Zat_ı Muhterem,Sözlenmek,Tabu,Hadise,Facebook

13 Mayıs 2009
Zat_ı Muhterem

İş buldu,buldu da aylardır bulamadığı tüm işleri aynı anda buldu.Böyle bir gıcık bir sinirli,kararsızlıklar falan..beni de sekreteri sanıyor.. Kafasına göre emirler,şunu yap,şurayı ara,randevu al falan..! Lan ben bu işi başkasına yapsam para kazanırım,sen bir de azarlıyorsun seri davranmadığım zaman,diye çemkirdiğim de ise.. Üfürük sen bana yardımcı olmuyorsun,herşeyi üstüme yıkıyorsun falan diyor.

İşe başladı bir hafta oldu olmadı ama ayrılmak üzere İhracat Satınalma Uzmanı sıfatını gayet sıkıcı bulup,bütüngün boş oturduğunu iddia ediyor. İlgili marka her ilde,ilçede,alışveriş merkezinde bulunan C......n markası,adamlar malı Endonezya türevleri ülkelerden getiriyorlar,öyle dandik bir üretimmiş ki,inanılmaz ucuz fiyatlara oradan alıp üstüne burada TM bastrıyorlar. İki gündür bir yazılım firması ile flört etmekle birlikte sanırım bugün görüşmeye gideceği iktidar destekli ihalelerin hepsini tesadüfi şekilde kapan şirkette çalışmaya başlayacak.Görüşmeyi yapacağı şahsiyet televizyonda sıkça gördüğümüz Erdoğan'ın akrabası bir yönetici..İnce bıyık bırak, falan dedim ama bakalım.. Bende bundan sonra A.k.p kadın kolları başkanı falan olurum, :P

Söz-Nişan-Düğün-Kına Ivır-Zıvır

Ortalama bir türk kızının bu tip şeyleri hayal edip mutluluktan havalanması falan gerekiyor mu? Bende bir gariplik mi var? Zat_ı muhterem'in bize teşrif ettiğini öğrenen ailesi,sülalesi,kabilesi tüm belde eşrafı,bu durumun ardından ailelerin tanışması gerektiğini ve artık ciddi bir adım atılması gerektiğini söylemişler.Haber bana iletildiğinde içimden daha bana evlilik teklifi bile etmediğini düşünüp,canımı acıttım ama sonra baktım ki hayat pek de öyle düşündüğümüz gibi "masal dünyası" kıvamında yaşanmıyor.. Günlerdir teknik ve geleneksel olarak ne yapmamız gerektiğini düşünüyorum "Söz" denilen hadiseye karar verdim,sözlenmek,ya oturup dalga geçtiğim bazı tabirleri bizzat karşılıyor olmak can sıkıcı ama bu işin yolu da böyle galiba..? Mutlu olmak için,birlikte hayat kurmak için zilyon tane akrabayı,konu komşuyu ikna etmek,şahit etmek ne bileyim pohpohlamak gerekiyor.Şunu anladım ki ben isteme,sözlenme,nişanlanma b.k püsür bir sürü aksiyonda eğlecek,kuaförleri aşındırıp,kıyafetler deneyip,söz bohçası,nişan mendili,gelin zımbırtısı adetlerinden haz alacak bir kız değilim.Gidip survivor adasında evlenmek istiyorum,kaptan nikahıyla mı oluyordu nasıl oluyordu öyle..annemlere de kart atarım evlendim diye,babam da beni evlatlıktan atar artık..! Bu konular hakkında deneyimli olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevineceğim..

Hadise-Eurovision

B.k atma geni var bizde.Birşeyi,yapılan bir işi,bir kıyafeti,yemeği beğenmediğinizde o işi çok iyi bildiğinizi,o konuya fazla hakim olduğunuzu ima ediyoruz aslında.. Ben kıyafeti beğenmedim,ıhııh,böğğ iğrenç,dansöz,konsomatris gibi olmuş bilmem ne.. Beğenmediysen izleme,takip etme,konuşma,mevzu etme..Birisi çıkmış "Osmanlı kültüründen kurtulamadık bir türlü,harem kıyafeti bu,nereden modern Türkiye" diyor.Yahu gebersen de kurtulamazsın Osmanlı kültüründen,mecbursun,bizim kültürümüz Osmanlı Kültürü zaten,hiç mi tarih dersi görmedin sen ? TC'den önce nerede yaşıyordu deden?

