Marmaris,Marmaris Kalesi,Turunç

23 Temmuz 2011
Marmaris

Bazen hiç gitmediğimiz yerleri kafamızda hayal ederiz.Size sunulduğu kadar hayal ederiz ama sınırlarınız vardır ve beklentileriniz.. Marmaris çook gelişmiş bir şehrin,yanıbaşında deniz olanı,hepsi bu! Sadece bir durak olabilir en fazla bir durak olabilir hatta.Sokaklarında türklerin parmakla sayıldığı,vızır vızır arabaların geçtiği,hayatın en az İstanbul kadar hızlı aktığı ve bütün ilçe esnafının feleğin çemberinde tam tur attığı masumiyetin yok olduğu bir yer Marmaris..


Doğru düzgün fotoğraf bile çekmemişim,o kadar kaçar gibi uzaklaştık ki.Para çektik,üzgünüm ama balık yemekten daral gelmiş bir bünyeyle fast-foodlara saldırdık,çarşı-pazarını bir tur atıp,bir de kalesine uğradıktan sonra gittik.Toplasan 1,5 saat sürmedi hepsi.İnsanlar marmarise neden gidiyor oturup düşününce hiçbir mantıklı açıklama bulamıyorum.Belki gece hayatı için o kadar güzel bir gece hayatı var mı onu da bilmiyorum.Tatile gelen insan nedne egzoz dumanı solusun ki,Marmaris'de boşuna vakit kaybetmeyin az ilerde ki Armutalan,İçmeler de kalın bence..

Marmaris Kalesi
Marmaris Kalesi Kanunı'nin Rodos seferi öncesi yapılmış,günümüze kadar da korunmuş.Bazı rivayetlere göre daha öncesinin de olduğu iddia ediliyor ama net bir bilgim yok.Kalenin eski olduğunu düşünmek imkansız güzel korunmuş,hiçbir bölgesinde yıpranma yok.Kaleye çıkarken güzel güzel sokaklardan çıkıyorsunuz.Ve manzarası bir harika,bütün marmaris ayaklarınızın altında,o sıcakta hava alabileceğiniz kendinizi en iyi hissedebileceğiz yer bu kale.


Kalede Kanuni'nin kaldığı bir oda olduğu iddia ediliyor.Madem böyle bir konsept yapmışlar keşke ona göre dizayn etselerdi diye düşünüyor insan.Marmaris Kalesi aynı zamanda Marmaris Müzesi Kaunos ve Knidos gibi çevre antik kentlerindne çıkan kalıntılar sergileniyor. Ama ne sergilenme öyle sağa sola atılmış,ülkenizde çok fazla kalıntı çıkıyorsa antik bir kaseyi tabure olarak kullanabiliyorsunuz demek ki ? Müze olduğu için yine Müzekart kullanılıyor.Müzekartınız yoksa giriş 5 lira



Turunç

Turunç'u o kadar çok merak ediyordum ki,hakkında bir sürü yazı okudum ünlü ünsüz bir sürü yazardan.Zat_ı Muhterimi de gaza getirdim bir sürü. Öncelikle Turunç'a ulaşmak için dağları deliyorsunuz desem abartmış olmam.Manzarayı görüyorsunuz tamam ama ulaşmak biraz zahmetli,ulaşırken de acaba buraya gazete getiriyorlar mıdır,başımıza birşey gelse ne bileyim ayağımıza birşey batsa bakacak doktor falan varmıdır ? diye korkular baş gösteriyor.

Turunç güzelmiş.Kendi halinde minicik bir beldeymiş,Denizi taşlı,azıcık soğuk,sakin,kendi halinde temiz bir yermiş Turunç...Hayallerimin tatil yöresi değil ama gidilmeli dediklerimden.Bizim gibi dolambaçlı yollardan gitmekten ziyade Marmaris'ten dolmuş teknelere atlar gelirsiniz sabah,akşam da dönersiniz böyle de bir seçeneğiniz var.
Heryer cafe,restaurant ama benim canımı sıkan şu,bildiğiniz Allah'ın plajı kapanın elinde kalmış,Plaja köşesi bulunan her cafe kendi alanına düşen plajı parsellemişler.Birşeyler içiyorsunuz şezlongları da o şartla kullanabiliyorsunuz.Mesele değil,zaten sürekli birşeyler yeme içme isteği baskındır tatilde ama mecburi olması sorun.Böyle saçma bir sistem oturtulması,hepimize ait olan alanın adeta parsel olarak kiralanması..

Turunç'un geceleri güzel.Bütünüyle turistlere hitap ediyor.Bütün cafelerde bbc,cnn,eurosport açık bangır bangır.Adamlarda bir spor sevdası ki utanıyorsunuz onları gördükçe.Yine kendi memleketinizde kendinizi turist hissedebileceğiniz bir yer Turunç.. Müziklerde bu doğrultuda bana uymadı,geceyi sahilde şezlonglarda geçirmek istedim.Manzara çok güzeldi.Alevli kokteylleriyle başbaşa bıraktık gürültücü turistleri.
Tatil boyunca karşılaştığım ünlülerin hepsiyle burada kaşılaştım.Evet gizli,sakin kendi halinde hemde Marmarise 30 dk mesafede bende ünlü olsam bende buraya gelirdim galiba.Yakalanma riski yok.
Turunç'da nerede kalınır.Seçenek çok,herkes evini pansiyon yapmış.Bununla birlikte güzel otellerde var.Tavsiyem kesinlikle ilk gittiğiniz yerde kalmayın.Genelde turistler geldiği için fiyatlar kafalarına göre.Tipinize bakıp fiyat söylüyorlar o kadar yani.O yüzden kibar bir pazarlık ve aptal olmadığınıza dair mesajlar önemli.Biz Barbaros Beach Hotel de kaldık.İki kişi yarım pansiyon 100 liraydı.Sahibi çok düzgün biri bizi çeken de bu oldu galiba.
Sonuç olarak Turunç güzel ancak denizi taşlı ve soğuk.Bu iki sebep benim için büyük eksikler.Ama denizle bir işi olmayan günde bir kere 15-20 dk giren biriyseniz ,kafa dinlemek istiyorsanız kesinlikle tavsiye edebilirim.

2 yorum:

GÖNÜL dedi ki...

ben de datça aktur da tatil yapıyorum sağlık sorunu sebebiyle bir kaç gündür marmariste bir hastanedeyiz ve etrafı istemeyerek te olsa dolaşmak zorunda kaldım ama asla yaşayamayacağım bir yer bende çok büyük bir hayal kırıklığı yaşadım marmaris bu muymuş sıcakta bir taraftan

marmaris klima dedi ki...

Marmaris'te her yıl düzenlenen Underground Funky Base Hiphop Dans Festivalini unutmamak gerek. Düzenlenen tarihlerde orada olanların mutlaka kaçırmaması gereken bir festival. Dünya'nın bir çok yerinden dünyaca ünlü dansçıların katıldığı yarışmalar nefes kesiyor ve seyretmesi çok keyifli oluyor.

Related Posts with Thumbnails