-Büyük Buluşma-

5 Mayıs 2009
07:00 Zat_ı muhterem sabahın köründe geldi.Saç-baş,hazırlık bir de üstüne kıyafet krizi eklenince çok zorlandım.Yetişemedim,terminalde karşılayamadım,Kendin gel dedim,
ne diyeyim :P Karşılaştığımızda ilk kez görüşüyor gibiydik,böyle mahçup bir garip,"sabahın köründe nasıl makyaj yaptın üfürük,kaçta kalktın lan sen ? " çemkirmesiyle karşılansam da,o andan itibaren herşeyin yolunda gideceğini anladım.Çok yorulmuşum yaşadığım süreçte ve çok özlemişim onu..!

08:00 Yürüyoruz dana gibi,böyle sabah okuldan kaçan,etrafta kimse görmesin diye,yiyişmek için kimsecikler yokken gezinen amele tipler gibiyiz.Hemen eve gitmek istemedi,ayılayım,kendime geleyim dedi.Yavaş yavaş bende heyecanlanmaya başladım.
Bir yere gidip oturalım mı? Yok! Eve gidelim mi? Yok! Heyacanlandın mı sen ? Yok! Korkuyor musun :P Yok!
Çiçek alalım dedi,bahar çiçeklerinden olsun.. Annemin en sevdiklerinden aldık,saksı çiçeğinde karar kıldık.Bana aldığı gülleri zamanında migros poşetiyle
getirmiş bir adam olan Zat_ı muhterem,elinde dana kadar saksı çiçeğiyle gezdi :P Söylendi etti,"annene benim seçtiğimi söyleyelim,ben seçtim deme" demeyi ihmal etmedi :)

09:00 Artık eve gideceğiz..Taksiye binmek üzere bekliyoruz ama bir türlü binemiyoruz.Zat_ı muhterem az daha oturalım azcık daha falan diye kıvırıp duruyor.O kadar tatlı bir halde ki,gözlerim doluyor.Onun heyecanından ben mutlu oluyorum,sapıkça bir zevk alıyorum telaşından..Annemi arayayım da geliyoruz diyeyim diyorum,izin vermiyor.Doğal olsun,kapıda öyle bekler vaziyette olmasınlar diyor,kandırıyorum..Anneme yine de çağrı atıyorum :) Telaşa kapılıyor,taksiye bindik diyoruz..Elimi tutuyor,sıkıyor,sıkıyor..İkimizde bir süre hiç konuşmuyoruz ve itiraf ediyor."Daha önce hiç böyle bir heyecan yaşamadım" diyor.. Taksiden iniyoruz.. ilk olarak "Saçım nasıl?" diyor :)

09:05 Kapıyı annem açıyor,babam da hemen yanında..Çiçeği uzatıyor anneme,hoşgeldin-hoşbulduk muhabbeti,babam Zat_ı Muhteremi ayak parmağından saçına kadar süzüyor,resmen süzüyor,gözucuyla falan değil..Uzaylı gelmiş gibi süzüyor,geriliyorum.Ellerini öpüyor,babam zat_ı muhtereme ilk hitabında "Canım" diyor..Hepimiz rahatlıyoruz.Kişiler hakkında fikirlerini ilk 5 dk veren babam "canım" lafıyla notunu vermiş bulunuyor.. Tekli koltuğa oturan babam hainlik yaparak bitanecik sevgilimi misafirlerin oturduktan sonra kalkmakta güçlük çektikleri,kalkarken böcek gibi debelendikleri rahat şık fakat değişik yapıdaki koltuğa oturtuyor.. Yol nasıldı,uyudun mu,havalar sular derken kahvaltıyı hazırlamak için hazırlanıyorum,onu yalnız bırakıyorum..

