Helikopter Kazası,Bebek Foklar,Hava Durumu,Mailler

27 Mart 2009

-Helikopter Kazası-

40 Saat olmuş ben bunları yazarken,o kadar saat o şiddette bir soğukta aç-susuz üstelik yaralı evinizin bahçesinde otursanız bile başınıza neler geleceğini düşünün..Haberi öğrendiğimden beri bir mahsunluk çöktü içime,her kazada her büyük olaydan sonra bir türk vatandaşı olarak yüzümüz öne eğiliyor.. Bizim devletimiz bulmaz,bizim devletimiz çaba göstermez,bizim devletimiz beceremez.. hep aynı noktaya geliyoruz,dönüp dolaşıp Nasa'dan gelen bilgiye muhtaç kalıyoruz.Acizliğimiz mi,tedbirsizliğimiz mi,bilmiyorum ki neyimiz ama böyleyiz..

Zerre önyargı olmadan düşünüyorum öylesine.. Karda kışta pkk'lı şerefsizleri takip eden sistemimiz bulamıyor mu koca helikopteri? Yaya olarak ulaşılmıyorsa bölgeye havadan ulaşılamıyor mu? Başbakanımız bölgeye gidip araştırma mı yapıyor kar küreği ile,niye zaten varolan bir hengameyi üçe-beşe katlıyor? Her helikopterde bulunması gereken sadece 700tl değerinde ki o aletin helikopterde bulunması halinde,aracın 5-10dk içerisinde bulunabileceği gerçeği ne kadar acıdır peki?

Sorular,sorular..Sonuca etkisi yok biliyorum,ama birgün bindiğim uçak bir yere çakılırsa,112'yi aramak yerine oturup ibadet etmeye karar verdim.. Dilerim mucize gerçekleşir,bir mucize altı aile için bir mucize..


- Bebek Foklar -

Her yıl periyodik olarak cinayet işlenir mi,hatta her sene bu cinayet için bir kota belirlenir de her sene artar mı bu kota? Bu nasıl bir vahşettir ki,tek savunması "fok sayısının planlanan sayının üzerinde artması ve ancak bu şekilde kontrol altında tutulabilmesidir" Kurban Bayramı'nı vahşet olarak nitelendiren,etini,sütünü yüzyıllardır kullandığımız hayvanların kurban edilmesini eleştiren batı dünyası bu katliama neden sessiz kalır?

Hadi onlar ikiyüzlü sahtekar peki ya içimizdekiler,nerede onlar,neden bebek fokları umursamıyorlar? Hayvan hakları savunuculuğu rakip partinin belediye başkanının hadım ettiği köpeklerin önünde cıyak cıyak bağırmaktan mı ibarettir? Kurban bayramında ilgili yazıma,hakaret boyutunda yorum yazan,hayvan hakları konusunda bana brifing veren,beni az gelişmişlikle suçlayan ve daha niceleri,kafasına vurula vurula vahşice öldürülen bebek foklar için var mı bir çalışmanız yoksa tek yaptığınız dini inançlarımıza saldırmaktan mı ibaret?



-Hava Durumu-


Ya Rabbim hikmetinden sual olunmaz biliyorum.. Takdir edersin ki kendi çapımda az-çok sana yakın olmaya çalışan,şekil olarak pek görünmese de kalben ve az buçuk ibadet açısından fiilen bize gösterdiğin e-5'ten sana doğru geliyorum..

Neyse konuya gireyim,zaten bozuk olan psikolojim havalar yüzünden iyice bozuldu.Bize ilkokulda öğretilen sana bilmiyorum belki teorik gelecektir zira sen kurdun sistemi ama bir mevsim döngüsü var..Buna göre ilkbahar -yaz-sonbahar-kış şeklinde ilerliyoruz.İlkbahar ve sonbahar ara sıcaklık derecelerinde yağmurlu ve az güneşli geçerken,kış oldukça soğuk ve yağışlı,yaz ise sıcak ve kuru geçiyor. Fakat bu düzen bozulmuş durumda,ilkbahar ayında bir gün güneş cıvıl cıvıl bizi heveslendirmişken ertesi gün dolu ile karşılaşabiliyoruz. Cemre falan denilen bir hadise de var ki,sanırım biz kullar popomuzdan uydurduk bunu,taşa,toprağa suya falan düşüyor bunlarda düştü,ama hava halen belirsiz. Hava durumu açısından dua gelişlerinde ne tür bir sıklık var bilmiyorum ama biz millet olarak da yağmur duası falan derken bu açıdan deneyimliyiz.. Hatta öyle enteresan bir milletiz ki an itibariyle "Yağmur Dursun Duası"denilen yine bizim uydurduğumuz duaya imza atmış durumdayız.

