-Ortaya Karışık-

19 Mayıs 2009
Duman Grubu

Blog iletişim adresine gelen bir serzenişe cevapsız kalamadım.Bu maili gönderebildiğiniz kadar çok kişiyi gönderin yoksa taş olursunuz türünde saçmalıklardan nefret etsem de,bu konuda yazmak istedim.Mevzu şu ki kemik bir kitlesi olan Duman Grubu yeni albümünde bir şarkıda,İhlas suresinden yola çıkarak pek de yaratıcı olmayan bir espri yapmaya çalışmalarını ve bu yolla kutsal sözleri dalgaya almaları. Ben temelde insanların inançlarını pek önemsemeyen bir insanım yani biri çıksa da "ben sürpriz yumurtadan çıkan oyuncağa tapıyorum" dese,eyvallah derim..

"Ortada bir dergah var
Devrilir başın yarar
Arkasında tezgah var
Lem yelid ve löp yutar "

Komik mi? Yaratıcı mı,ince bir zeka ürünü mü? Neyi kınıyor,ne ile dalga geçiyor..? Şimdi böyle tipler vardır hep,isyankar,toplumun görmediğini gördüğünü sanan,aka b.k dediklerinde adam olduklarını sanan,yani marjinalliği akıllılık sanan.. Biz farklıyız biz herşeye karşıyız,bu işin ucu şuraya kadar gider "din,afyondur" falan fişman.. Hz İsa'nın fotoğrafını tuvalet kağıdına basmak nasıl bir yaratıcılıksa bu şarkı sözü de o kadar şık işte.. Kime mesaj veriyorsun hem,ben dinliyorum mesela Duman'ı açtım arşivime baktım 12 tane şarkısını buldum.. Eee nedir yani,hergün ihlas surasini okuyan benim gibi insanlara ne anlatıyor bu şarkı? Bunlar dini değerleri sevmez,bunlar milli değerleri sevmez,bunlar ailevi değerleri sevmez,bunlar ahlaki değerleri sevmez bunlar hayvan gibi yaşamaktan başka hiçbirşeyi sevmez..Kafalarını yapan, İçtikleri "Ot" lar birgün bir taraflarına girerse o zaman anlarlar işte..

Türkan Saylan

Bloglarda bu konu gerekli ilgiyi gördüğü için bir de ben yazmak istemedim,ama..Kimi yazıları fazla iyimser kimilerini de fazla kindar bulduğumu söylemeden geçemeyeceğim.Benim için sadece tıbbi alanda(cüzzam) yaptığı çalışmalar bile "Allah rahmet eylesin "demek için kafii.. Diğer bir sürü kafamı karıştıran,bana uygun gelmeyen ayrıntı ise benim için ölmüş bir insanın üzerine konuşulmaması kararım nedeniyle kapanmış durumda.Konunun ilgimi çeken kısmı bir kişinin ölümüne verilen iki ayrı tepkiydi..

İlki gayet kıt bir mantıkla "Allah cezasını verdi,kanserle sürüne sürüne öldü,sonu zaten buydu,bu olacaktı " türünde nasıl salak bir mantıksa çözemediğim bir yorum.Yahu kanser onlar milyonlarca insanın hepsi mi inançsızdır bu mantığa göre,yarın annenizin kanser olduğunu öğrenirseniz nasıl içinize sinecek bu yorum,hey gidi beyinsizler heyyy.. Diğeri ise " Ölme vakti değil Türkan Hocam,Ölüme anlam kattın ölümünle,ölmesi gereken o kadar örümcek beyinli varken seni kaybetmek çok acı,seni bu yobazlar öldürdü zarif kadın,katilin bu takunyacılar"
türünde gayet mantık dışı yorumlar..17 yıldır kanserle mücadele eden 74 yaşındaki bir insandan bahsediyoruz,el insaf.. öleceğiz elbette,mutlaka bir şekilde öleceğiz,aksini iddia eden var mı?

Yalın-Ben Bugün(Albüm)

Yalın,ilk çıktığında kız yurdunda kar tepemizi aşmıştı,Marmara bölgesinde okuduğumuzu unutup bir ara Erzurum da falan mıyız diye düşünmüştük,harika günlerdi.. Patlayana kadar yediğimiz yemekler ve gizlice içeri sokulan alkol içeren içecekler..Televizyon ve internetten başka bir eğlencemiz yoktu.Okan B. konuk olmuştu Yalın,arkadaşım Yalın'a aşık olmuş,okulun müzik grubunda Yalın'a benzeyen gitar çalan çocuğa o gazla çıkma teklifi etmiş,karşılık alamamış morarmıştı.