Hadise'ye gelirsek,ben başından beri destekliyorum,şurada belirttiğim üzere..Bazı insanların bende sebepsiz bir kredisi vardır bu kızda öyle hem seksi hem sempatik ötesi de umrumda değil.. Yarı finalde kötüydü,rahat,sahneye hakim değildi,vokallerden hiç hoşlanmadım,sesini duyamadım,dansı güzeldi ama sanki mekanikti biraz.. Kendisi gibi olduğunda daha başarılı olacağına inanıyorum.Ama ne olursa olsun hoştu,memleket meselesi yapacak bir durum yoktu yani ortada.

-Tabu-

Bir insan kaç saat aralıksız tabu oynayabilir? Okulda,yurtta,mecburen tıkışılan kafelerde oynamışlığım vardır ama aralıksız tek bir tuvalet molasıyla tabu oynama rekorum iki gece önce 4,5 saat ile belirlendi.Tabu yenilendiğinden beri oynamamıştım.Bir de hayvanat eklenmiş,hiçbir tarafı adam gibi durmuyor.


Dahil olduğum grupta annem de var,düşünün artık,kadın hayatında hiç tabu oynamamış,kafamı duvarlara vurdum,bir ara kartları yemek falan istedim."Ekstra" kelimesini kredi kartı ekstresinden yola çıkarak anlatmasına mı delirsem,o hayvanatın elini sallayarak "el sallamak "ifadesini anlatmama rağmen bana inatla "bye bye etmek" demesine mi delirsem,"kerata" kelimesini anlatmak için caretta caretta'lardan yola çıkmasına mı delirsem bilemedim.. Oyun bittiğinde ben de bitmiştim,uzun bir süre oyun oynamak istemiyorum hele o hayvanatı ömür billah görmek istemiyorum..

-Facebook-

Facebook'a üye olmam,blogu orada tanıtmam,sayfa açmam vs bütün bu durumlar tamamen internet üzerinde gelişen kimliğim neticesinde.Yani facebook'tan flört bulma,ne bileyim sohbet arkadaşı edinme gibi bir derdim yok.Ayrıca ve ayrıca 25 yaşında bir kız olarak takdir edersiniz ki böyle bir niyetim olsa bile bu 15-16 yaşındaki sabi-sübyan olmaz değil mi? Bu nedenle sevgili yapmak isteyen yavrukuşları arkadaş olarak eklemediğimi ve bu sebeple bana küfür etmelerine gerek olmadığını belirtmek isterim. Sonuç olarak sayfada görülen facebook linki beni okuyan,düşüncelerime değer veren,büyük bir kısmı da blog yazarı olan arkadaşlarımla hoş-beş ettiğim bir adrestir.

Fotoğrafı kaldırmamın sebebi sadece profilden olan fotoğrafımdan olsa olsa burnumu görebilecek bir kaç öküzcüğün bana "bebeğim manyak,muhteşem güzelsin" türünde komik mesajlar atması..Bu mesajların ve maillerin son günlerde sanıyorum bahar aylarıyla birlikte yüksek bir seviyeye ulaşmasıdır. Hayatımın ilk eşcinsel arkadaşlık teklifini facebook'tan almam da son zamanların en garip olayı oldu.Daha garip deneyimleriniz var ise lütfen paylaşın..

33 yorum:

Zulapha Kaphali Iku dedi ki...

canimmmm sozleniyosun demek!!! ayy super super super :p ben senden daha cok heyecanlandim valla :))))

eşşek sıpası dedi ki...

sadece sevdiğim insaların olduğu kalabalık olmayan,sade bir düğün istiyorum mesela ben...ama mümkün olur mu bilmiyorum...daha çok yol var benim düğünüme...sana çok mutluluklar dilerim prenses :)
bütün kargaşalar bittiğinde zat-ı muhterem ile huzurlu yaşa emi..

ayrıca ben hadise ile bir iki başka ülke izledim ama sonra rusyaya berbat organizasyonundan dolayı kızıp izlemedim..bence en çok eleştiriyi rusya hak ediyor bu eurovisionda..çok bilmişlik işte :D

Pilli-Cadi dedi ki...

oha! ben buraya kocaman bir yorum yazdim ama int. kopmus sayfa kapandi pc sapitti yorum kayboldu. sinirlendim sakinlesip özetle bastan aliyorum.

