-Fethiye Gezisi-

3 Kasım 2009
Dört günlük minik tatilimiz,gezimiz adı herneyse maalesef bitti.Kısa kısa notlarla paylaşmak istiyorum. -Marmara bölgesinden Ege'ye doğru giderken mevsim yol boyunca büyük değişiklikler gösteriyor.Yol boyunca dört mevsimi yaşayabiliyorsunuz.Biz dolu,yağmur,güneş ve sis olmak üzere her türlü doğa olayıyla karşılaştık.

-Yollar kötü,şimdi yine canım sıkılacak ama Güneydoğu Anadolu,Doğu Anadolu gibi bölgeleri görmüş biri olarak şunu söyleyebilirim ki,oraya yapılan yatırımın yarısı bu tarafa yapılmamış.Daracık köy yollarına mahkumsunuz,acı ama bir sürü cenazeli kazaya şahit olduk :(

-Yol üstünde yemek yemek isterseniz bir çok seçenek var ama biz Manisa-Salihli'nin meşhur Odun Köftesini tercih ettik.Fotoğraf çekmeyi unutmuşum ama fikriniz olması açısından bir fotoğraf buldum.Köfte bir yaşına kadar olan kuzunun sadece bir bölgesinden yapılıyor.Gözünüze ilişirse veya özellikle yemek isterseniz kesinlikle tavsiye ediyorum.Utanarak söylüyorum ki iki porsiyon yedim hatta ikibuçuk ;) Evet,evet haklısınız gelinlik giyeceğim yakında ama boğazım hiç durmuyor :(

- Zat_ı Muhterem'in ailesi seracılık ile uğraşıyor.Yaşadıkları bölge ucu bucağı görünmeyen seralardan oluşuyor.Seralar öyle çok ki,oraya nasıl geldiler,nasıl yerleştirdiler,sistem nasıl işliyor görünce merakım arttı.Halk geçimini seradan ve arıcılıktan sağlıyor.Hayvancılık bu bölgede yok,bildiğiniz şehir hayatını düşünün onun yanına bu seraları,temiz havayı ekleyin,huzurlu bir yaşam...

- Zat_ı Muhterem,biraz da kalburüstü bir mekana gittiğinde,domates yüzünden kavga bile çıkartabilir.Meseleyi biraz daha büyütüp oracıkta bir domates satışı gerçekleştirebilir.Domates konusunda hassastır ;) Bu domatesleri koklayana kadar onu anlamıyordum,haklıymış..Bizim yediğimiz bildiğiniz plastikmiş..

-"Salata yapacağız,gidip malzeme toplayalım " dediğinde heyecan yaptım.Ellerimle salata yapılacak tüm malzemeleri topladım.Ne kadar çok şey kaçırıyoruz şehir hayatında,dünyanın nimetlerinden bihaber yaşıyoruz.Bahçeye inip birşeyler toplamak,"Aaa limon bitmiş eğilip ağaçtan alıver" diyebilmek öyle güzel ki..



- Zeytin zamanıymış,yani kasım'dan itibaren başlıyor,ocak gibi bitiyormuş.Ne yapacağını,nasıl ağırlayacağını şaşıran Zat_ı Muhterem'in annesi bizim için,sabahın köründe gidip toplamış.Zaten kaldırımlarda zeytin ağaçlarının ekili olduğu bir şehirde yaşıyorum ben,zeytin delisiyim ayrıca.Ama bunlar biraz irice,bu bölgenin zeytinide zeytin yağı da çok farklıymış.


-Balkondan elinizle ulaşabileceğiniz mesafede bir mandalina ağacı var.Sıkıldıkça mandalina yedim,bir ara mandalina aşkımı anlatmıştım sanıyorum.Yerlere düşmüş,yemeğe bile üşeniyorlar.Ne uyuzlar yahu ;)

-Amaç deniz tatiliyse bizim zamanlamamız pek iyi değil malumunuz.Ama yine de Ölüdeniz'e gittiğimizde denize giren yerli ve yabancı turistleri gördüğümde kafam vurdum,yanıma mayo almadım diye.Hava öyle güzeldi ki,denize atlamamak için zor tuttu kendimi.Su hala soğumamış,siz kotla otururken birisi yanınızda bikini ile güneşleniyor.Yaz planlarımızı hayal edip,kıskançlığımı dizginlemeye çalıştım. Manzarayla yetinelim bari ..

