Avustralya,Tavuklu Börek,İzleyiciler,Yıldız Parkı

18 Ocak 2009
Dört gün ne zaman ,nasıl geçti yahu! yazmadığım aklıma gelince çok huzursuz oldum hemen gelip birkaç başlık ile özet geçeyim dedim.. seni ihmal ediyor gibi görünüyor olabilirim bebişim,ama emin ol daha çok malzeme ve yazıyla geri döneceğim benim sevgili blogum.. bir de herkes bloguna "kız blog" falan diye hitap ediyor benim blogun erkek olduğunu düşünüyorum niyeyse.. kesinlikle bayan değil!

Avustralya

155 dakikalık bir masal.. eğer kendinizi kaptırabilirseniz 155 dakika boyunca kendinizi Avustralya'nın uçsuz bucaksız topraklarında bir atın üstünde önünüzde sürmeniz gereken binlerce sığır ve aborjinlerle birlikte bulabilirsiniz.düşündüğünüz de oldukça uzak gelen bu kavramlar filmi izlerken oldukça yakın gibi geliyor.. anı anını tutmayan aksiyon filmlerinden,sert cinsel sahnelerden oluşan aşk-seks filmlerinden veya absürt espriyi temel almış komedi filmlerinden hoşlananların pek zevk almayacağını düşündüğüm bu film.. sinemaya gitmeyi,boş kalan 2 saatimizi sıcak bir mekanda geçirelim mantığına sahip izleyicilere de pek hitap etmeyecektir..

Filmde her ülkede her bölgede sıkıntı yaratan tekelciliğin "insanlığa zararı",aborjinlere yapılan asimilasyon çalışmalarından yola çıkılarak "ırkçılık",japonya'nın avustralya'ya saldırısı nedeniyle "savaşın acı yüzü ",bayan patron'un krem renkliye(nullah) olan sevgisiyle "anne sevgisi" ve elbette güzel bir kadın ve güzel erkeğin yakınlaşmasıyla "aşk" konu ediliyor..


yüzlerce birbirinin benzeri filmle karşılaştırırsak izlenmesi gereken sıcak bir hikaye sizi bekliyor..

Tavuklu Börek..

paçanga böreği yapma amacıyla başlanmış börek çalışmam zat_ı muhterem'in tavuklu börek isteği ile yön değiştirdi..uzun zaman önce bir cafede yemiş olduğumuz tavuklu börek efsane olmuştu.. bende bu efsaneye kendi efsanem ile son vermek adına bu böreği yaptım:) zat_ı muhterem,tahminimden çok büyük tepkiler verdi,benim yeteneğime övgüler pratikliğime saygılar sundu.. sonuç olarak iki taraf da mutlu oldu :)

12 adet börek için içindekiler:
3 adet yufka

harç için:
200 gr rendelenmiş kaşar
300 gr minik doğranmış tavuk göğüs eti
1 adet hazır garnitür konservesi(bezelye,havuç,patates)
1-2 adet küp doğramış domates
nane,kırmızı biber,1 çay kaşığı yağ
yufkayı üçgen şeklinde 8 parçaya bölüyoruz,üçgen şeklindeki iki yufkayı üstüste yerleştirip içine harcımızı koyuyoruz..sigara böreği veya yaprak sarar gibi sarıp,ardından kızgın yağda kızartıyoruz..






Yıldız Parkı

İstanbul'da park ve bahçeler ile ilgili bir müdürlük var ise o koltukta ben oturmalıyım.. hepsini teftiş ediyorum dönem dönem,piknik manyağıyım.. gitmediğim bir belgrad ormanı(ki tamamen sosyal fobi ehi ehi :) ) bir de yıldız parkı vardı.. yıldız parkına gittim..beşiktaş'ta bulunan bu güzel koru,birden sizi şehrin gürültüsünden alıp yerini kuş seslerine bırakan bir güzelliğe götürüyor.. parkın içinde malta köşkü,belediyeye ait bir tesis,yıldız-şale müzesi ve yıldız porselen fabrikası var..