Yalın'ı takip ederim mutlaka,ilk albümünü bir türlü aşamayan diğer albümlerini de bir şekilde edinirim. Sonsuz Ol,Ben Bilmem,Aşk Ne DemekAlışmak Zorundayım.. dinlerim sıkılmam ve son albümü.. Allah'ım nasıl kötü bir şarkıdır o "Ah Be Kardeşim" radyoda denk geldim,tanımadım malın biri toplumsal kaynaşma şarkısı yapmış ama bomb.k olmuş diye söyleniyordum ki Yalın'mış,şaşırdım.. sözlere bakın yahu..

Aynaya baktım senden ötesi yok,Aynayı sev(?)
Radyoda sevdiğin şarkı çıkmış,Radyoyu sev(?)

İndirmedim valla bunu kotaya yazık :P "Radyoyu sev " müzik ruhuna bakın,albüm de vasat ama bir şarkı var ki çok sevdim,paylaşmak istedim.. "Ki Sen"Albümde işe yarayan tek şarkı bu hatta..

Ya bir de bu adam niye yaşlanmıyor hiç? Boyu kısa adamlar yaşlamıyor not alın bir yere,yaş ufakken çocuk gibi olsalarda yaş ilerledikçe de yaşlanmıyorlar.. Aklınızda bulunsun :P

Unutmadan son bir not, Şurada,Eurovision 'da birinci olan Norveçli Harry Potter 'ın( kim takmıştı yahu bu lakabı?) şarkısını çaldığını iddia ediyorlar Yalın için..


19 Mayıs

Dürüst olalım mı? Sıkıldık değil mi? Her sene aynı manzaraları izlemekten kimse itiraf edemiyor taşlanacak diye ama sıkıldık.. Hep aynı danslar hep aynı sözler aynı temenniler ne bileyim boş gibi sanki.. Hayatla,sıkıntılarla,ülke şartlarıyla aynı ölçüde ilerlemiyor kutlamalar,stadlara giden kimsenin gözleri dolmuyor gururdan.. Çünkü toplayıp zıplayan,bedenlerinden kule yapan o gençlerin hiçbiri,Olimpiyatlarda madalya almıyor,uluslararası bir makale yazamıyor,dünya'yı sarsacak bir deney grubuna katılamıyor..Kimisi parasız gariban,kimisi Kurtlar vadisi modunda,kimisi Emo saçmalığında,kimisi Öss derdinde,kimisi kız-erkek yatağa atma derdinde öyle salak sulak bir gençlik.. Kendimizi kandırıp duruyoruz.. Aaa bu sene gençlerden oluşan kolbastı ekibi kurmuşlar kutlamalar için bu yeniliği görmezden gelip haklarını yemek istemem..

Sabah bir televizyon kanalında 19 Mayıs sebebiyle Atatürk'e aşık iki kadının hikayesi anlatılacaktı('!) Nasıl bir bağlantıysa,saçmalamalar üstü oldu artık bu ülke..

16 yorum:

Yesari dedi ki...

günde mi burdan takip etmeye karar verdim...çok güzel olmuş...taraflı olmalı yazılar :)

bi dost dedi ki...

duman bu konuda, "aslında biz din istismarcılarını eleştirdik orada" demiş. hani birileri başörtü istismar ediliyor diyerek başörtüünü yasaklıyor ya tümden, o mantığa benzettim ben. gerizekalıca yani.

türkan saylan hakkında diyeceğim, herkes üzülmek zorunda değil ve hatta sevinebilir de bence ama bunu haykırmak çok kötü geliyo bana, çnkü onların da sevdiği insanlar ölüyor ve onları da sevmeyenler oluyor mutlaka, empati kurmak gerek bu konuda. siğer "fazla iyimser"ler hakkında hiç bişey demiyorum bile, ben sevmiyorum onları.. bi de şey, cüzzam konusunda filan neler yaptı bilmiyorum hiç araştırmadım ama duyuyorum hakikaten güzel şeyler yaptığını. bu konuda da eğer müslümansa zaten garantisi var, yaptıklarının heba edilmeyeceğinin. kim zerre kadar iyilik yaptıysa müükafatını, kim de zerre kadar kötülük yaptıysa cezasını bulacaktır, böyle söyleniyor zaten Kuran'da..