......

ifinim öncelikle tebrik ederim. ne güzel heyecan ne güzel mutluluktur kim bilir. hersey gönlünüzce olsun insallah.

birkac birsey söylemek istiyorum hadiseyle ilgili.
osmanli konusunda birsey yazmadim ama göbek dansi konusunda blogumda birseyler karaladim ben de.
maalesef avrupa ülkelerinde bizi göbek dansindan cok fazla birseyle tanimiyorlar. cünkü tanitmiyoruz. bir dönerimiz bir de göbek dansimiz.
adamlar zaten pasa, harem, namus kelimelerini bilir ve söylerken her eurovision'da türk kadini sadece göbek dansi yapiyormus gibi göstermeye lüzum yok.
hic bu zamana kadar türkle tanismamis bir yabanci bir türk kiziyla tanistiginda maalesef ilk firsatta "sen de göbek dansi yapabiliyor musun" diye soruyor, ki bu tecrübeyle sabittir.
o yüzden her eurovisionda dansöz kiyafeti giymis göbek hoplatan kadin görmekten sikildim ben.
ha bir de hadise eski formunu koruyup sahneye o kocaman yaglariyla cikmasaydi daha hos olurdu zira göbegi yeni dogum yapmis bir kadininkinin biraz siki haline bacaklari da bir futbolcunun bacaklairna benziyor. belki sesi cumartesiye kadar düzelir ama yaglari icin yapacak birsey yok.
hay allah bir önceki yorum daha manidar ve uzundu ama neyse artik:)

bi dost dedi ki...

surviver adasında evlenmek istiyomuşmuş.. sus kız! senin deden osmanlıda yaşamıyodu heralde :P ya şekerim işte büyükler ne derse he hı diyceksin tamam yapalım diyceksin o kadar, bi zorluğu yok ki geleneklere göreneklere göre evlenmenin:D çeyizin hazırdır zaten, hah işte ordan bi damat bohçası ayarlıycaksın en nadide parçalar ona koyulur, sonracıma görümcelere kayınlara kaynana kayınbaba onlara birer bohça, oğlanın amcası halası teyzesi varsa onlara birer bohça, ee başka bişey yok bu kadar işte:P :))

hadisenin kıyafetini de beğendim ben ayrıca. ohh yandan yandan :))

feysbuk konusuna gelince, senin yine burnun görünüyo, ben profile bitane resim koymadığım halde geliyolar daha napiyim :)) adımı değiştirip ismet yapıcam artık ondan da etkilenmesinler diye :D

Arzu Breda dedi ki...

Ay, dur önce @ Zulapha'ya sataşayım. Ya elbette sözlenecek, nişanlanacak.. Kız gelmiş 25'e daha da mı beklesin?.. :)) Kötü bişe dedin anlamında değil, yanlış anlama.. Şaka sadece.. :))

Prensescim, Zat_ı Muhterem'inin iş konularına çok fazla karışma, ne derse onu yap. Erkekler, işleri ile ilgili fazla öneri filan almak istemezler.
Hadise konusunda aynen senin düşündüğün gibi düşünüyorum. Daha önce birinci olan grupların nasıl kıyafetlerle yarıştıklarını gördük. Önemli olan, şarkı ve performans.
Facebook'ta ise ben de yeniyim, fazla bir deneyimim yok. Hiç bulaşmama niyetinde iken, nasıl olduysa oldu bulaştım. Tabii ki, blog ismimle.

Her şeyin hayırlısı diyelim. Öppptüüm. :))

şirinem dedi ki...

canım benim tebrik ederiz hayırlısı olsun inşallah Allah herşeyi gönlünce versin :)

Zulapha Kaphali Iku dedi ki...

