Hayvan Sevmeyen İnsan Sevemez(miş)?!

7 Mayıs 2009
"Kocamla aramızda yatıyor "Pofffy",sabah bir babasını bir beni yalıyor,bizi yalayarak uyandırıyor,öyle akıllı ki.."

Köpeğinden bahsediyor,ama kusacağım ben devamını dinlemiyorum.Hayvanlarıyla öpüşen,yalaşan hadi ayıp etmiş olacağım ama hayvanların hayvani cinsel duygularına şaka yollu karşılık veren kısmen sevişen insanlar gördüm.Ve hepsi midemi bulandırdı.Beyaz Show'a konuk olmuş Binnur Kaya(şahika koçarslanlı) stüdyoya gelen köpeğiyle öpüştüğünde kadına olan bütün sempatim gitmişti.Böylesine bir aşk böylesine bir bağlılık,bilemiyorum..Erkek çocuğunun pipisini öpen babaları falan duymuş olsak da çok sevdiği evlat yerine koyduğu köpekle,kediyle öpüşmek benim için sinir bozucu derecede mide bulandırıcı bir hadise..

Hayvanlarla tanışmam 6 yaşında aldığımız muhabbet kuşuyla oldu.Adı "Çatlak" tı.Ben koymuştum adını kendi de öyleydi,konuşuyordu,uçuyordu ve s.çıyordu uluorta ve ben o yaşta bile titizdim.Evde hayvan beslemenin pek de mantıklı olmadığını o dönem anladım.Aramız fena değildi portakal suyu içirip sarhoş ediyordum onu,suda boğmaya çalışıp kurtulmasına imkan verip mutlu oluyordum,uyuyamadığını düşünüp evdeki herşeyi susturup uyumasını izliyordum falan filan,ama en çok da onu seviyordum o dönem bana aitti,bu yüzden seviyordum ve bu da bencillikti....sonra Çatlak bir kedinin saldırısına uğradı,kalp krizinden öldü.Ve ben ölümle o anda tanıştım.Sonra yine kuş,bir iki tane hediye edilen balık,hayvanlarla ilişkim bu şekilde son buldu.Hayvanlara karşı önyargılı yetiştirilmedim sokakta gördüğüm kedi,köpeği ,sevmeden mıncıklamadan duramadım,zarar da vermedim.

Fakat günümüzde hayvanlara bakış açısı oldukça farklı..Hayat arkadaşı,eş,çocuk,arkadaş bir insan gibi görülüyor ve ona göre davranılıyor.Uçak seyahatinde köpeğine servis açtırmak isteyen bir gazeteci aklıma geldiğinde Tayyip E. gibi aşağılama unsuru olarka kullanmamak adına susmak istiyorum ama yine de saçmalığı görmezden gelemiyorum.

"Hayvanları sevmeyen insanları sevemez?" Niye? ne alaka,hayvan sevmiyorum,bana kokuyor,huylandırıyor,ne bileyim korkuyorum diye neden insan sevemiyorum ki ben ? İşkence etmedikten ,zor durumda bırakmadıktan sonra hayvan sevmek zorunda mıyım,koynuma alıp yatmak zorunda mıyım? Kakasının peşinden koşup,dışkısıyla bütünleşmek zorunda mıyım ?

Hayvanları sevdiğini söyleyen çoğu,yaşını almış kokoş işsiz güçsüz varlıklı onlarca insan tek bir hayvan için yüksek meblağlar harcayıp,yatağıydı,çantasıydı,kuaförüydü derken insanların bir ay geçindikleri paraları bir köpeğe harcıyorlar..Harcar kardeşim sana ne! denilebilir,doğru.. Anacım madem hayvan sevgisiyle dolusun o parayı bir taneye kuçuya dökeceğine ontane kuçuya harca? Yok,bunlar bencil insanlar hayvan seviyorum diyerek hayvanları zimmetlerine geçirip kendilerine aşık yaratık yaşatma derdinde kişiler..

Bencilliklerimizi,kendimize olan aşkımızı,olmayan eşimizi,doğurmaya korktuğumuz çocuğumuzu ya da ne bileyim gözünüzün içine bakan birinin varlığından duyacağımız hazzı bu hayvanları kullanarak yaşıyoruz.. Hayvan beslemek oldukça insani bir durumken,hayvana tapınmak da bir o kadar hastalıklı bir durum..

