Hamilelikte 39.Hafta

24 Haziran 2014
Aslında bu haftaya geleceğimi tahmin etmiyordum. Emsallerim 37. Haftadan itibaren doğurmaya başlayınca insan da hevesleniyor.Geçen her gün gecikme hissi uyandırıyor insanda. Kaygılanıyorsunuz,heyecanlanıyorsunuz biraz da bezginlik.. Hava da sıcak herkes yavrusuna kavuşmuş siz hala bekliyorsunuz.. Bekliyorsunuz ve bekliyorsunuz..

Bundan bir iki ay önce henüz ücretli izne çıkmamışken kızımla konuşmuştum.Bana biraz müsaade et dinleneyim demiştim. Dinledi beni ama işte insan son haftalar nasıl geçer bilmiyor ki hiç..

İstanbul'dan ayrıldım ailemin yanına geldim benim için kolay bir karar değildi.Ama riske girdim biraz da fiziksel olarak iyi olmama ve dr'un 10 gün içinde doğuramazsın demesine güvendim galiba.Burada iyi bir hastane buldum dr'a ısındım. Son haftalarda ağırlaşmışken anne evinde naz - niyaz vakit geçirmek güzel oluyor.Tek eksiğim zat_ı muhterem hafta sonu geliyor özlüyorum haliyle.. Böyleyken en çok ona ihtiyacım oluyor.

Bu yazıyı 39+ 6 da yazıyorum.Yarın son kontrolüm var. Bebek en son kontrolde hala aşağı inmemişti. Dr 'um suni sancı sevmiyor,vakum sevmiyor,epidurale bile karşı bana pek seçenek bırakmıyor aslında.Birtakım hareketler verdi doğumu tetikleyecek bol yürüyüş önerdi öyle hırs yaptım ki günde 4 saate kadar yürüyorum bu halimle.. Ama sanırım bir etkisi yok hala sancım veya açılmam yok. Kader galiba yani doğum da bir kader planladığınız gibi gitmiyor hiçbir şey.. Bu kadar çabaya bir gelişme olması gerekirdi ama ..
Neticede içimden bir his sezaryen ile  sonuçlanacakmış gibi geliyor bu süreç kocaman 40 hafta onlarca yürüyüş yorucu günler ama sezaryen ! Sezaryen düşmanı değilim dr dan çok bilirim havalarında değilim.Ama normal doğuma müsaitken bu şekilde sonuçlanabilir oluşu beni üzüyor. Bebek aşağı neden inmez benim elimden gelen başka birşey varda ben mi yapmadım,yapamadım.. Hep kafamı kurcalamaya devam edecek.

Bir de yarından itibaren beklemeyi önerirse olası sıkıntılar hergün hergece bebeğin hareketlerini hissetmediğim her an bende stres yaratacak ! Anne olmak zormuş cidden şimdiden sorumluluklarımın ağırlığı altındayım. Ona zarar verebilecek bir karar almaktan korkuyorum.

Ücretli izin alırken aldığım işgöremez raporunun da tarihi doluyor. Kurumu aradım doğuramadım diye belirtilecek bir rapor edinmem lazımmış. Belki her kurum için aynısı gerekmiyordur sadece doğum raporu kafii geliyordur bilemiyorum.Ücretli iznim öteleneceği için bu raporu almak zorundayım.

Bir sonraki yazı belki doğum yazısı olur belki bir hafta daha beklemeye karar veririz.. Ne olacaksa olsun hakkımızda hayırlısı olsun. Bu arada kızım Yengeç olacak babası gibi :) Tatlı merhametli sakin Yengeçleri çok seviyorum.

13 yorum:

kimyasaltepki dedi ki...

Merhaba ben de 30 haftalık hamileyim yazılarını takip ediyorum heyecanla. İnşallah bir an önce sağ salim alırsın meleğini kucağına. Doğum sonrası yazacaklarını çok merak ediyorum. Hayırlı doğum nasip etsin rabbim yardımcın olsun.

Üfürükten Prenses dedi ki...

kimyasaltepki sizin de az kalmış,tebrik ederim Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Doğumdan sonra daha keyifli yazılar gelecektir diye düşünüyorum biraz motivasyonum düştü galiba :)

GeCe dedi ki...

Az kalmis saglikki olun da dogum sekli muhim degik, bak gorursun jucagina alinca su an kafaya taktiklarinin ne kadar onemsiz oldugunu anlayacaksin

Adsız dedi ki...

Merhaba,
40+3 de sezeryan ile doğum yaptım.Aynen senin gibi hep normal doğumla kızıma kavuşacağımı hayal ettim ve istedim.Hatta bir doulam bile vardı.40+3 de su da kireçlenme tespit edildiği için acil sezeryan oldum ve gerçek ortaya çıktı. Kızım son 2 hafta boyunca doğum kanalında olmasına rağmen gelmiyordu nedeni kordonun kısa olmasıymış.Eğer beklemek yerine , normal doğum denenseydi sonucu hayal bile edemiyorum. Ayrıca bence doğum şekli bizim değil onların tercihi :)
Son olarak hamilelik son günleri çekilmez olsa da çok özleniyor :)

firdevs dedi ki...

Ben 40+2 de dogum yaptim. Doktorum erken dogum riskin var demisti :p

Sende saglikla ve kolaylikla dogurursun insallah :) Merakla bekliyorum :)

Adsız dedi ki...

merhaba ben eşimde 37 hafta oldu ve beklemedeyiz umarım sağlıkla doğmuştur bebeğiniz.

yorum ve bilgiler için cok teşekkürler cok yararlandım .

hayırlı olsun

y.g

GeCe dedi ki...

Herhalde kızın gelmiş olmalı, meraktayım nasılsınız

Gamze Gül dedi ki...

Blogunuza ilk kez rastladım. Bir blog yazarı ve hamile olarak daha önceden denk gelmediğime üzüldüm açıkcasıç

cocugumlaeglenirken dedi ki...

canım şimdi nasılsın bebiş nasıl ? iyimisiniz

Unknown dedi ki...

Bizim bebeğimizde 40+ nın içinde oldu bizde çok korkuyorduk ama 11/7/14 te kucağımıza aldık normal doğum oldu umarım seninde güzel bir doğumun olmuştur.umarım sağ salim alırsın bebeğini kucağına Allah kaderini şansını güzel etsin minnakın..

Üfürükten Prenses dedi ki...

@zeynep durdağı: tebrik ederim normal doğum olmasına da ayrıca sevindim ben başaramadım kısmet değilmiş galiba.. Allah analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasıip etsin kuzucuğu

@nihal baysal koçer: iyiyiz çok şükür ama hep bir yorgunluk hali :) ilgin için teşekkür ederim

Üfürükten Prenses dedi ki...

@şizofren karınca:olsun bundna sonra paylaşırız yaşadıklarımızı siz kaçıncı haftadasınız ? tebrik ederim elbette öncelikle Allah tamamını erdirsin

@GeCe: senin ikinci kuzucuğa yetişti :P

Üfürükten Prenses dedi ki...

@adsız: inşallah sizin yavrunuz da sağlıkla gelmiştir bu süreçte size de hayırlı uğurlu olsun.

@firdevs : sende bendensin :P erken doğum riskin mi vamrış olmasa ne olacaktı acaba .. neyse ki sağlıkla gelmiş yavrun çok sevindim.

@chichom makeup : dr dan çok bilemeyiz değil mi siz de güzel bir örneksiniz. bekleseydiniz Allah korusun.herşeyin hayırlısı netice de bende sezeryan oldum.Allah hepsine uzun ömür versin sağlık versin yavruların

Related Posts with Thumbnails