Güvercinlik Vadisi,Ürgüp,Turasan Şarap Fabrikası,Asmalı Konak,Üç Güzeller

6 Aralık 2010
Güvercinlik Vadisi

Bildiğimizden değil,bu kadar tur otobüsü varsa bizde durmalıyız mantığıyla durduk.Manzara yine bir harika.. Çok esiyordu,cıvıl cıvıldı.Kapadokya'da turist kavramı Japon demek.Ellerinde makinaları,oldukça heyecanlılar.Japon turistler yılın oniki ayı buralardamış ve özellikle de kış aylarında.Otel personellerinden esnaftan aldığımız bilgiye göre inanılmaz para harcıyorlarmış.Gördükleri herşeye şaşıran bir millet var ise bu da Japon milletidir.Telekomun telefon kulübesi,dantel yapan teyze,cıvıl cıvıl türk çocukları hepsiyle fotoğraf çektiriyorlar.


Vadiye adını veren güvercinler.. Onları elleriyle besleyen zat_ı muhterem.. Vadiye inip doğa yürüyüşü yapabilirsiniz.Ama vaktiniz ve enerjiniz olmalı.Bizde ikisi de yoktu..



Ürgüp


Ürgüp'ün otelimizden manzarası böyleydi.Bir belde düşünün ki insanların yaptığı yapılar eğreti duruyor.Yine film platosunda gibiyiz.Betonarme evler,arabalar,elektrik direkleri hiç uymuyor o ortama.Enikonu "taşşş" diyenlere bir kez gidip görmelerini tavsiye ediyorum. Fotoğrafta görülen tepe "Temenni Tepesi" Ürgüp'ü bütünüyle görebiliyor bir taraftan da çayınızı içebiliyorsunuz.
Ürgüp'te çok fazla vakit geçirmememize rağmen bize yol soran,mekan soranlara rehberlik etmeyi ihmal etmedik.

Restaurant için seçenek fazla ama tavsiyem internet sitesini bulamadığım Sofra adlı esnaf lokantası ve güzel bir akşam yemeği için Şömine Restaurant tavsiye edebilirim. Seçiminiz testi kebabı olacaktır sanırım ama ben özellikle güveçte kurufasülyeyi de es geçmemenizi hatırlatıyorum.Yemekten sonra abur-cubur derdine düştük.Nevşehir'de kuruyemiş'de ünlüymüş ben oraya gidene kadar bilmiyordum adım başı kuruyemiş dükkanları var ama mağaza kıvamında lokumlar,pestiller,envayi çeşit otantik tatlar.Çikolataya sarılmış kayısıyı tercih ettik.Kayısılar kesmeyince tatlı derdine düştük şans o ki en güzel pastaneye girmişiz sonradan öğrendik Merkez Pastanesi ... Bir pastaneye gidip oturmayalı yıllar geçmiş galiba,alışmışız rahat deri koltuklu kafelere,pastanenin eklerleri lezizdi.

Turasan Şarap Fabrikası

Sadece şarap içmek için bölgeye gelenlerle tanışınca olayın ciddiyetini farkettim.Gezi boyunca daha kalabalık bir yer görmedim.Şarapların ucuzluğundan mı,ücretsiz her saniye binlerce şarap dağıtılmasında mıdır bilemiyorum ama herkes çılgınlar gibiydi.Ben ne aldım peki koskoca şarap fabrikasından,akıllara zarar şarap mahseninden elimde birkaç kilo kuru üzümle çıktım :)

Turasan şarapları çeşitli uluslarası ödüller almış bölgede üretilen üzümün hakkını veren bir markaymış.İstanbul'da pek rast gelmedim zaten fiyatlar da fabrika satışının üç-dört katıymış.Fabrikayı o berbat kokuya rağmen gezdik,çok bilmiş şarap gurmesini dinledik.Yıllanmış şarap diye birşey yokmuş.Bir şarap en fazla 10 yıl durmalıymış ötesi içilmez sadece simgesel olarak saklanırmış.Bilginize..


Asmalı Konak

Tur araçlarını takip ederken kendimizi burada bulduk.Üstünden onca sene geçti ama ilgide bir azalma yok.Konağı 2 lira karşılığında gezebiliyor.Seymen Ağa fantazileri kurabiliyorsunuz.Neye yarar bilemem.Konağın önünde sürme çekmek için yalvaran bir grup satıcı var.Ciddi olarak reddetmezseniz kör olma riski yaşayabilirsiniz.



Üç Güzeller

Yıllar yılı Kapadokya'yı temsil eden meşhur peri bacaları.Her fotoğrafta onlar her turizm rehberinde onlar.. Üç Güzeller'miş adları.. Yanyana üç tane peri bacası.Kimine göre taş,kimine göre doğanın sanat eseri..! Bakış açısına göre değişebilir öyle değil mi..?



Kapadokya'da her kaya otel olmuş desem abartmış olmam galiba.Çeşitli fiyat aralıklarında..İstediğiniz kalitede.. Gitmişken en iyileri olsun derseniz Cappadocia Cave Resort
Gamirasu Cave Otel Legend Cave Hotel Fiyatlar kişibaşı gecelik 300-400 lira,bizim tercihimiz daha uygun,daha şirin ama yine bir kaya otel oldu.Bu açıdan binlerce seçeneğiniz var.Gecelik 50-100 lira arasında istediğiniz yerde kalabilirsiniz.

5 yorum:

Efsa dedi ki...

Sonuna gidip gezebilmene çok sevindim fıstığım. :)

Ürgüp orada kalınabilecek en guzel yer bence.

küfkedisi dedi ki...

iki kere gittiğim, gezip görmeye doyamadığım yerler. sanırım her an tekrar gidebilirim.

Üfürükten Prenses dedi ki...

@efsa: sen git dersin de gitmez miyim :)

@küfkedisi:biz de bir kere daha deneyimli olarak gitmek istiyoruz.
Gidenler hep birkez daha gitmiş sanırım böyle bir özelliği var.

Adsız dedi ki...

Çok güzel resimleriniz,kızımında okuması için kaydediyorum sizi sık kullanılanlara.
Sevgiler
RRH

Anitta Cave Hotel dedi ki...

Otelimiz, tarihin ve kültürün birleşerek bir ihtişama dönüştüğü Kapadokya'nın merkezindedir. Terasımızdan bakınca Kapadokya'nın bütün güzellikleri birarada göreceksiniz,Aksam olunca muhteşem güneşin batişi ile dokunacak kadar yakin olan yildizlarla karşılayacaksınız, Sabahsa erken kalkma şansınız olursa balonların uçuş iiçin hazırlıklarina hiç zahmet çekmeden otelimizin terasindan izleme şansınız olacak…


Eşsiz konumu ile Kapadokya'nın zenginliğine konforu ekleyerek size ve misafirlerinize unutamayacağınız bir tatil geçirmenizi sağlamak için Anitta Cave otel olarak hazırız.

Related Posts with Thumbnails