Bugün bu konu nereden açıldı peki.. ? Sen ki bugün yürüyüş alanında bana o hayvan azmanı pitbull'u "tatlıcık bu,evcildir" diye savunan aptal teyze,ben o hayvanı nerede görsem kıç.ımı yırtarım,elbet görevli yunus'lara seni şikayet ederim,ne senin köpeğinin kakasını koklaya koklaya yürümek zorundayım,ne de "lan benim bacaklar yağlı hoşuna gider bu hayvanatın" diye korkuyla yürümek zorundayım..

Hayvan sever kimdir biliyor musunuz? Yazın,kavurucu sıcakta dükkanının önüne bir kap su koyan adamdır hayvansever.. Piknikte gözünün içine bakan köpeğe yediği etin yarısı verendir.. Koynuna alıp çanta gibi gezdiren sözümona hayvanseverler değil..

35 yorum:

Adsız dedi ki...

kedi köpekle öpüşen insanlardan benim de midem bulanıyor. herşeyin bir adabı var. hayvanı sev anladık ta sapıtmaya ne gerek var?

absalom dedi ki...

emin misin?

Üfürükten Prenses dedi ki...

@Gülcan:katılıyorum canım..

@absalom: hangi konuda?

babegazelle dedi ki...

hayvan sevmeyen insan sevmezin asıl altında yatanın başka bi canlının hakkına yaşamına saygı duymayan insana da duymaz olduğunu düşünüyorum zira konuşamayan ona zarar verdiğinizde gidip sizi şikayet edemicek bi canlıya zarar vermek vicdansızlıktır o insan herkese karşı aynı vicdansızlığı gösterir benim gözümde.Herkesin evde besleme zorunluluğu yok kişisel olarak içli dışlı olmazsın bu saygı duyulacak bişidir. Prenses lafım sana değil tabii ki zira argümanını anladım burda ama bi kedi sahibiyim ama bundan dolayı beni taciz edenlere de ben dayanamıyorum evime geliyo aman bu ne kapat şunu rahatsız oluyorum ben bilmemne yok mendebur hayvanmış falan filan o insan da benim evime gelip benim hayvanımı ve beni rahatsız etme hayvan sevmemden dolayı beni aşşağılama hakkına sahip değil tamam korkan insanın burnuna sokmak da benim hakkım olamaz ama orası benim evim ve kedim evin bi üyesi.Hadi senin durumunda korkan insana pitbull yanaştırılması ayıp yani bağlamam gerekirse sevmek zorunlu değildir ama bu olayın iki tarafı da birbirine saygı duymak zorunda içli dışlı olmak istemeyene sen zorla yanştırmicaksın seveni de bundan dolayı aşşalamicaksın zira gerçekten çok yanlız olup hayvan sevgisiyle ayağa kalkan bi çok insan tanıyorum ben :)

absalom dedi ki...

"Hayvanlarıyla öpüşen,yalaşan hadi ayıp etmiş olacağım ama hayvanların hayvani cinsel duygularına şaka yollu karşılık veren kısmen sevişen insanlar gördüm.Ve hepsi midemi bulandırdı."

bu konuda...

http dedi ki...

aynen katılıyorum... hayvanları sevmek hayvan gibi davranmayı gerektirmez... o seni yalıyor diye, öpüşmek de neyin nesi?

Üfürükten Prenses dedi ki...

@absalom:Hayvanlar cinsel dürtülerini malum insanlar gibi kontrol edemiyor ve o dönemde yani cinsel dürtülerinin zirve yaptığı dönemde en yakınlarında onlara sarılan,öpen seven yatağına alan insanlara yakınlaşabiliyor.

Yurt arkadaşımın köpeğini görmüştüm bu hareketleri yaparken ,o da bunu şakaya vuruyor..işte hayvan çok yalnız kaldı,eş lazım vs diyor.. hayvanın onun üstünde kendini tatmin etmesini "şirin" görüyordu!!!!!

benim için mide bulandırıcı.. yalaşanlara gelince bir pazar günü yürüyüşe çıkarsan köpeğiyle kedisiyle yalaşan dil teması kuran bir sürü kadınla karşılaşabilirsin.. elbette sevgi belirtisi ama benim için iğrenç..

Üfürükten Prenses dedi ki...

@babe:Evinde hayvan besleyen bir arkadaşıma gitmeyecek durumda bir rahatsızlığım yok,olabilirdi de..diyorum ya sevmeden duramam..

Hayvanlarını çok sevenler onlara en az bir insan kadar saygı bekleyebiliyorlar..yani evine biri gelse sustur şu yeğenini dese? ne yaparsın sen veya ben ne yaparım ,yürü git derim değil mi? böyle terbiyesizlik olamaz..

aynısını kedin için düşünüyorsun,kimseye zararı yok,şirin ve ailenizin üyesi.. ama hayvan sevmeyen biri için belki de tüylü,korkutucu ne bileyim gereksiz bir varlık.. yani her konuda olduğu gibi iki ayrı uçta olan düşünceler olabiliyor..

sanırım ölçü kişilerinin birbirlerinin alanlarına girmemeleri..