09:35 Kahvaltıya oturuyoruz,babamın yanına oturuyor masada..Diyette olduğum ailece biliniyor.Benim üzerime geyik muhabbeti yapılıyor.Bütün güzel şeyleri kendi önüne dizmişsin diye şaka yapan babamın lafına atlayan zat_ı muhterem,"diyet yapıyor güya,duramaz yer o boğazlı" falan türünde bana yükleniyor.. Kahvaltı boyunca sohbet gayet keyifli gidiyor,zat_ı muhterem'in ailesinin gbt'si çıkacak şekilde fikir sahibi olan babam,babasının sigara içip içmediğini bile öğreniyor.Fethiye yolu,fethiye ovaları,fethiye yaylaları,fethiye kültürü üzerine bir sempozyum düzenleyen babam,ehliyetin var değil mi senin diye zat_ı muhteremi sıkıştıran babam sanırım şöför olarak onu işe almaya karar veriyor.

10:30 Sohbet iyice koyulaşmışken birden zat_ı muhterem birden gözlerin annene benzemiş çok güzel,üfürük'ün gözlerini çok seviyorum diyor anneme.. Annem gülümsüyor,
babam şaşırıyor.. Masanın yanında bulunan aynaya bakıyorum,"gözlerim cidden güzel yahu" gibi iğrenç şakalar yapıyorum,babam biraz şımarık büyüttük diyor..Zat_ı muhterem bir de bana sorun diyor :) Çay içmekten nefret eden adam o gün tam 4 fincan çay içiyor,sonrasında baban içiyordu ayıp olmasın diye içtim,hep senin hizmet etmen hoşuma gitti diyor.. Hiç gerilmiyor kahvaltıyı sanki hep dört kişi yapıyormuşuz gibi yapıyoruz.

11:30 Tuvalete gitmek isteyen Zat_ı muhtereme yol göstermem isteniyor,sanırsın ki 5000mk malikanede yaşıyoruz "150 mk evde kaybolacak tuvalet yerine mutfağa gidecek değil ya" diye içimden söyleniyor klasik klişeyi yaşadığımız için gülüyorum.Ve yine farklı bir klişe yaşanıyor,evde aile büyükleri varken birbirini öpmek için fırsat kollayan klasik çiftlerin durumuna düşüp "Lan dışarda öpmek aklına bile gelmedi" diye çemkirsem de kısmen yamuk bir halde anneme yakalanmak üzereyken kurtarıyoruz..Daha önce defalarca duyduğum fakat saçma gelen bu klişeyi bizzat yaşayarak daha sık sık yakalanacağımızı anlıyorum :)

12:30 Benim çocukluk fotoğraflarıma bakıyoruz,yaklaşık 1000 adet olan fotoğrafları görünce babam" Zat_ı muhterem Allah sana sabır versin,herkese yapmaz bu işkenceyi şanslısın " diyor,bizimki boynunu büküyor,gülüyoruz.. Babama,zat_ı muhteremi şikayet ediyor gs olduğunu söylüyorum,babam ses etmiyor..Zat_ı muhterem anında kıvırıp yok yok bu sene sivassporluyum diyor ama sizin sivaslı olmanızla bir alakası yok diyerek mevzuyu şeker bir hale getiriyor hepimiz gülüyoruz..

13:30 Duvarda bulunan puzzle tablo dikkatini çekiyor,kaplumbağa terbiyecisi'nin 2000 parçalık puzzle halini annemin yaptığını söylüyorum,annemi tebrik ediyor..sabır işi,Üfürük'te o sabrın bindebiri yok diyor.. Ben bozuluyorum,bizimkiler gülüyor,zat_ı muhtereme çok pis bakıyorum..

14:00 Ani bir kararla pikniğe gidiyoruz,hava harika,biz hazırlanırken..Nasihatler havada uçuşuyor,babam sevgilimi nasihate boğuyor,sevgilim herşeye "evet efendim" diyor :) Uslu uslu dinliyor,kapıdan babamın arkasından bakıyorum öpücük gönderiyorum,salak salak gülüyor,babam şaşırınca ciddileşiyor :)

15:00 Tavlada önce beni sonra babamı yeniyor,öküz gibi hemde..Lan sevdiğin kızın ailesiyle tanışıyorsun yenmesen ölür müsün ? Babamla oynarken sonucu sorduğumda "biz yeniyoruz birtanem " diyor.. Höh,biz kimiz oynadığın adam babam dana diyesim geliyor bakıyorum ki biz olmuşuz susuyorum,mutlu oluyorum..

