Ne Var Ne Yok..!

29 Mayıs 2009
Çeyizim Yok :P

Evlilik listesi denilen birşey var biliyor musunuz? İki tarafın bugüne kadar aldıkları dışında alınmayaların listelendiği ,alındıkça üstüne çizik atılan bir liste.. Yaptık geçen gün,aman ya rabbim.. Hiçbirşeyimiz yok :) çeyiz kavramından köşe bucak kaçtığım için evlilik potansiyeli ile doğmuş kızlar gibi cezve takımım ne bileyim köşe minderim sonracığıma banyo fısfıs takımım falan türünde çeyizlerim yok.zat_ı muhterem de öyle aynı durumdayız,listemiz epeyce uzun,liste sonunda çıkan tutar oldukça yüksek ve bununla birlikte hayat zor.Şükür ki ikimizin aileleri de bizim evliliğimiz için ayırdığı birtakım hesaplar var,beni biraz rahatlatan bu..

Listeye sadece ev ile ilgili şeyleri yazdım,ek olarak diğer maliyetlerde olacak.. Planlamadığımız bir sürü maliyet,İstanbul'da yaşamak istemiyorum o bile bizim için ayrı bir maliyet..
Bu arada zat_ı muhterem 3.kez işini değiştirdi.Bu sefer oldukça mutlu,sanırım biraz biraz yoluna giriyor hayat.. Bu hareketlilik hoşuma gidiyor şimdilik,dürüst olmak gerekirse korkmuyorda değilim..
Algida Ürün Geliştirme Departmanına..
Siz ne gıcık adamlarsınız ya,işiniz gücünüz yok.Oturmuş nasıl dondurma üretiriz de milleti krize sokarız diye düşünüyorsunuz. Beyaz çikolata ve bademli magnum neyinize yetmiyor. Magnum Double Karadut &Böğürtlen nedir bu yahu..! Millet aç,para yok,çoluk çocuk yemek ister bir de benim gibi 1.5 aydır rejim yapan insan evladı var.Orgazm yiyecekleri listesinde gördüm az önce ekşi'de,vicdanen gidip geliyordum zaten,yediğimi burada itiraf ediyorum.Evet yedim,mayhoş olur,çok zararı olmaz rejimime diye düşündüm.Sanırım iki günde almam gereken toplam kaloriyi aldım tek seferde bari çift kat çikolata olmasaydı,ne bileyim ya Ne kadar boğazlı bir kızım ben ya..! Temmuz sonuna kadar "taş" gibi olmam lazım,bu magnumların hesabı,brokoli lapası yiyerek çıkar sanıyorum,böğğğ sanırım kusacağım.. Yiyin ama,güzel,ferah,ohhh cidden zevk verdiği aşikar.. Benim yerime de yiyin..Yarasın..

"Çiçek dalında güzeldir" falan fıstık.. Annem bilmiyor bu lafı,yok öğretemiyordum da.Apartman görevlisi bahçeyi düzeltirken adam hık-mık etmiş ama yine de adama kestirmiş gülleri,çoluk-çocuk yolacağına evimizi süslesin türünde laflar etmiş,babam da durduramamış.. Ev,az önce mevlit yapılmış gibi gülsuyu kokuyor.Dürüst olayım pek sevmem gülsuyu kokusunu,bir ara tonik niyetine falan kullanıyordum ama yok dayanamadım sonra.
Neyse küçükken gül yaprağı yerdik,bu yapraklarda tam yemelik.. Annem açlıktan gözün dönmüş seni,biz uyurken bizi de yemeğe kalkarsın falan dedi,çok kırıldım.
Papatya gibi çiçek varken gül niye sevilir ki? Biri tutturmuş gül diye,öyle gidiyor..

Sakarsam Günahım Ne?
Henüz benden daha sakar birisiyle tanışmadım.Korkuyorum ki gün olur da benim dünyaya getireceğim muhtemelen yavrucak(lar) benim rekorumu elimden alacaklar diye.Sakarım ama şöyle ki mesela salonda yürüyorum nereye çarpabilirim ayağımı kapıya tam kapıdan geçerken "gümm" ayak parmaklarım yok artık ,his kaybı en az yarım gün..Sonra pencerenin yanında oturuyorum kafayı bir kaldırıyorum çatt pencerenin sivri kısmı beynime girmek üzere duruyorum.. En az 2 milyon hücre ölüyor o sırada ve bir sonraki sakarlığım garantiye alınmış oluyor..
Geçen gün ayağımı vurduğum koltuk kenarına küfür ederken bir baktım ki bacağımda mosmor,sosyal güvenlik görevlisi falan gelse eve tesadüfen,yaşıma falan bakmaz ailemden alır beni işkence görüyorum diye kadın sığınma evine.. Artık öyle alıştım ki bacağımı vurmuşum,unutmuşum.