Üfürükten Prenses dedi ki...

@kutup zencisi:yani köpek onu öpünce yalayınca sevildiğini anlıyor mu acaba???
sanmıyorum.. hayvanın anlayabileceği dilden sevmek en iyisi..

bi dost dedi ki...

hayvan sevmek zorunda mıyım demişsin, yani evet elbette sevmek zorundayız bence. ben kedi sevmem diyorum gerçi hep ama uzaktan severim bakma benimki korkaklık.

Allah'ın yarattığı herşeyi ardındaki hikmeti görerek sevmeliyiz bence. ve fıtratımızın gerektirdiği ölçüde, dolayısıyla sapıtmadan.. bi eşşeğin bile, ki kendisi en az zikreden hayvandır, günde 5000 defa Allah dediğini bilmezden gelemeyiz, bu bağlamda sevmeliyiz hayvanları. ama yalamamalıyız elbette yaa ıyk..

bi de şey geldi aklıma şimdi, bugün haberlerde gördüm de, işkence ederek hayvan kesiyodu adi şerefsizler.. yakıyolardı hayvanı ayağa kalksın diye:( pislikler:(

esra dedi ki...

sadece cins hayvanları beslenmeye değer görenleri ben de anlamıyorum.evde kedi beslemek zor ve benim kedilerimi daha yemek bile yiyemezlerken annelerinden ayıran o vicdansız(lar) olmasaydı bahçeli bir evim olana kadar, çok sevmeme rağmen eve kedi almayı düşünmüyordum. bir kere alışınca da bırakamadım. kedileri sevmeyen eşim bile benden çok sevmeye başladı hatta. ben de bunu bilmesine rağmen kayınvalidemin kedileri atmazsan gelmem tehditlerinden, hamile olduğum için ee bebek doğunca kedileri atarsın artık diyenlerden, pek samimi olmadığım, geldiğinde kedilerden korktuğu için koltuğun tepesine tünemesine rağmen yine de ısrarla bana gelmek isteyip beni gerenlerden bıktım. ohh bee...

GeCe dedi ki...

canım son paragrafına benzer birşey yazacaktım sen de yazmışsın, ben hayvanları severim ve hiçd e korkmam ama bana göre sevmek incitmemek, kollamak korumaktır ve doğadan çekip almak değil evde kedi köpek beslenmesine karşıyım onlar özgür olmalı mesela bir köyevin olur bahcesinde istediği gibi dolaşır köpeğin sabah gider akşam gelir. Malesef günümüzde insanlar çeşitli eksikliklerden olsa gerek gereğinden fazla saplantılılar herşeye, çocuğu yerine koyacak kadr bağlanmalar vs. Yaşamda ilk öncelik her zaman insanda sonra diğer canlılardadır.

Primarima dedi ki...

Yaşa diyorum başka bısey demıyorum harıka anlatmıs harıka ıfade etmıssın...bende bu lafı cok duyuyorum hayvan sevmeyen ınsan sevemez dıyorlar ama ben senın kadar guzel ıfade edemıyorum kendımı.Benı tanıyanlar bılır hayvanlarla hasır nesır olamam pek hoşlanmam zarar vermem ıttırıp kaktırmam kötu seyler dusunmem iğrenmem ,ama hoşlanmam işte yakınlaşamam.Ve gercekden bi köpek sahıbını yalap şalap yaladıgında benımde içim bulanıyor nedense...

fatma dedi ki...

ben yeni farkettim blogunuzu yazdıklarınız çok güzel ben hayvanları elleyemem ama bahçedeki sokak kedilerine yemek veriyorum ama eve girerse tiskiniyorum sevgilinizi anlatırken benimde eşimle sevgili olduğumuz günler geldi aklıma by

Sagır Kedi dedi ki...

