Kanlıca-Beykoz-Mihrabat Korusu

1 Nisan 2009
"Uzanıp Kanlıca'nın orta yerinde bir taşa,Gözümün yaşını yüzdürürüm hisara doğru" demiş ya Sezen Aksu,der tabii yalısı var dana gibi,o yazmayacakta ben mi yazacağım bu şarkıyı,peahh! Sezen Aksu kadar afilli yerinden bakamasak da sevdik Kanlıca'yı..Yoğurt canavarı olup da hayatında meyveli yoğurt bile yememiş birisi tatlı içerikli kanlıca yoğurduna bayılabilir mi? Ballı ve pudra şekerli iki yoğurt alıp da ballıyı erkek arkadaşı hemen tükettiği için fotoğrafını çekemeyen bir kız bu nedenle sevgisiyle "dana mısın sen hemen yiyorsun"diyerek kavga edebilir mi :P Ceza olarak da el mankeni olarak onu kullandım..



Bir gezi yapacaksanız onun hakkınızı vereceksiniz.Arabadan in otobüse bin,vapurdan in taksiye bin,yok öyle gezme olmaz. Ayaklar ağrıyacak,gezintiye çıktığımızda ki uzunca bir yol vardı önümüzde bunu şart koştum.Ulaşım araçlarını,özellikle de özel ulaşım araçlarını kullanmak yasaktı.Önümüzde böyle bir yokuş vardı,Mihrabat Sultan Korusuna çıkan yokuş.İtiraf edeyim en çok sürünen,mızmızlanan ben oldum ama tırmandık.Yol boyunca güzel evler var,onlara bakmak bile o yolu arabayla geçmekten daha keyifli,konfor herzaman size mutluluk vermeyebilir..



Doğaya baktığınız da,biraz da "görmek" için baktığınızda size güzel mesajlar verebiliyor.Bu tahtalar korunun içinde bulunan minik bir açıkhava tiyatrosunun oturakları.. Bu tahtaların arasından inatla çıkmış bu çiçeğe baktım bir süre,öyle ciciydi ki,az kalsın üstüne oturuyorum :P Kızdım kendime ..O yaşamak için güneş görmek için inat etmişti,bizin onun toprağına el koymamıza bile dayanmıştı.. Herbirimiz yaşamak için böyle direnmiyor muyuz? Ya da direnmemiz gerekmez mi?




Çektiğim fotoğrafların hiçbiri içime sinmeyince bunu buldum,benimkiler ya çok civcivli ya da çok sade oldu.Olası manzara bu,benim gördüğümde buydu :P Anadolu Yakası'ndan bakmak çok farklı burada hengame yok,insanlar daha sakin,bir koşuşturma yok,hayat daha yavaş akıyor sanki..

Pusluyken de böyle,akşam olunca baktığınız manzara daha da anlam kazanıyor.Ama ben o hissi size fotoğraftan yaşatamadım..Üşüyorsunuz,yaz bile olsa üşünüyormuş öyle dediler.. Ama oradan ayrılmak istemiyorsunuz.Yazın bir kez daha gitmek gerek,sohbeti güzel arkadaşlar bulup,uzun uzun sohbetler etmek gerek..



