Gelin Olmuş Gidiyorsun..

2 Ocak 2009
tanıştığımızda 1995'ti Eylül ayıydı.. ikimizde aynı Anadolu lisesini kazanmıştık daha 11 yaşındaydık.hazırlık sınıfındaydık sınıf 22 kişiydi.. tesadüf ya aynı kümeye düşmüştük.. küme yapılırdı o zamanlar öğrenciler daha iyi kaynaşsın diye.. ingilizce öğreniyorduk,reading dersiydi.. ben okuyordum ingilizce yazıları benden sonra sıra sana gelecekti ilk dersti sen uyukluyordun.. okudum bitti..

hayran olduğumuz yarı arap yarı türk yarı amerikalı bayan öğretmenimiz: "arkadaşının kaldığı yerden devam et zeynep" dedi..
ben sana yarım bıraktığım satırı değilde 3 sayfa sonrasını gösterdim.. okumaya başladın,bütün sınıf gülmeye başladı.. sende gülmeye başladın "dersten sonra görüşeceğiz üfürük,bittin sen" dedin..

tenefüste senden beklediğim tepkileri göstermedin,şaşırdım.. hatta intikam alacağını unuttum bile.. sonra birden geldin.. kağıda "ağzıma baksana" yazdın,çiğnediğin simitleri ağzını açıp gösterdin bana.. gerçekten iğrençtin.. ama 11 yaşında yapılacak tüm salaklıkları yaşıyorduk ve benden intikamını almıştın..gülüyordun,gülüyordum..

buraya yazsam kimsenin inanamayacağı korkunç şeyler yaşadık,5 kere disipline gittik mesela,sınıf başkanı olmuştun beni hiç konuşanlar listesine yazmıyor,bana hiç nöbet tutturmuyor,derse gelmemelerimi görmezden geliyordun..sigara içtik birlikte ilk kez,okulu kırdık..en muhteşem esprilerinle öğretmenleri yerin dibine sokuyordun,zekana hayran kalıyordum...bütün aşk hikayelerimi dinledin,bütün aşk hikayelerini dinledim.. spor bölümündeki o şapşal çocuğa aşık olduğunda her tenefüs çocuk sana bir kez baksın diye buz gibi spor salonunda bekledim.. çok yalanıma ortak oldun,sustun,idare ettin.. hiç peşimi bırakmadın,hiç dostluğunu eksiltmedin.. çok küstüm,çok kırdım hiç ses etmedin..bütün keyifli anılarımın içinde oldun,şahit oldun,keyifli anılar yaşattın bana..

birlikte yaptığımız yemekleri unutmadım hiç,ardından içtiğimiz çayları.. sohbetleri,gecelerce gülüşmeleri.. ayrı yatmaya dayanamayıp iki kardeş gibi uyumalarımızı,bana tek çocuk olduğumu unutturmanı.. her yaptığın işte fikrimi almanı,bunu hiç ihmal etmemeni,zekama,güzelliğime övgüler yağdırmanı.. "bir gün çok başarılı olacaksın işte o gün bu kızı tanıyorum ben yıllardır arkadaşım diyeceğim " deyişini unutmuyorum hiç..

seni tanıdığım o günden sonra senin 4 sene ortaokul yılı 3 yılı lise eğitimi 4 yılı üniversite hayatı ve ardından yine birlikte geçirdiğimiz.. 13 yıl..
şimdi beni bırakıp gidiyorsun.. hem de cehennemin dibine gidiyorsun.. Amerika'ya.. ben nasıl ulaşacağım sana,nasıl sevincimi paylaşacağım kiminle kıkırdayacağım.. senin için süslendim bugün ama çok mutsuzum zeynep ,evleniyorsun diye sevinemiyorum hiç.. gidişinle birlikte bütün anılarımı götürüyorsun.. bir sayfa kapanıyor sanki.. çocuklarımı seninkilerle birlikte büyütmek istiyordum.. daha birçok şey vardı paylaşmamız gereken..

yine yanında olacağım,seni ne mutlu edecekse yapacağım bu gece.. sen giderken ağlayacağım,zaten çok az dostu olan biri olarak birini daha kaybettiğim için ağlayacağım.. ama Allah'tan senin için,yuvan için muhteşem günler dileceğim..