Sevgili Prenses;koyu bir hayvansever olan ben yazdıklarının bazısına katılmadım hatta üzüldüm.Şöyle ki haklısın aslında hayvanlarıyla aşırı ve abartılı bir şekilde öpüşenleri yalaşanları anlamam bende.Benim de sayısız kedilerim oldu ama onlar ki sevgilerini sadece kafasını kafama,yanagıma toslayıp sürtüyorlar bu da sevgidir ama abartmamak lazım..Üzüldügüm nokta Pitbull hakkında yazdıkların:((Tabii o aptal teyze de ne biçim bakıyorsa ve biliyorsa köpegi artık seni korkutmasına üzüldüm. İnsanlar nedense onu katil diye biliyorlar saldırgan diye biliyorlar ama nedense o köpekler de yardıma ve sevgiye muhtaç bunu görmemezlikten geliyorlar.Geçen okudum ki barınağa işkence görmüş pitbull gelmiş brınak gönüllüsü onu kucagına aldıgında hayvan minnet dolu bakışlar atmış o anda barınak gönüllüsü bu hayvan hakkında söylenenlere utanmış.Tabii ki yine de sen bilirsin.Öte yandan hayvan sevmeyen insan sevmez lafını çok abarttılar.O laf ki özetle şu anlatılmaya çalışılıyor dünyanın her yerindeki kriminolojide katil ruhlu insanlar insanlara saldırmadan önce hayvanlara saldırıyorlar.Gel gör ki o laf çok abartıldı açıklaması da saçmalaştırıldı.
Hiç bir blogun yorumlarını okumam ben..Ama hayvanlarla ilgili yazıya ne yorum yapılmış diye okudum burada durum çok üzücü dogrusu..Sevmek zorunda degilsiniz tabii zarar vermek de haddinizde degil tabii ama insanda nasıl duygular ve atan bir kalp varsa hayvanda hiç mi yok??Yazık dogrusu...Son cümleni çok güzel yazmışsın Prenses tebrik ediyorum.

sinderellaaa dedi ki...

bende bu öpüşme meselesine karşı olanlardanım.çok küçükken üstüme kedi atladığı için 3 gün sesim kısılmış konuşamamışım ve ondan sonra uzaktan çok sevsemde maalesef kuş bile olsa dokunamıyorum.sanırım bunun için özel bir tedavi görmem gerekiyor:)eski çalıştığım yerde çok güzel bir tavşan vardı böyle inanılmaz tatlı olanlarından ama maalesef onada çok istememe rağmen dokunamadım direk olarak geriliyorum ve ellrimin içi kıpkırmızı oluyor bunun sebebini bilen varsa söylerse sevinirim.ama baştada dediğim gibi inş birgün sevebilirsem de öyle yalapşap öpmeyeceğimden eminim.son söylediklerin gerçekten çok doğru prenses gerçekten hayvan seviyorlarsa öyle dünyada tek cins olan ve paha biçilemez özellikte bilmem kaç eur ya kanişler alacaklarına sokakta başıboş gezen gerçektewn bakıma ihtiyacı olan hayvanlara baksalar sevgileri daha inandırıcı olur!bu arada bende kapımın önündeki kedi ve köpeklere yaz kış su ve yiyecek verenlerdenim.onların aç susuz kalmalarına asla dayanamam..canlı canlı canlı kesen o katillerede öbür tarafta Allah yardım etsin sonlarını hiç iyi görmüyorum...

nesli dedi ki...

Sevdim bunu:-))

SİYAH ULAN! dedi ki...

"hayvan sevmeyen insan sevemez" lafından kasıt babegazelle'nin de dediği gibi hayvanlara eziyet eden, onların da birer canlı olduğunu unutan "mahluklar" dan insani bir hareket beklenmesinin abest kaçacağıdır. yoksa bu yazıda da geçen kedisine köpeğine abuk subuk şeyler giydirip, bir ailenin aylık mutfak masrafına tekabul eden mamalar yediren güruh hayvanseverden çok kendi egosunu tatmin eden bir şahıstır benim gözümde.

kedicibasi dedi ki...

yazı da yorumlar da güzeldi:)

cansu dedi ki...

hayvan sevmeyen insanları ben sevmiyorum.
hayvan sevgisi, insanda mevcut olan merhamet duygusunun dışarıya vurmuş hali oluyor bana göre.
herkesin sevgisini gösterme şekli başka.
uç örneklerinde haklısın, ama bunlar çok azınlıkta.
bahsettiğin kokoş hayvanseverlerin, sokak hayvanları için yaptıklarına da şahit oldum ben. haksızlık etmişsin onlara.

son paragrafında çok güzel bahsetmişsin. hayvanlara eziyet etmeyen, bir lokma yiyecek veren insanların çok büyük değeri vardır benim gözümde.

Feride Nizamettin dedi ki...