@arzu: yaw ben de 25im ama bizimkiler hala erken diyor :p en kucuk olmak bole bisi hrld, hala 5 yasinda goruyolar :)))))

GeCe dedi ki...

bence 25 ideal hemen evlenmeyi düşünmüyorsan tabi en 1-2 yıl gecerse gayet uygun bir yaş olur gerçi evlenince çok sevdiği biriyse daha önce evlenmediğine pişman oluyor bu abuk bir laf oldu sevmezsen evlenmezsin zaten dim neyse efenim ben daha erken evlenmediğime pişmanım

söz nişan olaylarına gelince aynen bende hiç istemeyen ama olaylar gelişmeye başladıkça ay şu eksik böylesi olmazsa olmaz diye en ilkel adetlere bile kafayı takıp kendi kendimi hayretler içinde bırakmıştım o günden beri büyük konuşmuyorum, çünkü bu süreçte gelinin psikolojisi acayip değişiyor benden söylemesi

Hülya Konar dedi ki...

söz-nişan-düğün hepsinde herşey gönlünüzce ve en önemlisi hayırlısı ise olsun...

Adsız dedi ki...

facebook bölümünden ötürü kopuşlardayım :DDDD

dönücem :P

sinderellaaa dedi ki...

öncelikle sana bol sakin ve relaks günler diliyorum!muhtemelen stres altında olacaksın ve yaşiadıklarını ileriki zamanlarda hatırlamayacaksın.o yüzden en önemlisi bol bol melisa çayı içip yaşanan ve yaşanılacak herşeyin güzel taraflarını görüp güzel güzel sindire sindire bu engebeli dönemi atlatmak!Allah hakkında hayırlısı ise eğer tez zamanda evlenmeni nasib etsin!bir ömür mutluluklar dilerim.:)
Hadise hadisesine gelince duyduğum kadarıyla kız çok hastaymış hatta provaya aslında başka sanatçı çıkacakmış,doktor kontrolünde bir sürü ilaçla çıkmış,eh bu durmda vüsudunun şişip ödem yapmasına şaşırmadım,ne yapsın garibim muhtemelen nazar olmuş.Allah yardımcısı olsun da inş cumartesiye kadar ekendine gelmesini nasib etsin,yoksa yedek sanatçı çıkacak eh o zaman vay halimize.kıyafetininde fazla teferruatlı olmamasına şaşırmadım ağır kıyafetle o hareketler yapılamazdı zaten!ama erkekeler beyaz giyse daha bir manidar oludu bence bayrak gibi olurduk!neyse efem lafı çok uzattım seni tekrar tebrik eder hernekadar tanımasamda o pambik yanaklarından öperim canım:))

efsa dedi ki...

Sanırım bu tarz söz nişan tarzı şeylerde sadece en yakınlar çağırılmalı. yoksa onlarca insanın seni şapur şupur öpmesi hiç ama hiç hoş değil...

Arzu Breda dedi ki...

@ Sevgili Zulapha,

Sana öyle dediğime bakma, ben de 26'ya geldim. Ama, aynen dediğin gibi, evde daha çocuk muamelesi görüyorum. Ebeveynler hep öyle oluyor demek ki. Bizler de çocuk sahibi olup, çocuklarımız büyüdüğünde, belki aynı şekilde düşüneceğiz. Bu durum anne-baba olmanın ruhunda var demek ki. :))

Üfürükten Prenses dedi ki...

@İkuuuuu:Tşk ederim tatlım..Sözleniyorsun derken olabildiğince ileri atmaya çalışıyorum,dün babamla konuştum haziran olsun temmuz bile olabilir,ben hazır değilim dedim..

hem zat_ı muhterem'in işi gücü tam belli olsun kafası rahat olsun istiyorum..

ama ailesi biraz seri davranıyor ,bilemiyorum,hayırlısı olsun inşallah hepimiz için..

herkesin vakti ayrı şekerim,senin eğitimin devam ediyor,uygun vakti bulacaksınız sizde,öpüyorum..

@uzaktan bakan hatun:aslında hayallerimiz benzer..ama sanırım aileler işin içine girdiğinde herşey farklı oluyor..

organizasyon berbattı gerçekten,o kadar itici sunucuları nereden bulmuşlar hayret..

espriler rezalet,tatu'nun performansı falan,ne bileyim ya sığ geldi herşey..

hadise yine de hoştu.