- Malumunuz yamaç paraşütü bölgenin ünlü sporlarından.Kimine göre deli işi kimine göre muhteşem bir haz ..Ben denenmesi taraftarıyım ama aramızda ikna edemediğim korkak arkadaşlar vardı ;) Bu zevki tatmadan ölmek istemiyorum.Tek kelime ile ifade edilirse "Özgürlük" Telefonumla çektiğim için ancak inişlerini çekebildim,siz hayal edin ehiehihi :P


-Bu arkadaşlar bana saldırana kadar ben kendilerini heykel sanıyordum.Nereden nasıl geldikleri belli değilmiş.Bir çift pelikan,pek şeker de sayılmazlar,sahili haraca bağlamışlar resmen.Gelene geçene yapışıyorlar.Daha önce pelikan görmemiştim,bişey de kaybetmemişim :)
-Birini tümüyle tanımanın en iyi yolu yaşadığı yerleri görmek(miş).Çocuk gibiydi geldiğimizden beri,heyecanlı,kıpı kıpır,hiç konuşmadığı kadar çok konuşuyordu.Mutluydu ve beni de mutlu ediyordu.Anladım ki hepimiz anılarımızla bir bütünüz,bizi biz yapan birçok şeyin bütünü.. Aşık oldum galiba,yine,yeniden aynı adama ;)

10 yorum:

Emrah ATİK dedi ki...

Biz de mini balayı baabında Fethiye'yi tercih ettik, Ekim in ilk haftası oradaydık. Bütün yaz deli gibi çalıştığımız için kar yağsa bu denize girilecek inadım nedeniyle hazırlıklı gittik:)) hava 30 dereceydi ve Ölüdeniz de tekne turu da harikaydı... Muğla/Ortacalı olmam nedeniyle akraba sayısı da çok olduğu için her akşam mangallar yakıldı, balıklar atıldı rakı şişesinin anatomisine baygın gözlerle bakıldı:)

şirinem dedi ki...

:) canım benim ne kadar sıcak içten ve doğalsın okurken aynı heyecanları bende paylaştım ömür boyu bu heyecanı ve mutluluğu yitirmemeni dilerim sevgiyle kalınız.

siminya dedi ki...

buralar yağmur çamur kasırga fırtına lan..eğilip limon almak kısmında takılmıştım, dedimki acaba oranın limon ağacı domates gibi bişey mi? ama sonraki fotoda balkondan eğildiğini anladım, ne salak bişeye takmışım onca maceranın içinde

Üfürükten Prenses dedi ki...

@Emrah:balayı için harika bir tercih hele de o bölgenin insanıysan.Mangalları balıkları keşke hiç anlatmasaydın yahu ;)
Çok boğazlıyımdır da ben ;) afiyet olsun.. Aklıma soktun ortacaya doğru yol alabilirim bir dahaki gezide :)

@Siminya:Sorma ya bizde eve döndük,şok olduk.gömlekle geldim,baktım millet parmakla gösteriyor kafayaı mı yemiş diye.berelerle geziyor herkes burada ama fethiye de resmen bikinili kızlar gördüm yahu,adalet mi bu :)

@şirinem:Aminnn canım benim,sağol.okumana ve beğenmene sevindim.

Zulapha Kaphali Iku dedi ki...

"Aşık oldum galiba,yine,yeniden aynı adama ;)" bu his oyle guzel ki :))))

by nesliShine dedi ki...

çok cümle dünyalar bedel.. aşkınız hep artsın inşallah..

by nesliShine dedi ki...

*son cümle diyecektim:D

Belgin dedi ki...

Prensesim, resimlere bayildim ben. Mutlulugunuz daim olsun canim benim.
Öpüyorum

GeCe dedi ki...

oralara gittim bende birkaç kez güzel yerler gerçekten

aşkının tazelenmesi ne güzel ailesiyle de daha yakından tanışmıssındır

ric78 dedi ki...

teşekkür ederim çok faydalı oldu.

Almanca
www.fethiyee.de

Related Posts with Thumbnails