fakat parkın en önemli yönü,her an çiftleşmeye hazır çiftlerin sizi karşılaması.. biz alışana kadar bir süre bu gördüğümüz hareketlilikleri "aaa tavşan mı var orada,yok yok sincap bence "gibi gayet saftirik tepkilerle karşıladık.. sonra idrak ettik ki yıldız parkının çiftlerin yakınlaşmasına dair bir etkisi de var..yaşları ufak olan birkaç çifti rahatsız ettim,diğerlerine dayandıkları ağacın veya uzandıkları bankın bir parçası gibi davrandım :)


yıldız parkı ziyaretinde telefonun azizliğine uğradığım için size parkın görüntüsünü A Cup of Caffein adlı blogdan çaldım :) park hakkında daha geniş bilgiyi buradan edinebilirsiniz..


İzleyiciler..

Blogger bu hizmeti vermeye başladığından beri,takip etmek istediğim fakat her defasında blog listesine ekleyemediğim bir sürü blogu takip etme şansım oldu.. tesadüf eseri karşılaştığım sonra unuttuğum yine birçok blogu aynı yöntemle takip edebildim.. oldukça faydalı bir eklenti olduğunu,bizleri blog okumaya teşfik ettiğini düşünüyorum.. fakat.. her durumda olduğu gibi amacı dışında kullanılmaya başlayan bu eklenti şurada da belirttiğim gibi can sıkıcı durumlara da neden olabiliyor..

izleyici eklentisi geldiğinden beri izleyicilerimdeki artış bir ileri bir geri şeklinde devam ediyor..açıkça belirtmek istiyorum ki izleyici sayım artsın diye,bazı blogdaşlarım gibi zerre kadar takip etmedikleri hatta içerikleri bile bulunmayan türlü türlü blogları takip edecek değilim.. bunu profesyonel olarak yapan,o rakamın artması için envayi çeşit blogu izlemeye alan bloggerlar tanıyorum ,bu beni ilgilendirmez elbette.. ama beni ilgilendiren birisini izlemeye alıp onun sizi izlemediğini gördüğünüzde izlemekten vazgeçmeniz.. bu bana çok basit geliyor, açıkca söylüyorum ki bu sahtekarlıktır.. elbette bazen temadan kaynaklanan eklentilerin silinmesi vb durumları katmıyorum bu duruma..

bunu yapanların belirli bir yaşın altında olmasını saygıyla karşılarken sırf ahşap boyama blogu açan birinin bloguma dair tek kelime okumayıp beni izlemeye almasını akabinde ben izlemiyorum diye çıkartmasını gülümseyerek karşılıyorum.. bu ve benzeri örneklere sahip arkadaşlar hepinizi engellemiş bulunmaktayım.. sizin düşündüğünüz gibi sayfamda bulunan o izleyici rakamı umrumda değil ne de sizin beni okumamanıza rağmen izliyor olmanız..

bloga küreselleşen dünya'da siyasi çıkmazlar adı altında yazılar yazmıyorum,çoğu sohbet havasında yazılar,insanların hayat görüşlerine vurgular yapan sertliklerde yok..bu sebeple izlemeyi bırakanların gerçekçi nedenleri olduğunu düşünmüyorum..

şimdi herkes özgürce "bu blogu izlemeyi durdur" butonuna basabilir.. zira bundan sonra basacakları ifşa edeceğim.. "seni sonzsuza dek izlemeye mecbur muyum düdük makarnası,s... blogunu" diyenler... öpüldünüz..