Ve şikayetlerim. Koru alanında yaşananlar. Bölgeye geldiğimizde sezonun daha açılmadığını ve koruyu gezemeyeceğimizi söylediler,bizde onlara mangal yakmayacağımızı söyledik :) sonra ben elbette ısrar ettim,gerekirse kendimi yerlere atabileceğimi,iğrenç bir karaktere sahip olduğumu belirttim,yanımda bulunan zat_ı muhterem kafasıyla onayladı,"Allah başınıza vermesin ,manyaktır,bence müsaade edin "dedi.Sonra görevliler bize koruyu gezmek istiyorsak orada buluna koru ile aynı adı taşıyan fakat özel bir işletme olan restaurantta birşeyler yememiz gerektiğini söyledi,param yok dedim,bak elimde bir su şisesi sadece bununla geldim.manzaraya bakıp su içeceğim.. Zat_ı muhterem mor ve türevleri renklere boyandı,"ne olur üfürük şurada yemek yesek acıkmadın mı zaten,ne kadar çirkeflik yaptın,büyüttün meseleyi " dedi. Daha çok kızdım,yemek yemezsek burayı gezemiyor muyuz ,son kararınız bu mu dedim? Sonra kıvırdılar,gezmemize müsaade(?) ettiler,sağolsunlar Orman İşletmelerine bağlı bir koruyu oradaki işletmenin izniyle gezebildik.Eve gelir gelmez İBB'ye Bilgi Edinme Hakkı ile bir yazı yazdım,ses-seda yok,Topbaş beni iplemedi.. Üzüldüm,kendi ormanımıza başkasının müsaadesiyle giriyoruz,bizim vergilerimizle düzenlenen ormana.

36 yorum:

GeCe dedi ki...

çok iyi etmişsiniz böyle havalarda baharın gelişini doya doya hissetmek lazım bende ayak ağırmadan gezi olmaz diye düşünenlerdenim

Unknown dedi ki...

Gene mi istanbula geldin sen :))

Esra'nın Mutfağı dedi ki...

Ne güzel işte sonra Kanlıcaya gittim de yoğurt yemedim demezsin boşver faydalı derler:)

Belgin dedi ki...

Prensesim, ben hic Istanbula gelmedim, ama resimleri görünce seni kiskandim:) Yazin giderken beni de yanina alsana, ben börek-cörekte alirim yanima:))

Sel dedi ki...

Mihribat çok fena bi yer yaaa:)

sinderellaaa dedi ki...

valla ben rahaaat rahat gezmiştim bana hiç öyle bir şart koşmadılar!şaşırdım şimdi!..

foodbynil dedi ki...

anam ben burda oturuyorum yaaa=)Keşke haberim neyin olsaydı da kanlıcada şöyle bir ismailağa yapsaydık :(

Böcek dedi ki...

ne kadar çabuk bahar gelmiş ya her bi yer yemyeşil huh:(
en çok da şu çiçek hoşuma gitti..
üşüşüyor ilham perileri tepeme:p

^zeynep^ dedi ki...

afiyet bal seker olmustur insallah, kismet olursa ben de tatmak istiyorum su kanlica yogurdunu:)

:illa adamin psikopat yanini göstertcekler dimi?:)

Adsız dedi ki...

merak ettım kanlıca yogurdunu.yenıyım ıstda.gözunu sevdıgımın sehrınde ne cok mekan var :)

beyaz mendil dedi ki...

Uzun zaman oldu Kanlıca yoğurdu yemiyeli.Resimler çok güzel.Sevgilerimle

Üfürükten Prenses dedi ki...

@GeCe:iyi ki gitmişiz,hava hemen bozdu bugün,böhüüü

@şebnem: evet,evet,evet :P

@Mutfaktaki Deli:yoğurt çok severim zaten ama pudra şekerli veya ballı yememiştim hiç,ilginç geldi o yüzden..hoşgeldin bu arada :)

@Belgin: harika olurdu,gelmişlerdi kızkıza monopoly oynuyorlardı,yanımda sevgilim vardı ama ben onları kıskandım.. bir de nevalelerimle geleceğim diyorsun Oooo senden iyi arkadaş olur mu :)

@Sel:Nasıl ya :P Ne açıdan fena,merak ettim şimdi,bir muziplik seziyorum ama :)

@sindeallaaa:yazın mı gitmiştin bebişim?

@perikizi:Aaa,tüh keşke,ne güzel olurdu.Şanlısın ama kanlıcayı sevdim hoş bir yerde oturuyorsun canım..