@cadıcım:öteki yorumu çok merak ettim yahu :)

hadise ile ilgili yazını okudum,yurtdışında yaşadığın için bazı konularda bizden fazla bilgi sahibisin..en azından türkiye'nin imajı açısından,haklısın..

ama bazen kendi kültürümüzü fazlasıyla reddetiğimizi düşünüyorum..yani basit olabilir,dansöz olabilir ne bileyim ama bu işte..türk kadını böyle oynuyor,salsa yapmıyor ya da flemenko?

acaba kendimizi mi beğenmiyoruz diye düşünüyorum bazen ?

Üfürükten Prenses dedi ki...

@Arzu Breda:o beni karıştırıyor..herşeye birlikte karar verelim istiyor,benden öyle önemli kararlar istiyor ki,ne diyeceğimi şaşırıyorum.bugün istifa etti mesela,etme desem etmeyecekti,et dedim ama içim rahat değil,ne bileyim,sorumluluk garip bir duygu..

çek cumhuriyetini gördün mü ya,off komediydi tamamen,tekrar güldüm şimdi :)

@şirinem:aminnn.. cümlemizin gönlüne göre versin Allah.. teşekkür ederim..

@GeCe:benim evlilik için planladığım yaş,25 ve üstüydü..30'a kadar anne olmak istiyorum.planım buydu,sanırım buna uyacağım Allah izin verirse..

bana hala garip geliyor,sözlenmek,nişanlanmak biz zaten birbirini tanıyan insanlarız,sırf ailelerimizin içi rahat olsun diye uygulanacak bir süreç bu galiba..

@hülya:evet,kesinlikle..eğer hayırlı ise olsun,çok teşekkür ederim.

@uçandepik:sana paslıyayım istersen benim sapıkları olur mu bebişim :P

bi de dönücem dedin dönmedin henüz :P

@sinderalla:canım benim,teşekkür ederim..herkes bu süreci özlemle anıyor,evliler yani.. bilmiyorum evlenince işin büyüsü bozuluyor galiba?

hadise,hastaymış evet,genç bir kız,çok yüklendiler,aşırı sorumluluk,ona da yazık,ne bileyim dilerim başarılı olur..

pambik :P bende öptüm seni kocaman ..

@efsa:evet ya,vıcık vıcık bir sürü kişiyi öp,niye? sebep de yok.. ya yoksa ben mi çok öküzüm,asosyalim diye düşünmüyor değilim..?

Üfürükten Prenses dedi ki...

@bi dost:ayy daraldım ya,anlattıklarından.. bohça,çeyiz zatturi zutturi,ne kadar zora sokmaya çalışıyorlar işi..

eskidenmiş onlar ya,ayakkabı ne bileyim iç çamaşırı bile alınıyormuş öyle birbirlerine,şimdi herşey bol,artık eskisi gibi lüks değil bazı ihtiyaçlar..

var ya gösteriş milletiyiz biz,derdimiz bu bence..

burnum nerden görünüyor nan? sildim ben o fotoyu,silmemişmiyim yoksa??

Eski dedi ki...

şimdi anlamadıım sen sözlenme adımı mı attın ?? yoksa birileri mii istiyo senii ?? bende önceden sen gibii derdiim tabii kart atacak kadar değil adet şu bu bana göre değil desemdee sözlendikten sonra bu durumlardan haz alır olduum belki sendede ben gibi ters teper ,,, Hadiseye gelince bende beğendiim ama evet vokalinin sesii daha çok çıkıyo hadiseyi sönükte bırakıyoduu az daha az bağırsa fena olmazdı ki solistin sesi gelsiin ,,, tabuu en sevdiğiim oyunlardan biridir üç dört birleşmeye görelim direk tabuu :D Son olarak geçtiğimiz haftaa bende feyzdeen tüm fotoğraflarımı sildiim gerek yook

esra dedi ki...

tek diyeceğim zevk almaya bak :)))

ella dedi ki...

hayırlı olsun şekerim :) güzel şeyler bunlar :)

benim de sözüm var dedi ki...

haaaaaa sen bana on dan öööle yorum şeeettin. eh senin fikrin sana, benimki bana. bi kere hadinin elbisesiyle osmanlı kültürü ne alaka o da bi başka konu tabi

burcu dedi ki...