24 yorum:

41 kitchen dedi ki...

ah üfürük ahh ben de bu izleyiciler şeysini bu yüzden bi silip bi ekliyorum sevimsiz olaylar yahu. börek lezzetli görünüyor, avustralyayı da yazdım bi kenara. özletiyorsunn daha sık lütfen=)

Sycorox dedi ki...

izleyciler şeysini pek bi sevdim ben,hemen bloğa giriyorum,aman şu ne yazmış bu ne yazmış dalıp gidiyorum...
Bu tip saçmalıklar oluyor tabi,sırf blogdaki izleyicilerde görünmek için bile ekleyenler oluyor,e yuh diyorum kendilerine:)

RoNaLDiNHo dedi ki...

avustralya bizim buda vizyona girmedi sabırla bekliyom... Tavuklu börek süper gözüküyo...

acupofcaffein dedi ki...

Merhaba ben Arzu (acupofcaffein)

Fotoğrafı kullanmanıza sevindim. Kaynak gösterdiğiniz içinde ayrıca çok teşekkür ederim.
selamlar.

Azu

bi dost dedi ki...

evet evet ben de eklemiyorum izlemediğim blogu, sayım da bi öylee bi böyle oluyor:)) gerçekten takip edebileceğimi düşündüğüm zaman, hoşuma da gitmişse bakıp ona göre ekliyorum.. aksi takdirde durduranların, durduracakların başı göl, ayakları pınar olsun;)

ellerine sağlık börek güzel görünüyor.. ama kızartma çok zahmetli uğraşmıyorum ben hiç, atıyorum fırıncana:P

nur dedi ki...

avustralya'ya vuruldum, çok güzel, çok farklı masal gibi bir film:)

börek müthiş görünüyor, pek yemek yapma deneyimim olmamasına rağmen ben de mi yapsam ya diye düşündürttü bana, eline sağlık:)

ella dedi ki...

haha alemsin, vardır herhalde yazdığın gibi hiç okumadan sadece blog izleyenler. ben blogunu okumadığım birini asla izleyeceğimi düşünmüyorum. sonuçta bu keyfi bir olay.
avustralya filmine gitmek istiyorum, huzurlu bir film
olduğunu düşünüyorum.
birde tavuklu börek hımmm hamaratız galiba :))

Selin dedi ki...

Beğendiğim blogları google reader'e eklemeyi unutup sonra üzülme olayından beni kurtardığı için blog izleme olayını seviyorum :) Eklediklerimi de muhakkak takip ediyorum. Blogumu izleyenlere de iade-i ziyarette bulunuyorum, arada daha önce hiç denk gelmediğim çok güzel bloglar keşfediyorum ama "şimdi hemen ben de eklersem o ekledi diye eklemişim gibi mi olur" diye düşünmeden edemiyorum :D Sanırım "bak hemen ben de seni ekledim ama valla blogunu çok beğendiğim için ekledim" gibi mesajlar atmalıyım :D

osuruktanteyyare dedi ki...

ben beni ekleyenlere bakıyorum beğenirsem bende ekliyorum hiç ayıp olmasın moduna giremem zira okurken anam ağlıyo bi başladımmı on saat sürüyo
ama herşeyi okumak istiyorum piskopat oldum
börek çok güzel görünüyo hiçbi zaman yiyemicek olmam üzücü tabi
bakınız recim yapan bağyan modeli :P

Adsız dedi ki...

avustralya anlattıklarına bakılırsa tam benim seveceğim bir filmmiş. izlemeyi çok istedim birden. aklımda olsun.

şu tavuklu böreği fırında pişirsek daha hafif olmaz mı?

yıldız parkına gitmek henüz kısmet olmadı. tavşan, sincap deyince aklıma emirgan geldi. emirganda ne çok sincap vardı. çok hoşuma gitmişti onları izlemek.

blog izleme işini de msn ya da facebook'la karıştırmaya başladılar. ben içeriğini beğenmdediğim okumadığım bir blogu takiba almam. belki yorum bırakmamışımdır o da ya vakitsizliktendir ya da yazacak bişey bulamamışımdır vs... ama mutlaka okurum takip ettiğim kişiyi. diyeceğim; izleyenler 30 olsa nolucak, 100 olsa ne olacak, 10 olsa ne olacak?

