10 Kasım Kutlamaları(?)

10 Kasım 2009
Yok yok,elbette başlıkta hata var.Az çok okuyorsanız şu sayfaları böyle zeka noksanı bir başlık atmayacağımıda bilirsiniz.Cümle bir bayan haber spikerine ait,kendisi 10 kasım'ı sanıyorum ki kutlamalarla geçiriyor.Yoksa ülkenin iki haber kanalından birinde bu cümleyi kuramaz değil mi?

Bundan yaklaşık 5-6 ay önce bir mail aldım.Maili gönderen bir blog sahibesi,pek tanımadığımız ama duyarlı biri bana şu soruyu yönetti o vakit.. "Neden blogunda Atatürk'e dair tek bir nokta bile yok? İnsan gelişigüzel bile kullanır ister istemez,kızarak veya överek kullanır,neden Atatürk'ü konu etmekten,bahsetmekten kaçıyorsun..?" Dikkatli insanlara hayranım,hanımefendi haklı,ona o zaman açıklamamı yaptım ama galiba günün anlam ve ehemmiyetinden ötürü paylaşmak iyi olacak.

Öncelikle şu konuda anlaşmalıyız ki,bir insana koşulsuz,sonsuz hayranlık duymak,tapınma seviyesine gelmek,kişiyi ulaşılmaz kılarak onu insan bünyesinden dışarı çıkartmak kadar nefret ettiğim birşey yok.Toplumdaki Atatürk Tanrısı'ndan sebep ne kimseyle bu konuda sohbet ederim ne de tartışırım.

Atatürk düşmanı değilim,yani en azından "Mavi gözlerinden ok gibi bakışlarıyla deldin geçtin hepimizi Ulu Atam,sen rahat uyu biz arkadan akbabalar olarak,senin sırtından malı götürüyoruz yıllardır" mantığındakiler gibi düşmanı değilim. Ben aklımı kullanan sıradan bir Türk vatandaşıyım.Haa buna karşılık araştırma yapmayı seven,kimin ne hata yaptığını,kimin ne gibi fedakarlıklara göğüs gerdiğini görebilen bir Türk vatadandaşıyım.Bakınız Türk'üm,şimdilerde pek moda değil ama Türk'üm yine de ...

En sevdiğim fotoğrafı..

Benim Atatürk sevgim,göğüs çatalına Atatürk imzasını dövme yaptırıp,göstermeyi sağlayacak kadar büyük değil mesela..

Ya da toplumsal ayrışmayı yaratıp önüne Atatürk barikatını koymayı dinsiz=Atatürk eşitliğini kabul etmiyor benim sevgim..

Ya da 5-6 tane okun arkasına en afilli Atatürk fotoğraflarıyla oy sefilliği yapmayı da kabul etmiyor sevgim.

Benim sevgim,Atatürk'ü seveceğim diye Abdülhamit'i harcamayı da kabul etmiyor.

"Türk bile değilmiş haa,yunan aslında galiba gibi" türünde cümleleri de kabul etmiyor benim sevgim.

"Anıtkabir'i böyle bayramlardan ziyade hergün sırayla milyonlar olarak ziyaret edersek acaba ülkeyi daha yaşanılabilir bir hale getirebilir miyiz,bir işe yarar mı" düşüncesine sahip olmamı sağlayan mantığı da kabul etmiyor benim sevgim..

Lise'de uluorta "Atatürk,öyle kötü bir adammış ki toprak bile kabul etmemiş,geri atmış " cümlesini gururla söyleyen kızın,şimdilerde facebook'da Atamıza sahip çıkalım grubu kurmasınıda kabul etmiyor..

Ne içtiği rakı kanıma dokunur,ne ellerini öptüğü imam.. Sıkıntım şu ki,bir mal gibi,bir reklam çalışması gibi üç kuruşluk fahişlerin ağzında da Atatürk var,günlüklerini okuduğum Atatürk'ün büyüküğünü içli içli yazan 3 kuşak önceki ninemin dilinde de..

Atatürk yazmıyorum,okuyorum,dinliyorum,eleştiriyorum,hatalarını,doğrularını biliyorum.Ama yazmaya başlarsam naaşı üzerine tünemiş birkaç akbabayı rahatsız ederim diye korkuyorum.Kimsenin keyfi bozulmasın,acılı türkülerle olmadı sarı zeybekle 10 Kasım kutlamalarıyla(?) devam etsinler istiyorum.

Blogun bayraklarını yarıya indirmiyorum üzgünüm ama bıraktıklarına zerre sahip çıkmamışken,bu kadar sahiplenmenizi(mizi) gerçekten komik buluyorum..

Mekanı Cennet Olsun..

