"Bu Erkekler Aptal Şekerim"

29 Ocak 2009
itiraf edelim ki kadınlar arasında şöyle bir sohbet geçer "bu erkekler aptal şekerim" bu sohbeti yapmak için kadınların yaşının 45-50 civarı olması gerekmez,her bayan bir dönem veya her dönem bu muhabbete girmiştir..

erkeklerin aptal olduğunu,kullanılmaya meyilli olduğunu,aşikar gerçekleri görmediklerini veya göremediklerini,onları türlü cilve ile yola getirebileceklerinden bahsederler. yineliyorum;feleğin çemberinden geçmiş kadın değildir bunu söyleyen..

kadınlar "şeytan" olduklarını gururla söyler,bundan gurur duyarlar.. hakimiyetin erkekte göründüğü toplumda kendiilerine pay çıkartabilmek için bu yola başvurduklarını düşünürsek,gerçekten kadınlardan kokmakta fayda olduğunu düşünüyorum..

"yemeğin içinde soğan var diye geçen hafta dövdü beni,bu hafta yemeğin yarısı soğan ama robottan geçirdim anlamadı gerizekalı" der mesela kadın.. cidden yemeğin içinde soğan var diye karısını döven adam (ki damak zevkininin soğanı kaldırmadığını baz alalım) yemeğinin içindeki robottan geçirilmiş soğan tadını alamaz,farkedemez,oturur yemeği mal gibi yer..

"dün gece arkadaşlarla x yere gittik kızlarla,aradı bu beni nerdesin diye wc'ye girdim,uyuyorum ne var falan dedim azarladım,inandı salak,uyuyorum sandı,devam ettim geceye" der kadın.. gerçekten sevdiği kızı uçan kuştan sakınan bu arkadaş,hani kız arkadaşına güvenmeyen bir tatlı gülüşe tav olacak diye dışarı çıkartmayan bu adam kızın "uyuyorum,beni rahatsız etme" ifadesine inanır,doğru söylediğine kanaat getirir..


kadınlar en şikayetçi oldukları bir diğer noktada,erkeklerin "anasının gözü kadınlara" olan düşkünlüğüdür.. bir kadın mahallede,okulda,toplumda ünlüdür.. yürüyüşü,konuşması adamı söğüşlemesi herşeyinden bellidir ne mal olduğu ama bir evin tek oğlu,aklı başında,yakışıklı arkadaş gider 4-5 adamın aynı anda karısı olabilen bu kadına bağlanır.. evleneceğim diye ortalığı birbirine katar,ayrılırsa yataklara düşer falan filan.. namus timsali bu arkadaşımız kadının ne mal olduğunu bir türlü göremez.. onu kutsal bir noktaya yerleştirir,muhtemelen ilişki kadının ondan sıkılmasıyla son bulur..

veya belki çok uç bir örnek olacak ama eve aldırmak isteği en gereksiz ev eşyası ayrıntısı için hadi diyelim dvd player yerleştirme ünitesi olsun adı,bunun için kocasıyla yatar.. evet şaşırmayın yatar.. sonrasında da bunu "ya benim adam çok salak,dvd ünitesini alalım dedirtene kadar,istediğini vermedim,sonra üniteyi almayı kabul etti,oldu bitti,biz kadınlar var ya çok şeytanız "diye uluorta anlatır.. adam kadına göre salaktır,zira karısıyla yaşayacağı cinsel ilişki isteği yüzünden dvd ünitesi almak zorunda kalmış,kandırılmıştır..

bu durumlar erkeklerin saflığından veya kadınların sahtekarlığından kaynaklanabileceği gibi.. belki de hayatın olası düzenidir,bilemiyorum.. kişisel kanaatim erkeğin aptallıktan ziyade,düz mantık yapısına sahip olması,kadınlarınsa ezilmişlik haliyle bunu kullanmaya çalışması..

24 yorum:

Kupa Kızı ♀ dedi ki...

alkış :))

Arzu Breda dedi ki...