Derin mevzu buna girmeyeyim diyorum ama çenemi de tutamayacağım sanırsam. Evde 1 kedim var, eskiden balığım kuşum oldu, imkanım olsa, bahçeli bir evim olsa köpek de isterim. Ben kedime sarılıyorum, burnunun ucundan, kulağının kenarından öpmeye de bayılıyorum (cinsel bir dürtüm yok, kedimde de böyle bir tepki hiç görmedim, ameliyatlı diyedir belki de:). Bu vatandaşlar gece pek uyumadıkları için birlikte yatamıyoruz ama bir hayvanla uyumak da çok keyiflidir aslında, ayağınızın ucunda tüylü ve vücut ısısı ortalama 41 derece olduğu için büyot vazifesi gören topak şeylerdir. Bize benzemeyen canlılara karşı farkındalığı arttırdığına inanıyorum ben hayvanlarla yakın iletişimde olmanın.

Kendin de söylemişsin zaten, işkence etmiyorsan, varlıklarını tehlikeye sokmuyorsan, durduk yerde yolda önüne çıkan kediye köpeğe tekme atmıyorsan o bile yeterli açıkçası.

Benim evime gelen ve kediden hoşlanmayan, korkan tanıdıklarım var, odasına kapatıyorum Nohut'u hem o hem de gelenler rahatsız olmasın diye, hoş değil tabii ama hayat da uzlaşmadan olmuyor.

Alakasız bir not olacak ama facebooktaki sayfana illa hayran mı olmamız gerekiyor, sadece arkadaş olamıyor muyuz :)))

Adsız dedi ki...

Bir hayvan düşmanı ağzından farkın yok senin. Hiç hayvansever görmemişsin ki yazmışsın bir kaç satır tutarsızca. Çok ayıpladım bu yazınızı. Kimsiniz nesiniz bilmiyorum.

Sadece son paragrafınıza katılıyorum o kadar. Bir hayvana değer vermek çok başka bişey. Siz anlayamazsınız tabi. Evde beslediğiniz kuşu boğmaya çalışarak bunu bir halt sanmak bu kafada büyümek bunları yazdırır adama.

Bu yorumu silmeyin lütfen yazıyorsanız, yazmayı becerdiğinizi düşünüyorsanız sonucuna katlanın.

Yazık sizin gibi insancıklarla aynı havayı soluduğuma.

Adsız dedi ki...

Dayanamadım sinirim biraz geçti tekrar yazacam.

Şu da var burada ön yargı var bu yazı da. Her gördüğünüz kokoş sadece kokoş değildir belki ben veterinere gittiğim de sizin tabirinizle çok kokoş gördüm, elinde yaralı kedi-köpek bulmuş getirmiş bakımını yaptırırken.

Hayvan sevgisi apayrı bişey bunu tapmak olarak düşünmek yanlış. Aksine insanların çocuklarına taptığını düşünürsek bunada mı hastalıklı ruh hali diyecez.

ama şuna hala şaşıyorum kuşunuzu nasıl boğarsınız tamam sonra kafasını çıkarmışsınız ama bu nasıl bir davranış şeklidir.

Hayvan sahibi olanlara dediklerinizde çok yanlış, hayatınız boyunca hiç bir insandan karşılıksız sevgi alamazsınız bunu iyi bilin. Bunu sadece bir hayvan kusursuzca sergiler size. Haliyle bir saygıyı bir sevgiyi hakeder.

Yazınıza tekrar tekrar asla katılmadığımı belirtirim son paragraf hariç.

Üfürükten Prenses dedi ki...

Adsız her yorumu yayınlıyorum şekerim..
Bak baya baya hakaret etmişsin,tın ;)
Bunlar benim düşüncelerim,algılamak istediğin kadarını algılamışsın..

Hayvan düşmanı değilim,kuşumu boğmaya çalıştığımda da 6 yaşındaydım,sadece 6? Kimseyi öldürmedim şimdiye kadar çok şükür :)

Hakkımda ne düşündüğün umrumda değil,benimle aynı havaya solumaya mecbursun,bne nasıl senin hayvanının sokağa bıraktığı kakayla yaşamaya mecbur bırakılıyorsam..

Hayvan sahiplerine şöyle insanlardır,demedim.. Böyleleri var işi abartıyorlar dedim,geçen televizyon'da Yeliz var ya şarkıcı anımsarsınız galiba ağlıyordu..içli içlii,dedim ne oldu,köpeğe ağlıyormuş,doğrudur,haklıdır..Anlıyorum ,gördüm köpeği kuyruğunu kesmişler falan bla okudumiçimden yapanlar amma velakin.. Eee bir sürü çocuk var çocuk esirgeme de git bir kere de onlara ağla be yavrum..
değil mi ama,şefkatse bu duygu,sadece hayvanlara mı verilir..

bilemiyorum,kedi köpek yalamam,yalayanı görünce de huylanırım,koynuma alıp yatmam..
çocuğum olsa asla ve asla hayvanlardan uzak tutmam,insan ilk sevgiyi,bağlılığı hayvanlardan öğreniyor..

ama köpeği kendine esir etme,süs gibi gezdirmek,ona insan gibi davranmak bunlar bence yanlış,,,

farklıyız sevgili adsız..
Aynı havayı solumak kısmı ağır olmuş biraz ama neyse,sevgiler..