"Büyük ölülere matem gerekmez,fikirlerine bağlılık gerekir"

23 yorum:

bi dost dedi ki...

tebrik ederim bu yazıyı ve bu görüşlerini. mantıklı olanı bence de bu. makul olanı.. Mekanı cennet olsun, Allah rahmet eylesin. amin..

zılgıt dedi ki...

Anıtkabir'i böyle bayramlardan ziyade hergün sırayla milyonlar olarak ziyaret edersek acaba ülkeyi daha yaşanılabilir bir hale getirebilir miyiz,bir işe yarar mı" düşüncesine sahip olmamı sağlayan mantığı da kabul etmiyor benim sevgim

bu cümlene çok takıldım herşey tamamda bu gerçekten üfürükten olmuş milyonlar anıtkabir'i ziyaret ederken ülkeyi daha yaşanabilir hale getirmek için değil yada ülkeyi böyle kurtatrırız diye değil ATA'sına olan saygı ve sevgisinden ziyaret ediyor kimse oraya gidipte aman bize bi çare diye dualar etmiyor herkes bir çiçek koyarak yada bi selamla ATA'ya saygısını sunuyor ve içlerinden bu ülkeyi yaşanabilir hale getirdği için teşekkür edip şu an bu konumda olmasını sağlayanlara belkide lanet ediyo ama sonuçta insanlar senin söylediğin kadar basit ve saçma bi nedenden değil sevgisinden orda bulunuyor...senin bu mantığınla bakarsak kocası ölenlerde aman evimin geçimine bi çare olsun diye kocasını ziyaret ediyo heralde... ben bugün yine anıtkabirde olucam ve senin söylediğin gibi ülkeyi kurtarmak yada ülke sorunlarına çare bulmak için değil o çok sevdiğim insanı ölümünün 71. yılında sevgi ve saygıyla anmak için!!!!!

GeCe dedi ki...

canım herşeyin aşırısı fazladır önemli olan denge ve onu anlamak her zaman böyle düşündüm ve atatürkü anlamadan adını dillerine dolayanları bende sevmem öyle tuhaf şeyler oluyor ki gecenlerde bir öğretmenin cumhuriyet gününde 3. sınıf öğrencilerinin cumhuriyetin ne olduğunu bilmediklerini yazdığı bir yazıyı okudum. bu hale geliyorken biz ne kadar yazsak ne kadar bahsetsek azdır diye düşünüyorum,

Üfürükten Prenses dedi ki...

@Zılgıt: madem örnek verdin bende örneği devam ettireyim..
Kocası ölmüş kadın,kocasının hayal ettiği gibi emanet ettiği gibi çocuklarına bakmak,onları okutmak büyütmek yerine erkeklerlerin koynunda kucak kucak geziyor adilik yapıyorsa ve sonra da gidip kocasının mezarını her cuma ziyaret ediyorsa işte bu şerefsizliktir.

Teşbihte hata olmaz,rica ediyorum verdiğiniz örnek üzerinden değerlendirin,örneklendirmeyi siz başlattınız..

@bi dost:şu postu kaç kişi okudu biliyor musun,o kadar çok ki o kadar çok ama yorum yazabilen o kadar az,teşekkür ederim..

@GeCe: haklısın ,çok haklısın Allah sonumuzu hayretsin..

Adsız dedi ki...

valla aklımdan geçenleri yazmışsın, altına imzamı atıyorum sadece.

Adsız dedi ki...

"...bıraktıklarına zerre sahip çıkmamışken,bu kadar sahiplenmenizi gerçekten komik buluyorum.."Önce insanları gruplayıp,sonra aynı kefeye koyuvermişsiniz.

Biliyor musunuz,hiçbir şey yapmayıp yalnızca düşünmeyi tercih edip düşünmekle kalmaktansa ; Anıtkabir'e gitmeyi,özel günlerde ya da her gün gitmeyi tercih edenlerdenim ben.

Bir tarafta faydasız bir mantık, diğer tarafta duygu!

Bir çok insan okuduğu halde yorum yapmıyor yazmışsınız,neden diye düşündünüz mü hiç?

Ayşegül

Üfürükten Prenses dedi ki...

@rectoa:katılmana sevindim arkadaşım..

@Ayşegül:yorum konusuna takılmamın özel bir sebebi var.Bu blog etkileşimi hızlı bir blog,insanlar buraya yazmasalar bile mail yoluyla bana ulaşır iyi kötü düşüncelerini dile getirirler.
İnan bu yazıdan çok daha sertlerini yazıdm başka başka konularda ama saygıyla tartıştık.
Garipsemem bundan..

konuya gelince bende gittim,hayatımın ilk 7 yılı sonra da kendi isteğimle + 4 yıl gittim..Sonuç,elde birşey yok,gitmekse gittim,sizden çok gitmişimdir belki.ama bakış açım bu..