Ya Rabbim,ben takvime baktım zottiri zuturi yağışları yazıyor fakat havaya bir baktım ışıl ışıl.. Bizim düzen dağılmış durumda,bahar beklerken dolu,yağış beklerken paltayan bahar çiçeklerini görüyoruz.Fotoğrafları bir gün arayla çektim,maruzatım budur.Amin..


-Mailler-

*Beni partner sitesine davet eden,hatta bana özel hesap açtığı söyleyen yetkili,bıyıklı adamları taş gibi kız diye adamlara kakaladığınız o sitenize itibar edecek mallara akıl-fikir diliyorum..

*Facebook hesabımı sadece blogu okuyan kıymetli okuyucular için açtığımı,özel sohbet amaçlı veya flört edinmek amaçlı kullanmadığımı,ayrıca kişisel adresiminde melda.p olduğumu iddia eden sevgili facebook kullanıcısına melda p nin ben olmadığını belirtmek isterim.o kız ayrıca bildiğin çirkin ya,o nasıl b.k rengi saçlar öyle o kız ben olamam ya,mümkün değil ya,bak sinirim bozuldu şimdi :P


*İlişkiler konusunda yazdıklarıma kafayı çok takan erkek okuyuculara şunu açıklamak isterim ki ben aşk doktoru falan değilim,söylediklerimin de akademik bir değeri yok,şahsi fikirlerim bunun için yargılananmam komik bence :P


*Bir siyasi partimizin şişli teşkilatı yazdığım bir yazı üzerine beni kibarca uyarmış,ara ara da tehtid gibi olmuş ama ne yapalım,benim yüzümdne blogger'ı kapatmazsınız değil mi ? Çok korktum çünkü,ehi ehi :)


*Çok kıymetli Ender Bey,sizin gözleriniz doldu ya,benim de doldu.. İnanın tahmin ettiğinizden daha fazlayız,bu ülkeyi bölmek isteyen bir avuç insana itibar etmeyecek niceleri var..Lütfen insanları kılık kıyafetleri,takıları,makyajları vs ile değerlendirmeyin,hepimizin kalbinde bir aşk var,vatan aşkı.. Teşekkür ederim yorumlarınız için..


*Cerencim,eğer sen söylediğin gibi 14 yaşındaysan beni yemiyorsan ki yiyormuşsun gibime geliyor :) inan herşey için çok vaktin var,şimdi 14 yaşıma geri dönsem aşk mevzuları bırak,tek yapacağım şey o zaman ki sorumsuz hallerimin tadını çıkartmak olurdu.Bebişim,inan öyle çok erkek çıkacak ki karşına sen bile şaşıracaksın,şutla o danayı :)


*ve benden bir mim başlatmamı isteyen sevgili arkadaşım adını yazmamışsın ama hoşuma gitti teklifin.. Hali hazırda yazacağım bir mim var,sonra senin teklif ettiğin şarkılı mimi yazacağım,bloga katılım yapan okuyucu kitlesi ,yerim sizi :P

14 yorum:

^zeynep^ dedi ki...

çok güzel konulara deginmissin prenses!! ve her birinde de haklisin! *Fok vahsetini duydukca tüylerim diken diken oluyor!* Mutlu ve günesli bir haftasonu diliyorum!

Belgin dedi ki...

Prensesi, zaten bu gün her sey ters gittiginden bana geldiler, senin yazdiklarini okuyunca bana temelli geldiler. En iyisi ben burdan sessizce cekip gideyim.
Sana iyi hafta sonlari diliyorum.

TuBiKKo dedi ki...

O mini mini şeker suratlı fokçukları kesenlerin canlı canlı derisini yüzesim geliyor!!! Çok ağlıyorum ben böyle şeylere...Ya nasıl bir insanlıktır bu ve bize böyle insanlık dersi vermeye çalışan beyinsiz mongollar göz göre göre nasıl böyle şey yaparlar.Arkadaş anlamıyorum ki ben nasıl savunmasız bi canlıyı sırf derisini almak için canlı canlı kafasına vura vura öldürürler.Böylesi daha makbulmüş güyaa...ÖFFFFFFFFFFFFFF..Allah hepsini öyle öldürsün,bir seri katil gelip hepsini kafasına sopayla vura vura gebertsin inşallah...