Elimi incittim,hem de akıl-mantık dışı bir yöntemle,anlatıp kepaze olmak istemiyorum,maden suyu açıyordum diyeyim,artık hayal dünyası geniş olanlar çözsün mevzuyu..

Bu kadarla sınırlı olsa neyse apartmana aşure götürmek için ayağı kayıp yapılan bütün aşureyi merdiven arasına dökmüşlüğümde vardır,ön dişlerimi okul merdivenin de kırmışlığımda.. Sanıyorum beynim ve sinir sistemim arasında bir problem var.

28 yorum:

allımorlu dedi ki...

merhaba,evliliğe hazırlık yapıyorsan az ama güzel şeyler almanı öneririm,bende evlenene kadar çeyizi olmayan bir kızdım ,iyi ki de olmamış,sonra insan daha bilinçli alıyor alıcaklarını.uyumunu luzumunu bilerekten alıyor yani.
elin içinde geçmiş olsun...

cansu dedi ki...

:))) sakarlıkta s.dik yarışına girebiliriz prenses :P

temmuzda düğün mü var, nişan mı? nerelerdesin kuzum sen, üfürük de olmasa yaşadığından şüphe edeceğim (Allah korusun)

by nesliShine dedi ki...

hayırlı olsun üfürük,asıl iş o alışverişi yapmakta,öyle yorucu ki.. şimdiden kolaylıklar diliyorum.. ayrıca geçmiş olsun,ufak sakatlıktan dolayı..

Pilli-Cadi dedi ki...

benim de orda burda görüpte aldigim kek kaliplarindan baska birseyim yok ceyiz olarak.
ama yani ben de biraz asiriya kacmisim kek kalibi bakimindan. bir koli kek kalibim var kargoya verilmelik.
kek kaliplarimla evlenecegim naapalim:)

Jojee dedi ki...

kz evleniyor musun vay be gelin oldun gidoosun :) hemen damar yaparim bnde milkshake iciorm suanda hic vcdam szlama olayna girmiorum:p

Robin Goodfellow dedi ki...

çeyizim yok benim de
çeyiz namına annemin aldığı tek kişilik yorgan, battaniye (tek kişilik nedense! ) ,kahvaltı seti ve günlük yemek takımı başka da bir haltım yok, birlikte almak daha güzel olur ilerde anlatırız kanaviçe masa örtümüz bile yoktu diye:P
sakarlık mı? oho çürüklerim hiç geçmiyor ki benim unutuyorum bi de niye olduğunu. bu sakarlık başa bela.

Bery dedi ki...

önceleri senin kadar sakardım aslında emin değilim senin kadar sakar mıyım diye ama sakardım. herneyse şimdi düzelti. cep telefonuma mesaj yoluyla vahiy geldi geçenlerde. "sartık sakar değilsin. zeki moduna gitirdik seni" diye. bende mutluyum işte.

allah bi yastıkta kocatsın. sanırım böle yazılıyodu. elin için üzüldüm. umarım en kısa sürede düzelir. istanbulda yaşamayı bende sevmiyorum vala ya. afederseiniz ama b.k gibi şehir.

alışveriştede ilk yorumdaki tecrübelerden faydalan üfürük :) hadi kal sağlıcakla.

Bery dedi ki...

birde eklemeden yapamicam. ilk karikatür mükemmel :D çok güldm :D sen beni güldürdün allahta snei güldürsün emi :D

Üfürükten Prenses dedi ki...

@allımorlu:kesinlikle katılıyorum,alacağım herşey birbiriyle bağlantılı olacak,uyum sorunu yaşamayacağım..

Teşekkür ederim bilek için :)

@cansu:ne düğünü yahu,sende beni vermeye ne meraklıymışsın :P

temmuzda bir aksiyon var ama içeriği henüz belli değil,halen tartışılıyor aileler arasında ..

nete pek girmiyorum cansucum ama bir itiraf seni çok özledim..Umarım herşey yolundadır,,,

@nslhnm:çok hevesleniyorum,normal de de çok severim zaten ev alışverişini,züccaciye,mobilya falan.. arkadaşlarım hep beni götürürdü o işler için,umarım keyifli olur,tşk ederim canım

@cadıcım:kek koleksiyonu demek,seni alan yaşadı şekerim,sen üretkensin,sürekli birşeyler deniyorsun..O kek kalıplarını hepsini kullanırsın güveniyorum ben sana :P

