürlü mesaj yazmaya erinmeyiz ama ,iki güzel his geçer içimizden yansıtmayız.. takdir eden,övgü dolu cümlelerine layık gören,nedense yaş olarak benden yaa çok büyük ya da çok küçük olan kimselere çok teşekkür ediyorum.. anladım ki yaşıtlarım benden pek hoşlanmıyor :)"

oldu. Süper bir tespit.

Onur dedi ki...

Valla o kadar saçma mailler geliyor, benimde bulduğum en saçma cevap bu oldu :)

Adsız dedi ki...

Allah hidâyet nasip edince, ediyor işte...

Böcek dedi ki...

bende bugün verdim ahaha tam gününde okumuşum müthiş motive oldum:D
nese biz bunlarla başedebilen zeki ve güçlğ kadınlarız dimi hııh:Pp

Adsız dedi ki...

tanju bey saba hanım da sizi izledim ve çok beğendim.çok güzel konuştunuz.sizi artık daha çok seviyorum.allaha emanet olun...

emie dedi ki...

tanju babacan;ben maıl atıyorum ama cvp alamıyorum belkıde adres yanlıstır bılmıyorum ama sıze ulasmak ıstıyorum bende tekstıl ogrencısıyım sızı ılkkez tv programında gordum gercekten gerk tavrınız gerek dusuncelerınız cok hosum gıttı tanju beye ulasmam lazım...

Adsız dedi ki...

yaradılışa bakış acınz ve yorumlayışnızdan gercekten etkilendim. bir moda tasarımcısının ilhamının yaratıcıdan oldugunu kabullenmesi gercekten harika bir olay.tepki alıyorsunuzdur muhtemelen ama bunlar fikrinizi savunmada yıldırıcı olmamalı bence. tesetür yönündeki tasarımlarınızı dört gözle bekliyorum...

taner dedi ki...

taksici taner sevgili tanju kısada olsa seninle çalıştım o zaman bayağı zor durumlardan geçtini biliyorum ama şu an seni zirveye doğru ilerlemekte görüyorum alçak gönüllü bir kişiliğin vardı bunu bozmadan aynı şekilde ilerleni isterim tesettür konusundada bir çalışma yaparsın inşallah sana iş hayatında başalılar dilrim kardeşim

Related Posts with Thumbnails