-Kadınlar Günü-

8 Mart 2009
İtiraf ediyorum Kadınlar Günü hedehödösü beni yoruyor.. Aklıma 8 Mart'ta meydanlarda niyeyse devrimci bir liderin posterinin arkasında yürüyen tesadüf müdür nedir artık pek de güzel olmayan aman dürüst olacağım bariz çirkin kadınlar grubu geliyor..
ya da
Şık bir davette,ne kadar tüylü,kürklü atkı,şal,çanta benzer aksesuarları edinmiş kodaman adamların civcivli kadınlarının dudaklarını büze büze "biz 8 Mart Kadınlar Günü'nü kutluyor ve fuhuş yaparken ölen G. isimli kadını yılın kadını seçiyoruz" gibi açıklamaları geliyor aklıma..

Kadınlar Günü kavramı "nesli tükenmekte olan pandaları koruma günü" falan gibi birşey mi? .. yahu Kadın dediğimiz şey zaten iki ayrı cins olan insan türünün nüfusu en kalabalık cinsi.ayrı bir gün belirleyip kutlayınca "tıp bayramı" gibi garip bir hal alıyor..hani unutulmasın yılda birkez gündeme gelsin.. saçmalık,erkekler günü diye birşey niye yok mesela,çünkü bir ezilmişlik,geriden gelen bir durum yok ortada,yılda birkez analım iki pohpohlayalım derdi yok..

Anneler Günü,Babalar Günü,Sevgililer Günü benim için ne kadar yapay ise Kadınlar Günü de o kadar yapay,hele o gün televizyonda bu günü kutlayan ibrahim tatlıses kıvamında adamlar yok mu,işte o zaman Kadınlar Günü eğlenceli bir hal alıyor..

Ayrıca 8 martta bir kadın olarak cehennemin dibine de gitseniz bir karanfil gelir bulur sizi,hemen karanfil geliyor aklıma.. damacan su sipariş ettiğimiz sucu bile gelirken Kadınlar Günü sebebiyle karanfil getirmiş.. eve gidip patates yemeği tuzlu olmuş diye karısının suratına patlatan adamlar karanfil dağıtıyor,yanarım da ona yanarım..


Bu yıl kutlanan Kadınlar Günü seçim malzemesi olmaktan öteye gitmeyecek.. Ne aile ekonomisini derleyen toplayan gizli kahraman kadınlar konuşulacak,ne oğlunu vatana şehit vermiş anneler konuşulacak,ne psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalarak büyüyen,yaşayan ve ölen kadınlar konuşulacak,ne okuma-yazma bilmeyen kadınlar,ne de ikinci sınıf,evde beslenen bir hayvan gibi yaşayan kadınlar konuşulacak..

Elimize verilen bir oyuncak gibi,tek birgün içine tepiştirdğimiz,hayallerimize birgünlüğüne müsaade eden kimi aciz erkeklerin bir hediyesi Kadınlar Günü.. ne destekliyorum ne kutluyorum.. Yılda bir kez hatırlanan şakşaklanıp kandırılan nesli tükenmek üzere olan bir panda muamelesi görmek istemiyorum..

19 yorum:

Unknown dedi ki...

kadınlar dünya üzerinde çoğunlukta olan bir nesil olsa da bence gerçekten "kadın" olabilmiş bünyeleri anıp kutlanmalı bugün, çünkü ortada gerçek kadınların adını lekeleyen tonla ıpır, saçma sapan insan mevcut...
erkeklerin günü olmamasının sebebi ise zaten bu vakite kadar erkeklerin hep bi kenara köşeye itilmişliğindendir... bizi yılda bi kez anan var mı? karımdan şiddet görüyorum diyen gözü mor bi adam war mı cameraya elindeki pankartı gösteren? yok! ama sizin var..
yaa ben ciddiyim ama angela, gerçekten biyolojisini ve ahlakını koruyabilmiş her kadına karanfil dağıtabilirim, bi gün de değil, her gün dağıtabilirim...
bozulan bir düzenin bozulmamaya çalışan, hatta bozulmayan bi parçası olmak ne denli zor, ne kadar güç... herkesi değil ama, bozulmamaya gayret eden herkesin bir tebrik edilme günü olsun.. ama alışveriş tuzağı değil...
sevgiler bıraktım angela..

cem dedi ki...