Ya çok sinirlendim prenses..Çok da üzgünüm...BEn sokaktaki böceğe bile kıyamazken ne bilim yaa..Üstte yazdığım satırlar biraz vahşete çağrı modunda bir beddua oldu ama hakediyor bunlar..Fırsat olsa da yüzlerine söylesek ama bunların kalbi var mı ki anlasınlar?

babegazelle dedi ki...

hayvanlara eziyet edenleri kürk mürk gibi aptal saptal şeyler yüzünden kesenleri bi elime verseler çok fena yapıcam vicdansız pislikler bi de acısız öldürülemiolar illa kafalarına vura vura öldürülmeleri gerekiomuş kürkün yapısı mı bozulmamalıymış ne bin beteri başınıza gelsin pis herifler coştum bacım kusura bakma

Adsız dedi ki...

dolu dolu bi yazı olmuş. şimdi hangi birine yorum yapsam şaşırdım :)

helikopter meselesi için sadece şunu söylüyorum; şayet o helikopterin içindekiler başka insanlar (devletin gözünde değerli olanlar yani) olsaydı çoktan bulunmuştu yeri. bizim ülkemizde insanın başına gelen olaylara yapılan davranış, hangi insanın başına geldiğine göre değişiyo.

dört mevsimin dördünü de yaşayabileceğiniz cennet ülkemizin de iklimi sapıtmış durumda. hatta geçtiğimiz senelerde (2 mi 3 sene önceydi?) ilkbaharı yaşamadan yaz gelmişti :) allah sonumuzu hayır etsin..

şu facebook'taki melda p. ismi bana melissa P. Yi çağrıştırdı. ona bi gönderme mi var?

Primarima dedi ki...

Hepsi birbirinden iyi yazılmısda en cok hava durumunu sevdım ben.
Ya rabbım :) hikmetinden sual olunmaz ama bitir yağmurları artık he?

DeliRapunzel dedi ki...

bi yorum yazcaktım, açtım sayfayı çayıma uzandım unuttum şimdi ne yazcağımı:S
neyse aklıma gelirse uğrarım yine.. pff
öpito:(

december dedi ki...

bu helikopter su saatler de bulundu bulunmasina da neden bukadar gec bulundu sorusu hala mechul...ergonokon kokulari geliyor....
foklar icin cok uzgunum ama hava durumu beni gulumsetti...
bende gunesi yazi seven biri olaraktan soguk havalarin artik ilik ama tatli ruzgarlara birakmasini diliyorum Allahtan...........

feanor dedi ki...

o fok "cinayetleri" gerçekten de kanını donduruyor insanın...

kurban bayramı yazını okuyayım bakalım kim ne yazmış :)


bu arada...
"kalben ve az buçuk ibadet açısından fiilen bize gösterdiğin e-5'ten sana doğru geliyorum.."

koptum! :D

cansu dedi ki...

teknolojiyi işine geldiği gibi kullanan bu büyükler varken umudumu kaybediyorum ben artık. insan gücüne o kadar ağırlık vereceklerine, teknolojik imkanları zorlasalar hiç olmazsa birkaçı kurtulabilirdi. kazayı yaralı atlatıp diğer şartlardan ölenlere üzüldüm. ihmal kurbanı oldular çünkü.

foklara gelince, küçücük yaşımda tv de görmüştüm bu katliamları. aradan neredeyse 20 sene geçmiş, hala değişen birşey yok. yavruları nüfus planlamasi için öldürürler, yetişkinlerini derisi için...
hayvanların insanoğlundan çektikleri nedir Allahım :(

Unknown dedi ki...

hahaha mail kutunu buraya dökmüşsün yahu, işleri büyütmüşsün, almış başını yürümüş vallahi :Pp süper süper...

Adsız dedi ki...

canım yaa bişey sorcam sana.. bi mail gurubuna üyeyim ve birikmiş maillerimi anca şimdi okuyabiliyorum. handan adında biri senin bu yazının mailler kısmını gruba yollamış. 28 mart tarihinde. hem de alıntı olduğunu falan belirtmeden. kendisi yazmış gibi. ben kendisine bi mail attım ama cevap verir mi bilinmez. bu arada aklıma takıldı o Handan sen değilsin di mi?

Üfürükten Prenses dedi ki...

Gülcancım..
gönül rahatlığı ile HIRSIZ diyebilirsin o handan'a !!

Allah belasını versin onun.. en kısa zamanda..1! çok kızdım yine ya.. sağol ilgilendiğin için..

Adsız dedi ki...

bence fokları öldürmeleri çok ama çok yanlış onları öldürene '********************'olsun sadece 13+ '**************' anlıyabilir !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Related Posts with Thumbnails