@Böcekim:Kıyamam ben sana nisan sonu gibi açılır sizin oralarda,yani ben oralardayken öyle oluyordu,karlar ancak eriyordu.Ama daha güzeldi bahar,tertemiz oluyordu heryer ve ışıl ışıl..benim de anılarım depreşti :P

@Zeynep A.:En kısa zamanda git canım,ama hava güzel olsun,sizin için yedim şekerim,kendim için değil ehi ehi :P

@Dolunay:ben ist yaşamıyorum ama 25 yıldır her sene gelir giderim,son 7-8 yıldır da daha sık şekilde gelip gidiyorum.Her defasında da yeni bir yeri keşfetmek için uğraşıyorum fakat bitiremedim hala,kendine bir rota belirle ve başla bence:)

Üfürükten Prenses dedi ki...

@beyaz mendil:teşekkür ederim canım,sevgilerimle..

siirimsi dedi ki...

ne güzel, şanslısınız!...

mika dedi ki...

içinizde bu yazıyı okuduktan sonra mutfaa koşup pudra şekerli yourt yiyen yokmu ...bunu bi tek ben yapmış olamam bu güzel yazının ve resmin üztüne dimi :)

Amatör Gezgin'in Gezi Notları dedi ki...

Ne güzel bir gün geçirmişsiniz. Ben kanlıcayı çok severim. Ama yoğurdu biraz ağır gelir bana. sanki diğerlerinden farklı gibi. Özendim şimdi. Gitmek lazım en kıs zamanda...

bi dost dedi ki...

sohbeti güzel gezi arkadaşı dedi biri sanırım? üstüme allındım da:Pp

bi dost dedi ki...

bu arada zat-ı muhteremle barışmışsın, yazmamış mıydın ben mi kaçırdım? hayırlı olsun:)

Volkan dedi ki...

süper mekandır. sevgiliyle daha iyi olacağını düşünmekteyim :)
2.5 sene kavacıkta çalıştıktan sonra şimdiki işimde de ofisi kavacığa taşıyoruz. bol bol giderim artık yine :) iyi oldu hatırlattın. thx ;)

çilekli süt dedi ki...

doğa içinde arabasız gazmek benim de favorimdir .. böyle bi yerde hiç arabayla gezilir mi yahu görüyorum bazen ifrit kesiliyorum :/

ella dedi ki...

gezi fotoğraflarına ve anlatımına bayıldım :)) ama bu izin meselesi can sıkıcı gerçekten.

bahar dedi ki...

Merhabalar, “hediyeleşmek” üzerine güzel bir etkinliğimiz var. Sizin de katılmanızı arzu ederim, ayrıntılar sayfamda. Sevgiler.

Hayalbemol dedi ki...

O çiçekten ne güzel anlam çıkarmışsın üfürük, Kanlıca’yı görememenin ezikliğini yaşadım.
Ayrıca nedir o bir şeyler yemeniz lazım saçmalığı? Resmen oyun oynuyorlar insanlara.
Bu tip şeyler, küçük mutlulukların ekşimsi tadı oluyor, rahatsız ediyor insanı.

efsa dedi ki...

İmrendim desem,
birgün bende sevdiğim insanla böyle istanbulun hiç bilmediğim köşelerini gezebilecekmiyim diye düşünmeler çöktü üzerime. :((

Unknown dedi ki...

istanbulda yaşıyorum istanbulu senin kadar gezmedim :))

Yağız Gönüler dedi ki...

enişteye hassasiyet istiyoruz :)

Primarima dedi ki...

offf kanlıca yogurdu yaa :) çok çok severım ben...

Üfürükten Prenses dedi ki...

@ferkul:neredesin bilmiyorum ama bu ülkenin her yerinde gezilecek muhteşem yerler var eminim..

@mika:afiyet olsun:) bazen ben de bloglarda birşeyler okuyorum feci canım çekiyor..

@Boogie:hmm pudra şekersiz ya da işte balsız yiyemem bende,ağır haklısın,diğer yoğurtlardan farklı,sofraya konup yenecek türden değil,ayrıca yenebilir ..