Üfürükten Prenses dedi ki...

Hayvan düşmanı mı,yahu köpekle yalaşmakla kalırsınız siz..
Fokları kafalarına vura vura öldürülüyor her yıl,var mı bir tepkiniz,yok..
Onu da yazdım buraya zamanında o zaman umrunuzda değildi pek..


Yazmayı beceremeseydim,siz bu yazıyı okuyamazdınız..

Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Siz benim köpeklerle yalaşan eden bir tip olduğu mu sanıyor olabilirsiniz.

Yada şöyle diyelim.

Benim ne gibi birimlerde kimler ya da neler için çalıştığımı bilemezsiniz. Buna da gerek yok zaten.

Kanada'da ki katliam için derneklerin(birçoğu göstermelik dernektir ama aralarda benimde olduğum gerçek çabalayanları vardır) neler yaptığını Türkiye'den ne çaba harcağını bizzat ben gördüm . Bunu da sorduğunuz için söyledim.

Siz bir hayvan ölse ağlamazsınız bu kesin, çünkü hayvan sevginiz yok bu yazınızdan da çok belli. Ama şöyle diyeyim benim başıma bu gelirse dünya başıma yıkılır. Anlatabildim mi? Şimdi ben hastalık lı ruh muyum bu yazıya göre? Bir kedinin ellerimin arasında ölmesini izlemek ama birşey yapamamak ve sonrasında ohh be öldü diye gezmek olsaydı buna hastalıklı ruh deseniz katılırdım?

Farklıyız evet hem de çok. aşırı hayvan düşkünü biri olarak ve hatta insanların iki yüzlülüğünden ötürü onlardan nefret eden biri olarak bu yazınıza bu kadar serttir duruşum.

Diğer yazım demişsiniz. Bloğunuzu hiç gezmedim sadece bu yazıyı gördüm o kadar okudum yazdım ve çıktım.

Adsız dedi ki...

üfürükten prenses,sen harbi üfürüktenmişsin :) sen kedi köpeklerin kakasını koklaya koklaya gezmek zorunda deilsen biz de sizin veletlerinizin sesini bagırısını cekmek zorunda deiliz...zaten senin ne tarz bi yaratık oldugun ortada hiç bir insan bir kuşu bogmaya kalkmaz...işte bu kadar basitsin!! eğer biz sizin veletlerinizi otobüste parkta vs her yerde cekmeye mecbursak sen de bizim kedi köpeklerimizi çekmeye mecbursun!!!!

Üfürükten Prenses dedi ki...

Sevgili adsız:
senin gibi okuduğunu anlamaktan aciz,kimliğini gizleyerek yorum bırakan insanlaır gördükçe gerçekten acıyorum insanlığa..

öncelikle tekrar ikokula başlanmanızı okuduğunuzu anlamak için özel dersler almanızı tavsiye ediyorum.

kuşu boğmaya çalıştığımda 6 yaşındaydım bu yaşta bilmeden aynı yaştaki arkadaşına ne bileyim bebek olan kardeşine zarar vereni bile duymuşluğum vardır.yaş 6 tekrar ediyorum 16 26 değil 6.

benim veletlerime tahammül etmek zorundasın,insan çünkü onlar,otobüse mıçmıyorlar,yola işemiyorlar,sonra senin bacağından ısırmıyor vs vs..insan tekra ediyorum Allah'ın yarattığı en yüce varlık.benim çocuğumda elbette bir köpekten çok daha kıymetli,kıyaslma bile zeka geriliği belirtisi..

hayvan düşmanı değilim ama bu insanlar yüzünden olmamak elde değil galiba..

sevginizi insanlığınızı biraz da yetimhanede ki çocuklara harcanızı olur mu?
yok asla olmaz onlar çünük poponuzu asla yalamaz.. lütfen biraz dürüst olun bencilliklerimizi hayvanlarla telafi ediyoruz diyen..

ben de saygı duyup,susayım..