Seni Seviyorum Canım Arkadaşım Zeynep.. Yolun Açık Olsun..




Son Sardunyalar..
Ah o yazlık sinemalar
Kapı önü akşamları
Saksıda son sardunyalar
Avluda el yazmaları

Ah ne kahraman, ne cesur Ne güzel çocuklardık
Her yeni günü ümitle Nasıl kucaklardık

Hem utangaç hem hevesli
Mektepli sevgililerdik
Pek kırılgan pek acemi
Bir söyler bin gülerdik

O pürtelaş piyasalar
İlk sevda ilk gözyaşları
Yolları gurbete bağlar
Hep o gönül şarkıları

Ah kaldırımlar biliyor ..Bir devir muhteşemdik
Güz güneşinden hüzünlü,İlk yazdann şendik

27 yorum:

foodbynil dedi ki...

ne güzel bir arkadaşlık bu böyle eminim çok sık görüşemesenizde biraraya geldiğiniz anlarda o zaman kayıplarının sizi asla eskitmediğini göreceksiniz ve kaldığınız yerden devam edeceksiniz.mutluluklar zeynep'ee.

Üfürükten Prenses dedi ki...

@perikızı:son bir saattir ağlıyorum..
yapayalnız hissediyorum kendimi,ne garip hismiş böyle..

yok herkes yolunu çizince geriye arkadaşlıklar kalmıyor gibi geliyor bana..

dilerim öyle olmaz..teşekkür ederim yorumun için..

foodbynil dedi ki...

oda senin durumundadır bu güzel günde mutlu et onu aklında ağlak bi üfürük kalmasın ve üzme kendini daha fazla bak ben bile üzülmeye başladım:(

Adsız dedi ki...

duygularını okdr gzl dile getirmişsin ki tüylerim diken diken oldu...yine de sevin inan hayatında bu kdr masumane ve değerli dostluklar bile kuramayanlr var sen en azından buna sahipsin böylesi bi dostluk aralara mesafeler girse bile bitmez emin ol,
en yakın süre içerisinde yine beraber olursunuz inş...arkadaşına mutluluklar...

Zeugma dedi ki...

Şahane yazmışsın prenses..
Ondan öte arkadaşlığınız şahaneymiş..
Dolu dolu yaşamışsınız..
Sıra sana da gelebilir her an..Belli mi olur ,hayat bu..
Belki sen de evlenip kendini Amerika'da buluverirsin:)

Çok güzeldi yazı..yineliyorum:)
Sevgiler :)

Arzu Breda dedi ki...

Prensesciğim, sen de biliyorsun, insanların candan arkadaşları fazla olmaz ki zaten. Ya bir veya iki tane candan arkadaşı olur. Bilemedin en fazla üç tane.

Ama bu arkadaşlıklar başka hiç bir şeye benzemez ki... Ölünceye sürecek arkadaşlıktır bunlar. Her biri ayrı ayrı yerlere dağılıp gitsede, unutulmaz, kalplerinde her an birbirinin özlemini duyup, birbirini arar sorarlar.

Sen ve Zeynep de, aynı kalacaksınız, eminim. Zeynep'e bundan sonraki hayatında mutluluklar...

Ve sana da, daha kucak dolusu mutluluklar dilerim. Bırak aksınlar... Onlar sevinç ve mutluluk gözyaşları... :)))

Adsız dedi ki...