Gerçekten de bu özel sayılabilecek günler siyasi protestolara dönüyor ülkede ve hakları konusunda hiç bir mahrumiyet yaşamayan kadınlar sadece entellektüel duruş için çıkıyor meydanlara..

Ve yine gerçekten ülkenin ezilen kadını ne yapıyor ki bu zamanlarda.. yaşasın haklarımız savunuluyor diye sazlı sözlü eğlence yapmadıkları kesin..

siminya dedi ki...

Bütün özel günlerin canı cehenneme! defolsunlar bi be

bi dost dedi ki...

fuhuş yaparken ölen kadın yılın kadını he :))

ibrahim tatlıses olayına da çok güldüm.

ya bu şunlar günü bunlar günü olayları hakkaten çok saçma.. ben de sevmiyorum. böğ böğ yani

GunO dedi ki...

Hastalar günüde yapsınlar. Hatta o günde tüm hasta yakınları çorba felan yapsın getirsin ve ilgiden şımartsınlar hastayı ha bi de üstünü örtüp ninni sölesinler.

Bu arada kadınlar günü kutlu olsun.

Şu hasta gününü düşünün olmadı bi çorba kaynatın yazıktır bana.

ella dedi ki...

Bu özel günlerin benim içinde pek anlamı yok aslında. Birbirimizi sevdiğimiz ve önemsediğimiz hergün bizim günümüz.

pRncfRn dedi ki...

Kardeşim Seme çok güzel yazmış... Diyecek birşey yok ama yine de kadınlar günün kutlu olsun prensesim, bir gül vermek isterdim sana :)

Adsız dedi ki...

bende diyecek bir şey bulamasam da , adet yerini bulsun diyerek kadınlar gününü kutlarım prensesim :)

ESTHER dedi ki...

emekçi kadınlar günüdür aslında.. ama şimdi bütün dünyada saçma sapan bir kadın kabul gününe döndü :) saçma bir güne ihtiyacımız yok bence, bu resmen ezilmişlik göstergesi bunu kabullenmiyorum

delikanlı dedi ki...

Hürriyet gazetesinde güzel bi yazı vardı bugün,aslında Kadınlar Günü'nün ne olduğuyla ilgili,"iyi ki var" bi gün.

Adsız dedi ki...

Özel günleri sevmem. Kadınlar benim için her gün özel. Ama yazınızda güzeldi teşekkür ettim..

Adsız dedi ki...

ayrıca pandaları koruma derneği gibi bzmde bi derneğimiz var yaşasın(mor çatı)günümüzde olcak tabi!erkekten geçtim,pandalarla eş tutulur olmuşuz,ayrıca sadistçede olsa şu eli kırılasıca nsl sıfatlandırsam bilemedimde anlayın işte insan müsfettelerini o mitiglere,kadın gruplarının içine ibreti alem diye atı verceksin,linç edecekler...bnm gözümde kadınlar günü bi değer teşkil edecek o vakit,her nkdr acı gerçeklerimizden dem vurulmuş olsada çok gzl tiye almışsın tebrik ediyorum

Mixx dedi ki...

bu gün bana o kadar sacma gelıyor ki..kadınları 364 gun hatırlamayıp kandırmak için bır gun onların günü yapalım kutlayalım ondan sonrakı 364 gun yıne aynı olsun dusuncesımı var insanlarda....nedır necidir bu gün anlayamadım..
anlamayada niyetım yok..:P

kırmızılı dedi ki...

yaşadığım şehirde,karanfilleri dağıtanlar da kadındı,bir kadın elime bir karanfil verdi kadınlar gününüz kutlu olsun dedi.
eywallah dedim.gülümsedim...

GeCe dedi ki...

şu meydanlardaki gösteriler gösteri yapmak için fırsat kollayan insanlarda dolu günün anlam ve öneminden değil yani, bugün kadıköye giden otobüs kafilesi gördüm sarı kırmızı yeşil bayraklı yoksa kadınlar günüyle hiiiç bir alakası yok

Adsız dedi ki...

Hepsi yalandan düzmeceler. Hediye tuzakları.

beyaz mendil dedi ki...

:)))))))))))))))) Ziyaretin için teşekkür ederim.Sevgilerimle

katre_wınscare dedi ki...

süper yazı tebrık ettım yurekten bacımm :)

http dedi ki...

benim yazdığım yazıyla bu denli aynı temele oturması ilginç geldi...

güzeldi :)

Related Posts with Thumbnails