Adsız dedi ki...

hiç de çekmek zorunda deilim senin veledini...insan diosun ama insan olan hayvanları sever saygı duyar yardım eder...insanlık budur!! senin gibi böle abudik gubidik şeyler yazmaz.. zekadan bahsetmıssın :) senın de zekan ortada!! sacma sapan konusup sonra da sygı duyup susayım dıosun gercekten komık :))))) okadar saygılı olsan kedısını kopegını opene de yalayana da saygılı olursun...naparsa yapar senı alakadar etmez her ıkı taraf da bırbırıne saygı duymak zorunda...herkes senın gıbı dusunmek zorunda deıl,senın gıbı dusunmeyenı de böyle yargılarsan ıste ben de senın zekandan suphe ederım..ayrıca okudugumu gayet ıı anlıorum ben ;) bence ozel dersler alması gereken sensın,sana tavsıyem gıt de bı saygı dersı al...ha bır de bencıl felan demıssın :)))) sımdı yazını okuyanlar zaten bana hak verıcek acaba sen mı bencıl bızler mı o da ortada zaten!! kuşu boğman konusunda da 6 yasında olmak bahane deıl o ıcten gelen bısey yasla alakası yok onun....bır de sayın üfürük hanım o kopekler her zaman herkesı ısırmazlar sadece senın gıbı onları anlamayan saygı duymayan canlarını yakanları ısırırlar,cooook da ıyı ederler :))))))))))))))))) bos yere cevap yazmaya da ugrasma sekerim bir daha bu sacma sayfanı acmaya nıyetım yok tesadufen gordum yazdım ısım bıttı sana bol üfürüklü günler dilerim.... :)))))

Adsız dedi ki...

yaa üfürük bi de ben cok merak ettim sen acaba kac kez yetimhaneleri ziyaret ettin???? kac kez yardım ettin insanlara??? ben söliim sana sokakta karnını doyurdugum cocukların sayısını unuttum,gittiğim huzurevlerinin ve oyuncak giyecek vs götürdüğüm yetimhaneleri burada sayamam... bir okadar da barınaklara mama malzeme yardımında bulundum..sokakta gördüğüm her ama her hayvanın karnını doyurdum basını okşadım...peki sen ne yaptın???? unutmadan,köpekler sadece el yalar o da teşekkür etmek ve sevgisini göstermek içindir...insanlar gibi asla menfaatleri uğruna popo yalamazlar ;) hadi hoşçakal üfürük...

Adsız dedi ki...

ben size katılmıyorum.hatta bu karikatürü siteye koymamaları lazımdı.çok mantıksız

Unknown dedi ki...

Bir de eklemeden edemedim, 6 yasindaydim demissiniz. Bu savunma degildi, o yastan o tarz durtuler saglikli degil. Ben 4-5 yasindayken bogulan karinca bile gorsem sudan cikarir, bahceye gotururdum. Hayvanlara saygi duyan bir insan olarak yetisecegim o zamandan belliymis. Ne hakla kendinizi hayvanlardan ustun gordugunuzu de anlamiyorum. Bir kere kendini ustun goren insan zaten ustun olamaz, ayrimcilik yapiyordur cunku. Hayvanlarin hic bos yere zarar verdigini gormedim. Ya korkutulmustur, kendini savunuyordur (ya da ictenlikle oyle yaptigini saniyordur) ya da actir (dogada) ve bazilarimizin hayvanlari yedigi gibi onlar da baska hayvanlari yer. Bunun disinda cok nadirdir bir hayvanin baska bir hayvana saldirmasi. Insanlar dahil buna, cunku biz de hayvaniz hatirlatmak isterim. Kabullenemeyenler var, cok komik. Bizler birer memeliyiz, birer hayvaniz hepimiz. Insanlar ve hayvanlar diye ayrilmiyoruz. Homo cinsi icerisinde gunumuzde yasayan tek turuz. Diger hayvanlar bizim gibi bencil degil. En bencilleri biziz. Yetinemiyoruz, butun yasam alanlarini katlediyoruz. Fabrikalarda eziyet gormelerine ragmen onlari yiyoruz. Oysaki sebzeyle gayet saglikli yasayabiliriz. Et muhim diyeceksen de deme, et muhimse yagli yagli kofteleri yiyecegine dogru duzgun et yerdin. Sirf aramizda Einstein vb. zeki insanlar var diye kendini hayvanlardan ustun sayma. Eger dunyaya buyuk bir katkin oluyorsa, moda ve makyaj konusmaktan cok daha fazlasini yapabiliyorsan, kullandigimiz, bizi "ustun" yapan teknolojiyi uretebiliyorsan, o zaman ustun de kendine. O gun gelene kadar cok bir ustunlugun yok, bunu fark et. Kendini begenmisliktir bu. En azindan diger hayvanlar kendilerini bu kadar begenmis degil, karsiliksiz olarak da seviyorlar bizi.

Utku dedi ki...