GeCe dedi ki...

filmin fragmanını görmüştüm sinemada başka bir film seyrederken , ilginç görünüyordu belki izleriz, böreğin aynısını fırında yapıyorum daha hafif olması için çok lezzetli gerçekten, izleyiciler mevzusu da bir tuhaf ama eskiye göre işimizi çok kolaylaştırdığı kesin

Üfürükten Prenses dedi ki...

@htc:özlemeye ve özlenmeye bayılıyorum :) sonraki kavuşmalar için teşekkür ederim canım..

@sycorox:evet canım.. sırf anasayfada görünmek için izleyici olan dönem dönem silen sonra tekrar yine izlemeye başlayan tiplerde var..

@ronaldhino:teşekkür ederim :)

@pia:aaa yaparsan çok mutlu olurum,lütfen yap,lütfen :)

@gülcan:evet fırında daha hafif olacaktı katılıyorum,annem öyle yapıyor.. ama zat_ı muhterem kızarmış seviyor,fırında kuru oluyormuş,neden bilmiyorum :)

@gece:aslında çocuklarla bile izlenebilir birkaç aşk sahnesi dışında görsel etkileri çocukları mutlu edecektir diye düşünüyorum..

@osuruktanteyyare:sen rejimdesin değil mi bebişim? oyyy kıyamam ben sana. bir ara bende girdim hatta hatırlıyorsan aynı anda grmiştir rejime ama ben hemen kıvırdım ya,böhüüü baline gibi kalıcam ben..

@sln:o kadar ince hesaba gerek yok bence,seni izleyen herkesi izlemiyorsan sorun yok bence :) bazen de sırf incelik olsun diye izleyenlerini izliyor insanlar..

@bi dost:fırına at şekerim daha sağlıklı hem.. herkesin seviyormuş bu böreciği:)

@owl:hamarat mıyız,sırf sevgiliye gösteri olsun diye mi kasıyorusz ben bile kendimi çözemedim tam ehi ehi :)

@arzu:ziyaretin için teşekür ederim.. netteki en güzel fotoğraflar sendeydi kullanmama izin verdiğin için ayrıca teşekürler..
sevgiler..

böcük dedi ki...

ben bu böreğin fırında yapılmışını bir yerde yemiştim ve vayy tavuklu börek zekice ve lezzetlice demiştim :Pp tarifini de ele geçirdiğime göre sanırım yapabilirim :Pp

izleyiciler zımbırtısı yeni bloglar keşfetmek adına benim çok işime yaradı ekleyip silenler umur dünyamı işgal etmiyor :Pp

ve malesef İstanbul'daki parklar bahçeler korular her an hali hazırda çiftleşmeye hazır çiftler ile dolu ben onları görünce rahatsız oluyorum ;s

Adsız dedi ki...

prenses börek karışımın içine birde tavuk köri baharatı da eklersen daha da farklı bir tad oluyor.

Avusturalya filmine gitmeliyim konusu olağan klasik senaryolardan farklı gibi..

pRncfRn dedi ki...

CADI pişirdiği yemekleri kargoyla bize göndersin kampanyası başlatıcam facebook'ta! :)

pRncfRn dedi ki...

ben yine frekansları şaşırdım dimi evet, prenses de olur? :pp

Güllerevurgunum dedi ki...

Ben bu izleme şeysini kullanmıyorum. İzlediklerim kendilerini bilir.

Ayrıca benim izlediklerimin tarafımdan izlenildikleri için herhangi bir motivasyon değişikliğine uğradıklarını da sanmıyorum.