16:00 Dönüş için aldığı bilet yanıyor,gitmekten vazgeçiyor..Vakit nasıl geçecek derken anlamıyoruz bile,mangala yardım ediyor,bana çiçek topluyor.Piknikte çok yoruluyoruz..

18:30 Herkeste bir saflık hali var eve gelince,piknikte hava çarpıyor..Zat_ı muhterem uykusu geliyor,babam sen burada biraz uyu,kendine gel,yarın görüşmeye gideceksin diyor.Ben atlıyorum,gezmeye gitmek istiyorum,sevgilimle yalnız kalmak istiyorum.. Arada sırf onun için yapılan ekmek kadayıfını yiyor,bana yaparsın iyi öğren bunu diyor..Yalnız kaldığımızda ne kadar kaliteli insanlar ailen diyor,ne yalan söyleyeyim gurur duyuyorum..

19:30 Evden çıkmadan önce kıyafet krizi yaşanıyor.Burnumdan getiriyor üşürsün diye,babam bırak üşüsün diyor sevgilime,inat ediyor,kıyafet değişecek diyor,gidip değiştiriyor kalın giyiniyorum.. Burnumdan soluyorum..Babamın hoşuna gidiyor hissediyorum..

22:30 Eve geliyoruz gece 01:00'de binecek..Babamla Kurtlar Vadisi izliyor,Polat'ın karısını beğenmediğimi Elif'i beğendiğimi söylüyorum..Herkes çok güzel buluyor diyor,babam da katılıyor,gözlerimi deviriyorum."Ben beğenmiyorum üfürük,seninle kıyaslanamaz" diyor,annem zat_ı muhteremin kıvırmasına gülüyor..

00:00 Gitme vakti geliyor,gözlerim doluyor,odamda netten bişeyler bakıyoruz..Ağlamamak için kendimi tutuyorum,kulağıma eğiliyor,Seni çok seviyorum diyor,babana da söyledim,gözleri doldu,baban da seni çok seviyor diyor.. Ağlıyorum.

00.55 Kılpayı yetişiyoruz,babam arabayı parkediyor..Otobüs kalkmak üzere,babam geç de olsa yetişiyor..Zat_ı muhterem otobüsün önüne geliyor,babam da onu görmesi için otobüsün peşine gidiyor,el sallıyorlar birbirlerine..Babamın tavrına şaşırıyorum,beni yolcu eder gibi yolcu ediyor..Arabaya biniyoruz ve babam bana "beni şaşırtmadın üfürük" diyor.. "Hayırlısı olsun,benim gönlüm rahat.."

36 yorum:

Adsız dedi ki...

ayyy ilk izlenim cok önemlidir :::) cok güzel şeyler paylaşmışsınız.. devamı gelir umarım =)

bi dost dedi ki...

oyy:) çok güzel yaa, hayırlısı olsun.. sivaslı olduğunu da bilmiyoduk :P sevindim kız afferim beni de şaşırtmadın üfürük :PPpp -son iki yorumdur çok ukalayım sanırım :D*

babegazelle dedi ki...

ooh hayırlı olsun ne babalar var yaa benim babaya al damat adayı diye getirsem direk çeker vurur ahlaksız senin benim kızda gözünmü var diye evlencem mevlencem dinnemez koca kız oldum adamın hala böle şelere tahammülü yok 5 yaşında görüyo beni hala:(

cesetizleri dedi ki...

ağladım lan.
çok sevindim ama böyle olmasına her şeyin bu kadar güzel.
allah tamamına erdirsin mi diyelim ne diyelim. allah nazarlardan saklasın maşallah.
ay bi tuhaf oldum be. neyse sevgilimle bozuk olduğumuz şu günlerde daha bi dokundu bu bana.
ayh :)

Zulapha Kaphali Iku dedi ki...

ayy ayy super super! tuylerim diken diken oldu yani...sevgilimin babamla ilk tanistigi gunu hatirladim :))))) bu arada babanin sivasli oldugunu bilmiyodum ben yaaa!! hemsoymusuz desene :)))

kırmızılı dedi ki...