@bi dost:sohbeti ve şiddeti güzel bir arkadaşsın eminim(Allah'ım parolalı konuşmaya bayılıyorum)

zat_ı muhterem ile barıştık çok oluyor,bloga yazmak istemedim,niye bilmiyorum,sadece mutsuzluklarımı paylaşıyorum,biz çok mutluyuz heyoo yazamıyorum şuraya,ayıp gibi geliyor,oysa salya sümük ağladığımı,süründüğümü yazmak ayıp belki de :P hep çelişirim zaten..

blogda adını daha az geçiriyorum artık,poposu kalkıyor gibi oldu kanımca :P

@Volkan: karşılaşırsak ben hep sorun çıkartan,sevgilisini çekiştiren,söylenen,gülen,muhtemelen birşey tepiştiren yiyen o kızım :P haberin olsun

@eda:aman onların ki gezi değil,arabayı gezdiriyorlar :P

@owl:tekrar gideceğim oraya bu sefer başka bir taktiğim olacak,bazı planlarım var:)

@bahar:güzel bir çalışma olmuş.. güzel bir "sünnettir" dilerim amacına ulaşır..

@Hayalbemol:tadımı kaçıramadılar ama sebebsiz gerildim,gidip birşeyler yesem kendimi koyun gibi hissedecektim,devletin malını bize pazarlıyorlar,bak yine gerildim..

@efsa:canım benim,kalbinden geçen tüm güzellikler bulacaktır seni,eminim ben.. benimde kalbim seninle..

@şebnem: hıh! bana takıl hayatını yaşa,kültür elçisiyim ben zuha :P

@vincenzo:değil mi götürdü kocaman ballı yoğurdu,bende bana hassasiyet istiyorum,bari fotosunu çekseydim :)

@Prima Rima:rimoşuma yedirdin mi peki annesi,hı?

bi dost dedi ki...

öperim...:)

Travis dedi ki...

özlemişim ..

by nesliShine dedi ki...

muhtarlıkla yanyana bulunan,çınar ağacının dalları altında tek salıncaklı küçük ve ıssız park var ya, ordaki salıncak ve o ağaç çok derdimi barındırır benim.. beykozdan kanlıcaya inmeyi özlemişim,bu yazı içimi bir hoş eyledi..

by nesliShine dedi ki...

bu arada kardeş dana mısın sen hemen yiyorsun"demiş ya yoğurt için.. danalar yoğurt yemez:)))

Üfürükten Prenses dedi ki...

@ bi dost:ben de öperim :P

@Travis: evet özlenecke bir havası var oranın,tekrar gitmek istiyorum bende..

@nslhnm:güzel şeyler anımsattıysa ne mutlu bana ..

bu arada dana diyen benim :) erkek arkaşıma yani,dananın oradaki manası hani çok yiyen doymayan anlamında :) yoksa danalar yoğurt yer mi hmm bu da ayrı bir yazı konusu :)

by nesliShine dedi ki...

:)) yemez yemez

Unknown dedi ki...

temmuz ayı içindeyiz şimdi orası güzeldir gerçekten de giriş için para ya da izin gerekiyor mu????

Unknown dedi ki...

Adamın biri,ellerinde fotoğraf makinaları bulunan iki dosta-belli ki bir iki güzel görüntü almak istiyorlar- nereye diye hesap soruyor.İnsan merak ediyor bu yetkiyi ona kim vermiş ve ne hakla.Ellerinde mangal,kömür,odun,ateş yok sadece fotoğraf makinaları var.Bir de oldukça ilerlemiş yaşları.Belli ki yok olup giden ve de gitmeye devam edecek olan İstanbul'dan,ardından geleceklere bir kaç anı bırakabilmek.Vah ki vah,Fatih sultan Mehmet ,zamanında İstanbul'a giriş çıkışlar vizeli olsun demiş .Meğer ne kadar da doğruymuş ,kimlerin ellerine kaldık ....

Related Posts with Thumbnails