@Jojee:sana gıcık oluyorum sen konuşma,o nasıl bir fotoğraf ya,sitede gördüm k.k. bayıldım bayıldım..Harikasın.. Yavrucum ben ne zaman senin gibi olucam ya böhüü

@puck-robin:çok güldüm ya demek tek kişilik,annen sizi ayrı yatıracak demek ki :)

tek kişilik de lazımmış ama misafir gelince bende almayalım dedim anneme alınacak dedi :)

benim neyim var uyku seti,kahvaltı seti bir de pike,battaniye setleri.. bu kadarcık,çeyiz blogu gibi oldu..
yetmez mi bunlar yeter değil mi :)

kubra zeynep kara dedi ki...

kolay gelsin.eksikler hiç bitmez ki

Robin Goodfellow dedi ki...

farkındaysak ya yatak ya yemek :D :D

Üfürükten Prenses dedi ki...

@kübra:herkes öyle diyor haklısın,her şekilde birşeyler eksik kalacak galiba,teşekkür ederim..

@puck-robin:dikkat etmemiştim,cidden öyle ya :P
ye,yat,ye,yat,ye yat..
gerçi düşündüm şimdi,başka bir aksiyona da gerek yok yani,evlilik işte ehi ehi :P
fesatım fenayım bugün :)

@bery:hoşgeldin..
Bende çok güldüm karikatüre,beğenmene de çok sevindim..

sana gelen mesajı bana yollarsan sevineceğim yoksa,erken yaşta öleceğim muhtemelen bir sakarlık neticesinde :)

Adsız dedi ki...

canım benim çeyiz olayı eskidenmiş yaa. analar kızı doğurdukları ve lohusalıktan çıktıkları gibi dantel dürtmeye başlarlarmış. şimdi öyle mi? herkes başta en lazım olan şeyleri alıyo sonra ihtiyaç oldukça neyi kullanıp neyi boşa almış olacağını anlıyosun. daha iyi oluyo. hee bi de yakın çevrenin ev hediyleri var. çeyiz meselesini o yüzden hiç takma kafana derim :)

şu magnum da reklamda gördüğümden beri aklımda. kalori malori demiycem bi kere de olsa alıp yiycem. ama bağımlılık yapar hep istersem işte o fena...

Arzu Breda dedi ki...

Canım Prensesim,

Hayatım hiç canını sıkmayacaksın, bu çeyiz filan işlerinde... Bu işlere bir niyetlenmeye gör... Her şey tıkır tıkır işlemeye başlar. Bu işlerin üstesinden de biz kadınlar geliriz.

Sanki defalarca sözlenmiş, tecrübeli biri gibi oldu, benim sözlerim de.. :))

Canım, geçmiş olsun.. Şişenin kapağını elle açmaya kalkmadın sanırım. Hani, kapağı sert bir yere kıstırıp, kapağın üstüne elinin ayası ile vurarak açarlar. Lisede iken, erkek arkadaşlardan öğrenmiştim. Hafif bir dokunuşla nasıl açıldığını öğrendim onlardan. Ama, ilk birkaç defa epey elimi acıtmıştım.

Hayatım, hayat böyle işte. Tatlısı ve acısı ile yaşanmaya değer. Yeterki, büyük acılar yaşanmasın.

Sevgiyle ve sevdiklerinle kal... Öptüm canım.

bi dost dedi ki...

"evlilik potansiyeli ile doğmuş kızlar" gibi bi kaç bişey alıp koysaydın kenara, şimdi sızlanmazdın ama.

bi de, bak sen de evleniyosun işte. bu marjinallik meraknı anlamıyorum ben. kimse evlenmiycek heralde bu ülkede.

aahmetcelebii dedi ki...

Evlilik mi:):) Çeyiz mi:):) İstanbul'mu:):) geçmiş olsun şimdiden diyeyim ben, hem sana hem bana. Malum temmuz 16'da bende evleniyorum:)

Üfürükten Prenses dedi ki...

@gülcan:ayy o danteller daraltıyor beni,daha dün kavga ettim annemle dantel yüzünden..
Mobilyaları kaplıyorlar dantellerle kabus gibi,beğendiğim el emeği şeyler var birkaç parça onun dışında dantel görmeye tahammülüm yok..

magnum çok fena ya,benim yerime de ye :)

@bi dost:sızlanmıyorum aslında,ama sanki olması gerekiyormuş da yokmuş gibi gözümde büyüdü.Feci huysuz bir karakterim,yani diyelim ki el blenderını iki sene önce alıp kenara koysaydım şimdi beğenmezdim ,bir kulp bulurdum böyle içim rahat olacak en azından..

marjinallik? bana söylediysen yanlış kişi,oldukça alaturka bir karakterim vardır. Ama ailemden sebep belki,evliliğe şartlanmış şekilde yetiştirilmedim,kızım büyüyecek de evlenecek modu yoktu bizim evde..

evleneceğimi biliyordum elbette bir gün ama bunun bütün ritüelleriyle olması canımı sıkıyor..