öle birşey ki.hadiseyi ben de destekliyorum ama oturdum düşündüm dün.bir kaç saniye kadar:P

sonra da kararımı verdim.kadın belçika vatandaşı.dansçılar rus.kıyafet arap kültüründen.Bunun neresinde Türkiye ben de bilemedim:)

evliliğe gelince modern gözüken geri kafalı bir hatun olduğumdan her türlü merasimi seviyorum.Özellikle de damadın istemede içeceği tuzlu kahveyi göreceğim günler olsun inşallah.P

bu gidişle onu da zor görürürüm.hehehe

Vis-à-vis dedi ki...

prenses hayirli olsunnnnnnnnnnnn cok sevindimm canim!

eviminnuru dedi ki...

canım benim belli bir yaştan sonra da beğenmek sevmek aşık olmak zzor oluyor ben başımı erken bağladım
ama hayat yine de güzeel
masal gibi olmasada

Smiley.. dedi ki...

Hayırlı uğurlu olsun şimdiden.:)Çok kalabalık olmasın bencede hep sevdiklerin olsun..ozaman daha cok zevkli geçer.

facebooktan varsa deneyımlerınız yazın demişsin ya:) yazıcam şimdi.
facebookta herkes herşeyı görebiliyo.kim ne yapmış, kime ne demiş, kimi beğenmiş, kimi eklemiş...vs.bende bundan cok rahatsız oldum.insanın özel diye birşeyi kalmıo.sonra bıgün bı arkadaslık ekleme talebı gelmişti.bır baktım adam cinsel organını koymuş profile.şaşırdım, iğrençlik yani başka bişey değil..ve o günden sonra dondurdum hesabımı..bide düşünce ayrılıklarına da hiç saygı yok.millet basıyo küfürü karşıt düşünceli gruba yada kişiye..bu tür sapıklıklıklara ve saygısızlıklara izin vermemeleri gerekiyor kesinlikle.

neslihan erzincan özgür dedi ki...

hayırlı olsun Prenses,tebrik ediyorum.sevgilerimle...

Üfürükten Prenses dedi ki...

@Nnev:yok beni isteyeni bende istiyorum :) adım attık evet,pek aklımızda olmayan bir durumdu yani en azından 6 aydan daha uzun bir süre vardı kafamızda..

tşkler yorumların için..bu arada kullanıcı adını çoks evdim Nev..

@esra:hmm.. peki söz dinlerim ben :P

@owl:teşekkür ederim şekerim..

@burcu:tuzlu kahve geyiği dönüyor birkaç gündür,ama yapmam öyle birşey sanıyorum..ne bileyim gairp geliyor bana bu adetler..

hakkında hayırlısını versin Allah,burcucum,teşekkür ederim yorum için..

@Perhaps :) tatlım,teşekkür ederim,siz de beni mutlu edin en kısa zamanda,acilen senden de haberler bekliyorum :)

@Allemdurik:senin blogdaki yorumdan mı yola çıktın? öyle tabii herkesin düşüncesi kendine ..

@eviminuru:erken evliliğe çok karşıydım,hala da karşıyım ama şunu anladım ki herkesin olgunluk yaşı bir değil.. yani 25 yaşındayım ve bakıyorum 20 yaşında evli bir kadın benden kat ve kat olgun.. bu karakterle ilgili galiba..

insanın kendini tanıyıp ona göre karar vermesi gerekiyor,mutluluklar diliyorum..

@Karamel:aynı sapık facebook kullanıcısı bana da ark teklif etmişti,o tip şeyleri takmıyorum :P

iyi dileklerin için tşk ederim canım..

@neslihan:aminn,teşekkür ederim,sevgilerimle..

LoLLa dedi ki...

sıs beaaa :)))
hadiseyi gordum zipladim konuya :))
yoo bizzat hatuna gicigim sahsina yani :) bi nedenden dolayi bilio olman lazim yaw :s :))
kesin anlatmisimdir sana bogure bogure :))) :'(

mmmuuucccjjj

DuruButik dedi ki...

Hadise'nin kıyafetini ben de beğenmedim ama hunharca eleştirilmesini de doğru bulmuyorum. Önemli olan sesi ve performansı. Ama ses gitmiş gibiydi yarı finalde. umarım finalde iyi olur.

cansu dedi ki...

hadi hayırlı olsun prenses...
cidden sıkıcı ve yorucu bir sürece gireceksin:P sorunsuz atlatırsınız inşallah. iyi yönü; zayıflatan bir süreçtir:))
muhterem zat ın işi hayırlı olsun. çok sevindim...

kırmızılı dedi ki...

