Elif - Paulo Coelho

2 Mayıs 2011
Aaa yeni bir yayınevi mi türemiş aynı adla diye şaşırmıştım.Can Yayınları böyle kapaklar basar mıydı?Güzel kitabın dokusunu sevdim,kapağın dizaynını sevdim.Kırmızı yahu,var mı sevmeyen? Heyy gidi heyy Simyacı,ne güzeldi değil mi? Arada yazarın birkaç kitabını daha okudum, benim için biraz heyecanlı biraz gizemli biraz da duyguluydu hepsi..

E l i f , sanırım hikayesinden Türkiye'ye ucundan bucağından dokunmasından sebep Simyacı'dan daha çok duyurdu adını.Hatta Paula amcam geldi İstanubul'a ve dedi Gece Yarısı Ekspresi'nden ne çok etkilenmişiz,ne büyük önyargılarımız varmış, bize Türkleri Türkiye'yi nasıl tanıttılar? Ahh be amcacım biraz kafanı çıkartsaydın cevheri çook daha önce farkederdin.Brezilya'ya benzemez,kazdıkça neler çıkar bu topraklardan..

Yazar kendi iç çelişkilerine adamış bu kitabı,bilgeliğinde duraksadığını,artık tükendiğini yaşadıklarından tat alamadığını ve yolun sonuna geldiğini farketmiş.Herşey hayatında mükemmel bir ritüelde ilerlerken neredeyim,birşeyler eksik ve ben aradıklarımı nasıl nerede arayacağımı bile bilmiyorum derken tam akıl hocası J ona yeni bir seyahat öneriyor.. Bu arada yaşadığı cinsel tacizler yüzünden konservautarın en başarılı keman virtüözü olan 20lerinde Hilal'le tanışıyor.Hilal'i görmezden gelemiyor kaçamıyor ve Hilal'e teslim oluyor..İki rus yayıncı,bir çinli tercüman ve Hilal'den oluşan bu Rusya seyahati Paulo Coelho'yu E l i f 'i yani özünde bir kadın değil de başka bir frekansta daha önce yaşadığı hayatla yüzleşmesini sağlıyor.


Off çok baydım değil mi ?Böyle sıkıcı detaylarla anlatılan bir kitabı alır okur muyum sizin yerinizde olsam ,sanırım okumam..Buraya kadar okuduklarınızın hepsini unutun.Şimdi güzel bir özet yapacağım :)

Paulo,59 yaşına gelmiş.Ölüm korkusu başlamış yusuf yusuf,böyle tipler ki gençliğinde hippi bir dönem söz yazarı ve malumunuz ünlü yazar bu tipler kendilerini ölmeyecek zanneder. Yoo yoo ben ölemem olamaz böyle birşey harikayım ben! Bir de fazla rahatlık batar adama,daha çok sosyalleşmek isterler.Amca da işte dert ortağım J öyle dedi bahanesiyle ki hanıma bir açıklama yapacaksın elbet.. Benim seyahate çıkmam gerek canumm demiş karısına ,vurmuş kendini yollara.. Hilal dediğimiz hatun da çıtır.Biz buna Türkiye'de azgın teke sendromu diyoruz.Kızcağızı reenkarnosyon nanesiyle yemiş işte..Ve ortak bir noktada buluşmuşlar bu şekilde.Kitap da bunu anlatmaktadır işte.! Sanırım şimdi oldu.. Okuduğum en kötü Coelho kitabı belirtmeden geçemeyeceğim.

14 yorum:

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

elimde olup okumadığım kitaplardan biri. kaldım öyle, 3. sayfada! en kısa zamanda okumalıyım:)

Unknown dedi ki...

:) Prenses iki anlatımına da bayıldım. Kitabı yayınlandığı zaman aldım he büyük heyecanla okudum bende.
Öcelik kapak çekti benide Can yayınlarının kitapları hep beyaz olurdu okusammı okumasammı karar verdirmezdi hiççç çekicide gelmezdi bir ilke imza attı yada kapak tasarımcısı olarak yeni birini aldılar işe bilmiyorum ama bundan sonrada böyle olsun kapak tasarımları çeksin kişi mümkünse :D
Gelelim kitaba hımmm benim diyebileceğim tek şey var su gibiydi :D
Kucak dolusu sevgilerimle.

Üfürükten Prenses dedi ki...

@seda: çok çabuk bitiyor zaten dili ağır değil.. otobüste falan bile okunur :)

@Kitap Cadısı :seni burada görmek ne güzel :) Bence de yeni birini işe aldılar,kitap kapağı çok mühim bir hadise yıllarca nasıl görmezden geldiler anlamak güç.

Unknown dedi ki...

Teşekkürler prenses buralardayım biraz ara vermiştim ama bida olmıycak söz :))
Kesinlikle sana katılıyorum ben kitap seçerken önce kapak çeksin beni istiyorum sonra adı sonra yazar kişisi ve en son arka yazısı :)
Can yayınları sanırım geç farketti :))

Joey Potter dedi ki...

Paulo Coelho kendini tekrar ediyor. Çok sıkıcı en son Portebello Cadısını okudum ve tamam dedim. No more Coelho :D :D

♥ Ç!lekl! ♥ dedi ki...

bir kitap boyle tanitilir :) kitaba super renk katmissin yorumlarinla!

Gezi/yorum... dedi ki...

Anlatım çok hoş olmuş.. kitabı not aldım.. teşekkürler :)

Adsız dedi ki...

anlatım tarzın cok guzel.yorumlarda otobuste bıle okunur demıssın ya o zaman benım gibi bebeklı hıc vaktı olmayan bırıde okuyabılır :) tavsıyene uyuyorum.sevgıler....

Yasemin dedi ki...

Mimledim seni!

Adsız dedi ki...

Prenses kitaba kötü demesine rağmen, neden tüm yorumcular, "teşekkürler, hemen alıp okuyacağım" modunda?:)

Unknown dedi ki...

Adsız ben de şaşırdım, şahsen kitabı ben de çok iyi bulmadım, başkaları ne düşünüyor diye gezintiye çıktım ve bu blogla karşılaştım, sanırım yorum yapanlar konusunu beğendi:)

Emma dedi ki...

Ya ben de beğenmedim kitabı bakalım kim ne demiş dedim baktım gördüm :) bence çok daha güzel kitaplar varrr...

Adsız dedi ki...

bence çok kötü bir kitap,hayal kırıklığına ugradım.boşa zamanınızı harcamayın derim.

Adsız dedi ki...

Okuduğum en kötü kitapta değil en iyi kitapta. Biraz can sıkıcı, inancım aters, devamlı reenkarnasyondan bahsetmiş. Ama çabucak bitiriyorsunuz kitabı, bu da bence kötü oladığını gösterir. Edebi değil evet, ama kendi iç hesaplaşması var ya, insanı o cezbediyor. tabii birde ateşli konuşmaları....Uzun süredir kitap okumayıp rahatça bitireceği bir kitap arayan için mükemmel bir kitap...

Related Posts with Thumbnails