Quaresma7 dedi ki...

http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/ardic/2009/11/09/bugunden_10_kasim_yazisi

Ova (Excuse My Reading) dedi ki...

Atatürk ün tüm ögreti ve mirasının içini boşalttılar, geriye onu bir etiket haline getirmiş papaganlar ve zorunluluktan gidilen bayrak törenleri kaldı. ortalıkta "Atatürkçüyüm, Atam, ulu önder, konuşuyoruz ama Atatürk demedik! vs. "diye gezenlerin kaçı ilkelerini sayabilir acaba? ya da gerçekte saat kaçta vefat ettigini bilir? o yüzden artık her iki lafından biri Atatürk olanlara sempatiden çok antipati ile bakıyorum, laf, laf, laf..

reyhan dedi ki...

tebrikler üfürüğüm...

VodviL dedi ki...

İlkin teşekkür ediyorum yorumun için ve diyorum ki:
Gün gelecek Atatürk'ü şarkılarla, gülerek, eğlenerek, çoşkuyla anacağız, gün gelecek çocuklar 10 Kasımda zorla ağlak durmak zorunda değil de 'yaşasın yarın 10 Kasım Atamızı anacağız ve oyunlar oynayacağız' diyerek mutlulukla anacak ve o 10 Kasımlar unutulmayacak geçen yıl 10 kasımda ne oldu hatırlamıyorum bile ama eminim aynı gaste manşetleri aynı ağlak suratlar aynı aynı aynı, gün gelecek saçma sapan şiirler, sahte üzülüşler değilde gerçek bir saygı oluşacak Ataya ve sayfalar da Atatürk çoşkuyla anıldı, saygıyla kutlandı başlıkları atılacak. O gün gelecek mi Ulan?

Finduilas dedi ki...

İşte tam düşündüğüm şey. En altta yazdığın Atatürk'ün sözü de diyecek fazla bişey bırakmıyor, söz kendini açıklamaya yetiyor. ''Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir.''

Adsız dedi ki...

Kusura bakma ama ya da bak umrumda değil senin Atatürk'ü yazman büyük bir hata olmuş çünkü bilgin çok az şu kadarcık yazıyla bile anlaşılabiliyor.Ama marjinal olmak için de bu kadar aptallaşılmaz ki be kardeşim.Sen ağzına bile alma zaten okumamış öğrenmemişsin bari kabahatinle otur.Bende senin gibi marjinal olmak için böyle suya sabuna dokunmayan yazılar yazanları anlayamıyorum.Anıtkabir ziyaretleri vs. vs. yazın bariz bir mahalle yazısı hani kulaktan kulağa duyulan şeyler.Daha çok okuyup araştırmanı temenni ederim.

Muhammet Güler

Nina Noctis dedi ki...

çoğu düşüncen güzeldi.. hatta destekliyorum.. Özellikle "Ulu Atam,sen rahat uyu biz arkadan akbabalar olarak,senin sırtından malı götürüyoruz yıllardır" bölümü içler acısı ama doğru..
Bu ülkenin akbabaları da ne yazıkki var...

Ama anıtkabir bölümünde biraz genelleme yapıp herkesi bu akbabaların kefesine koyman pek doğru değil..

Sonuçta saygı ve sevgi bu.. Bir ziyaret.. Bir teşekkür...

Adsız dedi ki...

üfürükcüm,harika bir yorum getirmişsin.ama katılmadığım bir nokta var. seviyorum ata'yı.ve o oklarla anlattığın partiylede tezatım. ben hep derim ki,dinime,vatanıma(vatanımla beraber atatürküme) ve namusuma asla laf söyletmem. Atatürk ilahlaştırıldıgında nefret edecek olurdum ama şmdide acıyorum,üzülüyorum. ben AtaTÜRK'Ü seviyorum. Atatürk sevgisi değil belki de sevgimiz.cumhuriyet sevgisi. demokrasi sevgisi.özgürlük sevgisi.türklük sevgisi. vatan sevgisi.

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Birilerinin böyle dünüşünüyor olması ve bu birilerinin genç olması ne güzel..

"sen hiç ölmedin ki, kalbimizdesin vs vs vs "

içi boş ezbere cümleler midemi bulandırıyor.

acaba kaç kere okumuşlar Atatürk'ün hayatını. onu anlamaya çalışmışlar mı?

sırf kendilerine laik demek için, sıkıştıkları yerde Atam Atam .... gibi cümleler kurmaktan başka birşey bilmiyorlar.

bir insanı yaşatmak için fikirlerini HAKKIYLA anlamak ve benimsemek gerekir. gerisi boş..

tebrik ederim..