Prensescim,

Havva anamızın genlerini taşıyoruz, ne de olmasa...! :))

eşşek sıpası dedi ki...

aslında kimse üstünlük taslamaya çalişmasa..farklıyız bu belli bir şey..eşit de değiliz..olduğumuz gibi bir bütünüz..kadın erkek birbirinden kopamayacak canlılar..kendilerini üstün gören kadın,bir erkeğe muhtaçmısın? muhtaçsın...neyin üstünlüğü? herkes karşılık ezik işte..

babegazelle dedi ki...

son paragraf özetlemiş aslında erkek düz mantık kadın dolambaçlı adam dz mantıktan kadının dolaylı yönlerden ona bişi yaptırdığını anlamıo

gribulut dedi ki...

bir çok kısmına katılsamda bazı ufak ayrılıklarımız olur bu yazı için. :) ama kadınlar genelde kullandıklarını düşünür, erkeğin bundan şikayeti olmaz o işine bakar :)

Onur dedi ki...

"4-5 adamın aynı anda karısı olabilen bu kadına bağlanır.. evleneceğim diye ortalığı birbirine katar,ayrılırsa yataklara düşer falan filan.. namus timsali bu arkadaşımız kadının ne mal olduğunu bir türlü göremez.. onu kutsal bir noktaya yerleştirir,muhtemelen ilişki kadının ondan sıkılmasıyla son bulur.."

Aynen böyle oldu :S

ella dedi ki...

farklı beyin bölümlerini kullanıyoruz. onlar mantık ve sayısal bölümü, biz de duygu ve entrika bölümünü olay bu kadar aslında. tamamen onların şanssızlığı galiba :))

Güllerevurgunum dedi ki...

Kadınlar dünyayı yönetir ama erkeklerin yönettiğini sanmasın izin verir.

Hayatta temel 2 felsefem var:

1- Kadınlar her zaman haklıdır.
2- Haklı olmadıkları bir durum oluşursa da ilk kural geçerlidir.

Adsız dedi ki...

her yerde her zaman söylerim ben üfürüküm erkekler ince düşünemiyor ki o yüzdende kadınlar kendini şeytan sanıyor. Ya da şeytan demeyelimde şeytana bile pabucunu ters giydirebilceğini sanıyor... bu yüzdendir ki her istediğimizi yaptırma kabiliyetimiz var olarak görünüyor. verdiğin örnekleri cok beğendim çok hoş olmuş bu yazı

Adsız dedi ki...

erkekler cogu zaman detaylara dikkat etmediklerinden ve kadinlarin onlarin bu eksikligini bi manipule araci olarak kullanmasindan oluo hep bunlar prensesim:/

gunduz68 dedi ki...

aptal bir erkekle beraber olarak kadın aslında kendi aptallığını yada dediğin gibi ezikliğini kapatmaya çalışır.Benim çoookk zeki ve uyanık bir eşim var.O yüzden anlamıyorum aptal erkek konusunda kadınların yaptklarını...

GAMZELİ ANNE dedi ki...

kadınsız erkek erkeksiz kadım olmuyo bu böyle bi kural,,,elmanın yarısı gibi tabi bazen elmayla armut karışıyo:)))eee napalım hayat bu:))ama yinede söylemeden edemiycem her zaman kadınlar bi sıfır önde... üzgünüm erkekler:))

Moonish (moonsun) dedi ki...

Aslinda erkek aptal degil ama dedigin gibi kafat duz calisiyo, kadin da istedigini alamayinca birakir mi, kivrimli yollari seciyor :((

RoNaLDiNHo dedi ki...

walla prensesim üstüme alınmıyom sonacıma çünkü ben farklıyım :D

RaMa dedi ki...

erkeklern düz mantık olduğuna inanıyorum bende...
onlar söylemek istedklerini söylerkn dolambaçlı yol kullanmıyrlr...

bi dost dedi ki...

ay bu konuda çok kararsızım, hem aptallar evet katılıyorum, hem de adiler diyesim geliyo.. ya da şöyle; onlar aptal ama ben daha aptalım böhüü:(

efsa dedi ki...

Erkekler de şu var kendini kadından üstün hissetme çabası. Ataerkil dediğimiz şey de burada devreye giriyor.

hani biz çırpınıyoruz ya güven istiyorum ilgi isitoyrum diye. Ama erkekler daha çok güven arayışında. En odun erkek bile güven arıyor, ilgi bekliyor.

