Küçük Arı - Chris Cleave

5 Ağustos 2010
Kitap okumak bir lüksmüş.. Öyle bomboşum,işim gücüm yok ama yine de bir türlü okuyamıyorum.Bir sürü kitap aldım,hepsi salondaki kitaplıkta duruyor.Eve gelen misafiler kitaplar hakkında birşey soracak diye aklım gidiyor.Bakacağım çünkü boş boş.. Süs için kitap sıralayanlara pek gıcık oluyordum onlara benzedim.

Fotoğrafın tarihini görenler " yuhhh" diyecekler ama bu yazının takriben dört aylık bir geçmişi var.Popüler kitap okumayacağım diye inat edip duruyorum ama nasıl oluyorsa satış temsilcisinin ağına düşüyorum.Az evvel baktım ki hala en çok okunan kitaplar listesinde ilk sıralara oynuyor.

Kitabı bir günde bitirdim.Çünkü o sıralarda evde internet yoktu.biz evleneli daha 15 gün olmuştu televizyon çekmiyor ,apartman anteni çalışmıyor,kablo tvciler bizi sürekli oyalıyordu.Ve ben sürekli birşeyler okuyordum..Ahh keşke dönsem o günlere bütün kitaplarımı bitirsem.Tatile bile kitap götürmedim.Ne oldu bana bilmiyorum..

Bir ingiliz çiftin,nijerya'yı ziyaretinde başlarına gelen acı bir olayın yıllar sonra onlarla bu acı olayı yaşayan Küçük Arı'nın karşılarına çıkmasıyla başlar hikaye.. Kitapta savaş,ihanet,çocuk istismarı,ıslah evleri,batı'nın herşeyden haberdar ama herşeye duyarsız hali.. hepsi var.. Konu güzel ama bestseller neden olur bu kitap..? Çünkü dünyada yaşayan insanlar dünyadan öyle uzak yaşıyorlar ki bu tip hikayeler onlarda inanılmaz etkiler bırakıyor.Çocuklarınıza okutun.. Yaz tatilindeyiz.. Okusunlar size özetlesinler biraz dünyadan haberdar olsunlar.

Ayda yılda bir kitap okuyorsanız.. Popüler kitapları okuyup dost meclislerinde bir iki lafa girerim diyorsanız.. Metrobüste sıkılıyorsanız.. Savaşın soğuk yüzü biraz üşütsün ama bunu yaparken de çok üzülmemeyim diyorsanız.. Okuyun..

Nijerya atasözü ile son verelim..

"Eğer yüzün hayatın ağır tokatlarıyla şiştiyse,gülümse ve şişman bir adammışsın gibi davran"

7 yorum:

Swotpisces dedi ki...

tavsiye üzerine kitap okumayı seviyorum, değerlendiricem. :)

Mutluanne dedi ki...

bende pek okuyamayanlardanım malesef ki

1yastıktakocayanlar dedi ki...

bende okuyorum şimdi bu kitabı beni her zaman etkiler böyle hayatlar... ama 2. bir uçurtma avcısı diye yapılan karşılaştırmalara kesinlikle karşıyım... asla o kadar iyi olamaz!!

isabel dedi ki...

kendimi bildim bileli hep okurum kitapsız tek bir zamanım olmaz-dı.. 4-5 aydır ben de okuyamıyorum.. başladığım her kitap elimde sürükleniyor.. bazen oluyor böyle herhalde diye düşündüm yazını okuyunca..
sevgiler :)

Antipatik Yazar dedi ki...

"Eğer yüzün hayatın ağır tokatlarıyla şiştiyse,gülümse ve şişman bir adammışsın gibi davran"

Bu sözü sevdim !

Ful yaprakları dedi ki...

okumuştum, bir kaç ay önce ilk çıktığında,
sonu çarğıcı değildi ama akıcıve sakin bir kitaptı..insanın kafasını dağıtıyor:)

Özlem Karapınar dedi ki...

Kitapların allanıp pullanmasından hoşlanmıyorum. Bu kitap da onlardan biri fakat yine de hoş.Hoş olan yanlarını yazdım. yorumuma göz atmayı dilerseniz http://www.kitapsohbetcisi.com/2012/08/kucuk-ar.html

Related Posts with Thumbnails