Sen ekledin ben ekledim falan filan durumlarına muhattap olmamak için ne beni ekleyenleri ne de benim takip ettiklerimi blogta görüntülemiyorum. Polemiksel hadiseler bunlar. Yurdum insanına ters

Üfürükten Prenses dedi ki...

prncfrn:bebişim cadıcımın blogu burası değil! hem ben onun kadar iddialı değilim yemek konusunda.. kafan mı iyi şekerim ehi ehi :)

efsa dedi ki...

eneee kaçırdık böreği görüyon mu :(

Unknown dedi ki...

izleyici olayı çok vahiim.. bi garip angelacıım (ben hala angela diyorum.. ahahaha) valla dile getirmen iyi olmuş, ne zamandır aklımda izleyicilere ithafen, izlememeleri adına bişeyler çiziktirmem ama.. senin şu kupleyide kaynak gösterebilirim tabii :Pp
yemek yapma imkanlarım arttığından böreği deniyciim inşallah :D
yıldız parkı parasız insanlara otel hizmeti yapıyo her zamn.. yaz kış çok farketmez :PP

tuba dedi ki...

izleme olayı ilk başlarda çok hoşuma gitmişti ama geçenlerde bana sen 200 blog izliyorsun zaten, kapasiten doldu, başka blog izleyemezsin dedi, sinirlerimi bozdu :D

Hayalbemol dedi ki...

kıyamayıp, filmi kesintiye uğratmak istemediği düşünürdüm. Fakat bir gün bir şey izledim (film demek istemiyorum, belki seveni vardır) o gün bu gündür “uzun süreliyse kalitelidir” demiyorum. Hatta ne zaman bitecek diye saati kontrol eder olmuştum. Neyse... Aslında filme yorum yapmak isterdim ama seyretmedim. Fakat anlattıklarından yola çıkarak, sevgi, aşk, eşitlik gibi konuları içerdiği ve oyuncuları takdir ettiğim kişiler olduğu için, filmin ilgi alanımda olduğunu inancındayım. En yakın zamanda izlemek isterim...

YILDIZ PARKI, toprak kokusunu özlediğimde hasretimi dindirecek bir yer olarak gözümde canlanırdı. İlk gittiğimde halka açık bir sevişken mekânı olduğunu görmüş, aklımdaki görüntü silinmişti. Aslında onlar, aşk değil doyum arayan bir topluluk. İki yönlü düşünüldüğünde, belki her iki taraf da birbirinden yararlanma çabası içinde olacak gibi görünebilir ama dokunuşları kalbinde hisseden kadınla, azgınlığını dindirmek için kullanılacak malzeme arayan erkek arasında fark vardır. Bu kendimi bildim bileli açık olarak ortada. Bu anlamda düşündüğümde, köşe başlarında kadına olan dokunuşlarla başkalarının şehvetine davetiye çıkarmayı, doğru bulmuyorum. Yıldız parkı, İstanbul'un ortalarındaki sayılı yeşilliklerden biriyken, buranın her kesime açık bir alan olarak bilinmesini arzu ediyorum. Çünkü ne zaman Yıldız Parkı'na gidelim sözü geçse, yüzlerin şekli değişiyor, bakışların manası bozuluyor. Dolayısıyla da ailesi ile yaşayanlar, “ben yıldız parkına gidiyorum” diyemiyor...

BLOG İZLEME metodu, görsel anlamda piyasanızı ölçüyor. Ama benim de dikkat ettiğim, yazılar arasında hiçbir alaka olmayan, birbirinden zıt grupların çeşitli listelerde yer aldığıdır. İstisnalar kaideyi bozmadığını düşünürsek (bir erkek olarak yemek tariflerinden hoşlandığım gibi) sana katılmamak elde değil. Ama inan ki, bir zaman sonra onların pili bitecek ve sonra yapacak bir şey bulamayıp kabuklarına çekileceklerdir.

Biraz yorumdan çok yazı gibi oldu ama anlatmak istediğim şeyler fazlaca olduğundan, kendime hakim olamadım. İnce ayrıntılar için teşekkür ediyorum. Sevgiyle kal.

Feride Nizamettin dedi ki...

ben bu düdük makarnasını seviyorum:)

Hayalbemol dedi ki...

Senin film yorumunu görünce, yazın hemen hatırıma geldi. kullanıcı adım eturker iken yorumda bulunmuştum. Şimdi eturker, oldu hayalbemol :). Gelmişken tekrar okudum. Teşekkürler.

Related Posts with Thumbnails