Sanırım en güzel şey bir erkeğin yeri geldiğinde herşeyi olabilecek doğru zamanı ayarlamakta. Aynı şekilde kadın için de geçerli bu.
Sonuçta onları da bizler yetiştiriyoruz.

Primarima dedi ki...

Ne güzel yazmışsın.Çevremde bu anlattıklarından yüzlerce var ve bunları yaşayan erkekler ne diyor biliyormusun "ben kerizmiyim ulan kolaymı beni kandırmak!"ama bilseki nelere kanıyor:)

Ali dedi ki...

Burada ana metnin yazarı ve yorumların yazarı kadınlar dahil olmak üzre hiç temas edilmeyen bir faktör var. Sanırım bu, duygularını yaşayamaz hale getirilmiş bağımlı kadınların ilişkilere pragmatik bakmasına sebep olan sefil kültürün getirisi.

Erkeklerin kendini her tehlikeyi tolere edebilir ve her zorluğa karşı kendisini göğüs gerebilir sanması ile ilgili muazzam bir idrak sorunu var.

Aslan oğlun koç oğlun uğruna ölebileceği biricik sevdiği için her dağı delip taştan su çıkarabilmekteyken sen ve sana benzer yapıdaki güven vermekten aciz, destek ve altyapı oluşturmaktan aciz insan prototipi elinde deney hayvanına dönüşen bir cengaver oluveriyor bazen.

Çükünü yiye yiye yetiştiren de sensin, çükünü yiye yiye yar eden, heder eden de sensin.

Kadınlar bu kültürde kendileri için "insan olmak" meselesi üzerine daha çok düşünmek zorundalar.

Kendi mandalığının hesabını iktidar eylediğinden sormak kolay geliyor kendini zeki sananlara.

Kaç bilimsel sonucun, kaç sanat eserin var, onu söyle sen?

Batuhan Doğu Alkaya dedi ki...

ı-ıh bu böyle gitmez..Feminizm kokan blog yazıları arttı şu günlerde ; bu kaçıncı yaa :)

Biz neymişizde haberimiz yokmuş..
Yada başka bir deyişle ; siz neymişssiniz be abla :D

Perko dedi ki...

hahaha güzel bi yazı olmuş, ama üstüme alınmadım pek :D

Unknown dedi ki...

Kadnlar fazla entrikacı oluyor genelde ama bu yine de erkeklerden daha fazla sadakatli oldukları gerçeğini değiştiremiyor :)) bir de şu var erkeklerin düz çalışan bi kafası olabilir ama fazla detaylara takılmadıkları için bir konuyu bitirip diğerine atlamaları da kolay oluyor :)) mesela sevgili değiştirme olayında görüleceği gibi :pPp

Seval dedi ki...

çok düz bir mantık seninki de, kabul etmene sevindim:P

Kedici Teyze dedi ki...

Bu ornek verdigin şey aynen bizim ailemizin basına geldi maalesef. Bir evin bir oğlu gitti kendinden altı yas büyük, basitliği her halinden belli birine namusum dedi ailemize rest çekti evlendi. Bizimkiler türlü maddi sıkıntı çekmek pahasına bu eşeği amerikalarda okuttular, kızkardeşi olan ben günde 3-4 saat otobüslerde kimi zaman taciz edilerek surunurken kendisinin altına arabası çekildi. Bu ezik utanmadı okul arkadaslarım söyle zengin böyle zengin deyip durdu. Annem yıllarca her türlü kaba davranışında onu korudu al sana ne oldu? Kendisini anne demeye layık görmeyen, ya ailen ya ben diyen bir gelini var şimdi. Cok koyuyor insana 25 senelik emek çöpe gitti. Ama annelerde özellikle Cok hata buluyorum. Bizim olayımızda olan buydu en azından. Nerden nereye ne zaman yazmışsın ben şimdi görüp icimi dokuyorum hayat iste... Cok samimi yazıyorsun kac saattir okudukça okuyasım geldi 10 numarasin prenses bacım

Related Posts with Thumbnails