Ya ne güzel anlatmışsın...
İmrenerek okudum,çok hoş bir günmüş.
İnşallah allah tamamına erdirir,mutluluklar dilerim :)

Sel dedi ki...

Ne kadar güzell :)

Kayhanoviç dedi ki...

Maşallah. Allah mutluluğunuzu daim etsin. Zat-ı muhteremde iyi cesaret varmış.

şirinem dedi ki...

:)) senin adına çok mutlu oldum canım babadan tam not alındiğına göre seçim mükemmel hayırlısı olsun inşallah

absalom dedi ki...

çok hoştu :)
zor işler bunlar..

tebrik ediyorum..söylenecek fazla birşey yok...

Arzu Breda dedi ki...

Canım Presesim,

O kadar canlı anlatıyorsun ki; Okurken senin anlattığın sahnelerle, benim aşkımı bizimkilere tanıştırdığım sahneler birbirine karışır gibi oldu. Hemen hemen benzer sahneler yaşamıştık biz de..

Canım, mutluluğuna çok sevindim. Umarım, yaşamınız boyu hep birlite mutlu kalırsınız. Aşkınız daim olur inşallah.

Öptüm canım.. Sevgiyle kalın, bir ömür boyu..

Sycorox dedi ki...

Ayyy canım çok mutlu oldum okuyunca,
bende bu konuda Babegazelle gibiyim,babam içeri bile almaz alsa dahi pek hayırlı olmaz:)

Adsız dedi ki...

maşallaah :)

GeCe dedi ki...

canım ya son yazılarında ağladım biliyor musun çok güzel yazmışsın ama zor bir süreç olmuş genelde bir kaç saat süren ilk tanışma sizde koca bir gün sürmüş belki de daha iyi oldu tabi iyice tanımış oldular

LoLLa dedi ki...

:'(
gayettt iyiydi sonuna kadar guzel guzel okudum hhiii yasasin diye diye ama sonuna geldim hoop benim tuyler havada yaslar pinarlarda puhhh :'(
niye gitti yaaa :'(

mmmuuuccckkkkkk biricigime .)

Unknown dedi ki...

bir kızın yaşayacağı en heyecanlı gün bu olsa gerek :)
bence istemeye geldikleri akşam veya evlilikten bile daha stresli bişey özellikle de zat-ı muhterem için :))
hayırlısı olsun tatlım

Belgin dedi ki...

Prensesim, cok güzel bir gün gecirmissiniz:))
Allahim tamamina erdirsin, daim mutlu olun insallah:))

Smiley.. dedi ki...

ya ne güsel yazmışsın:)
bende duygulandım heycanlandm:)

Üfürükten Prenses dedi ki...

@Amelia:inşallah canım,sağol :)

@bi dost:kendine güvenin fazla diyelim :) sağol bebişim..

@babegazelle:işin var şekerim:) bizimki 3 yıllık bir ilişki babamda 2 yılını biliyor,alıştı yani :)

@cesetizleri:aminnn,darısı başına..eminim sizinkide en az bu kadar keyifli olacaktır.Ağlamanı anlıyorum,garip bir psikoloji bu.. sevgilinle aranın bozuk olmasını ise hiç sallamıyorum inan,zira ilişkiyi kuvvetlendiriyor galiba arada küçük tatsızlıklar..olmadan olmuyor yani,herşey gönlüne göre olsun,en iyisi olsun inşallah..

@iku:annemde sivaslı :) sizinkiler tanıştı demek,ne güzel..

Üfürükten Prenses dedi ki...

@kırmızılı:canım benim,çok daha güzel anlar yaşaman dileğiyle..

@sel:teşekkür ederim..

@kayhan:evet cesaretli olduğunu o gün hissettim..Amin,darısı başına,erkekler için zor bir deneyim.. başarılar diliyorum sana :)

@şirinem:çok teşekkür ederim canım..