güzel yazmışsın yine, eline sağlık..

cem dedi ki...

istismarcıları eleştirirken din' i istismar etmek bu olsa gerek.. Birilerinin alabildiğine inandığı değerlerle diğerlerinin dalga geçmesi de pek moda insan aleminde.. Senmisin Peygamberini seven, al bak tuvalet kagıdına koydum resmi, al onu karikatürle öcüleştirdim.. aman ne matah birşey yaptın..

bu arada sitenin birinde de yazdım, yalın' ın şarkısı aynı değil yahu, biri türkçe...:)

Missipipi dedi ki...

heriyi ben taktım ona :D

GeCe dedi ki...

öncelikle ilk konudan bahsedeyim ilk defa duyuyorum kişileri de şarkıyı da, yazık diyorum acaba böyle bir söz yazarken hiç mi rahatsız olmadılar.

bayramlarımız hep aynı şekilde kutlanıyor ama en azından kutlanıyor. Keşke daha yenilikçi olsa, daha coskulu festival gibi tüm insanların katıldığı bir şölen olsa. Sabahlara kadar eğlenilse. Ama ben hiç olmamasından da korkuyorum, en azından hatırlanıyor

bi dost dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
benim de sözüm var dedi ki...

Afferin üfürük, güzel yazı. Beğendim.

siminya dedi ki...

yalın'ın norveç'ten esinlendiği şarkısına bayıldım umarım davalarla uğraştırmazlar çocuğu.

ölen insanların arkasından "ölü siyaseti" yapılmasından hiç hoşlanmıyorum, bunu sadece türkan saylan'da yaşamadık dağda bir pkk lı ölür güneydoğu karışır, bir gazeteci öldürülür her görüş birbirini suçlar, siyasi görüşü ortada bir idol ölür "öldüğüne iyi mi etti kötü mü etti" diye abuk subuk bir kavga döner, oysa ölülerin arkasından parsalanmak sadece akbabalara yakışır..

bi dost dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
ella dedi ki...

çok güzel bir yazı olmuş eline sağlık canım, çoğu konuda seninle aynı fikirdeyim, bu ülke saçmalamaya başladı toptan.

Adsız dedi ki...

duman'ın yeni şarkısının sözüne diyecek hiç bişey bulamıyorum. yazık diyorum sadece. nasıl bir yaratıcılık çabasıdır bu?

yalın'ın yeni şarkılarını görünce hemen atlayıp indirdim. dinledim hiçbirini de beğenemedim. tutmaz bu şarkılar..

Travis dedi ki...

duman,iyisin iyi:)

Adsız dedi ki...

Noktalama işaretlerinden sonra bir boşluk bırakılır.

aahmetcelebii dedi ki...

Duman kafayı yemiş onu geçtim, Yalın batırmış onu da geçtim ama sen ne hakla 19 Mayıs hakkında böyle şeyler söylersin üfürük yaa inanamadım duyunca. Hiç; zoraki kutlanan, göstermelik protokollerden oluşan, ve günümüzdeki berbat gençliğe armağan edilen bu bayram hakkında bunlar söylenir mi. Hafif kalmaz mı bunlar, daha ağır konuşmak gerekmez mi..

Mirat Can Bayrak dedi ki...

seni vekilim ilan ediyorum. ü.p. ne derse arkasındayım benim de sözümdür bu böyle biline...

oh ne güzel giydirmişin dumana (ve benim de uyuz olduğum uçuğuz abi biz tayfasına) nıhahaha keyfim yerine geldi :D

Deniz Özturhan dedi ki...

Bunlar dini değerleri sevmez,bunlar milli değerleri sevmez,bunlar ailevi değerleri sevmez,bunlar ahlaki değerleri sevmez bunlar hayvan gibi yaşamaktan başka hiçbirşeyi sevmez..Kafalarını yapan, İçtikleri "Ot" lar birgün bir taraflarına girerse o zaman anlarlar işte..
Kimin neyi sevmediğini nereden biliyorsun ki. Gerçekten hayvanlıktan başka şey sevmeyen o müziği yapabilir miydi?
dine inanmak başka, inanmayanları inançsızlıkları üzerinden kötü adletmek başka..

Related Posts with Thumbnails