Yss dedi ki...

"Öncelikle şu konuda anlaşmalıyız ki,bir insana koşulsuz,sonsuz hayranlık duymak,tapınma seviyesine gelmek,kişiyi ulaşılmaz kılarak onu insan bünyesinden dışarı çıkartmak kadar nefret ettiğim birşey yok.Toplumdaki Atatürk Tanrısı'ndan sebep ne kimseyle bu konuda sohbet ederim ne de tartışırım." sanki ben yazmışım bunu yaaa süpersin.bazen benzerliğimize şaşırıyorum

Üfürükten Prenses dedi ki...

@Quaresma:Çok güzel yazmış,eleştirerek daha çok yaklaşıyoruz ama örümcek beyinlilerin bunu anlamasına imkan yok,Tanrı olması daha çok işlerine geliyor..

@Merope:Haklısın,hem boş laf laf laf.. sadece "rahat uyu,emanetine sahip çıkıyoruz ulu atam" budur işte Atatürk sevgileri.. bundan ibaret.

@reyhan:tşk ederim.

@Vodvil:yine harika yazmışsın,gelsin Ulan o günler ,gelsin artık :(

@Finduilas:O bu günleride görmüş,ve lafını söylemiş..Kafası basmayanlar utansın..

Üfürükten Prenses dedi ki...

@Muhammet Güler:Okuduğun için teşekkür ederim,Zekamı,eğitimimi,kalitemi tartışmak istersen mail adresim mevcut,beklerim..

Ama tavsiyem önce bazı kelimelerin anlamalarını adam akıllı öğrenin,zor olacak ama öğrenin,sonra tartışalım..

@Nina:Herkesi aynı kefeye koymuyorum ama sahkekarlar çoğunlukta bunun farkındayım :( tşk ederim yorumun için..

@Adsız:son cümlelerin bir harika,bütünüyle katılıyorum..

@Papatya Prenses:bu tezgaha düşmemiş,boş sözlere itibar etmeyen insanların varolduğunu görmek güzel..

@Etk Yavrusu:yıllar önce kaybettiğim kardeşim olabilir misin ;)Şaka bir yana Herkesin gözüne batıyorda bazı şeyler,dile gelmiyor hepsi bu.. Teşekkür ederim katıldığın için ;)

zılgıt dedi ki...

madem örneği devam ettirdin ve bu kadar saçma bi noktaya getirdin bendee yorumuma devam ediyim.. sen atatürk'ü ziyaret eden herkesi aynı kefeye koyarak yazmışsın bu yazıyı örneğinde belirttiğin gibi bi insanı mezarında ziyaret etmek onu anmak için kabrine gitmek ki bu büyük önder atatürk gibi nadir dünyaya gelmiş bir insansa ona saygılarını sunmak için elbetteki gidersin söylediğin şeyler o kadar saçmaki heralde kendin zamanında sadece bayramlarda ülkeyi iyi hale getiriyim zihniyetiyle anıtkabir2 gittinki bunu yürekten yapan insanların olması ihtimali sende bu kadar soruna yol açıyo.. sadece boş bu söylediklerin bence sen hayatını anlatmaya devam et böyle gündemlere girme ki seni hayatınla ilgili zevkle okuya insanlar senden ve marjinal olmaya çalışırken lüumsuz cümleler sarf ettiğin şu yazılarından dolayı senden şüphe edip okumaktan soğumasınlar!!!

Adsız dedi ki...

Sevmedim sevemedim bir türlü Atatürkü..

Çokkk nedenlerim var sevmemek için.

Kimse kimseyi zorla sevdiremez değilmi?

hadise sğlık dedi ki...

Aynen katılıyorum senin bu yorumuna.96 senesinde sanıyorum Kayseri belediye başkanı Şükrü Karatepe de aynı şeyi söylemişti ama aforoz edildi.Şunu demişti bu ülkede Atatürkü böyle anacaksın böyle yaşayacaksın dayatması var.Düşünceni bile söyleyemezsin.Ben Atatürkü tarihi bir büyüğümüz olarak anmayı, ruhuna bir fatiha okumayı,düşüncelerini anlamya çalışmayı tercih edemem yani!!!!İllaki sözümona GERÇEK ATATÜRKÇÜLER gibi anıtların karşısına gidip şükranlarımı sunmam mı gerek.

Adsız dedi ki...

kendini bilmez insanların hiç utanmadan yüzleri bile kızarmadan ATATÜRK Ü ve onun izinden gidenleri eleştirmelerine tahammül edemiyorum siz nasıl türk vatandaşısınız be ayıp allah size akıl fikir ve peşinden gidebileceğiniz sizin seviyenizde bir lider versin..!!!

Related Posts with Thumbnails