"ben kırmızılı
anlatsamda blogumun adresini değiştirdim,
artık alık kırmızı balık olarak bu yeni adresimde,devam ediyorum...
bilgilerinize..."

bi dost dedi ki...

bizim oralarda hala alınıyo iç çamaşırı, terlik filan şekerim, bizim oralar dediğim de sizin oralara çok yakın komşu hatta ehuehu:)

burnun görünmüyo şimdi, yani şimdi bakmadım görünüyo mu diye, önce koyduğun resimde profilden bi görüntün vardı ya onu dedim. mesajlar o zaman gelmiştir diye tahmin yürüterekten.

bi de yorum cevaplarında baktım sırayla herkese cevap yazmışsın, bana sıra geldiğinde adım yok, ana dedim! ana! çok sinirlencektim ki bana yazdıklarını gördüm :P ahaha:D

Adsız dedi ki...

iki gün önce evlendirdiğimiz yeğenimiz de nişan-düğün-kına konusunda senin gibi düşünüyodu. çok kurcalamdan arayı uzatmadan bi anda hepsi birden oluverdi. zaten kaç yıldır görüşüyolardı ailelerin tanıştığı gün nişan yüzüğü takıldı. kına yapalım dedik "o da neymiş ben bekarlığa veda partisi yapıcam" dedi ama ikisi bir arada oldu. düğün desen bilindik yöresel müzikler çalan (ankara misket, halay,horon vs..) bir eğlence değil de gelin ve damadın zevkine uygun güncel şarkılarla coştuğumuz bir eğlence oldu. niye anlattım bunları ben şimdi? bu düşüncelerinde tek değilsin, senin gibiler de var demek ve örnek için.

geveze baykuş dedi ki...

eeğğmmm... biraz geç olacak ama, hayrını gör diyerek başlayayım, kendi maceramla devam edeyim.

aileme evlenmeye karar verdiğimi (tabi halihazırda bi de damat namzeti olduğunu, yoksa "karar verdim hadi bana koca bulun" değil)söyledikten bi müddet sonra, namzetin ailesi benimkilerin bulunduğu şehre gelir. ilgili hafta boyunca annemle telefonda kavga ederim;
- ne demek be istemek, karpuz muyum ben? ne nişanı? saçmalama. ananı-babanı al gel tanışsınlar dedim, abini bile getirme dedim. siz tanışçanız biz gitçez gün alcaz, çok istiyosanız arkadaşlarınızı da nikaha çağırın, görsünler. dellendirmeyin beni, s*çtırtmayın nişanından...

ilgili akşam: annemin sesi hafta boyunca süren tele-kavgalar neticesinde aşırı stres sebepli kısıldığından, bi köşede bütün akşam boyunca sempatik sempatik sırıttı, etliye sütlüye karışmadı. kayınpeder 2.5 dakikada mevzuya daldı, oturduğum sandalyeden düşüyodum (yeminle bak, kendi kendime öyle bi dalmışım, başım eğik, kambur oturuyorum falan, birden bi allah'ın emriyle lafı geldi, irkildim, dengemi kaybettim böyle kollar bacaklar falan havalandı ama topladım)

sonra kavga döğüş devam ettik, annem b.. kaç beden giyiyor diye sordu bigün, ne yapacağını sordum, don alacakmış damat bohçasına!
- sana ne be benim kocamın donundan! sen ona don al, onun anası bana jartiyer alsın, iyi madem seyretmeye de gelin! manyak olma kadın...

ya da nikah şekerleri...

netice: nikaha 10 gün kala annem barsak düğümlenmesinden ameliyat oldu...

evlilik böyle acaip bi şey, herkese kafayı yedirtiyor. nikahtan iki akşam önce kocan olacak adamla kavga falan edip vazgeçmeye kalkabiliyosun...

final: 2 temmuzda boşandım, daha aileme söyleyemedim!

benden daha rahat ve şanslı bi gelin olmanı dilerim.

selamlar

Related Posts with Thumbnails