Vahşet Tanrısı

1 Nisan 2011
Tiyatro için ölüp bitmişliğim yok.Ufakken büyüyünce ne olacaksın? sorusuna "tiyatrocu olacağım boş zamanlarımda da başbakan olacağım" diye cevap versem de,bal-kaymak ilişkimiz yoktur.Gitmeyenlere çemkiren tiyatroculara da uyuz oluyorum.Yalnız bir çocuğum olsa üşenmem ayda birkaç kez tiyatro kapısına dayanırım bundan da eminim.Zevk dediğimiz şey doğuştan gelmiyor ,yetenek değil ki bu zevk.. İnsan seçme şansı olduğu sanatlarla karşılaşınca elbet kendine uygun olanı buluyor.


Devlet tiyatroları veya şehir tiyatrosu iyi has da halihazırda oynanan hadi diyelim 30 oyundan 5 tanesi yoldan geçen adama hitap eder türde.Geri kalan oyunları anlamak için çoğukez kalburüstü bir kültüre sahip olmak gerek.Eee adam anlayamadığı,gülemediği,ağlayamadığı,düşünemediği bir oyuna neden gitsin..? "Yeni başlayanlar için tiyatro" temalı oyunlar olmalı bence..

Vahşet Tanrısı 'nı uzun zamandır izlemek istiyordum.Tiyatro oyunun övgülerinin kulağınza kadar gelmesi pek ender bir olay.Oyun oldukça yavaş başladı,milim milim ileriyordu.Çocukları kavga etmiş iki ailenin konuyu medeni bir şekilde çözmeye çalışırken gerçeklerle yüzleşmesi ,elbette keyifli bir şekilde..


Zerrin Tekindor tek kelime ile muhteşemdi,içinden binlerce kadın çıktı sanki.Oyunun başı ile sonu arasında milim milim ilerleyen değişimi..Alkol aldığı,kustuğu,eşine çemkirdiği hatta kibarlıktan çemkiremediği bütün sahneler bir harikaydı.Oyunun lokomotifi Ülkü Duru gibi dursada ,Zerrin Tekindor'u bu oyundan çıkardığımızda geriye hiçbirşey kalmayacaktır.


Oyunu Cevahir Avm'de izledik.Adamlar uzay üssü gibi sinema salonu yapıyor ama kuş gibi tiyatro salonuna makhum ediliyorsunuz.Mekik çeker şekilde tiyatro oyunu izlediğinizi düşün o halde oturuyorsunuz,biri geçmek isterse eyvah eyvah.. Ayıp yani ne diyeyim,ben biletleri hep netten alıyorum Vahşet Tanrısı için 20 gün önce aldım bileti yine de istediğim yer değildi! İlgi büyük ,tüüü tüü maşallah.. Oyun biletini satın almak için Mybilet,oyun hakkında bilgi almak için İstanbul Devlet Tiyatrosu

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Canım benim iki gündür yazılarını görmek inan beni çok mutlu ediyor uzun zamandır hasret kalmıştım yazdıklarına ...
Bu arada tiyatro konusunda maalesef ki çok haklısın ülkemizde gereken önem verilmiyor ki sen İstanbul da yaşadığın halde bundan şikayetçisin biraz daha küçük kentlerde yaşayanlar için böyle bir imkan hiç yok :(

Moonish (moonsun) dedi ki...

Hos bulduk prensesim :)) Sen de hosgeldin, uzun zamandir senden de ses cikmiyordu :) Ozlemisim yazilarini ve bakis acini :)

Related Posts with Thumbnails