Bende Katılıyorum :))

Adsız dedi ki...

Sevgili;''Üfürükten'' Prenses arkadaşım ben de çoğu hayvansever gibi dediklerinin (son satır hariç) ''HİÇBİRİNE'' katılmıyorum.1. si hayvan sevmeyebilirsin ama hayvan sevenlere ''sapıkça dürtülermiş kokoş hayvan sahipleriymiş'' gibi iğrenç hakaretlerde bulunamazsın ok?? 2. si bir köpeği,kediyi kuşu öpmeyi cinsel dürtülerine karşılık vermek olarak görüyor isen sen tam anlamıyla ''BİR SAPIKSIN'' demektir..!!(öyle düşünüyor isen).... Yazdıkların tam anlamıyla midemi bulandırdı,kaldırdı,kusasım geldi! Ben de 6 yaşında oldum ama çok şükür hiçbi kuşu boğmadım! boğmuş olsamda marifetmiş gibi uyduruk bloğuma yazmaz,yaptığım hatadan dolayı pişmanlık duyar üzülürdüm!! 3. sü, Senin o dediğin ''kokoş'' hayvanseverlerin çoğu her dışarı çıktığında sokak hayvanları için yemek ve su götürüyo(her zaman olmasada çoğu zaman)...Mesela ben öyle yapıyorum.Göstermelik hayvansever kelimesini kullanabilirdin ama ''gerçek hayvanseverleri,hayvanını öpmekten tiksinmeyen onu çocuğuymuş gibi gören'' hayvanseverleri saçma bloğuna alet etmemeliydin.Ben 17 yaşındayım ve çok da zeki,araştırmacı gazeteci olmama rağmen inan senden daha çok tıp ve psikoloji bilgim vardır.Sürekli araştırma yaparım,tıp kitapları okurum(bu benim hobim) ve bu sayede çok şey öğrendim.Hayvanları iğrenç bi obje olarak göremezsin!!(bi pislik olarak) Senin gibi insanlar yüzünden o zavallı melekler itiilip kakılıyor!! İğrenç varlıklar olarak görülüyo!! .....Hayvanlar insanlara karşı cinsel dürtüler hissetmezler...Benim bir kedim var(erkek) ve de kısır...Öyle olduğu halde belli dönemlerde kendi çapında hormonal hareketler yapıyor..O esnada yanında hareket eden ne varsa ona saldırır(cansız objeler bile olsa)...Ve de bu gayet normaldir! Sahibi o sırada ordaysa haliyle onu da ısırıp kendisini aynı şekilde sürtmeye çalışabilir! Bu bünyeseldir,bütün hayvanlarda aynıdır!!! Bunu iğrenç bir şey olarak göremezsin çünkü Yüce Rabb'im böyle yaratmış !!,tamam mı??.. Biraz biyoloji oku da az anatomi,hayvan psikolojisi öğren,bu konuları sonra konuş!!!! Hayvanseverlere bu şekilde muamele yapman çok yanlış...Biliyomusun?? O zaman benim gözümdede hayvansevmeyenler ''potansiyel satanist ve istismarcıdır'' ! ...''Olurmu öyle şey öyle bişe yokk!!!!'' diceksin biliyorum :) Eğer öyle diceksen de hayvanseverlere karşı olan önyargıların ve tuhaf öngörülerinden kurtul!! .....Sen ve senin gibi böyle düşünüp hayvanlardan tiksinerek nefret edenler cennetlik olduklarını düşünmeye devam ediyolar,hey gidi hey...Nasıl olsa öbür dünyada kim cennetlik görücez :) .....Son son son ve son olarak da ben de senin gibilerin zırlayan ''anneeeğğğ kedi bena saldıydı,ıyy piş kedi'' diyen gıcık bebelerinizi çekmek zorunda değilim...Gerçekten sinir bozucu..Demem o ki bidaha hayvanseverlere sataşma tatlım,hele ki bilgisizsen hiç sataşma ki seni benim şu an yaptığım gibi ezmesinler okey?? :) (Tatlım diyorum ama yüksek ihtimal benden büyüksün,neyse umrumda deil :) )Yazdıklarına çok kızdım ama yinede kibarlığımı bozmicam,seviyemi seviyene indirmeden konuşmamı bitirmek istiyorum....

Adsız dedi ki...

Gerçekten hastasın su yukarıdaki on yedi yaşındaki arkadaş senden aklı başında düşünmüş ve yazmış.Hayvan sevmeyen ıyyy mıyy diyen tiplere hakikaten tahammül edemiyorum.Su zihniyetiniz kibirden başka nedir ki

Related Posts with Thumbnails