-29 Mart 2009 Yerel Seçimleri-

30 Mart 2009
Yine uykusuz geçirilen bir seçim gecesi oldu.Sanırsın ki Yukarıgöçüklüoğulları mahallesi muhtar adayıyım.. Sana ne kardeşim,yat uyu! Nedir yani,sabah bütün sonuçlar açıklanmış olacak,ben ayaktaydım Tayyip E.bile uyumuştur sanıyorum o saate zira son açıklama yaptığında gözleri yorgunluktan mı hüzünden mi bilemiyorum buğulu gibiydi biraz.. Öyle alışmışız ki hırçın haline,masum kedi yavrusu gibi durduğunda tanıyamıyorum,ayy bir sıkıntısı mı var diyesim geliyor.. Tam da kendini padişah sanmak üzereyken 16 ili kaybetsem benim bünyede de sıkıntılar baş gösterirdi sanıyorum.

Zaten yeterince gergin bir seçim dönemi geçirdik.Az kalmıştı ana-bacı sövecek kıvama gelmişlerdi ki nihayet 29 mart günü geldi.Seçim sonuçlarına Chp damga vurdu sanıyorum. Hayır yükselttiği oy oranından bahsetmiyorum.Zaten oy oranının yükselmesini de akp'ye rakip futbol takımı olarak empoze edilmesine bağlıyorum.Chp'nin tabanı %10 oy potansiyeline sahip,ötesi hadi kılıçtaroğlu'nun yürüttüğü dosya siyaseti,ankara'dan aldığı oylar melih gökçek'in pek de güven vermeyen ifadesinin yüzüsuyu hürmetine onu devirmek adına aldığı oylar.. Onun dışında kalesi olarak adlandırdığı yerleri zaten potansiyel tabanına ve aday gösterilen kişilerin kalitesine bağlıyorum. Özetle ülke siyaseti açısından chp'den bir umudum yok.Chp'yi popüler yapan çalışmaları değil Akp'nin iticiliğidir..




Ama benim ilgimi çeken yapılan açıklamalar,sandıkların daha %20 'si açılmışken Chp'li bir adayın oy oranı dahi vererek sandıkların %90'ın açıldığı iddia ederek Kılıçtaroğlu'nu İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı iddia etmesi.. Bir parti bunu niye yapar çözemiyorum? Chp gözümde hep büyümeyen bir çocuk gibi duruyor,hep böyle bir çamurluk yapma,mızıkçılık yapma hali.. ama kazanacaktık,ama ışıklar gitti ama oylar buhar olup uçtu ama ama ama... Özel bir şirketle anlaştıklarını iddia eden chp'den sonuçlardan sonra bu yaptıkları çıkışı açıklayan bir ifade gelmedi? Yani kardeşim sonuçlar açıklanırken "ben kazandım" demek ne kadar komik bir açıklamadır,sınıf başkanlığı seçimi yapılmıyor ki burada?

Eee,bence şimdi şaibe kazandı seçim. Sen nasıl sandıklar açılmadan sonucu biliyorsun da,seçim akabinde senin belirttiğin o sonuç ortaya çıkmıyor? Madem %90 açıldı sandıkların ysk mı yalan söylüyor bu sonuçlarla,yoksa sen mi o açıklamayı yaparken yalan söyledin,ne saçma işler yahu..!


Akp açısından sonuç beni şaşırtmadı,bu ülkenin her siyasi partiye bir dayanma süresi var. Sürekli dilden dile dolaşan Akp'ye oy veren kimselerin göbeğini kaşıyan adam simgesinden ziyade aynı kitle zamanında Ecevit'e,Tansu Çiller'e hatta ve hatta Erbakan'a bile oy vermiştir.. Bu ülkenin sabit bir siyasi düşüncesi yok.Yarın bütün halkı kucaklayan yeni bir sol parti ortaya çıksa şimdi akp'ye oy veren göbeğini kaşıyan adam ona da oy verebilir,dener en azından..

Bu seçimle anlıyoruz sağ güçleniyor ya da şöyle diyelim akp'ye emanet ettiği oylarını biraz biraz geri almaya başlıyor.Dp,Anap ve Saadet Partisinin az buçuk ortaya çıkması.Mhp'nin oy artışını gerçekçi bir şekilde bir taban oluşturarak arttırması bunu ortaya koyuyor.. Ayrıca Kürt vatandaşların hükümetin açılımlarına itibar etmediğini,belediyecilikten öte,ırkçılığın öne çıkması olarak değerlendiriyorum.

Seçim sonuçları Tayyip E. canını sıktı aşikar ama en azından çok partili bir sisteme sahip olduğumuzu,farklı sesler barındırdığımızı hatırladık.Dilerim seçilen adaylar çokça hizmet az yolsuzlukla yaparlar görevlerini ve dilerim her seçimde demokrasiye,bilinçli siyasete bir adım daha yaklaşırız.

11 yorum:

Unknown dedi ki...

Soylediklerinize yuzde yuz katiliyorum.

