Mim Manyağı Prenses / Bölüm-8

2 Ocak 2009
Yeni yıla mim ile başladık,ilk gün mim yazdık.. artık bütün yıl mimdi,anketti,ebeydi uğraşacağız :) olsun güzelmiş bu konu da Pilli-cadı tarafından mimlenilmişim.. konu "sevdiğiniz,sizi mutlu eden mekanlar"

Odamı severim..Dünya'da benim odam kadar,metrekaresine bakıldığında minik fakat buna rağmen ferah bir başka yer daha yoktur.. sıcak,renkli ve cicidir.. çok rahat bir yatak,çok rahat bir bilgisayar koltuğu barındırır.. türlü ıvır-zıvıra rağmen sadedir,severim çünkü benimdir..

Ortaköy'deki harala güreleden uzak cafeleri severim..kimse kimseye ses etmez,tek ses müzik sesidir.. içtikleriniz temiz ve ucuzdur..manzara gece ve gündüz ayrı bir huzurdur..

ayvalık'ı severim.. her gittiğim yeri oraya benzetmeye çalışırım.. hiçbir yer ayvalık kadar bakir fakat bir o kadar cıvıltılı değildir.. halkı da bir değişiktir,balıklarıda,denizi de..

sapancayı severim.. bir yanı köhnemiş eğlence sistemine yenik düşmüştür,diğer tarafını en puslu günün en güzel olabildiği tek yerdir.. yalnız kalmak için idealdir..

taksimi,beyoğlunu,tüneli severim.. uzun süre kalamam saatler geçiremem ama oradaki karmaşaya katılmadan da edemem.. yazın değil kışın severim en çok.. üşümeyi severim orada..

pierre loti'yi severim.. terkedilmiş bir kabileyi ziyaret ediyormuşum gibi hissederim her gidişimde.. ya da bir köy kahvesinde oturuyormuş gibi gelir.. farklı bir havası vardır..

bebek sahilini severim,ilkbaharda.. deniz yüzülmek için değil sadece izlemek içindir düşüncesine girerim.. bir de biraz boğazlı bir şahsiyet olduğum için o sahildeki cafelerin özellikle kahvaltı öğünlerini yediğim mekanlarını severim..

gülhane parkını,yıldız parkını,çamlıcayı,fethipaşa korusunu ve türevleri bütün park ve bahçeleri severim.. ama bunları yazın severim kışın pek bi hüzünlü gelirler bana,rağbet etmem..

dolmabahçe'deki çay bahçesini severim.. zat_ı muhterem ile türlü türlü anılarımız mevcuttur orada.. ehi ehi :)

adaları severim.. hayır hayır istanbul'un ilçesi olan adalar değilde gerçi onları da severim de :) üç tarafı denzilerle kaplı olanları severim.. cunda,marmara,bu yıl keşfettiğim bozcaada ve avşa adası,istanbuldaki tüm adalar.. ada kavramını seviyorum özetle..

gezmeyi çok seviyorum aslında bu sebeple her gittiğim yerde oraya bir daha gitmek isteyecek anılar bırakıyorum kendime.. yoksa inat ve ısrarla gittiğim cafeler,restaurnatlar yok.. yenilik seviyorum,hep yeni şeyler denemeyi seviyorum..

11 yorum:

Adsız dedi ki...

valla prensesim sorma yaav hep benim yüzümden bu yıl mimle geçiçek herhal kıhkıh

Pilli-Cadi dedi ki...

prenses istemedigin mimleri yazma. kirilmaz kimse herhalde. zorla mim yazdirmak istemem kimseye.
belki görmemissindir diye haber verdim zaten. illa yaz yaz diye degil.

efsa dedi ki...

adalara bende gitmek istiyorum yaa, çok merak ediyorum çok övüyorlar. faytona falan da binmedim ben hiç... :(

Adsız dedi ki...

ağzının tadını biliyorsun prenses :)))güzel yerler doğrusu...

Üfürükten Prenses dedi ki...

@kuzu:büütn yılı mimle geçirmemin tek sebebi sensin ehi ehi :)

@cadıcım:yazdığım bana bir şekilde paslanan bütün mimlere bakarsan hepsini söylene söylene,mimleme olayına azıcık laf sokarak yazdığımı görüsün.. kuzuya da aynısını yaptım.. ama o beni sallamadı :)en güselini yaptı,geyiğe vurdu,gelip lafını söyledi.biz
m geyik, benim de istediğim tepki bu zaten,benim yaptığım geyik,sizden beklediğim tepki geyik..

birinirimizi sadece yazılarımızdan tanıdğımız için bazı noktalarda alıngnalık yapabiliriz ama beni az çok tanımış olan biri bu tip şakaları yakınlarıma sıkça yaptığımı bilir. ve kırılmaz zira kırılacak birşey de demedim..

kuzu beni mimlemişti 2009'un ilk günü öyle bir sohbet başladı.. hepsi bu.. yani o kırılmadı sen neden kırıldın onu anlamıyorum..

kırılmana kırıldım bende :)

böyle şeyleri en azından ben yazmışsam kafana takma cadıcım.. yazmak istemezsem yazmam elbette,biliyor musun ki hala kitap mimini yazıyorum ben uzun uzun ,özene özene..

senin beni mimlediğini görmemiştim cidden,haber verince hemen yazdım..üstelik mim yazmaktan da hoşnutum..ama serseri mayın gibi dolşan mimler ilginç geliyor bana.. nu işin esprisi yani..bugün yazı yazmayacaktım mesela sayende yazmış oldum bence gayette hoş oldu..

ne uzun yazdım yahu!

@efsa: gitmelisin.. adalardan başla.. yazın git ama yok yok baharda ilkbaharda git..

Pilli-Cadi dedi ki...

ben kirildigimi söylemedim. kirilmadim cünkü.
böyle seylere kirilmam ben. sadece insanlari zorluyormus gibi olmaktan kacinirim ve bazen kafam karisir acaba zorluyor muyum diye. bu yüzden yazdim bu yorumu.

Üfürükten Prenses dedi ki...

@cadıcım: öyle bitkinim ki bugün,çok sevdiğim bir dostumu uzaklara yolcu ediyorum.. gerginim,sinirliyim,aşırı duygusalım..

sen nasıl diyorsan ,nasıl istiyorsan öyle olsun..

özür dilerim..

Üfürükten Prenses dedi ki...

@nalan:bana gezmek olsun da ne olursa olsun :)

Pilli-Cadi dedi ki...

asil ben can siktiysam bu üzüntülü günde özür dilerim

pRncfRn dedi ki...

Güzel yerler ama birşey söylemek istiyorum, Bebek sahilini kışın da görmeli ve daha çok sevmelisin bence! :)

Üfürükten Prenses dedi ki...

@prncfr:kışın gitmedim hiç.. kafamda bir şablon oluşuyor ona göre hareket ediyorum,her konuda yaptığım bir hatadır bu :(

gideceğim ama :)

Related Posts with Thumbnails