@absalom:tşk ederim..heyecanlı fakat gergin mevzular,herkes bir şekilde yaşayacak..

delininbiri dedi ki...

ne güzel ya..gülümsedim yazını okurken..her anını ayrıntısıyla yazmışsın yalnız..ben heyecandan ve aptal aptal sırıtmaktan çoğunu hatırlayamazdım sanırım.. :) böyle şeyler heyecanlı olmakla beraber sonra hatırlanınca çok keyif verici anılar olarak kalır..hep mutlu olursunuz umarım.. :)

Üfürükten Prenses dedi ki...

@Arzucum:benzer heyecanlar haklısın,kızlarda etkileri hep aynı..Dilerim hepimiz hayatta hakettiğimiz güzellikleri yaşarız..Size de mutluluklar diliyorum,Allah ayırmasın hiç..

@Sycorox:Aaa işiniz zor valla,sağol bu arada..

@uçandepik:maşallah :P

@GeCe:evet hep birkaç saat sürermiş biz bütüngünü birlikte geçirdik,şaka gibi .. ağladın mı :(

@Lolla:sorma ya,gitti böhüüü.. inan çok özledim,eve geldiğimde gittim oturduğu koltuğu kokladım,böhüüüüü

@şebnem:amin tatlım,tüm güzel dileklerini aldım ben,hissediyorum..

@belgin:teşekkür ederim,Allah razı olsun..

@karamel:bir gün başına gelecek :P

@delininbiri:yazarken tekrar yaşıyorum,mutlu oluyorum.Hatırlamak bile hoşuma gidiyor.
teşekkür ederim canım..

gwen dedi ki...

hakikaten ben de okurken ağladım.
kendi halime ah ettim.

Adsız dedi ki...

hiç tanımadığım insanların mutluluğu hem gülümsetti hem ağlattı..çok mutlu olursunuz inşallah:)

Büşra Bayram dedi ki...

ağlıyasım geldi :( Ağlak oldum yaf :( Keşke benim babam da ilerde öle sevse damadını, ortada damat olmasa da kıskandım yaf :D

Hadi hayırlısı :) ALlah bi yastıkta.. :D

Adsız dedi ki...

harika bir tanışma olmuş. çok sevindim senin adına :)

ebru dedi ki...

Allah tamamına erdirsin. umarım çok daha mutlu olursunuz :)

efsa dedi ki...

Hayırlısı olsun. Ne güzel bir şey bir babadan bunları duymak dimi. Allah hep yüzünü güldürsün bir tanem.

Vis-à-vis dedi ki...

ayy masallah en kadar da guzelmis hersey!! cok sevindim canim, hayirli olsun..biz de Sivasliyiz bu arada nasil atladik bu detayi :)

GeCe dedi ki...

gerçekten ağladım ama babanın tavrına ağladım baba kız ilşkisi benim için çok özeldir evlen bak sende hep ağlıcan (yani sanıyorum benim gibi olmayabilirsin tabi)

Adsız dedi ki...

"sapıkça bir zevk alıyorum telaşından.." :)
hiçbirşey anlamadım, çok daha önceleri var sanırım..ama çok güzeldi be..!

nesli dedi ki...

Çok sevdim bu telaşlı yazıyı:))

Çağlar dedi ki...

Okurken, "Zat-ı muhterem kadar heyecanlandım" dersem, tanımadığın bir insanın bu sözüne inan lütfen..

Film tadında bir yazı idi.. Hatta bir ara acaba sahiden seneryo mu diye de düşünmedim değil..

Daim olsun bu heyecanlarınız..

Witchie of Stars dedi ki...

ben anca okuyabildim... tam da benzer bir dönemden geçerken, o kadar garip geldi ki bu satırları okumak :)
hep mutlu olursunuz umarım... bi nazar boncuğu falan koy sende yahu, nedir bu bloggerların nazar boncuksuzluğu? şu yorumlara resim eklenebilse tüm mutlu blogger'ları gezip tek tek ekliycem :)))

asprin dedi ki...

ne diyelim allah tamamına erdirsin bir ömür boyu mutlu olursunuz inş.

kirazzade dedi ki...

00:00'DA gözlerim doldu yine. Allah mutlu etsin,daim etsin...

Related Posts with Thumbnails