şirinem dedi ki...

ne güzel yazmışsın yüreğine sağlık arkadaşım evet inşallah herşey için hayırlı olur pek herşeyin daha iyi olacağına inanmıyorum ama bakalım görcez

Unknown dedi ki...

bloglar içerisnde okudğm en iyi değerlendirme yazısı olmş. bence
elinize sağlık..

Moonish (moonsun) dedi ki...

Keske cok sesliligin daha cok farkinda olsak da her seferinde ayni hatayi yapmasak :(

Vallahi dogdugumdan beri baska yuz gormedim su memlekette, ecelleriyle gidene kadar oturuyorlar !!!

Quaresma7 dedi ki...

CHP konusundaki umutlarım benim tam tersine arttı ki bloga da yazdım. Eğer ki Baykal artık koltuğuna bırakabilirse, CHP adına çok büyük gelişmeler yaşanabilir bu ülkede!?

Altuğ koç adlı arkadaş bu ülkede sol parti tabanının oyunu %80 olup partilerin bunu böldüğünü mü düşünüyor acaba? ne CHP ne başka bir sol parti bu ülkede %28-29 dan fazla oy alamaz. Baykal bıraksa da bırakmasada ayaktada dursa amudada kalksa alamaz. Bu seçimden çıkan sonuç Milli Görüş'ün güçlendiğidir ve her seçimde AKP'nin oylarını biraz daha eriteceğidir. Bir sonraki seçimde barajı geçen 4. parti SP olur ve AKP Koaliasyon yapmak zorunda kalır. Bu partide sürpriz olmadığı sürece Numan Hoca'nın SP'sidir. Milli Görüş yeniden devlet ynetiminde söz sahibi olmaya doğru gidiyor... Yolları açık olsun...

efsa dedi ki...

Baykal inatla orada durmaya devam ederse zor. Artık biraz da farklı bir yüze yerini bırakmalı.

Artık daha fazla yolsuzluk haberi kaldıracak bunyelerde değiliz. Ben sadece biraz daha güven duymak istiyorum partilere.

RTE içn söylenecek tek şey, bugun bir radyo programında söylendi; Arık Erdoğan baykalı yağla balla beslesin, eğer Baykal ve o birbirleri ile bu kadar uğraşmasalardı, bu sonuclar çıkmazdı.

babegazelle dedi ki...

ben ne kadar chp yanlısı görünsem de ve gayet oy da versem de katılıyorum chp bazen muhalefette kalmaktan mutlu oluomuş gibi gelio bana da,daha aktif bi siyaset benimsemeli daha yırtıcı olmalı yeni kan bulmalı bunlara da katılıyorum ama şaibe olayları gerçekten çok şaibeli arkadaşlarım var bizzat olayların içinde kalan çankayada suçüstü yakalananlar var ama sonrasında gelişenleri bilmiorum zira artık izlemiorum bile

rukiye dedi ki...

işte buna tahammül edemiyorum ya ben de.. onlar yarışıyor ve hatta kapışıyor. sonuçta bir yerlerin başkanı oluyor. ama biz inatla birbirmizi yiyoruz. bölünen halk oluyor. halbuki oy meselesi insanın kafasında biten birşeydir. kim ne derse desin kafandaki adama oy verirsin. oy verdikten sonra bölünmenin, " sen sağcısın, ben solcuyum" demenin nasıl bir mantığı var? yada nasıl bir yararı var bize?

Unknown dedi ki...

baykal koltuğundan inerse chp listede üstlere çıkar

mika dedi ki...

%20,%90 meselesi doğrudur sayın üfürükten prenses...her okuldaki chpli görewli msjla chp il başkanlığına okuldaki sandıklardan çıkan bütün oyları bildirir ve il başkanlığı bunları toplayıp deniz baykala,kılıçtaroğluna falan bildirir buda ysk dan önce olur...bütün partiler ve parti başkanları bunu ysk dan ve dolayısıyla halktan önce öğrenir ve resmi sonuçlardır...şimdi söylermisiniz bana açıklama yapan adam manyak mı ki kaybettiğini bile bile çıkıp açıklama yapsın üstelik bi kaç saat sonra herşey kabak gibi ortaya çıkıcakken...yapmaz dimi kesinlikle yapmazz işte burdan bile anlaşılıo neden elektirklerin gittiği...çöplerden çıkan 6.bin chp oyunuda hatırlatarak iyi geceler diliorum....

Yağız Gönüler dedi ki...

farklı bloglarda da siyaset okumak pek keyifli. ellerine sağlık öncelikle.

seçim sonuçlarım;

1- güzel ülkem haritasının sağ tarafı beni çok düşündürüyor.

2- baykal gitmeden chp'ye, bahçeli gitmeden mhp'ye rahat yok. rahmetli yazıcıoğlu mhp'de başkan olsaydı, hür ve en önemlisi refah yıllar yaşayabilirdik. ama bazıları rahatsız oldu ve onu "istemedi".

3- ankara dışında hiçbiryere üzülmedim.

4- adana bizimdir, bizim kalacak!! :))

Related Posts with Thumbnails