Ayhh gözlerim dolduki benim. Benim can dostum abimle evlendi.. Bize gelin gelirken bile cok zordu düğün günü benim için inanılmaz bir hüzün vardı kırıklık vardı içimde... Anlayabiliyorum seni üfürüküm.. Ama onun mutluluğunu istiyorsun tüm kalbinle o mutlu oldukca sen daha cok mutlu olucaksın emin ol uzakta olsanızda bu mükemmel arkadaşlık bitmeyecek bence üzme canını bu gece arkadaşının gecesi o cok mutlu sen onu dahada mutlu et eglen cos

bi dost dedi ki...

herkes yolunu çizince arkadaşlıklar kalıyor, kalmıyor değil (bence), ama biri evli biri bekar olunca insanlar uzaklaşıyor birazcık.. zat-ı muhterem ve sen evlenince dostluğunuz farklı bi boyutta ama aynı güzelliğiyle devam edecektir, ben böyle düşünüyorum:)

üzülmeni, ağlamanı o kadar iyi anlıyorum ki.. aynı şey benim de başıma gelmişti.. canımın içi dediğim kişi nişanlanmıştı. kaç gün ağladım yaa:) sonra attı o nişanı, ama walla benim yüzüden diil :P walla beddua etmedim bak :P

amerika işi biraz kötü olmuş ama, hakkında hayırlısı olsun..

moda tasarım stil dedi ki...

çok güzel bir yazı

41 kitchen dedi ki...

Deli!
Gözlerim doldu burda. Ne güzel yazmmışsın canım benim çok zor bi durum senin için ama arkadaşının mutluluğu bu aynı zamanda. güzelce el sallamayı unutma ayrılırken. gerçek dostluklar asla bitmez=)

Üfürükten Prenses dedi ki...

@perikızı:beni anlamış olman ne güsel..teşekür ederim kriz anımda yanımda olduğun için..

@nevruz:herşey sahte nevruz! arkadaşlıklar,aşklar herşey.. ben gerçeğimi kaybediyorum bu gece inşallah çok mutlu olur..

@zeugma:teşekkür ederim canım.. bütün düşüncelerin için..evlensem bile.. bilmiyorum çok uzak amerika,canım acıyor..

@arzucum:bencilim biraz.. bu evlilik ani oldu,flört dönemi yaşamadılar,ne bileyim hazırlıksızım :(

umarım söylediğin gibi gerçekleşir herşey..

@kuzu:süper olmuş ya,arkadaşını kendi evinize temelli aldın yani :) bu en akıllıcasıymış,tebrikler :)

@bi dost:evlenince görüşmeyi kesmediğim arkadaşlarım var elbette.. ama amerika öyle uzak ki :(

@modatasarımstil:teşekkür ederim..

@htc:yazarken ağladım zaten.. ben gerçekten sevdiğim arkadaşlarımı ailem gibi benimsiyorum :( el sallamayı başaramayacağım galiba :(

Amenhotep dedi ki...

içten ve duygulu bir paylaşım olmuş senin için ne kadar değerli olduğunu bi an olsun hissettirdin bize tşkler... araya mesafeler girince bişi değişmez derler ama maalesef yan yana gelmeyince gönüller samanlık seyran olmuyor :(( bu arkadaş dost için de geçerli...

RoNaLDiNHo dedi ki...

Ne güsel arkadaşlık... Benimde anlattığın gibi bir arkadaşım wardı.. Ewlendi Fransaya gitti şimdide moda üzerine okuyormuşş..
Hayatın acımasız pençeleri koparıp alıyo işte.. Bende çok ağladım ama geri gelmedi.. Arada bir arıyoruz birbirimizi konuşuyoruz eski günlerden... Canı sıkkın olunca dertleşiyoz ama eskisi gibi deil herşey.... Zor olacak ama alışman lasım Prensesim.

Robin Goodfellow dedi ki...

gerçek dostluk bambaşka bir şey :(

Böcek dedi ki...

üzücü ya..evlenen arkadaşlarıma hep kızarım bencilliğimden:/
ama sonradan bebek sevmesi kadar güzel birşey olmuo tatlım:D

ella dedi ki...

insan çok az insana kendisini bu kadar yakın, kardeş gibi hissediyor. çok iyi bilirim bu duyguyu. beş yaşından beri birlikte büyüdüğüm arkadaşım evlendiğinde kendimi terkedilmiş gibi hissettim. ama sonra yaşadıkları mutluğu gördüğünde seviniyorsun, sonunda bende birgün evlenip beni seven arkadaşlarımdan az da olsa koptum. buna hayat diyorlar galiba. ama uzaklık ne kadar olursa olsun dosluk hep sürüyor. beşyıl bile görüşmesen arkadaşını gördüğün an kaldığın yerden devam ediyor dostuluğun. kahkahalar, muhabbetler devam ediyor. çok özel birşey bu. üzülme demek saçma olacak ama mutlu olmak için yola çıkan arkadaşına destek olmalısın bence üzülsende. eminim oda senin kadar üzülüyordur. Htc nin dediği gibi bence güzelce el sallamayı unutma

DuruButik dedi ki...