@Arzu: zehir gibisin tatlım,evet işte o garip hareketi yaptım,böhüüü.. olmadı tabii açamadım :P

herkes nasıl bu işleri atlatıyorsa bizde atlatırız diye umuyorum,telaş yapmanın da bir faydası yok aslında bunu gördüm..

Teşekkür ederrim tüm dileklerin için ve öpüyorum kocaman..

@ahmetcelebi:Aaa harika!! Düğün fotoğraflarını merakla bekliyorum.Temmuz 16 ohh tam düğün zamanı,Allah tamamını erdirsin..Çoook Mutlu olun inşallah..





@

tarçın dedi ki...

bayılıyorum sana ben yaaa.evli olmasam,kızlardan da hoşlansam ben alıcam seni :)) dikkat et kendine elimizde zaten zeki kadın az LÜTFEN!öperim seni prenses...

Üfürükten Prenses dedi ki...

@tarçın: popom fena kalktı haberin olsun :P

Çok tatlısın ,teşekkür ederim..

ella dedi ki...

haydi hayırlısı canım, o listelerin tamamlanması öyle kısa sürüyor ki gözün korkmasın :)) sakarlık ta seninle aynı düzeydeyim bende, evlere şenliğim yani :))

principessa dedi ki...

ayyy ..çeyiz dedin de aklıma annem geldi. henüz 16 yaşındayken ,yani yaklaşık 6 sene önce.indirim mi ne varmış biyerde. gittik almadıgımız şey kalmadı çeyiz die.
boşver olmayıversin çeyizin ,ı hı bnm varda noluor :D tozlu raflarda modaları geçiçek ..:D

GeCe dedi ki...

bende biraz sakarlardan oluyorum pencerelere kapılara koltuk kenarlarına çarpma alışkanlığım çoktur

çeyiz listesi mutlaka çantanda olsun bazen dolanırken bir şey görüyor insan hemen alırsın

yeni işi de hayırlı olsun muhteremin hadi bakalım

tuba dedi ki...

bak benim de çeyizim yok, şimdi hatırladım :P hiç kafama takmıyorum ama. anormal miyim ben yani? :D

Üfürükten Prenses dedi ki...

@owl:sakarlığın bilimsel olarak bir anlamı olduğunu düşünüyorum,sakar olanların arasında ortak özellike falan vardır kesin..

@GeCe:Evet,kesinlikle çok mantıklı.. hemen birkaç kopya haline getirmeliyim listeyi,tşk ederim :)

@principessa:o kadar da modası geçecke şeyler almamışsınızdır yahu,sanmıyorum genel geçer birşeyler almıştır annen..

@tuba:bende takmıyordum bugüne gelene kadar,umrumda bile değildi..Şimdi en önemli sorunum oldu :P

Feride Nizamettin dedi ki...

Bir de benim gibi hem gelinin hem damadın tek çocuk olduğu psiko düğünler var, kayınvalidemin ördüğü dantelleri sanırım 8. göbekten torunuma bıraksam, kalanları da sana evlilik hediyesi versem, üstüne 1 bavul daha kalır. Üstelik ben dantel sevmem :(

Bir de eş dost akraba hediyesi kısmı var ki evlere şenlik. 9 ayrı 6 kişilik türk kahvesi fincanı setimi nereye sokuşturacağımı bilemediğimden hepsini başka düğünlerde başka gelinleri yakması için anneme kakaladım. Sonra gidip kendime güzel bir takım aldım :))

Çocukla Kampa Gidilir (mi?) dedi ki...

Orgazm yiyecekleri! çok hoşuma gitti bu tabir benim!
Cidden magnum yerken çok mutlu oluyorum:( sonrası pişmanlık:):):) yaaa bitmeseydi:)

Sel dedi ki...

Bu konuda sana rakip olablirim.
İnsanlr,kapıya genelde kafalarını felan çarparlar ama şu dizilerde elmacık kemiklerine aldıkları yumrklar sonrası "kapıya çarptm yaa" denen olayı tüm gerçekçiliğiyle yaşadım.Direk tosladım yani.büyük başarı.
Of :D
Elmacık kemiğinin kapıda ne işi var yaa? :D

Yağız Gönüler dedi ki...

Çok çok geçmiş olsun..

Related Posts with Thumbnails