Sevgili prenses;
okurken duygulandım inan:(( ama temeli sağlam atılmış bir dostluğunuz var.böyle dostluklar herkese nasip olmuyor.Allah uzun ömür versin.inşAllah bir gün yeniden yakın yerlerde yaşarsınız.
sevgiler...

kırmızılı dedi ki...

kuzenim evlendiğinde aynı şeyleri hissetmiştim...düğünde iyi güzeldi de,son kahvaltımızı birlikte yapıp,iyi yolculuklar derken ikimizinde gülümsemesi yüzlerimizde dondu,gözlerimizden yaşlar boşaldı...ağladık,ağladık...
artık seneden seneye onların izinlerde görüşücebilcez yüzyüze...
tabii ben evlenip daha uzak bir yere gitmezsem :)
ama mesafeler girse de araya dostluklar bitmiyor be prenses,hala her gün msn de konuşuyoruz tabii yazışarak değil görüntülü sesli yapıyoruz :)
inşallah allah kısmet ederse yaza yine birlikteyiz bikaç haftalığına da olsa...
sizi de allah kavuştursun bundan sonra...

Adsız dedi ki...

yine buğulandırdın gözlerimi,ne güzeldir o dostluk ne sıcaktır bilirim.Zeynep'e bütün ömrünce mutluluklar dilerim.

Not: Darısı başına :)

böcük dedi ki...

yolu açık olsun arkadaşının :)

hep söylenen bir klişe ama mesafeler o kadar da önemli değil çoğu zaman :) harika bir geçmişiniz hatırlayınca yüzünüzde kocaman gülümseme oluşturacak anılarınız var :))

Paşa dedi ki...

paşa sizi mimlemek için sobelediiiiii...

Adsız dedi ki...

Canım yazından çok etkilendim. ne kadar güzel anlatmışın duygularını. Ben de duygulandım. Benim de taaa Almanyalarda bi candostum var. Ben de çok özlüyorum gelse keşke diye yollarını gözlüyorum. Ama teknoloji saolsun. msn, facebook, telefon saolsun. sık sık haberleşebiliyoruz. ya onlar da olmasaydı. Yılda bi kez görüşmekten başka umudumuz olmasaydı....

Üfürükten Prenses dedi ki...

gülcan,böcük,nalan,kırmızılı,duru butik,owl,böcek,puck-robin,ronaldinho,amenhotep hepinize desteğiniz,güzel dilekleriniz ve yorumlarınız için ayrı ayrı teşekkür ediyorum..

zor bir günü daha kolay atlattım sayenizde..

sevgiler..

babegazelle dedi ki...

aha aynı benim durum benim çok sevdiğim bi kız arkım da gelin oldu bu yaz kocası da asker aldı götürdü cehennem dibine böhüüüü anlıorum snei prenses :(

Adsız dedi ki...

aklına her geldiginde aglayarak değil,gülerek hatırlarsın umarım arkadasını.çok güzel yazmıssın..

efsa dedi ki...

Allah mutlu etsin bir dost olarak tek ve en güzel dilek seninki canım, sakın ağlama - varsın uzaklık olsun aranızda ki tek şey,

demek sağıroğlunun arkadaşlıkla ilgili çok güzel bir şarkısı vardı o da benden size gelsin. :)

Amélie Poulain dedi ki...

Böyle bir arkadaşın olduğu için çok şanslısın Üfürük.(=

"hayat bizi savursa da,
kalbim hep senle olur."

Related Posts with Thumbnails